Hoe uw nieuwssite te optimaliseren

4 min


91

Als uw website helemaal over nieuws gaat, kunt u veel doen om deze te optimaliseren voor zoekmachines (en uw gebruikers in het proces). In dit bericht zal ik ingaan op enkele dingen waar u rekening mee moet houden, met name bij het optimaliseren van uw nieuwswebsite.

Laten we allereerst duidelijk zijn over de betekenis van ‘nieuwssite’. Als u een bouwbedrijf heeft met een nieuwssectie op uw website, is dat geen nieuwswebsite. 

Het zal een stuk moeilijker zijn om in Google Nieuws te komen en uw nieuws wordt misschien niet zo snel geïndexeerd als nieuws op een website die zich uitsluitend op nieuws richt, zoals de Huffington Post of The Guardian. Google zegt hierover: “Google Nieuws is geen marketingdienst.” Dus u kunt uw persberichten waarschijnlijk beter ergens anders naartoe sturen 🙂

WordPress? Nieuws SEO!

Als je WordPress gebruikt, heb je geluk! We bieden een plug-in die voor veel dingen zorgt die in dit artikel worden genoemd. De News SEO-plug-in voor WordPress  maakt XML Nieuws-sitemaps, zodat Google zo snel mogelijk op de hoogte is van nieuwe artikelen op uw site. Het helpt u ook bij het optimaliseren van enkele van de geavanceerdere opties voor XML Nieuws-sitemap, zoals aandelenkoersen. Zorg ervoor dat je die plug-in krijgt als je je nieuwswebsite serieus neemt.

Versnelde mobiele pagina’s (AMP)

AMP is belangrijk voor elke website, maar met het enorme aantal mensen dat nieuws controleert op hun mobiele apparaten, moet u zeker zorgen dat dit goed op uw nieuwssite gebeurt. 

Het doel van AMP is om artikelen direct weer te geven op een mobiel apparaat, in plaats van de volledige desktopsite te laden, of alle leuke dingen die we op onze responsieve website hebben gemaakt. AMP ontdoet zich van al het design en de luxe, en richt zich op het zo snel mogelijk leveren van de hoofdinhoud.

AMP WordPress plugin banner

Er is een  WordPress-plug-in van Automattic om versnelde mobiele pagina’s te maken. 

Kruipsnelheid

U wilt dat uw nieuws snel wordt geïndexeerd en geïndexeerd door Google. Er zijn verschillende dingen die hierbij kunnen helpen. U optimaliseert uiteraard de sitesnelheid , maar zorgt er ook voor dat XML-sitemaps beschikbaar zijn. Houd er rekening mee dat een nieuwssitemap niet lijkt op uw normale XML-sitemap. Google heeft daarvoor enkele richtlijnen:

  • Uw nieuwssitemap kan alleen nieuws van de afgelopen twee dagen bevatten (en artikelen blijven 30 dagen in de nieuwsindex).
  • Werk uw nieuws-sitemap voortdurend bij met nieuwe artikelen zodra deze worden gepubliceerd.
  • De limiet voor URL’s per nieuws-sitemap is 1000 URL’s.
  • Maak geen nieuwe sitemap per nieuw artikel, maar werk uw bestaande sitemap bij.
  • Gebruik de Google Sitemap Generator niet om een ​​nieuws-sitemap te maken. Gebruik hiervoor onze News SEO-plug- in.

Meer informatie over Google Nieuws-sitemaps hier .

De crawlsnelheid wordt ook verbeterd als u consistent nieuwe artikelen op uw nieuwswebsite plaatst. Als Googlebot bij elke crawl nieuwe dingen op uw website vindt, komt deze vaker naar uw website.

 Dit betekent ook dat u een solide hosting-server nodig heeft, zodat uw website elke keer dat Googlebot uw site bezoekt, actief is. Diezelfde Googlebot kan zelfs downtime veroorzaken als hij je site te vaak bezoekt en je server waardeloos is. 

Nog een ding. Als u overmatige, onnodige inhoud voor die Googlebot weergeeft, verspilt dit waardevol crawlbudget op minder waardevolle pagina’s. Optimaliseer de sitestructuur , zorg ervoor dat u ongewenste pagina’s blokkeert via robots.txt of robots-meta en vermijd uiteraard altijd dubbele inhoud .

Sitestructuur van uw nieuwssite

We hebben een bericht over de sitestructuur voor blogs geplaatst, dat ook grotendeels van toepassing is op nieuwswebsites. Op uw nieuwswebsite vindt u artikelen aan de ene kant en taxonomieën, zoals categorieën en tags, aan de andere kant. 

Wees je bewust van die tweede structuur, omdat deze misschien belangrijker is dan je artikelen die komen en gaan. Optimaliseer deze taxonomiepagina’s naar beste vermogen.

Deze stappen:

  1. Evalueer uw categorieën
  2. Subcategorieën en tags toevoegen
  3. Paginering toevoegen
  4. En nogmaals: verwijder verouderde inhoud

 

Update uw artikel als er nieuws binnenkomt

U wilt nieuws publiceren zodra het u vindt. Zorg ervoor dat je dit doet en werk je artikel overdag bij om ervoor te zorgen dat je het juiste, actuele nieuws blijft brengen. U hoeft geen nieuw artikel per update toe te voegen – in feite niet. Google Nieuws wil dat u een permanente link naar uw nieuwsartikel bewaart. 

Wat u moet doen, is de titel van uw artikel bijwerken, omdat Google hierdoor weet dat uw artikel is bijgewerkt. Hiermee kun je bijvoorbeeld een nieuwsartikel over een evenement tijdens het evenement zelf laten groeien, zodat je altijd het laatste nieuws in het artikel hebt dat dan al in Google Nieuws staat.

Laten we het de expert vragen

Martijn Scheijbeler - TNW - expert in nieuwssitesIk vroeg Martijn Schreijbeler , voormalig directeur marketing bij The Next Web , wat hij het belangrijkste vond bij het runnen van een fatsoenlijke nieuwswebsite. Dit is wat hij me vertelde:

Wat maakt SEO anders?

“Je hebt je ooit afgevraagd wat SEO anders maakt voor uitgevers dan bijvoorbeeld eCommerce-winkels? We hebben dezelfde problemen als zij, het vergroten van het zoekverkeer en ervoor zorgen dat pagina’s geen dubbele inhoud hebben. 

Hoewel ons leven een beetje eenvoudiger is, omdat we ons geen zorgen hoeven te maken over contentmarketing met een sterk redactieteam van 15 personen.
In ons geval moeten we ons nog meer zorgen maken over de snelheid van onze gebruikers met nieuwe ondersteunende technologieën, zoals Google AMP, Facebook Instant Articles en Apple News, die allemaal hun manieren hebben om content op een ander platform te ondersteunen. ”

Dit zijn interessante tijden. Ik ben het er volledig mee eens dat het niet alleen snelheid of structuur belangrijk is. Je moet er altijd rekening mee houden dat je publiek een breed scala aan apps, op meerdere apparaten, gebruikt om je nieuws te lezen. Martijn noemde er al een aantal, maar hoe zit het met Flipboard , smartwatches en Nuzzel . U moet beslissingen nemen.

Wilt u het volledige artikel op al deze apps en apparaten weergeven, of wilt u liever dat mensen naar uw website klikken? Heb je voldoende sociaal bereik om het steeds groter wordende aantal apps te gebruiken dat nieuws aanbeveelt, gebaseerd op je sociale volgers en beïnvloeders? 

Je hoeft alleen maar de ontwikkelingen bij te houden en erachter te komen waarvoor je doelgroep je wil optimaliseren.

Tot slot

Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u een nieuwswebsite beheert en bijvoorbeeld Google Nieuws maximaal wilt gebruiken. In dit artikel hebben we u verteld over AMP, crawlsnelheid, het bijwerken van uw titels, sitestructuur en onze News SEO-plug-in.

Technologische ontwikkelingen gaan snel. Ik weet zeker dat zodra we allemaal AMP hebben gerepareerd voor onze websites, er iets nieuws zal komen. We moeten altijd blijven nadenken over onze websites en met name nieuwssites, want (voor mijzelf sprekend) dit zijn de sites die we het meest bezoeken op mobiele apparaten. 

Laat me dat in verschillende apps nog eens benadrukken. Het dwingt ons om onze websites aan te passen aan nieuwe schermformaten, in nieuwe apps te passen en nieuwssites razendsnel te maken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format