Maak uw focuszoekwoorden niet te lang - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Maak uw focuszoekwoorden niet te lang

3 min


94
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het kan een goede strategie zijn om u te richten op lange zoekwoorden. Maar ga niet overboord! Als u uw sleutelzin te lang maakt en deze vaak in uw kopie gebruikt, kan de kwaliteit van uw kopie achteruitgaan.

 Daarom controleert Yoast SEO of uw focuszoekwoord niet te lang is. Hoe werkt dat? En wat moet uw strategie zijn voor die lange zoekwoorden? Laat me je hier alles over lange focuszoekwoorden vertellen.

Focus sleutelwoorden en focus trefwoorden

Als u de Yoast SEO-plug-  gebruikt om uw berichten en pagina’s te optimaliseren, bent u waarschijnlijk gewend om uw focus in te vullen zoekwoord of zin : de woorden waarnaar u dat specifieke bericht wilt zoeken. Een focuszoekwoord is echter bijna nooit een enkel woord; Het bestaat meestal uit een paar woorden. Daarom hebben we het een tijd geleden de focus keyphrase hernoemd .

Als u bijvoorbeeld wilt dat uw blogpost wordt gerangschikt voor de term [frambozensmaak groene thee], moet u deze woorden invoeren in het focus-keyphrase-veld. 

De plug-in geeft je vervolgens aanwijzingen over hoe je je post voor die termijn kunt optimaliseren. Kiezen voor welke termen je gezocht wilt worden is moeilijk – de concurrentie is hevig! – dus u moet goed onderzoek doen naar zoekwoorden om de juiste voorwaarden te bedenken.

 

Waarom lange trefzinnen?

Het gebruik van lange trefwoorden kan een goede SEO-strategie zijn. Een langere sleutelzin betekent meer specificiteit en minder concurrentie in de zoekmachines.

 Dat is de reden waarom u zich kunt richten op zeer specifieke zoekwoorden met een lange staart, waardoor u mogelijk een hogere positie en meer verkeer van hoge kwaliteit naar uw website krijgt. Een dergelijke strategie combineren met hoeksteeninhoud en een geweldige interne koppelingsstructuur is erg slim.

Maar waarom werpen we dan een waarschuwing af als uw focus-sleutelzin te lang is?

Wat is te lang

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we een beetje uitleggen wat Yoast SEO met uw sleutelzin doet, en welke woorden in de sleutelzin we tellen bij het beoordelen van de lengte van uw sleutelzin.

Yoast SEO bootst Google na

Google kan de afzonderlijke woorden uit langere zoektermen herkennen, zelfs als de woorden niet exact in dezelfde volgorde staan ​​als de zoekopdracht. Als u bijvoorbeeld Google [gemakkelijk te gebruiken en korte sitestructuurhandleiding] krijgt u deze resultaten:

Google markeert de woorden (en woordvormen) van uw sleutelzin in de zoekresultaten

U kunt zien dat Google de woorden (en verschillende woordvormen) van deze zoekterm in de zoekresultaten markeert, hoewel ze niet in exact dezelfde volgorde staan ​​als de oorspronkelijke zoekopdracht.

Yoast SEO probeert het gedrag van Google na te bootsen. Het snijdt uw sleutelzin in stukjes en gebruikt deze woorden vervolgens in verschillende SEO-beoordelingen . In onze controle op sleutelzindichtheid controleren we bijvoorbeeld of deze woorden ergens in uw exemplaar dicht bij elkaar voorkomen. 

We zullen niet zoeken naar een exacte overeenkomst van de focus-sleutelzin in deze controle, omdat als u natuurlijk schrijft, u waarschijnlijk de volgorde van die woorden in uw zinnen varieert.

In bepaalde talen kunnen we zelfs functiewoorden als “de” of “en” of “als” eruit filteren . We houden alleen de zogenaamde ” inhoudswoorden “, die de meeste betekenis hebben. En in Yoast SEO Premium kunnen we ook controleren op verschillende woordvormen en synoniemen van de woorden in uw sleutelzin.

De beoordeling van de sleutelzinlengte

Terug naar de lengte van uw sleutelzin. In Yoast SEO controleren we hoe lang uw sleutelzin is . En we geven u feedback als het te lang is. Als het te lang is, kan dit de leesbaarheid van uw exemplaar in gevaar brengen. Stel u voor dat u [gemakkelijk te gebruiken en korte sitestructuurhandleiding] vaker in uw exemplaar gebruikt. Zelfs als u die exacte woorden niet in dezelfde volgorde hoeft te schrijven, zal dit waarschijnlijk resulteren in een vreemde en onnatuurlijke tekst.

De grenzen die we voor deze beoordeling gebruiken, zijn afhankelijk van of we de functiewoorden voor uw taal kunnen verwijderen of niet. Als we kunnen, is de grens vier woorden. Als we ze niet kunnen verwijderen, is de grens zes woorden. Als uw sleutelzin langer is, vindt u een oranje of rode stip in de SEO-beoordeling van uw bericht!

Wat moet je doen met die extra woorden?

Als je op Yoast SEO bent, moet je je focus-sleutelzin beperken tot de belangrijkste woorden waarvoor je dit bericht wilt rangschikken. Natuurlijk kunt u ook de andere woorden in uw exemplaar gebruiken. Maar om te kunnen zien of je ze vaak genoeg gebruikt (en of je ervoor kunt rangschikken!), Moet je de gerelateerde sleutelzinfunctionaliteit in Yoast SEO premium gebruiken.

Als u bijvoorbeeld wilt rangschikken voor de sleutelzin [eenvoudig te gebruiken en korte sitestructuurgids], raad ik u aan uw bericht te optimaliseren voor [eenvoudige sitestructuurgids] en het gerelateerde sleutelzinveld te gebruiken voor [korte sitestructuurgids]. Natuurlijk kunt u dit veld ook gebruiken voor meer actuele trefwoorden. 

In dit geval zou [interne koppeling] een mooi voorbeeld ter plaatse zijn. Als je je berichten op deze manier optimaliseert, zorg je ervoor dat je optimaliseert voor alle details van je long-tail focuszoekwoord.

 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *