Visueel zoeken (visual search): de toekomst is nu - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Visueel zoeken (visual search): de toekomst is nu

10 min


106
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wij zijn een visueel georiënteerde soort. Mensen kunnen foto’s in een oogwenk begrijpen. Ter vergelijking: we lezen vreselijk langzaam en begrijpen de tekst nog langzamer. Bovendien bestaat een percentage van de wereldbevolking uit visuele denkers – mensen die ook in foto’s denken . 

Dit in aanmerking nemend, is het niet vreemd om de zoektocht naar een meer visuele manier te verplaatsen. U kunt gewoon uw volgende zoekopdracht starten door de camera-app op uw smartphone te openen. Maak kennis met visueel zoeken.

Wat is visueel zoeken?

Visueel zoeken bestaat uit elke zoekopdracht waarbij echte afbeeldingen zoals foto’s of screenshots als uitgangspunt worden gebruikt. Telkens wanneer u uw Google Lens-camera op een kledingstuk richt, voert u een visuele zoekopdracht uit. Wanneer u Pinterest gebruikt om een ​​stijlmatch te doen, zoekt u visueel. 

Visueel zoeken beantwoordt vragen als: “Laat me dingen zien die best wel zo zijn maar anders”, of “Ik weet niet wat ik wil, maar ik zal het weten als ik het zie”.

Het gaat niet alleen om het matchen van die geweldige outfit die je zag of om uit te zoeken welk type stoel er in dat hipsterinterieur zit, het gaat veel verder dan dat en we zijn nog maar aan het begin. Foto-apps kunnen tekst in afbeeldingen lezen en vertalen. 

Computer vision kan tonnen entiteiten herkennen, van beroemdheden tot logo’s en van oriëntatiepunten tot handschrift. Op dit moment maakt visueel zoeken golven in de mode- en woondecoratiesector, met grote merken als Amazon, Macy’s, ASOS en Wayfair voorop.

Onderzoek toont aan dat consumenten erg geïnteresseerd zijn in het gebruik van visuele zoekopdrachten als onderdeel van hun winkelervaring. Bovendien ontdekte een recent artikel van Sparktoro dat Google Afbeeldingen de op een na grootste speler op de markt voor zoekmachines is, met 21% van de zoekopdrachten die daar beginnen. Afbeeldingen zijn hier om te blijven.

Veel Amerikaanse internetgebruikers beschouwen visueel zoeken als een geweldige aanvulling op reguliere zoekkanalen op de site:

Tegenwoordig maken mensen foto’s van alles, niet alleen prachtige landschappen of herinneringen aan hun avonturen, maar ook dingen die ze moeten onthouden of taken die ze moeten doen. Visueel zoeken zal steeds meer helpen om die afbeeldingen om te zetten in daadwerkelijke taken. 

Maak een foto van een visitekaartje en voeg automatisch de contactgegevens toe aan mijn adresboek. Of maak een foto van mijn geschreven boodschappenlijst en voeg de items toe aan de winkelwagen van mijn favoriete supermarkt. Alles is mogelijk.

Visueel zoeken verschilt van zoeken naar afbeeldingen

Visueel zoeken maakt deel uit van iets dat sensorisch zoeken wordt genoemd, dat bestaat uit zoeken via tekst, spraak en visie. In het verleden begon bijna elke zoekopdracht met iemand die een paar woorden in een tekstveld typte.

 Tegenwoordig beginnen zoekopdrachten steeds vaker met spraak of door een camera-app ergens op te richten. U zult zien dat deze verschillende typen zoekopdrachten steeds meer samenkomen, omdat visueel zoeken een geweldige aanvulling is op zoeken naar tekst en spraak.

Google Lens herkent deze schattige hond meteen als een Shiba Inu

Terwijl visueel zoeken gebruik maakt van beelden als uitgangspunt, is het zoeken naar afbeeldingen anders. Zoeken naar afbeeldingen bestaat altijd. 

Een klassieke afbeeldingzoekactie begint met een getypte zoekopdracht in een zoekveld en leidt naar een SERP die een aantal afbeeldingen toont die overeenkomen met die specifieke zoekopdracht. Deze afbeeldingen kunnen worden verkleind door slimme filters in de menubalk te selecteren.

Leuke pluizige Japanse hond op Google Afbeeldingen zoeken
Google Afbeeldingen zoeken geeft geweldige suggesties en laat u eenvoudig de resultaten filteren

Hoe werkt visueel zoeken?

Mensen praten al lang over visueel zoeken, maar de afgelopen jaren is het echt tot zijn recht gekomen. Zeer krachtige smartphones, steeds slimmere kunstmatige intelligentie en interesse van de consument stimuleren de groei van deze opwindende ontwikkeling. Maar hoe werkt visueel zoeken?

Visueel zoeken wordt mogelijk gemaakt door computer vision en getraind door machine learning. Computer vision kan worden omschreven als de technologie waarmee computers kunnen zien. 

Niet alleen dat, het zorgt ervoor dat computers begrijpen wat ze zien en dat ze iets nuttigs doen met die kennis. In zekere zin probeert computer vision machines ertoe te brengen de wereld te begrijpen die wij als mensen zien.

Computer vision bestaat al eeuwen, maar dankzij hardware-ontwikkelingen en enorme nieuwe ontdekkingen op het gebied van machine learning verbetert het met grote sprongen. Machine learning biedt veel van de input die nodig is voor een algoritme om afbeeldingen te begrijpen. 

Voor een machine is een afbeelding slechts een stel willekeurige getallen – het heeft context nodig om zelfs het minste begrip te krijgen van wat erop staat. Machine learning kan die context bieden.

Een computer leren zien

Met behulp van machine learning kunt u een computer letterlijk leren wat iets is met een trainingsset – klein beginnen en vervolgens snel opschalen. Voer het voldoende gegevens in en het kan ook de verschillen tussen kleine variaties zien. 

Om de kennis van deze machines te vergroten, verwijst Google naar zijn bevindingen met zijn kennisgrafiek. Op deze manier wordt het voor machines veel eenvoudiger om de puzzelstukjes met elkaar te verbinden om erachter te komen wat er in een bepaalde afbeelding staat en hoe die afbeelding in het grotere plaatje past – woordspeling bedoeld. Veel providers bieden ook hun computervisiemodellen OCR-mogelijkheden, wat betekent dat ze ook tekst begrijpen.

Er zijn veel externe leveranciers van dit soort technologie als u computer vision wilt integreren in uw software. Naast alle externe providers bieden platforms zoals Google’s Cloud Vision en Bing’s Visual Search Developer Platform u verschillende manieren om visueel zoeken in uw sites en apps te integreren.

Bing visueel zoeken komt overeen met bedoeling

Gebruik van visueel zoeken

Je zou je kunnen vergissen om te denken dat visueel zoeken van weinig nut is voor de gemiddelde site-eigenaar. Of misschien denk je dat het niet veel voor SEO betekent. Dat zou verkeerd zijn. Grote merken testen dit en verplichten hun consumenten om visueel te zoeken. Als u in de handel bent, moet u deze ontwikkeling in de gaten houden. 

We zien veel meer spelers de visuele zoekruimte voor e-commerce betreden of snel hun aanwezigheid en kracht opbouwen, zoals Pinterest met hun nieuwe geautomatiseerde Shop The Look-pinnen . Er gebeurt veel, maar visueel zoeken is nog maar aan het begin van zijn levenscyclus.

Momenteel ligt de focus op het begrijpen van afbeeldingen en er iets nuttigs mee doen. Binnenkort zullen we ook zien dat visueel zoeken in contact komt met augmented reality en misschien zelfs virtual reality? Hoewel AR en VR inmiddels zijn gehyped, moet de geweldige toepassing van deze technologische ontwikkelingen nog worden gevonden.

 Misschien is het misschien juist dat u de echte wereld kunt uitbreiden met visuele zoekresultaten?

Visueel zoeken kan voor veel dingen worden gebruikt, zoals het helpen van bezienswaardigheden in een vreemde stad, het helpen van de productiviteit of het vinden van het mooie paar schoenen dat perfect past bij die nieuwe jurk die je hebt gekocht. 

Het kan je ook helpen dingen zoals planten en dieren te identificeren en je leren hoe je een bepaald karwei kunt doen. Wie weet wat nog meer?

Sommige visuele zoekapplicaties

Als we aan visueel zoeken denken, zijn er een paar spelers die meteen aan me denken. Het is niet zo raar dat bijna elk groot merk experimenteert met visueel zoeken of onderzoek doet naar wat computer vision voor hun platform kan betekenen.

Facebook, bijvoorbeeld, werkt aan het bouwen van een AI-versie van hun Marketplace. Ze kochten zelfs een visuele zoektechnologie start-up genaamd GrokStyle die die ontwikkeling zou kunnen stimuleren. Apple kocht ook verschillende bedrijven die actief zijn in de visuele zoekruimte, meestal om hun foto-apps te verbeteren, terwijl hun ARKit-ontwikkelaarsprogramma zeer interessante opties heeft voor het werken met visuals.

 Met Snapchat en Instagram kun je dingen kopen op Amazon door je camera op een object te richten.

Hier zijn enkele van de meest gebruikte visuele zoekhulpmiddelen van dit moment:

Pinterest-lens

Visueel zoeken bestaat al een tijdje, maar er is één platform dat het in de schijnwerpers bracht: Pinterest. Pinterest is de OG, zeg maar. Het is een inherent visueel platform omdat het gebruikers in staat stelt om afbeeldingen in boards te verzamelen en hen te laten inspireren door naar boards van anderen te kijken. Hoewel nuttig en interessant, was het een redelijk statisch product.

Een paar jaar geleden begon het bedrijf veel te investeren in computer vision, AI en machine learning die uiteindelijk leidde tot een app genaamd Lens. Voortdurende ontwikkeling bracht dingen als Shop the Look , die de eerste visuele shoppingtool in zijn soort was.

 Dingen gingen echt van start voor Pinterest. In 2018, een jaar na de release van Lens, hebben mensen elke maand meer dan 600 miljoen visuele zoekopdrachten uitgevoerd . Dat is een toename van 140 procent op jaarbasis. Dat suggereert een snelle opkomst, maar de afhankelijkheid van het platform maakt het te ‘gesloten’ om kritische massa te bereiken. Bovendien versnelt de concurrentie.

Met Shop the Look kunt u vergelijkbare items ontdekken

Google Lens

Google Lens wil van uw telefoon een visuele zoekmachine maken. Raak het kleine lenspictogram, richt je camera op een item en voila! Google duwt Lens behoorlijk hard. Je kunt het overal vinden: de Foto’s-app, Google Zoeken-app en Google Assistant. 

Die laatste is interessant, omdat je Assistent kunt gebruiken om iets te doen met de afbeeldingen die je maakt. Maak een foto van een recept en vraag Assistent om het aan uw receptenboek toe te voegen. Of gebruik Google Vertalen om de vreemde tekst op dat bord te vertalen – live, als je wilt.

Google Lens werkt in realtime en herkent meer dan een miljard producten. Eind vorig jaar kondigde Google aan dat Lens ook beschikbaar was voor regelmatig zoeken naar afbeeldingen. De VS alleen voor nu, maar het wordt naar verwachting later dit jaar wereldwijd uitgerold.

Bing Visual Search

Bing is zeer actief in de visuele zoekruimte. Microsoft heeft veel onderzoek gedaan en veel kennis vrij beschikbaar gemaakt. Niet alleen hebben ze hun visuele zoekfunctie geïntegreerd in een echt coole mobiele app voor de grote platforms, maar ze hebben ook een speciaal webplatform . 

Deze website toont de kracht van visueel zoeken met Bing en het werkt erg goed. Upload een afbeelding en kijk wat Bing ervan maakt. Of gebruik een van de voorbeeldafbeeldingen om snel een idee te krijgen van hoe goed het werkt.

Terwijl Bing Mobile veel van hetzelfde doet als de andere visuele zoekproviders doen – je camera op iets richten en laten uitzoeken wat het is -, hebben ze een groot verschil: vaardigheden. 

Ontwikkelaars kunnen de kracht van visueel zoeken gebruiken om een ​​vaardigheid aan een overeenkomende afbeelding toe te voegen. Dus als u veel producten heeft die Bing herkent, kunt u definiëren wat een zoeker moet kunnen doen nadat uw afbeelding is geanalyseerd. 

Hiervoor identificeert de visuele zoekopdracht de intentie van de zoekopdracht en vraagt ​​om verschillende vaardigheden op basis van die intentie. Daarna combineert Bing de vaardigheden en stuurt ze naar de app. Als u een home decor op te slaan, een onderzoek als dit misschien niet alleen yiel d een buy vaardigheid, maar ook een doe- vaardigheid. Je kunt deze vaardigheden zelf opbouwen. Probeer het op deBing Visual Search-ontwikkelingsplatform .

U kunt visueel een vaardigheid ontwikkelen voor Bing Visueel zoeken

Amazone

Amazon gebruikt hun visuele zoektechnologie vooral om andere platforms een manier te bieden om visueel dingen te kopen. Ik heb al gezegd dat ze met Snapchat en Instagram werken om via hun camera-app te laten winkelen. Voor Amazon is visueel zoeken belangrijk omdat het hen een nieuwe manier geeft om gebruikers te laten winkelen. 

Als je nu iets in een winkel ziet, kun je er een foto van maken met de functie Camera Search in de Amazon-app. Het toont je alle relevante producten die beschikbaar zijn op Amazon en je kunt je zoekopdracht verfijnen via visuele attributen als je wilt.

Blijkbaar werkte Amazon aan een door AI aangedreven winkelplatform genaamd Scout. Vorige maand kondigde Amazon echter een nieuwe bezorgrobot aan met de naam Scout. Vanaf nu is het onduidelijk wat er met het oude Scout-product is gebeurd. 

Met de oude Scout kunnen gebruikers een soort smaakdatabase opbouwen door producten en productvarianten leuk te vinden of niet. Dit zou hen uiteindelijk helpen het aantal te beperken en nieuwe producten te vinden die bij hun smaak passen.

Een ander interessant ding waar Amazon aan werkt, is het combineren van visuele en gesproken zoekopdrachten. Producten zoals de Echo Show en Echo Spot brengen een slimme stemassistent in uw huis, die de zoekresultaten ondersteunt met beeldmateriaal. Amazon biedt ook veel inzichten in hoe visueel zoeken werkt en hoe u uw eigen integratie op AWS kunt bouwen .

Maar hoe sluit Google Image Search hierop aan?

Als je dit alles leest, denk je misschien dat goed oud zoeken naar afbeeldingen onderweg is. Nou, je hebt het mis. Een groot deel van de zoekopdrachten vindt plaats bij het zoeken naar afbeeldingen. Visueel zoeken is een soort add-on voor het zoeken naar afbeeldingen. Je gebruikt het in verschillende omstandigheden. 

De resultaten zijn ook anders. Als je weet wat je nodig hebt, ga je een afbeelding zoeken bij het zoeken naar afbeeldingen. Als je iets interessants ziet op een afbeelding, maar je bent niet helemaal zeker wat het is, druk dan op die afbeelding en laat visueel zoeken zijn werk doen.

Google Afbeeldingen hebben dit jaar een make-over gehad. Bijna elke maand heeft Google iets gewijzigd of nieuwe functies toegevoegd. Ik heb de beschikbaarheid van Lens al vermeld in de zoekresultaten voor afbeeldingen op mobiel. 

Tik op een afbeelding en kijk of Lens kan zien wat het is. Afbeeldingen zoeken heeft nu ook gerelateerde conceptenfilters waarmee u verder kunt gaan in uw onderwerp of gerelateerde items kunt ontdekken waar u nooit aan had gedacht. 

Er zijn nu badges om te identificeren of iets een product is dat u direct kunt kopen. Dit is slechts een kleine greep uit de wijzigingen die het zoeken naar afbeeldingen heeft ondergaan. O, had ik al gezegd dat je [pluizige Japanse hond] gewoon kunt typen om het zoekresultaat te bedenken van die schattige Shina Ibu-honden die je eerder in dit bericht zag? Yay entiteiten , yay kennis grafiek !

Afbeelding SEO: belangrijker dan ooit

Omdat we steeds meer afbeeldingen gebruiken om naar dingen te zoeken, moeten we beter zorgen voor onze beeld-SEO. Image SEO is voor veel mensen altijd een bijzaak geweest, maar wees alsjeblieft niet zo.

 Je kunt veel winnen als je alleen relevante afbeeldingen van hoge kwaliteit gebruikt en deze grondig optimaliseert. Google ziet het enorme potentieel en legt er nog meer gewicht aan. Hier is Googles Gary Illyes in een recente AMA op Reddit :

“We weten gewoon dat het zoeken naar media veel te vaak wordt genegeerd voor wat het voor uitgevers kan doen, dus we gooien er meer ingenieurs naartoe en meer bereik.”

Gary Illyes

Vorig jaar was de nieuwste algoritmische wijziging van Google voor het zoeken naar afbeeldingen gericht op:

 • resultaten rangschikken op basis van zowel geweldige afbeeldingen als inhoud
 • Gezag
 • relevantie
 • versheid
 • plaats
 • context

Het is niet moeilijk om uw afbeeldingen gereed te maken voor het zoeken naar afbeeldingen. We hebben een allesomvattende post over beeld-SEO als je meer wilt weten. In het kort:

 • Gebruik gestructureerde gegevens waar relevant: markeer uw afbeeldingen
 • Gebruik alt-attributen om de afbeeldingen te beschrijven
 • Vind unieke afbeeldingen – geen stockfoto’s
 • Maak ze van hoge kwaliteit als je wilt dat AI uitzoekt wat erop staat
 • Voeg ze toe op een relevante plaats, waar ze context aan de tekst bieden
 • Gebruik beschrijvende bestandsnamen, niet IMG168393.jpg
 • Voeg indien nodig bijschriften toe
 • Gebruik de juiste afbeeldingen
 • Druk ze altijd samen!

Onze wereld is visueel: nu kunt u zoeken met visuals

In het afgelopen jaar zien we echt sensorisch zoeken aan het licht komen. Iedereen ging helemaal over spraakgestuurd zoeken, maar visueel zoeken biedt een nuttige nieuwe dimensie. Vaak is een visuele zoekopdracht gewoon veel logischer dan een gesproken zoekopdracht. En soms is het andersom. 

Daarom zullen spraak en beeld nooit de standaardzoekervaring zijn: ze bouwen voort op de sterke en zwakke punten van anderen. Gecombineerd met goed zoeken op tekst, hebt u alle mogelijkheden om te zoeken zoals u dat wilt!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *