Wat is een exit-enquête en waarom zou u deze gebruiken? - DeLaatbusiness
Chatbots marketing

Wat is een exit-enquête en waarom zou u deze gebruiken?

3 min


113
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wanneer u uw bezoekers op uw website heeft verwelkomd, wilt u dat ze blijven en rondhangen en uiteindelijk wilt u dat ze zich converteren. Converteren kan betekenen dat u zich abonneert op uw nieuwsbrief, een afspraak maakt of een van uw producten koopt. Of misschien heb je een heel ander doel voor je website. 

Maar wat doet u als bezoekers uw website verlaten zonder uw hoofddoel te bereiken? Hoe kom je erachter waarom ze vertrekken? Is het een gebrek aan informatie of is uw product te duur? Om erachter te komen, kunt u een exit-enquête instellen en deze aan uw website toevoegen. In dit blogbericht vertellen we u hoe.

Wat is een exit-enquête?

Een exit-enquête is het type enquête dat u bezoekers laat zien wanneer ze op het punt staan ​​uw website te verlaten. U kunt bijvoorbeeld de enquête laten verschijnen wanneer een bezoeker zijn muiscursor omhoog en naar zijn browserwerkbalk beweegt. Dit is meestal het moment waarop mensen uw site verlaten. 

Op dat moment kunt u uw bezoekers vragen waarom ze vertrekken. Het is zeer waardevol om informatie te krijgen over waarom mensen uw website verlaten en waarom ze het doel van uw website of een paginaspecifiek doel niet hebben voltooid. 

Verlaten bezoekers mijn website snel?

Om erachter te komen of de inhoud van uw website voldoet aan de behoeften van uw bezoekers, is de eerste stap het onderzoeken van uw gegevens. In Google Analytics kunt u eenvoudig zien welke pagina’s of berichten het hoogste bouncepercentage hebben en welke pagina’s of berichten het hoogste exit-percentage hebben:

In dit voorbeeld kunt u een exit-enquête instellen voor de 2 pagina’s met zowel hoge bouncepercentages als hoge exit-tarieven. Als u dergelijke pagina’s echter van dichterbij bekijkt, kunnen soms de hoge bouncepercentages of uitstappercentages gemakkelijk worden verklaard. Kijkend naar onze eigen Yoast.com-website, hebben nogal wat blogberichten hoge bouncepercentages en exit-tarieven. 

Dit betekent vaak dat bezoekers op zoek waren naar specifieke informatie en de informatie in de eerste blogpost vonden en vervolgens vertrokken. In dit geval is een hoog bouncepercentage of exit-percentage niet altijd slecht. Natuurlijk werken we aan verschillende aspecten van die berichten om bezoekers ook naar andere pagina’s en berichten te laten klikken, maar de prioriteit is niet zo hoog.

Met welke pagina’s moet je beginnen?

Als u naar de gegevens kijkt, kunt u enkele pagina’s of berichten van uw website categoriseren. Op Yoast.com hebben we soms verschillende blogberichten gegroepeerd om in korte tijd meer reacties te krijgen. Als u vergelijkbare inhoud heeft, kunt u dit ook doen. Wanneer u bijvoorbeeld een winkel runt, kunt u een exit-enquête uitvoeren op al uw categoriepagina’s om erachter te komen wat bezoekers van die pagina’s vinden.

Bedenk welke pagina’s het meeste voordeel voor uw bedrijf opleveren en begin daarmee. Wanneer bijvoorbeeld meer dan 50% van uw bezoekers de winkelwagen verlaat voordat de bestelling is voltooid, loopt u inkomsten mis. U zult dus begrijpen waarom u de pagina’s moet kiezen die de hoogste prioriteit hebben voor uw website.

Sluit enquêtevragen af

Welke vragen u stelt, is afhankelijk van het type pagina. Denk aan het hoofddoel van uw pagina en welke informatie u wilt van bezoekers die deze pagina verlaten. Hier zijn enkele voorbeelden per type pagina:

kar

 • Wat verhindert u vandaag uw aankoop te voltooien?
 • Heeft u nog vragen voordat u uw aankoop voltooit?

Productpagina

 • Welke informatie ontbreekt of zou uw beslissing om te kopen gemakkelijker maken?
 • Wat is uw grootste zorg bij de aankoop van dit product?

Na een aankoop

 • Was er iets in ons betalingsproces dat we konden verbeteren?
 • Welke andere opties heeft u overwogen voordat u (productnaam) koos?

Informatieve pagina / blogpost

 • Kon u de informatie vinden die u vandaag zocht?
 • Hoe waarschijnlijk is het dat u ons bij een vriend of collega aanbeveelt en waarom?

Hopelijk heb je nu wat inspiratie om te beginnen!

Wat te doen met alle antwoorden

Misschien heb je onze blog post over lezen top taak enquêtes ook. In dat artikel hebben we uitgelegd welke stappen u moet nemen om alle antwoorden van een online enquête te analyseren.

De aanpak voor een exit-enquête verschilt niet veel van de analyse van de toptakenquête. In het kort:

 1. Categoriseer de antwoorden
 2. Ontdek de grootste problemen
 3. Stel een actieplan op
 4. Breng verbeteringen aan op de specifieke pagina’s -A / B test de verbeteringen wanneer uw website groot genoeg is-
 5. Houd de resultaten in de gaten!

Tools om uw eigen exit-enquêtes te starten

Er zijn verschillende tools waarmee u een enquête als deze kunt maken. We gebruiken momenteel Hotjar, maar we zijn van plan ons eigen ontwerp te maken en te implementeren met Google Tag Manager . Andere tools die we kennen voor het opzetten van online enquêtes zijn:

Op hun sites bieden ze een duidelijke uitleg over het gebruik van deze tools om een ​​exit-enquête uit te voeren.

Heb je ooit een exit-enquête op je eigen website opgezet? Zo ja, was je verrast door de antwoorden? Laat het ons weten!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *