5 dingen die u moet weten over mobiel-eerst indexeren

3 min


110

Zoals u misschien weet, implementeert Google momenteel indexering op de eerste mobiele telefoon. Maar wat betekent dat voor je ranking? Moet je je zorgen maken? Moet je iets doen? Vorige week legde Google iets meer uit over indexering via mobiel. In dit bericht bespreek ik je vijf dingen die je moet weten over indexering via mobiel.

Eerst mobiel indexeren

Afgelopen maart kondigde Google aan dat ze zouden gaan beginnen met mobiel indexeren. Maar wat houdt dat in? Het betekent dat Google voortaan baseert wat het in de index plaatst op basis van de mobiele versie van uw site, terwijl ze eerst de desktopversie van uw site indexeerden. 

Deze overstap is gemaakt omdat steeds meer zoekopdrachten van een mobiel apparaat komen en om die gebruikers een betere ervaring te bieden, besloot Google dat het tijd was om prioriteit te geven aan mobiele resultaten. Het is belangrijk op te merken dat de index voor mobiel eerst geen afzonderlijke index is, Google heeft slechts één index waaruit de resultaten worden weergegeven.

1. Geen paniek!

Van steeds meer sites wordt de mobiele versie geïndexeerd. Dat betekent niet dat er iets groots gebeurt. In feite doet het waarschijnlijk niets aan uw ranglijst. Als Google de mobiele versie van uw site indexeert, krijgt u een melding in uw Google Search Console. Dit betekent dat Google aan de hand van de beschikbare inhoud op uw mobiele site bepaalt hoe u scoort – zowel op de desktop als op mobiel. Dit klinkt behoorlijk groot, maar voor de meeste WordPress-sites heeft dit minimale gevolgen. 

Als je erover nadenkt, hebben de meeste WordPress-sites een responsief ontwerp. Dit betekent dat zowel mobiel als desktop dezelfde inhoud weergeven. In dit geval hoeft u zich geen zorgen te maken.

Als u verschillende websites voor mobiel en desktop hebt en uw mobiele website veel minder inhoud heeft, hoeft u zich zorgen te maken. 

2. Doe een mobiele vriendelijkheidstest. Rangschikken zonder mobiel wordt moeilijk …

U hoeft geen mobiele site te hebben om eerst mobiel te kunnen indexeren, omdat Google ook desktopsites indexeert. Maar het zal moeilijk zijn om te scoren als uw site niet mobielvriendelijk is. Dus er is werk te doen voor iedereen die nog geen mobielvriendelijke site heeft.

Dus wat moet je doen? Bekijk de mobiele vriendelijkheidstest van Google en controleer of uw site mobielvriendelijk is. Onze ervaring is dat dit een minimale vereiste is. Als uw site deze test niet doorstaat, is uw mobiele versie slecht.

3. Denk aan UX op mobiel

Een mobiele website heeft een ander ontwerp nodig dan een desktopversie om uw publiek aan te spreken. Je scherm is klein. Google legde vorige week uit dat hamburger- of accordeonmenu’s prima te gebruiken zijn. Dit soort menu’s is logisch; ze helpen een mobiele gebruiker om door uw website te bladeren. Inhoud achter een tabblad plaatsen om de mobiele ervaring beter te maken, is ook prima.

Lees meer: 10 manieren om mobiele UX te verbeteren »

4. Schrijf mobielvriendelijk

Lezen van een scherm is moeilijk. En lezen vanaf een mobiel scherm is nog moeilijker dan lezen vanaf een groot scherm. Om een ​​mobiel publiek aan te trekken, moet u een mobielvriendelijke kopie hebben. Dit betekent korte zinnen en compacte alinea’s. U moet ervoor zorgen dat uw lettertype op uw mobiele site groot en duidelijk genoeg is, en u moet ervoor zorgen dat u voldoende witruimte gebruikt.

 

5. Bekijk die mobiele fragmenten

Is uw doelgroep voornamelijk mobiel? Komen ze uit de mobiele zoekresultaten naar uw pagina? Of komt het meeste van uw organische verkeer van de desktop-SERP’s? Controleer dit in uw Google Analytics.

Als uw zoekverkeer voornamelijk afkomstig is van mobiele pagina’s met zoekresultaten, moet u uw mobiele fragment optimaliseren in ons fragmentvoorbeeld.

Voorafgaand mobiel fragment

Conclusie met betrekking tot mobiel eerst indexeren

Raak niet in paniek over de mobiel-eerste index die Google uitrolt. Als uw website een responsief ontwerp heeft, is uw inhoud vergelijkbaar op zowel desktop- als mobiele versies. Als dit het geval is, heeft de indexering voor mobiel eerst weinig gevolgen voor uw rangorde.


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format