5 Google Analytics-segmenten voor uw blog

4 min


98
facebook chatbots tourisme

Ik hou van segmenten! Ik vind het leuk hoe je ze kunt gebruiken om je gegevens op te geven. Hoe u ze kunt gebruiken om uw gegevens meer context te geven. En door uw gegevens op te geven, krijgt u meer inzicht en krijgt u meer inzicht in uw doelgroep. Dichterbij het begrijpen van je publiek betekent op zijn beurt dichterbij een succesvolle marketingcampagne.

 Ik heb een bericht geschreven over waarom u segmenten in Google Analytics zou moeten gebruiken . In dit bericht wil ik vijf segmenten delen die je kunt gebruiken om drie aspecten van het publiek van je blog te controleren: betrokkenheid, loyaliteit en verkeersbron. En u hoeft niet eens te coderen! Laten we beginnen!

1. Betrokken verkeer

Wat is de definitie van actief verkeer? U kunt definiëren blog betrokkenheid als iedere interactie die mensen hebben met uw blog posts. Dit kan betekenen dat ze het hele artikel hebben gelezen. Dat ze een reactie hebben geplaatst of deze hebben gedeeld op sociale media.

 Misschien hebben ze het blogbericht als PDF opgeslagen. Of ze klikten op een relevant artikel dat interessant leek. Als u naar deze items kijkt en hoe u ze kunt meten in Google Analytics, moeten sommige ervan handmatig worden geïmplementeerd. En dat heeft waarschijnlijk wat codering nodig.

Maar er zijn enkele standaardstatistieken in Google Analytics die u kunt gebruiken om betrokken verkeer te meten. Bijvoorbeeld sessies die meer dan één paginaweergave bevatten. En heb een bepaalde minimale sessieduur. Het is het beste om het aantal paginaweergaves per sessie en sessieduur te baseren op uw eigen gegevens. U kunt de gemiddelden bekijken in uw Google Analytics-statistieken. Je vindt deze gemiddelden in het publieksoverzicht:

Betrokkenheidsstatistieken in Google Analytics

Voor deze specifieke blogsite is er een gemiddelde sessieduur van 00:52 en bezoekers bekijken 1,47 pagina’s per sessie. Dit is hoe ik een segment voor deze blog zou bouwen:

Een engagement-verkeerssegment bouwen in Google Analytics

segment 1: actief verkeer

Het is een segment op basis van sessies en ik heb het EN- commando gebruikt zodat beide voorwaarden nodig zijn om dit segment te maken. In de segmentbouwer is er een realtime controle die aangeeft of uw segment werkt en hoeveel gebruikers zich in het segment bevinden. In dit geval is het aantal gebruikers vrij klein. Dat maakt het moeilijk om geldige conclusies te trekken; je ziet liever een grotere steekproefomvang. 

Er zijn een aantal dingen die u in dit geval kunt doen: neem een ​​groter datumbereik of pas het segment aan en maak het minder streng. De laatste optie heeft natuurlijk zijn nadelen, omdat u de betrokkenheid misschien niet meer meet. Maar dat is helemaal aan jou. Als het aantal gebruikers klein blijft, zijn de getallen die u ziet een indicatie en moet u alleen testen of uw veronderstellingen geldig zijn of niet.

2. Loyaal verkeer

Wat is de definitie van loyaal verkeer? Loyale bezoekers zijn terugkerende bezoekers die regelmatig naar uw website komen en zich bezighouden met uw inhoud. Er zijn een aantal statistieken in Google Analytics die u kunt gebruiken om loyaal verkeer te meten. 

In dit geval willen we kijken naar bezoekers die 3 sessies op onze site zijn gestart. Door een tijdsbestek in te stellen, kunt u zeggen dat u een bezoekerssegment wilt dat in de afgelopen week 3 sessies is gestart, dat niet stuiterde en een sessieduur van meer dan 30 seconden had. Dat segment zou er ongeveer zo uitzien:

Een loyaal verkeerssegment opbouwen in Google Analytics

segment 2: loyaal verkeer

Nu ligt de kracht van dit segment in de vergelijking. U kunt het tegenovergestelde segment maken en ze niet-loyaal verkeer noemen.

Een niet-loyaal segment bouwen in Google Analytics

segment 3. niet-loyaal verkeer

Als u beide segmenten toepast, kunt u ze vergelijken en uw best doen om beide doelgroepen te begrijpen. Analyseer hoe deze twee groepen verschillen; wat is hun gedrag? Wat voor soort berichten lezen beide? Uit welke categorieën of tags? Begrijp de verschillen, zodat u uw marketingstrategie kunt aanpassen op basis van deze bevindingen.

3. Verkeersbronnen

Weten waar uw verkeer vandaan komt en analyseren hoe bezoekers zich per verkeersbron gedragen, is zeer waardevol. Het controleren van het land waar ze vandaan komen, de pagina’s waarop ze van elke bron landen , het apparaat dat ze gebruiken om naar uw site te gaan, al deze dingen vertellen u iets over uw doelgroep. Als u naar verkeersbronnen kijkt en verder gaat dan de informatie die u vindt in het gedeelte ‘Acquisitie’ in Google Analytics, krijgt u zoveel meer inzicht dan vasthouden aan geaggregeerde rapporten.

Kijkend naar verkeer van zoekmachines zegt veel over uw SEO . Er is een vooraf gedefinieerd segment in Google Analytics dat alleen verkeer van zoekmachines toont:

Organisch verkeerssysteem segment in Google Analytics

segment 4: organisch verkeer

En als je naar je verkeer kijkt via sociale media, zegt dat veel over wat wel en niet werkt op social media. Zodat u uw social media-strategie kunt aanpassen . Het bouwen van dit segment is iets meer werk, omdat u uw sociale mediabronnen moet identificeren. 

En er zijn verschillende manieren waarop deze bronnen worden herkend door Google Analytics. Een goede eerste stap is dus om het rapport ‘Netwerkverwijzingen’ in Google Analytics te bekijken om te zien welke sociale netwerken u in het segment kunt opnemen.

Netwerkverwijzingen om sociaal verkeer in Google Analytics te identificeren

Het volgende is een voorbeeld van een sociaal verkeerssegment:

Een sociaal verkeerssegment bouwen in Google Analytics

segment 5: sociaal verkeer

Zoals u ziet, heb ik de OF- instructie gebruikt zodat het verkeer aan een van deze voorwaarden moet voldoen.

Houd je niet alleen van segmenten? En het leuke is dat je de segmenten in één segment kunt combineren. Uw gegevens nog meer specificeren.

Conclusie

Als u uw gegevens opgeeft, krijgt u zoveel meer waardevolle informatie over uw doelgroep dan geaggregeerde gegevens. U kunt veel doen om uw gegevens op te geven, een van die manieren is segmenteren. Het maken van een segment ziet er misschien eng uit, maar u kunt deze blogsegmenten als voorbeeld nemen om uw eigen segmenten te maken. En dat alles zonder te hoeven coderen! Begin met analyseren als een professional en krijg die inzichten die u helpen uw marketing te optimaliseren!


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format