Chatbots marketing

De ultieme gids voor SEO voor kleine bedrijven

5 min


103

SEO is niet alleen voor grote bedrijven. Als een klein bedrijf of een lokaal bedrijf, kunt u zelf veel doen om goede resultaten uit de zoekresultaten te halen. Deze ultieme gids voor lokale en kleine bedrijven SEO helpt u het meeste uit de zoekresultaten te halen door uw niche te vinden, uw pagina’s te optimaliseren en sociale media te gebruiken.

Lang geleden in 2014 hebben we je in onze post over lokale SEO beloofd dat we meer zouden schrijven over lokale en kleine bedrijven. Aangezien lokale SEO in feite gaat over het optimaliseren van de resultaten van lokale zoekmachines, is het redelijk om te zeggen dat lokale SEO en kleine bedrijven SEO nauw verwant zijn, daarom zullen we beide in dit artikel behandelen.

 

Zolang de lokale zoekresultatenpagina’s van Google blijven groeien en verbeteren, zijn we nooit klaar met dit onderwerp. Maar in de tussentijd is hier onze ultieme gids voor SEO voor lokale en kleine bedrijven. Laten we beginnen bij het begin van uw SEO-proces.

Je niche vinden

Het bepalen van uw niche is van vitaal belang voor lokale of kleine bedrijven. Wanneer u uw niche kent, kunt u benadrukken wat uw merk of producten uniek maakt, waardoor uw kansen om er goed voor te scoren worden verbeterd. Als u een duidelijke niche heeft, kunt u lokaal concurreren met grote nationale merken – ondanks hun advertentiebudgetten van meerdere miljoenen dollars.

Ontdek wie uw klanten zijn en welke woorden ze gebruiken om uw product of dienst te beschrijven, omdat mensen dezelfde termen gebruiken om uw website te vinden.

 Deze voorwaarden kunnen u echt helpen uw lokale bedrijfs-SEO te optimaliseren wanneer u ze omzet in long-tail zoekwoorden en deze zoekwoorden moeten zo specifiek mogelijk zijn. Als u dit alles eenmaal hebt gedaan, vergeet dan niet om uw niche regelmatig te beoordelen terwijl deze evolueert met de groei van uw bedrijf.

Low budget branding

We hebben het hier steeds weer over gehad: branding is erg belangrijk voor SEO . Branding betekent dingen zoals uw logo en slogan. Vertegenwoordigen zij uw bedrijf zonder verdere uitleg? Wat onthullen uw logo en slogan over uw waarden en uw vakgebied? Het draait allemaal om herkenning.

Hier is een tip voor branding: deel je expertise! U kunt dat doen in blogberichten en op sociale media. We zullen hier later meer over vertellen.

Begin met het schrijven van geweldige inhoud

Uw SEO voor kleine bedrijven krijgt een significante boost van de juiste inhoud. Te veel eigenaren van kleine bedrijven zetten hun producten en contactgegevens op hun website en laten het daarbij. Maar er is zoveel meer te vertellen en te delen!

Focus op het maken van een geweldige eerste indruk op uw potentiële klant. Schrijf over uw bedrijf, uw bedrijfsdoelen, hoe geweldig uw producten zijn en dat soort dingen. U kunt ook marktontwikkelingen of gebeurtenissen bespreken die betrekking hebben op uw bedrijf. Dit zijn slechts enkele tips voor uw lokale SEO-contentstrategie .

Wees realistisch over de kansen om die inhoud te rangschikken in de zoekresultaten bij het schrijven van uw inhoud. Als u zich in een zeer competitieve markt bevindt, werkt inhoud heel goed als marketingtool en als input voor sociale media, maar het zal u waarschijnlijk niet die nummer één plek in Google opleveren, en dat is OK. Beheer uw verwachtingen.

Het kiezen van de juiste zoekwoorden om te optimaliseren voor is erg belangrijk. Meestal is het een goed idee om mid-tail zoekwoorden te kiezen, inclusief het lokale gebied waarop u zich richt. Het maakt echt niet uit of u deze inhoud als een pagina of blogbericht aan uw site toevoegt. Zorg er alleen voor dat u schrijft over dingen waarover mensen willen praten of dingen die mensen op een positieve manier over uw bedrijf laten praten.

 

Deel uw inhoud op sociale media

Hoewel u uw producten daadwerkelijk op sociale mediaplatforms kunt verkopen, raden we in de meeste gevallen aan om sociale media te gebruiken voor merkbekendheid of om potentiële klanten naar uw website te leiden voor een verkoop.

 Social media gebruiken als een klein bedrijf gaat helemaal over het promoten van uw merk, uw bedrijf en uw producten om uw imago te vestigen en om het juiste verkeer naar uw bedrijfswebsite te krijgen. Wanneer het op deze manier wordt gebruikt, kunnen sociale media SEO voor kleine bedrijven echt helpen.

Ik vergelijk sociale media graag met een markt waar alle standhouders elkaar kennen en klanten door de producten bladeren. Op een gegeven moment zal iemand andere bezoekers vertellen waar ze naartoe moeten gaan voor een product: “De kaas daar is heerlijk”, “je moet echt het fruit daar bekijken”, dat soort dingen. 

Zorg er dus voor dat mensen over je beginnen te praten. En begin online over jezelf te praten, zodat anderen op sociale platformen tegen je beginnen te praten. Neem ten slotte actief deel aan sociale media-gesprekken om mensen te laten weten dat u luistert.

Lokale rangschikkingsfactoren die uw kleine bedrijf helpen SEO

Er zijn veel dingen die uw lokale ranglijst beïnvloeden, maar er is er één heel duidelijk: uw adresgegevens of NAP, wat staat voor Naam, Adres, Telefoonnummer. Zorg ervoor dat u deze toevoegt in de juiste opmaak (in code), met behulp van schema.org-details – de lokale SEO-plug-in kan daarbij helpen. 

Vraag uw webontwikkelaar ook om naar AMP te kijken, zoals Joost zegt in dit Ask Yoast-artikel over AMP voor kleine bedrijven . Naast dit, kan het helpen om uw stad, en misschien uw staat, toe te voegen aan de titel van uw pagina’s voor gemakkelijkere herkenning ook.

 

Google Mijn Bedrijf

Zorg ervoor dat u exact dezelfde NAP-gegevens gebruikt op zowel uw website als uw Google Mijn Bedrijf-vermelding en neem ook uw websitelink naar uw vermelding op. Dit is de enige manier voor Google om de relatie tussen hen te begrijpen.

 Voeg deze details toe – bijvoorbeeld in uw voettekst – en natuurlijk op uw contactpagina. Google Mijn Bedrijf is echt uw vriend als u in uw specifieke geografische gebied wilt rangschikken, dus zorg dat uw gegevens goed zijn!

Beoordelingen en beoordelingen toevoegen

Met Google Mijn Bedrijf, zoals Facebook, kunnen anderen een beoordeling van uw bedrijf achterlaten. Als uw bedrijf een goede beoordeling heeft, zullen mensen eerder doorklikken naar uw website vanaf een van deze twee platforms. Zorg ervoor dat u deze beoordelingen bewaakt en onderhoudt .

Als u om welke reden dan ook een negatieve beoordeling krijgt, reageer dan door te reageren en het probleem van uw klant op te lossen. Vraag hen vervolgens om hun beoordeling achteraf te wijzigen. Met andere woorden, verander die ontevreden klant in een merkambassadeur !

Het is gemakkelijk om gebruik te maken van deze beoordelingen en beoordelingen. Als je enkele tips nodig hebt, lees dan meer in dit artikel:

 

Links van gerelateerde kleine bedrijven

Sociaal ‘bewijs’, zoals de hierboven genoemde beoordelingen en beoordelingen, moet worden ondersteund met een paar links uit lokale mappen, zoals:

  1. gekef
  2. SuperPages
  3. YP.com
  4. ReferLocal.com
  5. Bestoftheweb

U moet een vermelding op deze sites krijgen, om de voor de hand liggende reden dat dit betekent dat u ook een link naar uw website krijgt. Als u enkele links van andere gerelateerde lokale websites in die map kunt krijgen, helpt dit ook de vindbaarheid van uw site .

 Houd er rekening mee dat links van andere lokale websites afkomstig moeten zijn van sites met een gerelateerd beroep. Het heeft geen zin om uw bakkerijwebsite te linken vanaf de website van een accountant.

Als uw kleine bedrijf nauw verwant is met andere bedrijven die zich niet in hetzelfde gebied bevinden, moet u deze bedrijven zeker ook om een ​​link vragen. Google spint de weblink per link, dus als uw bedrijf is gelinkt vanaf een website in hetzelfde bedrijfsgebied, is die link extra waardevol voor u.

Nabij mij zoekt

Wanneer we het hebben over lokale ranglijsten, moeten we ook zoekopdrachten bij mij in de buurt vermelden . Dit zijn zoekopdrachten en zoeksuggesties die woorden bevatten als “bij mij in de buurt”, “in de buurt”, “open” en “in de buurt”. 

Optimaliseren voor deze zoekopdrachten is vergelijkbaar met optimaliseren voor lokaal, maar geldt ook voor wereldwijde merken (‘koop Lego bij mij in de buurt’). U zult dus buiten de kaders moeten denken – er is waarschijnlijk meer om voor te optimaliseren. 

Tot slot

Zoals we hebben gezien, zijn er veel dingen die u als klein bedrijf kunt doen om uw site te verbeteren en beter te scoren. Je moet beginnen met je te concentreren op je niche en je uniekheid te benadrukken. Denk na over hoe u uw merk presenteert: logo’s en taglines zijn belangrijk om uw klanten een idee te geven van wie u bent als bedrijf.

U kunt uw zichtbaarheid vergroten door geweldige inhoud op uw site te maken, geoptimaliseerd voor de meest geschikte zoekwoorden. Het helpt ook altijd als je actief bent op sociale media. Er zijn verschillende factoren gerelateerd aan lokale SEO die kleine bedrijven helpen. Zorg ervoor dat Google Mijn Bedrijf de juiste details heeft, houd uw beoordelingen en recensies bij en probeer links te krijgen van gerelateerde kleine bedrijven. Probeer ten slotte te optimaliseren voor zoekopdrachten in de buurt van mij.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format