Een succesvolle linkbuilding-strategie in 6 eenvoudige stappen

3 min


119
wat is een chatbot?

Links zijn belangrijk voor SEO. En linkbuilding moet daarom absoluut deel uitmaken van uw holistische SEO-strategie . Maar belangrijker is dat linkbuilding onderdeel moet zijn van uw groeistrategie. Links moeten helpen om direct verkeer naar uw site te genereren.

In dit bericht beschrijf ik zes belangrijke stappen voor een succesvolle linkbuilding-strategie, de holistische SEO-manier.

 

Linkbuilding als onderdeel van uw groeistrategie

Links helpen uw pagina’s hoger te scoren in de zoekresultaten van Google, dit bericht legt uit waarom . Dat is volkomen waar. Dat is echter niet het enige dat links doen.

Goede links helpen ook om meer (doorverwijs) verkeer naar uw site te krijgen. Wanneer u uw strategie voor het maken van links bepaalt, moet u er rekening mee houden: de reden dat links werden uitgevonden was om u naar pagina’s te sturen die u misschien ook leuk vindt. Gebruik linkbuilding als een strategie voor de groei van uw website-publiek en plaats links op sites die daadwerkelijk verkeer naar uw eigen site zullen genereren.

Een goede link leidt in de eerste plaats verkeer naar uw site.

De zes belangrijkste stappen van een succesvolle linkbuilding-strategie:

  1. Leer uw publiek kennen
  2. Maak een lijst met websites die uw gewenste doelgroep aanspreken
  3. Schrijf geweldige inhoud
  4. Koppel inhoud aan websites
  5. Neem contact op met site-eigenaren
  6. Gebruik sociale media om uw inhoud te vergroten

Stap 1: Leer uw publiek kennen

Als je wilt dat je publiek groeit, moet je erachter komen hoe je je publiek kunt uitbreiden of hoe je een nieuw publiek kunt vinden. Je moet daarom twee dingen weten: wie is mijn publiek op dit moment en hoe ziet mijn ideale publiek eruit.

 Op Yoast.com zijn we bijvoorbeeld begonnen met een publiek dat voornamelijk bestaat uit (web) ontwikkelaars, maar we streefden ernaar een publiek te bereiken dat bestond uit een meer algemene groep WordPress-gebruikers (terwijl we het publiek van onze initiële ontwikkelaar hielden). 

We hebben onze inhoud aangepast aan deze nieuwe groep mensen, maar om dit ‘nieuwe’ publiek te bereiken, waren links van andere websites naar onze nieuwe (minder nerdy) inhoud ook belangrijk. Je moet wat onderzoek doen om je publiek te leren kennen .

Stap 2: Maak een lijst met websites die uw gewenste doelgroep aanspreken

Als u een duidelijk beeld hebt van uw huidige en gewenste doelgroep, kunt u een lijst maken met websites die u mogelijk kunnen helpen uw nieuwe doelgroep te bereiken. Vind die websites die al uw gewenste doelgroep aanspreken. Links van deze websites kunnen u helpen uw nieuwe doelgroep te bereiken.

Stap 3: Schrijf geweldige inhoud

Om andere websites aan uw inhoud te koppelen, moet uw inhoud gewoon geweldig zijn . En nog belangrijker, het zou een beroep moeten doen op het publiek dat u wilt maken uw lezers of kopers. Zorg ervoor dat je stukken en artikelen goed gestructureerd en goed geschreven zijn .

Stap 4: Match inhoud met websites

Als je een geweldig blogbericht hebt geschreven, moet je in de lijst duiken die je hebt gemaakt als onderdeel van je groeistrategie (stap 2). Kies sites uit die lijst die mogelijk kunnen verwijzen naar het artikel dat u hebt geschreven. Als u een langetermijnaanpak van zoekwoorden hanteert (over kleine en niche-onderwerpen schrijven), is het aantal websites dat geschikt is om te linken naar uw blogpost klein.

Doe een poging om die websites te vinden die echt passen bij het specifieke onderwerp van uw blogpost of artikel. Deze websites zijn waarschijnlijk zeer bereid om te linken, omdat je blogpost echt bij hun inhoud past. Wat nog belangrijker is, bezoekers die naar uw website komen via die link zullen echt geïnteresseerd zijn in het onderwerp van uw artikel (waardoor de kans op conversie en terugkerende bezoeken veel hoger is).

Stap 5: Reik uit

Als u echt moeite hebt gedaan om zowel inhoud te schrijven als websites te vinden die passen bij de inhoud van uw artikel, moet u contact opnemen met de website die u naar uw site wilt linken. Vertel hen over de inhoud of het product en vraag hen om erover te schrijven en ernaar te linken. De meeste mensen zullen graag over uw product schrijven als dit betekent dat ze het gratis ontvangen!

 kunt e-mail gebruiken, maar in veel gevallen is Twitter of zelfs een telefoontje een geweldige manier om ook contact met mensen op te nemen. Zorg ervoor dat u op een persoonlijke manier contact opneemt, en stuur nooit geautomatiseerde e-mails.

Stap 6: gebruik sociale media!

Als uw inhoud origineel en goed gestructureerd is, kunt u ook een nieuw publiek bereiken (en links krijgen) door ook sociale media te gebruiken . Zorg ervoor dat je tweet over je blog, stuur misschien enkele tweets naar specifieke personen van wie je denkt dat ze je artikel leuk vinden. 

Facebook is ook een geweldige manier om bekendheid te geven aan uw artikelen (misschien … zelfs een beetje promoten?). En zoals veel mensen uw artikelen leuk vinden, tweeten en delen, zult u zeker ook wat meer links ontvangen.

Conclusie: linkbuilding is een groeistrategie

Een succesvolle linkbuilding-strategie moet altijd gericht zijn op het brengen van een nieuw, ambitieus publiek naar uw website. Een (welkom) bijwerking wordt dan een hogere rangorde in Google. Zolang je linkbuilding beschouwt als een manier om andere sites te bereiken om meer bezoekers van die site te krijgen, doe je het op de ‘juiste’ manier.


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format