Hoe sitesnelheid SEO beïnvloedt

2 min


89

Gebruikers verwachten dat websites  snel zijn . Naarmate de wereld steeds mobieler wordt en consumenten verwachten dat services on-demand zijn en naadloos worden geleverd, kan een slechte sitesnelheid een grote impact hebben op uw SEO.

Google begrijpt dat de tijd die het duurt om een ​​pagina te laden een belangrijk onderdeel is van de algehele gebruikerservaring. Wachten tot inhoud verschijnt, niet kunnen communiceren met een pagina en zelfs  vertragingen opmerken , creëert  wrijving .

Die wrijving kost niet alleen tijd, maar ook geld. Uit onderzoek van al in 2016 is gebleken dat  53% van de bezoekers van de mobiele website vertrekt als een webpagina niet binnen drie seconden wordt geladen . En dat soort slechte ervaringen kunnen een blijvende negatieve indruk van een merk achterlaten.

Uit onderzoek blijkt zelfs dat het stressniveau van wachten op trage mobiele resultaten stressvoller kan zijn dan het kijken naar een horrorfilm .


Ericsson Mobility Report MWC Edition, februari 2016

Het is dus geen verrassing dat Google de snelheid van uw site meet en dat sinds 2010 gebruikt in hun rangschikkingsalgoritmen  . Meer recent, in 2018, werd de snelheid van uw site op / voor mobiele apparaten ook een veel belangrijker signaal . Ze begrijpen dat een goede gebruikerservaring een  snelle  gebruikerservaring is.

Frustratie doet pijn aan uw gebruikers en doet pijn aan uw ranglijst

En het is niet alleen Google – onderzoek uit elke hoek van het web, naar alle aspecten van consumentengedrag, laat zien dat snelheid een  enorme invloed heeft op de resultaten.

  • 47% van de mensen verwacht dat een site in minder dan 2 seconden laadt ( wired.com )
  • 20% van de gebruikers verlaat hun winkelwagentje als het transactieproces te traag is ( radware.com )
  • Amazon ontdekte dat elke 100ms latentie ze 1% aan omzet kostte
  • De BBC ontdekte dat ze 10% extra gebruikers verloren voor elke extra seconde die hun site nodig had om te laden

Deze kosten en dit type verlaten van de site gebeuren omdat gebruikers niet graag gefrustreerd zijn . Slechte ervaringen betekenen dat ze ergens anders heen gaan, andere websites bezoeken en converteren met concurrenten.

Dat gedrag kan Google gemakkelijk volgen (via bounces terug naar pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines, korte bezoeken en andere signalen) en is een sterk signaal dat de pagina niet zou moeten worden gerangschikt waar hij was.

Google wil een sneller internet

Snelheid is niet alleen goed voor gebruikers – het is ook goed voor Google. Langzame websites zijn vaak traag omdat ze inefficiënt zijn . Ze laden mogelijk te veel grote bestanden, hebben hun media niet geoptimaliseerd of maken geen gebruik van moderne technologieën om hun pagina’s weer te geven.

Dat betekent dat Google meer bandbreedte moet verbruiken, meer middelen moet toewijzen en meer geld moet uitgeven.

Over het hele web klopt elke milliseconde die ze kunnen opslaan en elke byte die ze niet hoeven te verwerken snel. En heel vaak kunnen eenvoudige wijzigingen in configuratie, processen of code websites  veel sneller maken, zonder nadelen.

Dat kan een reden zijn waarom Google zo zwaar heeft geïnvesteerd in het AMP-project en waarom ze zo vocaal zijn in hun opleiding over prestaties.

Een sneller internet is beter voor gebruikers en verlaagt de bedrijfskosten van Google  aanzienlijk . Hoe dan ook, dat betekent dat ze snelle (re) sites blijven belonen.


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format