Responsieve pagina’s omleiden naar AMP-pagina’s?

1 min


105

een paar jaar geleden kondigde Google het AMP-project (Accelerated Mobile Pages) aan, dat steeds belangrijker wordt voor alle soorten websites. AMP is een technologie om webpagina’s sneller te maken op mobiele apparaten, waardoor de laadtijden worden verbeterd door een deel van het ontwerp te verwijderen.

Aanvankelijk was AMP vooral relevant voor statische inhoud, zoals blogposts of nieuwsartikelen, die geen interactie van de gebruiker nodig hadden. Maar tegenwoordig is het ook nuttig voor dynamische paginatypen die site-eigenaren van (kleine) bedrijven mogelijk willen gebruiken. 

Het implementeren van AMP op uw site kan een beetje ontmoedigend zijn als u nieuw bent met technische SEO. Maar als u erin slaagt om het goed te krijgen, kunt u zelfs de voorkeur geven aan het schone, gerichte uiterlijk van uw AMP-pagina’s.

Dat was zeker het geval voor William Anderson, die ons een e-mail had gestuurd over het onderwerp:

Ik denk erover al mijn responsieve pagina’s om te leiden naar mijn AMP-pagina’s omdat ik hun uiterlijk prefereer. De klikfrequentie van AMP-pagina’s is verbazingwekkend, maar ik vraag me af wat de implicaties voor SEO zullen zijn.

 

Responsieve pagina’s omleiden naar AMP-pagina’s

“Nou, om eerlijk te zijn, hoe noem je een responsieve pagina? Als u afzonderlijke mobiele pagina’s heeft die u kunt omleiden naar uw AMP-pagina’s: prima, ga ervoor. Als je een responsieve versie van je website hebt, is dat technisch gezien eigenlijk heel moeilijk en niet iets dat ik zou aanbevelen.

oogle duwt het idee van wat zij canonieke AMP noemen, dus het idee dat AMP de enige versie van uw pagina is. Als dat bij uw bedrijf past, gaat u er absoluut voor. Omdat ik denk dat het een heel goed idee is voor je klikfrequentie en een heleboel andere dingen in termen van ranglijsten. Ik hoop dat dat helpt. Succes.”


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format