Sitesnelheid verbeteren: tools en suggesties

3 min


101

Sitesnelheid is een van de factoren die bepalen of u een goede positie in Google krijgt. Sitesnelheid is een rangfactor en het belang ervan blijft groeien. Een trage website resulteert ook in een lagere crawlsnelheid, dus indexeert Google pagina’s op uw site in een lagere snelheid. 

Het duurt langer om nieuwe berichten in de zoekresultaten weer te geven. Het sneller maken van uw website kan daarom leiden tot sneller organisch verkeer voor nieuwe berichten  en tot betere rankings.

Bovendien zal een snelle website een veel betere gebruikerservaring geven dan een trage. Onderzoek heeft keer op keer aangetoond dat mensen niet zoveel kopen van langzamere sites en minder lezen op langzamere sites. Dat is op zichzelf voldoende reden om ervoor te zorgen dat de snelheid van uw site zo goed mogelijk is.

 

De beste sitesnelheidstools

Wanneer we de SEO van een website analyseren, controleren we altijd de sitesnelheid. Het is duidelijk dat sitesnelheid anders is bij het controleren vanaf verschillende locaties. Dit is slechts een reden waarom snelheidstools niet altijd dezelfde resultaten opleveren. Daarom gebruiken we al deze tools bij het testen van een site (en vertrouwen we niet op slechts één):

Google PageSpeed ​​Insights splitst mobiel en desktop. Het is onlangs bijgewerkt om meer realistische gegevens te gebruiken om meer bruikbare resultaten te geven.

 Ook zijn de suggesties om snelheidsproblemen op te lossen verbeterd. Pingdom’s Website Speedtest Tools maakt meerdere locaties mogelijk en GTmetrix combineert verschillende  controles mooi. WebPageTest heeft een paar belangrijke controles die het op een eenvoudig te begrijpen manier beoordeelt. 

Google Lighthouseis ingebouwd in Chrome en was oorspronkelijk bedoeld om Progressive Web Apps te beoordelen. Het geeft echter geweldige inzichten in de paginasnelheid en gebruikerservaring van uw mobiele site, gebaseerd op praktijktests. We raden u aan al deze tools te gebruiken om de snelheid van uw site te controleren. Gecombineerd geven ze een compleet overzicht van de sitesnelheid van uw site.

PageSpeed ​​Insights yoast.com
Google’s PageSpeed ​​Insights geeft u veel informatie over de prestaties van uw site, zowel op mobiele als desktop-apparaten.

Als u de snelheid van uw site wilt testen, kunt u in deze tests de URL van uw website invoeren. Ze beoordelen de snelheid van uw site en geven een lijst met opties om uw sitesnelheid te verbeteren.

 De meeste tools hebben een redelijk goede, hoewel enigszins technische, uitleg over de verschillende aspecten die u kunt verbeteren. Helaas zijn sommige hiervan een beetje moeilijk te interpreteren.

Bij het bekijken van deze suggesties is het belangrijk om te weten of uw site HTTP / 2 gebruikt of niet. Als dit het geval is, zijn sommige van deze tests mogelijk niet volledig van toepassing op uw site. Ons artikel over prestatiesoptimalisatie voor HTTP / 2 over dat onderwerp zou je moeten helpen erachter te komen welke suggesties je veilig kunt negeren.

WordPress-plug-ins om uw site te versnellen

Het installeren van een caching-plug-in kan uw site echt versnellen als uw hosting nog niet in caching voorziet. WP Super Cache doet wat het zegt: het slaat uw site op in het cachegeheugen . Het doet dat goed, zonder al te veel toeters en bellen. WP Rocket is beter, ze bieden een oplossing om uw site te versnellen zonder veel gedoe en zonder het risico van dingen kapot te maken. WP Rocket is echter een betaalde plug-in en WP Super Cache is gratis.

AMP-plug-in

AMP, kort voor Accelerated Mobile Pages, is een andere poging van Google om de snelheid van het internet te verhogen. 

Een CDN toevoegen

Een CDN – een afkorting voor content delivery network – is een uitstekende tool om de laadsnelheid van uw site te verbeteren. Het CDN brengt uw site als het ware fysiek dichter bij uw bezoeker. Als uw hostingprovider een server in Californië heeft en uw bezoeker uit Mumbai, India komt, kan er een lange latentie zijn die tot slechte prestaties leidt. 

Door een CDN toe te voegen, kunt u uw site bedienen vanaf een locatie in de buurt van uw bezoeker en daardoor de laadtijden drastisch versnellen.

geen cdn vs cdn wikipedia
Links: het verkeer naar uw site komt op een enkele server terecht. Rechts stuurt een CDN bezoekers naar de server die zich het dichtst bij hun locatie bevindt. Afbeelding: Wikipedia

Conclusie

Naast het installeren van een caching-plug-in, kunt u verschillende andere dingen doen om uw site te versnellen. Het kiezen van een andere hostingpartij, het gebruik van een CDN en / of het verkleinen van uw afbeeldingen kan wonderen doen voor uw sitesnelheid. We komen regelmatig bij u terug met oplossingen voor sitesnelheid en bespreken u de belangrijkste.


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format