wat is een (aanbevolen) fragment?

3 min


90

Het fragment is een enkel zoekresultaat in een reeks zoekresultaten en bestaat meestal uit een titel, een URL en een beschrijving van de pagina. De inhoud van een fragment komt overeen met delen van de zoekopdracht en uw trefwoord wordt gemarkeerd in de fragmentbeschrijving. 

Zoekmachines gebruiken vaak delen van uw inhoud om de delen in te vullen waaruit het fragment bestaat. In de meeste gevallen bepalen zoekmachines het best mogelijke fragment voor u, maar u kunt proberen dit te negeren door een metabeschrijving aan uw pagina toe te voegen. In dit bericht gaan we dieper in op wat een fragment is.

fragment in serps
Een fragment zoals gevonden op een pagina met zoekresultaten

Het fragment is een van uw meest waardevolle stukken online onroerend goed. Dit is de deur naar uw site en u moet deze zo aantrekkelijk mogelijk maken. Je hebt mensen nodig om op je link te klikken – zonder ze natuurlijk te misleiden.

 Hoewel zoekmachines het laatste woord hebben over hoe deze fragmenten worden weergegeven, kunt u ze opties geven. Als ze deze waardig achten, zullen ze het gebruiken. Zelfs Googles John Mueller zegt dat je je metabeschrijving moet invullen:

Reguliere fragmenten, rich snippets en aanbevolen fragmenten

Het fragment in de screenshot die u aan het begin van dit artikel zag, is een regulier, statisch fragment, maar er zijn veel variaties te vinden. Zoekmachines experimenteren graag met verschillende manieren om bepaalde resultaten op de pagina’s met zoekresultaten te markeren.

Sinds enige tijd zien we rijke resultaten in verschillende vormen verschijnen. 

Rich snippets zijn gewone fragmenten met toegevoegde informatie, zoals productdetails, beschikbaarheid, beoordelingen en nog veel meer. Hier is een uitgebreid fragment voor de zoekterm [Fender Standard Precision Bass sunburst]. Je zult merken dat dit fragment zogezegd veel ‘rijker’ is. Het heeft beoordelingen, beoordelingen, prijzen, voorraadbeschikbaarheid en enkele producthoogtepunten. 

Dit zijn specifieke productfragmenten, maar er zijn vergelijkbare fragmenten voor recepten, recensies, video’s, evenementen, cursussen en nog veel meer. Het toevoegen van gestructureerde gegevens is een noodzaak voor sommige soorten van deze rijke resultaten.

spatbord precisie rijk fragment
Een rijk fragment gevonden tijdens het zoeken naar [Fender Standard Precision Bass sunburst]

Een ander type fragment is het aanbevolen fragment . Dit is een nieuw soort resultaat dat boven aan de pagina’s met zoekresultaten wordt weergegeven, zelfs vóór het eerste organische zoekresultaat – op positie 0 zeg maar. De inhoud voor deze aanbevolen fragmenten is afkomstig van pagina’s die het best die specifieke vraag in de inhoud ervan beantwoorden.

 Je kunt je hier niet voor aanmelden – je moet het verdienen met je inhoud. Hier is een van onze aanbevolen fragmenten, deze voor de zoekterm [wat is een metabeschrijving]. Dit functiefragment neemt het volledige antwoord op die vraag uit ons artikel en plaatst het bovenaan de pagina.

metabeschrijving aanbevolen fragment nieuw
Een aanbevolen fragment voor de zoekterm [wat is een metabeschrijving]

SEO-titel en metabeschrijving

Eerder heb ik erop gewezen dat zoekmachines er soms de voorkeur aan geven hun eigen tekst van een website te kiezen om in de fragmenten te gebruiken. Hoewel ze redelijk goed in staat zijn iets leuks te verzinnen, wil je in veel gevallen waarschijnlijk bepalen hoe je pagina wordt weergegeven in de zoekresultaten. 

Een van de manieren waarop u dit kunt beïnvloeden, is door een metabeschrijving aan uw pagina toe te voegen. Dit is een kort stukje tekst dat uw inhoud beschrijft op een manier die deze aantrekkelijk maakt voor zowel zoekers als zoekmachines. 

U kunt ook de SEO-titel van uw artikel bewerken als u de standaard manier wilt overschrijven waarop zoekmachines uw paginatitel weergeven. Yoast SEO helpt u dit allemaal.

Voorbeeld van fragmenten in Yoast SEO

Voer het fragmentvoorbeeld in Yoast SEO in:

snippet preview new
Het fragmentvoorbeeld geeft u een idee van hoe uw bericht zal verschijnen in de zoekresultaten

Het fragmentvoorbeeld in Yoast SEO geeft u een goed idee van hoe uw bericht of pagina eruit zou kunnen zien in zoekmachines. U kunt ook de SEO-titel bewerken als u wilt dat het iets anders is dan uw reguliere paginatitel. 

Als je wilt, kun je variabelen gebruiken, zodat je dingen kunt automatiseren. U vindt ook het metabeschrijvingsveld waarin u de tekst kunt toevoegen die u aan zoekmachines wilt voorstellen om te gebruiken. 

Nu weet je alles over het fragment

Een fragment is bedrieglijk eenvoudig: een enkel zoekresultaat. Het heeft echter een grote kracht. Een goed fragment helpt u om die klikken te krijgen. U wilt niet alleen bovenaan de zoekresultaten verschijnen, nee, u wilt die klikken! En om mensen te laten klikken, heb je een briljant fragment nodig.


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format