Wat is lokale SEO?

2 min


75

Lokale SEO gaat over het optimaliseren van uw website om beter te scoren voor een lokaal publiek. Een website geeft u de mogelijkheid om de hele (online) wereld te targeten. Maar als de doelgroep voor uw bedrijf zich daadwerkelijk in of in de buurt van de stad bevindt waar u uw kantoor of winkel heeft, moet u ook op zijn minst wat lokale SEO oefenen.

 U moet optimaliseren voor uw plaatsnaam, uw adresgegevens optimaliseren. Kortom: u moet optimaliseren, zodat mensen weten waar u zich bevindt en u offline kunnen vinden (indien nodig). In dit bericht proberen we uit te leggen wat lokale SEO is, zodat u ook uw lokale site kunt optimaliseren!

Wat is lokale SEO?

Als u een lokaal bedrijf heeft , zoals een winkel, of als mensen uw kantoor regelmatig bezoeken, gaat het optimaliseren van uw website ook over ervoor zorgen dat mensen u in het echt kunnen vinden. 

Maar zelfs als u niet actief bezoekers in uw gebouw krijgt, maar zich  richt op een doelgroep die zich in hetzelfde geografische gebied bevindt als u, moet u voor dat gebied optimaliseren. Dit noemen we ‘lokale SEO’.

Uitgangspunt tegenwoordig is dat het verreweg het gemakkelijkst te optimaliseren is als u een goed adres in een regio / stad heeft. Het punt is dat als u wilt optimaliseren voor bijvoorbeeld een servicegebied waar u zich fysiek niet bevindt, uw belangrijkste optimalisatietool inhoud is. 

Je moet gewoon veel over dat gebied schrijven. We hebben geconstateerd dat dit vaak leidt tot gedwongen pagina’s die weinig te maken hebben met het bedrijf in kwestie. Het is duidelijk dat deze pagina’s alleen om SEO-redenen zijn toegevoegd.

Alle gebieden vermelden

Onlangs hoorde ik iemand zeggen dat hij zojuist enkele naburige steden noemde. En dat bracht hem bezoekers uit deze steden.

Wat is lokale SEO? Lokale SEO gaat over het optimaliseren van uw site voor betere rankings voor een lokaal publiek

Afhankelijk van de niche waarin u zich bevindt, kan dat, om eerlijk te zijn, enig effect hebben. Maar ik zou het geen goede optimalisatie noemen. Voor de meeste bedrijven werkt die strategie niet zo goed.

 Het is niet echt een optimalisatie; het is alleen dat niemand anders dat gebied en dat product op zijn website vermeldt. Als er concurrentie is, gebruik dan ook andere methoden.

 

Lokale SEO gaat niet alleen over zoekmachines

Ja, er is veel dat u online kunt doen om uw website te optimaliseren voor een lokaal publiek. Maar als u een lokaal bedrijf runt, dragen zaken als mond-tot-mondreclame en een gedrukte brochure ook bij aan lokale SEO.

Als u uw website en sociale profielen ook vermeldt in uw offline communicatie / promotie, kunnen uw Facebook-likes stijgen, kunnen uw Twitter-volgers toenemen en wordt het directe verkeer op uw website hoger. Op de een of andere manier is dit ook zichtbaar voor Google, misschien indirect.

Dus, terug naar onze hoofdvraag: wat is lokale SEO? Lokale SEO bestaat uit een aantal factoren die u helpen uw lokale doelgroep te bereiken door betere rankings in zoekmachines.

 Het is niet alleen het optimaliseren van uw adres of uw social media-strategie; het zijn al deze dingen samen die we lokale SEO noemen . Veel succes met optimaliseren!


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format