Wat is sitestructuur en waarom is het belangrijk?

4 min


106
What is a chatbot?

Sitestructuur is een essentieel aspect van uw SEO-strategie. De structuur van uw website laat Google zien welke pagina’s van uw site het belangrijkst zijn. Dit betekent dat u kunt beïnvloeden welke artikelen het hoogst zullen scoren in de zoekmachines met de structuur van uw site. 

Dus, doe het goed! Het is ook een zeer bruikbaar onderdeel van uw SEO-strategie. U kunt vandaag allemaal beginnen met het verbeteren van uw sitestructuur. In dit SEO-basisartikel kun je lezen waarom sitestructuur SEO helpt, en we geven drie snelle tips over hoe je de structuur van je site kunt verbeteren.

Wat is sitestructuur?

Sitestructuur verwijst naar hoe u de inhoud van uw website organiseert. Een website bestaat vaak uit inhoud over verschillende – gerelateerde – onderwerpen, gepresenteerd op posts en pagina’s. 

Sitestructuur gaat over hoe deze inhoud is gegroepeerd, gekoppeld en gepresenteerd aan de bezoeker. Als u uw website goed structureert, zal het hiervan profiteren; gebruikers vinden hun weg gemakkelijker en Google kan uw URL’s beter indexeren.

 Taxonomieën, zoals categorieën en tags , maar ook interne links, uw navigatie en broodkruimels zijn de hulpmiddelen om uw site te structureren.

 

Naarmate uw site groeit, raakt deze rommelig

Naarmate u meer en meer blogposts schrijft of meer productpagina’s toevoegt, wordt uw site rommelig. U moet het netjes organiseren, zodat u, uw bezoeker EN Google kunnen vinden wat ze zoeken.

Waarom is dat? Laat me je een klein verhaal vertellen. Er was eens een jonge vrouw. Ze heet Alice. Alice staat elke ochtend op, gaat aan haar bureau zitten en begint een mooi verhaal te schrijven. 

Ze schrijft elke dag één verhaal. Alice typt al haar verhalen op deze prachtige ouderwetse typemachine. Wanneer ze klaar is met schrijven, haalt ze het papier uit de machine en legt haar mooie nieuwe verhaal op haar bureau.

 Zoals je je kunt voorstellen, raakt haar bureau langzaam vol met al die vellen papier. Na een jaar schrijven heeft ze 365 vellen papier erop. Na drie jaar schrijven heeft ze er meer dan duizend. Alice zal haar favoriete verhaal niet kunnen vinden, vanwege de overvloed aan verhalen op haar bureau.

Als je je spullen niet netjes structureert, gaan je verhalen, je blogberichten en je productpagina’s verloren. Uw bezoekers zullen niet kunnen vinden wat ze zoeken, en belangrijk voor uw SEO: Google zal ook verdwalen.

Waarom is de sitestructuur belangrijk voor Google – en gebruikers?

Er zijn drie redenen waarom de sitestructuur belangrijk is voor Google en dus voor uw kans op rangschikking in de zoekmachines.

1. Structuur is een gids voor Google

De manier waarop uw site is gestructureerd, geeft Google aanwijzingen over waar u de meest essentiële inhoud kunt vinden. De structuur van uw site bepaalt of een zoekmachine kan begrijpen waar uw site over gaat en wat u verkoopt.

Google crawlt websites door links te volgen, intern en extern, met behulp van een bot genaamd Googlebot . En door die links te volgen, bepaalt Google de relatie tussen de verschillende pagina’s. De structuur van uw site is een gids voor Google en daarom erg cruciaal.

2. Niet concurreren met uw inhoud

De tweede reden waarom sitestructuur essentieel is voor Google, is omdat u zonder een fatsoenlijke structuur met uzelf zult concurreren voor een hoge positie in de zoekmachines. U heeft waarschijnlijk blogberichten of artikelen op uw site die over hetzelfde onderwerp gaan. Bij Yoast schrijven we bijvoorbeeld veel over SEO. 

We hebben meerdere berichten over de sitestructuur, die elk een ander aspect behandelen. Maar Google zal niet weten welke van deze het belangrijkst is, tenzij we Google ‘vertellen’.

Het belang moet uw inhoud bestellen. Denk aan het rommelige bureau van Alice. Alice kon opruimen door stapels vellen papier te maken. Ze kon haar verhalen op onderwerp ordenen: verhalen over hommels, verhalen over bloemen, verhalen over feeën.

 Maar als Alice stapels papier zou maken, zonder ze te bestellen, zonder de mooiste verhalen bovenop de stapel te plaatsen, zou niemand ooit weten welk verhaal het belangrijkste voor haar is.

Als je Google niet vertelt welke berichten het belangrijkst zijn, zullen al je berichten om aandacht vragen. U concurreert met uw pagina’s om een ​​hoge positie in Google. 

De oplossing is vrij eenvoudig: u laat Google weten welke pagina u het belangrijkst vindt. Je vertelt Google welk verhaal je bovenop je stapel wilt hebben. Om dit te doen, hebt u een goede interne koppelingsstructuur nodig .

3. Sitestructuur is belangrijk voor UX

Dus een fatsoenlijke sitestructuur helpt uw ​​site hoog te scoren in Google. Maar vergeet niet dat de sitestructuur ook belangrijk is voor de User eXperience (UX). De structuur van uw website moet worden weerspiegeld in de navigatie van uw website. 

Als deze structuur duidelijk is, zal uw publiek gemakkelijk hun weg vinden op uw site. Een goede UX verhoogt uw kansen voor mensen om te converteren: koop uw producten; Abonneer u op uw nieuwsbrief of keer terug voor een ander bezoek. En Google houdt van sites die ook goed presteren!

Hoe aan de slag met sitestructuur?

Wat zijn de dingen die u moet doen om de structuur van uw site te verbeteren? Wat kunt u doen om te voorkomen dat uw sitestructuur een probleem wordt? Ik geef drie basistips voor het snel verbeteren van uw sitestructuur.

1. Verwijder oude inhoud

Veel winkels verkopen elk seizoen een andere collectie producten (kleding, schoenen). Als u niet verwacht hetzelfde product opnieuw te verkopen, moet u de pagina verwijderen. Mogelijk hebt u echter een aantal links gehad naar de pagina die u wilt verwijderen. 

En weet je, links naar je pagina zijn waardevol voor je SEO! U wilt ervoor zorgen dat u profiteert van deze links, hoewel de pagina niet meer bestaat. Daarom moet u de URL omleiden .

2. Evalueer uw categorieën

U moet ervoor zorgen dat categorieën ongeveer even groot zijn. Denk aan Alice en haar verhalen. Alice kon haar verhalen categoriseren door stapels van deze categorieën te maken. Stel je voor dat één stapel enorm wordt, terwijl de andere veel kleiner blijven. 

Het zou moeilijk zijn om een ​​specifiek verhaal in die grote stapel te vinden, terwijl het veel gemakkelijker zou zijn om door een kleine stapel te zoeken. Tegelijkertijd is die grote hoop waarschijnlijk erg belangrijk, omdat Alice veel verhalen over dat specifieke onderwerp schreef.

Categorieën worden te groot als je veel schrijft over een specifiek onderwerp en minder over andere. Op een gegeven moment moet je die ene categorie in twee categorieën verdelen. Een goede vuistregel voor de grootte van categorieën is om ervoor te zorgen dat geen enkele categorie meer dan twee keer zo groot is als een andere categorie. 

Wanneer de ene categorie aanzienlijk groter is dan de andere, raakt uw site uit balans. Je zult het moeilijk krijgen met blogberichten binnen een enorme categorie. De stapel is te groot om door te zoeken. In dit geval moet u uw categorieën evalueren en optimaliseren : misschien een aantal samenvoegen of splitsen.

3. Verbeter uw interne koppelingsstructuur

U moet linken naar de meest essentiële inhoud op uw site om Google te laten zien dat deze artikelen uw beste en meest complete artikelen zijn . Een geweldige interne koppelingsstructuur is cruciaal voor Google, maar het is ook logisch voor gebruikers; je wilt dat ze je beste berichten lezen, toch? 


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format