Wat is WordPress?

1 min


74

WordPress is een CMS, wat staat voor Content Management System. Begonnen als een blogplatform, wordt het nu veel gebruikt om allerlei soorten websites te bouwen. 

De populariteit van het platform wordt vooral toegeschreven aan het feit dat het gratis is, maar zeker ook aan het gebruiksgemak, het uitbreidingsgemak en de zoekmachine vriendelijke code. Hier bespreken we alle basisinformatie die u moet weten over WordPress!

 

WordPress is gratis en open source

WordPress is gratis, wat betekent dat u geen licentiekosten hoeft te betalen om het te gebruiken: u kunt het gewoon downloaden. Het is ook open source, wat betekent dat u toegang hebt tot de broncode en deze mag wijzigen.

Omdat het open source is, bent u niet gebonden aan één leverancier om een ​​site in WordPress voor u op te zetten. Als u niet langer tevreden bent met uw ontwikkelaar of ontwikkelingsbureau, kunt u overschakelen naar een ander bureau en zij zouden het werk op uw bestaande site moeten kunnen voortzetten.

WordPress is uitbreidbaar

WordPress kan worden uitgebreid via thema’s, voor ontwerpdoeleinden en via plug-ins, voor in principe al het andere. Met deze extensies kunt u inhoudstypes, formulieren, vacaturesites toevoegen, noem maar op.

Op WordPress.org kunt u thema’s en plug-ins vinden . Bij Yoast onderhouden we verschillende WordPress-plug-ins. De meeste hiervan voegen SEO-functionaliteiten toe aan WordPress.

WordPress is zoekmachine vriendelijk

Out of the box heeft een WordPress-site al veel SEO-functies die de meeste andere CMS missen. Het kan mooie URL’s genereren, schone HTML en biedt goede ondersteuning voor bijvoorbeeld RSS-feeds. De Yoast SEO is een plug-in die uitgebreide SEO-functies toevoegt aan WordPress en daarmee het beste SEO-platform dat er bestaat. Niet dat we bevooroordeeld zijn 😉

WordPress hosting

Omdat WordPress open source is, bent u ook niet gebonden aan één hostingbedrijf. We houden een lijst bij van WordPress-hostingbedrijven die we hebben getest met onze plug-ins en die de nieuwste beschikbare technologie gebruiken om uw site te hosten. 


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format