Currently set to Index
Currently set to Follow

12 beste gratis hulpprogramma’s voor onderzoek naar zoekwoorden voor 2020

7 min


130
Knowledge graph (kennisgrafiek)

Zoekwoordonderzoek gaat niet alleen over een “trefwoord”; het gaat om zinnen en vragen die uw doelgroep gebruikt om de antwoorden, producten en diensten te vinden die ze nodig hebben. Deze zinnen en vragen een kritisch onderdeel van elke vorm van een marketingcampagne. 

Hoewel het verzamelen van deze gegevens erg tijdrovend kan zijn wanneer u uw zoekwoordonderzoek hebt voltooid , moet u over waardevolle informatie beschikken die u nodig hebt voor:

 • Betere SEO-strategieën maken

 • PR-campagnes 

 • Inhoudsideation – video, tekst, sociaal, enz.

 • Publiek onderzoek

 • Betaalde advertenties 

 • Lokale zoekcampagnes

 • Competitief onderzoek

 • Te negeren trefwoorden en zinnen

 • Brainstormsessies

Hulpprogramma’s voor zoekwoordonderzoek

Er zijn veel gratis tools die u kunt gebruiken om deze essentiële informatie te verzamelen. Ik ga 12 tools uitsplitsen die gratis, gemakkelijk te gebruiken en vol waardevolle datamarketeers en bedrijven kunnen gebruiken om hun marketingstrategieën te verbeteren. 


Google trends

Google Trends helpt u de relatieve populariteit van zoekwoorden te zien, waardevolle gegevens te verstrekken over regionale variaties en is een uitstekende bron voor het evalueren van seizoensinvloeden en trends in veranderingen met het zoekvolume voor specifieke zoekwoorden in de loop van de tijd.

Deze gegevens zijn waardevol omdat ze u helpen te voorkomen dat u op een voorbijgaande trend springt en u laat zien wat belangrijk is voor Google-gebruikers. 

vergelijkingen: 

U kunt meerdere zoekwoorden vergelijken om u te helpen de interesses van het publiek in de loop van de tijd te bepalen.

Gerelateerde vragen

Google Trends geeft u ook een reeks verwante zoekopdrachten die u aanvullende ideeën geven voor zoekwoordonderzoek, inhoud en marketingstrategieën terwijl u regionale inzichten krijgt: 

Zoekwoordbelangen of trends per land of wereldwijd: 

Met deze gegevens kunt u de interesses van trefwoorden / onderwerpen per regio bepalen, wat uiterst waardevolle informatie is. 

QuestionDB

Reddit is een enorm platform dat dagelijks door miljoenen mensen wordt gebruikt om problemen te bespreken, antwoorden te vinden of oplossingen te vinden die ze nodig hebben. QuestionDB heeft een enorme database gemaakt op basis van vragen die op Reddit zijn gesteld en die de relevantie per trefwoord beoordeelt, ook per categorie.

De tool beveelt het gebruik van een brede zoekterm aan. Hier is een korte reeks vragen waar mensen om hebben gevraagd met betrekking tot de term “BBQ”:

Opmerking : ik testte een vraag, “Hoe borst te koken”, en kreeg slechts één resultaat; een of twee woorden geven de beste resultaten.


AnswerThePublic

Dit is een geweldig hulpmiddel voor het ontdekken van zinnen die u misschien niet heeft bedacht of bent vergeten.

AnswerThePublic heeft een gratis versie van hun tool en hiermee kunt u visualisaties zien van vragen en zinnen die rond een bepaald root-trefwoord worden gesteld. De bijbehorende zinnen zijn fantastisch voor onderzoek en ideeën. 

Merk op dat u moet betalen voor de Pro-versie om regionale informatie te krijgen voor elk hoofdzoekwoord. Laten we eens kijken hoe de tool werkt. Ze splitsen de informatie op in gerelateerde vragen, voorzetsels, zoekopdrachten op alfabetische volgorde en gerelateerde zoekopdrachten.

Met het trefwoord “vakanties in de voorjaarsvakantie” boden ze de volgende  gerelateerde vragen : 

En zoekopdrachten onderverdeeld in voorzetsels : 

Zoekopdrachten in alfabetische volgorde bieden eindeloze ideeën: 

En u kunt ook gerelateerde zoekopdrachten bekijken : 

Hulpprogramma voor zoekwoorden Dominator

Met deze tool kunt u trefwoordgegevens bekijken van enkele zeer grote platforms. Ze hebben hulpprogramma’s voor zoekwoordonderzoek voor elk van de volgende: Amazon, eBay, Etsy, Walmart, Google, Google Shopping, YouTube en Bing.

Belangrijke opmerking : met een gratis account bent u beperkt tot 3 zoekopdrachten per dag per tool. U kunt de gegevens voor elke zoekopdracht downloaden.

Elke tool geeft u een overzicht van trefwoorden, en u kunt per regio kiezen in enkele van de tools. Hier is een voorbeeld van de trefwoorden voor de zoekopdracht “Nike”:

De tool biedt ook frequentiegegevens in een grafiek. 

Ik zocht naar “Baby Yoda” met behulp van de Google Shopping Tool. Met deze tool kunt u snel zien naar welke producten mensen op zoek zijn die het meest gerelateerd zijn aan trends: 

Google’s “Mensen vragen ook”

Als u op zoek bent naar vragen die mensen stellen, is Google een geweldige bron. Als u een zoekopdracht met uw trefwoord invoert, wordt vaak een sectie weergegeven met de naam ‘Mensen vragen ook’. Het ziet er zo uit: 

Hier ziet u populaire zoekopdrachten die betrekking hebben op uw zoekwoord waarnaar mensen op Google hebben gezocht. Hoe meer “Mensen vragen ook” -items waarop u klikt, hoe langer de lijst wordt. U kunt op selecties blijven klikken totdat u een uitgebreide lijst met gerelateerde vragen hebt. 

Ook gevraagd

Ook Asked is gemaakt om marketeers te helpen begrijpen hoe vragen lokaal worden gegroepeerd. Deze vragen kunnen helpen met trefwoorden en gerelateerde trefwoorden, en u ook een richting geven over welke vragen u inhoudelijk moet beantwoorden. 

Hier zijn een paar vragen die terugkwamen voor de zoekopdracht ‘SEO’: 

 • Werkt SEO meer? 

 • Waarom is SEO zo duur?

 • Kun je Google betalen voor SEO? 

Als u over SEO-services schrijft, kan het bekijken van al deze vragen u helpen bepalen op welke zinnen u zich moet concentreren en welke vragen u in uw inhoud moet beantwoorden. 

Soovle

Benieuwd naar de verschillen in interesses op verschillende platforms? Soovle genereert een snelle lijst met toptermen voor Wikipedia, Google, Amazon, antwoorden.com, YouTube, Bing en Yahoo. 

Voer gewoon een trefwoord in en er worden termen gegenereerd over het logo van elk platform:

YouTube automatisch aanvullen 

Bij het zoeken op YouTube bieden ze opties voor automatisch aanvullen die gerelateerd zijn aan uw zoekopdracht en waar gebruikers naar zoeken. U kunt elk van de aangeboden zoekopdrachten bekijken en zoeken naar trefwoorden die relevant zijn voor de gebruikers. U zult ook zien waar gebruikers naar op zoek zijn, wat u richting geeft voor marketingstrategieën. 

Competitief onderzoek van YouTube

U kunt kijken naar de kanalen van concurrenten en een aantal geweldige inzichten krijgen over zoekwoorden en gerelateerde onderwerpen die goed presteren met uw doelgroepen. 

Ga naar hun hoofdkanaalpagina. Klik op video’s, vervolgens op “sorteren” en selecteer “meest populair”:

Je kunt vervolgens bekijken welke video’s het beste hebben gepresteerd en elke video onderzoeken op trefwoorden in de titel, de video zelf en de beschrijving. Bekijk ook de opmerkingen – over welke zinnen praten mensen? Bewaar deze als mogelijke zoekwoorden. 


Side-by-Side SEO-vergelijkingstool

U kunt al deze informatie in bronpagina’s bekijken, maar deze tool bespaart u veel tijd en geeft u grafieken die u in rapporten kunt gebruiken. 

Met deze tool kunt u URL’s vergelijken en gegevens verzamelen over de zoekwoordstrategieën van andere sites. Als een andere site consistent hoog scoort voor de door u gewenste termen, kunt u hun zoekwoordstrategieën op de pagina snel in één oogopslag zien. 

Welke zoekwoorden gebruiken ze in koppen? Welke zinnen gebruiken ze het meest?

De analysegegevens op de pagina tonen u veel informatie over hoe ze trefwoorden gebruiken. Hoeveel zoekwoorden per pagina, hoeveel gekoppelde zoekwoorden (bekijk de ankertekst op deze pagina’s), zoekwoorden in head tag-elementen en metabeschrijvingen. 

Amazon Autocomplete

U hoeft niet uit te leggen hoeveel mensen op Amazon winkelen; dat weten we allemaal, maar stel u eens voor hoeveel zoekopdrachten er per dag op hun site worden uitgevoerd. Trefwoordzinnen die ze voorstellen als automatisch aanvullen is een goudmijn van gegevens die iedereen kan gebruiken:

Google-advertenties

Iets om in gedachten te houden met Google Ads-gegevens , het kan enigszins bevooroordeeld zijn wat betreft betalen per klik, maar is nog steeds een geweldige bron van zoekwoordideeën. Als u het wilt gebruiken om zoekwoordideeën voor een website te verzamelen, is het het beste om toegang te hebben tot een account dat geld uitgeeft aan Google Ads. Als u geen toegang heeft tot een dergelijk account, geeft Google de neiging om brede reeksen trefwoordverkeer te geven in plaats van meer nauwkeurige gegevens.

In mijn gids voor zoekwoordonderzoek heb ik dit exacte voorbeeld gedeeld. Google geeft u niet altijd de beste gegevens als u zoekwoordonderzoek uitvoert vanuit een account dat niet actief geld uitgeeft aan Google-advertenties.

In de onderstaande afbeelding ziet u de resultaten van een account die geen geld uitgeeft aan Google Ads. Google gaf een bereik van verkeer tussen 1000 en 10.000 zoekopdrachten per maand. Dat is een vrij breed bereik en geeft niet echt een nauwkeurig beeld van wat het verkeerspotentieel is voor deze term.

Laten we nu eens kijken naar gegevens afkomstig van een account dat wel geld uitgeeft aan Google Ads. Google gaf een meer nauwkeurige schatting van het aantal zoekopdrachten per maand op 5400. 

Om aanbevelingen te krijgen voor zoekwoorden die verband houden met uw site, selecteert u eenvoudigweg ‘Nieuwe zoekwoorden ontdekken’ en voert u de URL van uw website in. Google Ads retourneert een lijst met termen die volgens u relevant zijn voor uw site. 


SEMrush Gratis optie

Het Hulpprogramma voor zoekwoorden is een eenvoudig hulpmiddel dat u kunt gebruiken voor zoekwoordonderzoek en het biedt veel informatie. Gratis gebruikers kunnen 10 aanvragen per dag uitvoeren, maar houd er rekening mee dat elke zoekopdracht in deze tool meetelt voor uw dagelijkse limiet van 10 zoekopdrachten in domein- en trefwoordanalyse.

Met elke zoekopdracht kunt u brede zoekwoorden, zoeken op woordgroep, exact zoeken, gerelateerd en vragen over de zoekwoorden bekijken.

Ik hoop dat deze 12 tools u kunnen helpen bij het vinden van de zoekwoorden en woordgroepen die u helpen bij het ontwikkelen van effectieve inhoud en marketingcampagnes. Hieronder vindt u enkele bronnen die u kunnen helpen uw zoekstrategieën voor zoekwoorden uit te breiden. 


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format