Currently set to Index
Currently set to Follow

4 UX-analyseprincipes voor SEO’s

8 min


89
chatbots marketing

Als u naar Google Trends kijkt, staat de term ‘UX’ officieel op het uitbreekpunt, wat betekent dat zoekopdrachten naar deze term de afgelopen jaren met meer dan 5.000% zijn gegroeid. 

 over SEMrush heb beschreven . 

Wat moet je doen als je niet genoeg kennis hebt over UX? Wat als u niet over de vaardigheden beschikt? 

Het probleem is dat normaal UX-analyse geen deel uitmaakt van de SEO-vaardigheden. Maar UX is niet meer dan alleen focussen op de bezoeker  Als u uw handen vuil wilt maken met UX en analyse, zijn de 4 hieronder beschreven principes een goed uitgangspunt voor u. 

Voordat ik ze opsom, moet ik zeggen dat mijn suggesties niet altijd voor elke website werken. Je moet verschillende oplossingen testen totdat je zelf geweldige resultaten krijgt, dus ik zou een test en leerbenadering aanbevelen. 

UX-analyse Principe 1: Gezonde Analytics-gegevens en account

Allereerst hebt u betrouwbare en bruikbare gegevens nodig.

Ik heb analyses achtergelaten als het gaat om SEO en ik ben er altijd verbaasd over. Analytics-gegevens moeten niet worden beschouwd als louter een “laten we eens kijken hoe mijn website het doet” soort taak. Het is een essentieel onderdeel van de gebruikerservaring en de gegevens moeten van de hoogste kwaliteit zijn om de informatie te krijgen die u nodig hebt.

U hebt ook de juiste tool nodig voor de taak die aan alle analysebehoeften voldoet. Als u geen geïntegreerde analysesystemen heeft, komen uw gegevens uit verschillende bronnen, wat alleen maar voor meer verwarring en complicaties zorgt.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw gegevens gecentraliseerd en perfect geïntegreerd zijn in één systeem. Google Analytics is de plek om te beginnen omdat het gratis is en goed kan worden geïntegreerd met andere kanalen voor uw campagnes, zoals de  Google Campaign Builder .

Tot slot zou ik een analytische audit van uw website willen aanbevelen om ervoor te zorgen dat de gegevens die u ziet, de bruikbare gegevens zijn die u nodig hebt. Een audit identificeert ook tal van andere problemen die moeten worden opgelost, zoals 404-fouten, zelfverwijzingen, domeinoverschrijdend en gebeurtenissen bijhouden, doelinstellingen, eigenschapinstellingen en gebrek aan integratie met Search Console. Meer over analyse-audits . 

UX-analyse Principe 2: bruikbare Analytics-statistieken, betrokkenheid

We kunnen engagement-statistieken bijhouden met Google Analytics. 

Om de betrokkenheid zo dicht mogelijk te berekenen, moeten we kijken naar drie belangrijke statistieken: uitstappercentage, bouncepercentage en tijd op pagina. Hier zijn de definities voor elk van deze van Google: 

 • Exit Prijs : Voor alle pageviews toe aan de pagina,  Exit Rate  is het percentage dat de waren  laatste  in de sessie.
 • Bouncepercentage : sessies van één pagina gedeeld door alle sessies of het percentage van alle sessies op uw site waarin gebruikers slechts één pagina hebben bekeken.
 • Tijd op pagina : de gemiddelde tijd die alle bezoekers op een bepaalde pagina doorbrengen

Onze UX-taak is om die statistieken zoveel mogelijk te verbeteren om ervoor te zorgen dat de betrokkenheid op zijn best is. Google zegt niet dat we ons moeten concentreren op engagement-statistieken, maar we moeten het toch doen. Google weet niet waarom er een hoog bouncepercentage is. Er kunnen een of tien redenen zijn waarom bezoekers één hit op uw website hebben en vervolgens vertrekken. Alles wat Google weet is dat bezoekers terug zijn gegaan naar zoekresultaten om naar alternatieven te zoeken en dit gedrag als iets negatiefs beschouwt; het betekent dat er iets mis is met je pagina. Google factoren dit in hoe goed u zou moeten rangschikken.

Het is jouw taak als SEO om te begrijpen waarom er een hoog bouncepercentage is en een manier te vinden om dit te verbeteren.

Hoe u de juiste statistieken kunt vinden

Hier zijn enkele dingen die voor mijn websites werken. 

 1. Bekijk acquisitiestatistieken per kanaal, apparaat en land en vergelijk periodes om trends te vinden.
 2. Vergelijk altijd gegevens; volg zelf geen gegevens, omdat deze geen inzicht hebben.
 3. Kijk in het bijzonder dicht bij de gegevens van Google Search Console, isoleer uw bestemmingspagina’s met veel verkeer en lage CTR en ga terug naar Google Analytics om het gedrag van gebruikers op die pagina’s te achterhalen (weigeringspercentages, exit-tarieven, gemiddelde tijd op pagina, pagina’s per sessie ). Je hebt misschien plotselinge inzichten.

UX-analyseprincipe 3: kwalitatieve gegevens

Feedback, oftewel kwalitatieve gegevens, is bedoeld om websitefouten, pijnpunten van gebruikers te verminderen en betrokkenheid te vergroten, alle elementen die essentieel zijn voor goede SEO. 

Zoals ik al eerder zei, kan het verbeteren van de betrokkenheid alleen maar goed zijn voor uw website. Trouwens, je weet nooit welke fouten je tegen kunt komen waardoor crawlers je pagina’s niet correct kunnen indexeren.

Met Google Analytics verzamelt u kwantitatieve gegevens, zoals bouncepercentages, verkeersbronnen, prestatie- en gebeurtenisgegevens. U leert het “wat” over uw gebruikers. Maar je moet ook het ‘waarom’ weten. Dat is wanneer kwalitatieve gegevens helpen. Als u niet de gebruiker bent, hoe kunt u dan weten hoe zij zich voelen en wat zij denken over uw website? 

Vraag hen.

Ik houd persoonlijk van Hotjar.com (let op: ik ben niet gelieerd aan hen) voor het verzamelen van feedback via enquêtes en enquêtes. Ik gebruik het nu een jaar en dankzij de hoeveelheid feedback die ik kreeg, kon ik de gedachten van mijn gebruikers binnenkomen; Ik heb zoveel van die ‘aha’-momenten gehad met plotselinge inzichten.

Een van de dingen die u kunt doen met Hotjar is om fouten te identificeren, diagnosticeren en herstellen. De beste manieren om dit te doen, zijn om sessies van uw bezoekers op te nemen, foutmeldingen te visualiseren en te zien wat gebruikers doen nadat ze ze hebben gezien. Op mijn reisblog Travelshouse bied ik bijvoorbeeld een vlucht- en hotelzoekmachine voor over de hele wereld. Wanneer gebruikers zoeken naar een vlucht tussen twee steden die niet zijn verbonden met een vluchtoptie, geeft mijn zoekmachine een foutmelding. 

Deze foutmelding “Er waren geen tickets die overeenkomen met uw filterinstellingen” is het resultaat van veel opnames met Hotjar. Voordat ik deze oplossing implementeerde, had ik gemerkt dat gebruikers een foutmelding kregen zonder de mogelijkheid om verdere actie te ondernemen. Simpel gezegd, mijn foutmelding was niet bruikbaar. 

Deze kwestie vertaalde zich in hoge bouncepercentages, wat precies het tegenovergestelde is van een goede zaak in UX.

Door het foutbericht te wijzigen, heb ik echter een probleem opgelost omdat het voor gebruikers veel gemakkelijker is om een ​​andere oplossing voor hun bestemming te vinden. Het enige wat ze hoeven te doen is de filters opnieuw instellen:

Meer over vragen aan gebruikers.

 •  Stel vragen op pagina’s die volgens u cruciaal zijn voor uw bedrijf (landing, producten, startpagina).
 • UX-analyseprincipe 4: consistentie

  Een ander principe van UX-analyse voor SEO is consistentie. Waarom is dit belangrijk? Consistentie vermindert het leren, wat betekent dat gebruikers geen extra hersenbronnen hoeven toe te passen om nieuwe weergaven van elke taak te leren. Dit proces vertaalt zich in snellere en snellere acties op de website, vooral op websites die zo transactief mogelijk zijn ontworpen. Wat betreft analysegegevens, vertoont consistentie een lager bounce- en exitspercentage en een lagere gem. tijd op pagina (omdat taken sneller worden voltooid). We weten allemaal hoe belangrijk deze statistieken zijn in SEO.

  Denk aan consistentie met deze metafoor: je stapt in je auto en je weet precies waar je zonnebril is, aan de zijkant van je deur. Het kostte je geen 10 minuten om deze taak te voltooien, omdat je zonnebril de dag ervoor op dezelfde plek stond. Je verwachtte dat je ze daar zou vinden en je vond ze snel, bijna onbewust. 

  Dezelfde instinctieve gebruikerservaring moet ook op uw website zichtbaar zijn. 

  Consistentie is als volgt van toepassing op verschillende componenten van uw website: 

  • Intuïtieve navigatie : wanneer gebruikers op uw pagina terechtkomen, is het eerste wat ze zien zichtbaar boven de vouw. Het is daarom essentieel dat uw gebruikers intuïtief begrijpen, met name de nieuwe, wat de site doet en waar het om gaat. Een van de overheidsinstanties waar ik voor werkte, had bijvoorbeeld een balk bovenaan met 6 knoppen (Betalen, Toepassen, Melden, Aanvragen, Zoeken en Contact opnemen). We noemden het “kanaalverschuivingsbalk” omdat het de plek was waar gebruikers taken uitvoeren die normaal offline worden voltooid – vandaar de verschuiving – zoals parkeervergunningen aanvragen, belastingen betalen, een kopie van uw facturen aanvragen, enz … Van deze 6 knoppen, één was niet op zijn plaats, de knop “contact”. Daarom hebben we voor de consistentie besloten het weg te verplaatsen en hebben we er een andere plaats voor gevonden aan de rechterkant van de pagina met een zwevende knop.

  de richtlijnen van SEMrush gastpost , die precieze regels tonen over wat te schrijven en niet te schrijven, welke inhoud wel en niet wordt geaccepteerd. Dit alles om ervoor te zorgen dat berichten van gasten consistent zijn met het merk SEMrush. Een van de belangrijkste consistentieregels is bijvoorbeeld niet het schrijven van basisdingen; het publiek hier kent de basis al. 

  Hoe consistent te worden

  1. Prioriteer en investeer in gebruikerstests: laat willekeurige bezoekers uw website testen en vraag hen om specifieke vragen met betrekking tot consistentie te beantwoorden.
  2. Definieer specifieke doelen voor uw website en deze zullen u helpen uw inspanningen te richten om consistent te worden. 
  3. Laat gebruikers soepel en probleemloos door uw trechter gaan. Investeer tijd om het te verbeteren en alle problemen consistent op te lossen.
   

  Conclusie

  Met dit artikel geef ik geen enkele garantie, maar UX-analyse kan uw kansen om in de toppositie in zoekmachines te komen zeker verbeteren. Neem deze 4 principes als richtlijnen om gebruikers op de eerste plaats te zetten, simpelweg omdat het overeenkomt met de doelstellingen van Google om gebruikers ook op de eerste plaats te zetten.

  Zoekmachines gebruiken hun miljarden zoekgegevens om een ​​betere gebruikerservaring te bieden, maar vaak weten ze niet wat en waarom bepaalde dingen op een website gebeuren, dit is uw taak om erachter te komen. 


  0 Comments

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Choose A Format
  Personality quiz
  Series of questions that intends to reveal something about the personality
  Trivia quiz
  Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
  Poll
  Voting to make decisions or determine opinions
  Story
  Formatted Text with Embeds and Visuals
  List
  The Classic Internet Listicles
  Countdown
  The Classic Internet Countdowns
  Open List
  Submit your own item and vote up for the best submission
  Ranked List
  Upvote or downvote to decide the best list item
  Meme
  Upload your own images to make custom memes
  Video
  Youtube, Vimeo or Vine Embeds
  Audio
  Soundcloud or Mixcloud Embeds
  Image
  Photo or GIF
  Gif
  GIF format