9 tips voor het verhogen van de snelheid van uw Shopify-website - DeLaatbusiness
wat is een chatbot?

9 tips voor het verhogen van de snelheid van uw Shopify-website

6 min


120
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

We hebben allemaal het idioom gehoord: ‘Langzaam en stabiel wint de race’. Als het echter gaat om zoekmachineoptimalisatie, zijn hoge paginasnelheid en siteprestaties sleutelfactoren voor succes in de e-commerce wereld.

Dat is de realiteit – meer gebruikers bezoeken de sites of kopen producten van hun smartphone en ze verwachten dat sites worden geladen zodra ze op een hyperlink klikken. Langzaam laden van webpagina’s kan leiden tot een hoog bouncepercentage, lage gebruikersbetrokkenheid, minder verkeer en dus een negatief effect op uw verkoop.

Controleer deze cijfers op basis van Google / SOASTA-onderzoek:

Inhoudsopgave

1. Prestatieanalyse

Ik ga een paar manieren analyseren om uw site te analyseren met behulp van tools; uiteraard zal het volgen van de suggesties die worden gegeven uw site vaak verbeteren. 

Analyseert de mobiele en desktopprestaties met PageSpeed ​​Insights

PageSpeed ​​Insights-tool van Google genereert PageSpeed-score en PageSpeed-suggesties voor uw pagina’s om uw website sneller te maken. De tool onthult de kritieke elementen voor mobiel en desktop afzonderlijk, zoals:

 • Afbeeldingen optimaliseren
 • Verklein CSS
 • Verklein JavaScript
 • JavaScript en CSS in content boven de vouw elimineren
 • Maak gebruik van browsercaching en verkort de responstijd van de server
 • Vermijd omleidingen op bestemmingspagina’s
 • Gzip-compressie

Rapport mobiele paginasnelheid

Test My Site om het te proberen.

Website snelheid en prestatie-optimalisatie met Gtmetrix

GTmetrix is ​​een ander gratis hulpmiddel dat de prestaties van uw paginasnelheid analyseert en webpagina’s van A tot F beoordeelt en u aanbevelingen geeft om aan te pakken. Met Gtmetrix door op het tabblad “waterval” te klikken, kunnen we de exacte hoeveelheid tijd zien die elk verzoek kostte om te voldoen.

Volg de snelheid en prestaties van een website met Pingdom

Pingdom test de laadsnelheid van uw website GRATIS en geeft aanbevelingen over hoe u een website sneller kunt maken.

2. Maak uw pagina razendsnel met AMP

Accelerated Mobile Pages – of AMP is een open standaardframework dat is ontworpen voor elke uitgever om snelladende webpagina’s op mobiele apparaten te maken.

Meer dan 50% van de kopers koopt op mobiele apparaten, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website mobiel klaar is en snel wordt geladen. Met AMP-technologie (Mobile Accelerated Pages) heeft de gebruiker dus snel toegang tot uw website op mobiele apparaten.

In Shopify kunt u snel en efficiënt AMP-pagina’s voor uw site genereren met FireAMP of RocketAmp Apps. Beide apps hebben een beoordeling van meer dan vier sterren in de Shopify App Store en verbeteren de laadtijd van uw pagina’s op mobiele apparaten. Anders kunt u overwegen de Shopify API te maken om deze AMP-pagina’s te ontwikkelen.

U kunt AMP-versies van uw bestemmingspagina’s maken, om aan de slag te gaan naar dit bericht over Hoe pagina’s met AMP te bouwen .

3. Afbeeldingen comprimeren

Met Shopify kunt u de volgende afbeeldingsindelingen toevoegen:

 • JPEG of JPG
 • Progressive JPEG
 • PNG
 • GIF
  Beeldcompressie is belangrijk en een noodzaak voor het sneller laden van webpagina’s. Zorg er bij het optimaliseren van de afbeelding voor dat uw afbeeldingen een acceptabele grootte hebben en voeg niet te veel afbeeldingen toe op de enkele pagina.

Bij het uitvoeren van beeldcompressie moet u rekening houden met de kwaliteit van de afbeelding.

Voor nieuwe afbeeldingen kunt u tinypng.com of tinyjpg.com gratis gebruiken om de grootte van uw afbeeldingen te verkleinen. U kunt zien in onderstaande afbeelding; Deze tool heeft me net 71% en 286 KB in totaal bespaard.

Crush.pics of Image Optimizer gebruiken om afbeeldingsbestanden te comprimeren zonder kwaliteitsverlies.

4. Download een snel en responsief thema voor uw Shopify-winkel

Het feit is dat de snelheid van de site-opslag voornamelijk afhankelijk is van het thema van de site, dus voordat u een thema installeert, wordt het altijd aanbevolen om het volgende te controleren:

 • Zoek naar een snel en responsief thema.
 • Controleer op een up-to-date kopie van uw thema en bekijk de live preview van het thema. Voer een themavoorbeeldpagina uit via Google PageSpeed ​​Insight en bekijk de suggesties om die pagina sneller te maken.

Denk eraan om het thema actueel te houden nadat u een thema hebt gekozen .

5. Verminder het aantal geïnstalleerde apps

De meeste apps gedownload via Shopify voegen enkele JavaScript / CSS-bestanden toe aan uw winkel. Het grootste probleem is dat als u de app niet gebruikt, de JavaScript / CSS-bestanden op de achtergrond worden uitgevoerd en de prestaties van uw site langzamer worden.

Dus daarom moet je door je winkel gaan en alle apps die je niet gebruikt controleren en ze verwijderen. Er zijn mogelijk enkele apps die u zojuist hebt geprobeerd en vergeten te verwijderen.

6. Verminder de HTTP-aanvragen

Gebruik de tool HTTP Requests Checker van GiftOfSpeed ​​om erachter te komen hoeveel totale HTTPS-aanvragen uw pagina doet. U kunt HTTP-aanvragen verminderen door het volgende te doen:

 • Combineer & inline uw CSS-scripts.
 • Inline kleinere JavaScript’s.
 • Combineer alle JavaScript’s.
 • Minimaliseer het gebruik van ontwerp- en functionele afbeeldingen.
 • CSS afbeelding sprites.
 • Converteer afbeeldingen naar Base64-code.
 • Beperk het aantal sociale knoppen.

Ga naar deze handleiding over  hoe u minder HTTP-aanvragen kunt doen .

7. Minimaliseer omleidingen en verbroken koppelingen

Het prestatieprobleem kan optreden als gevolg van te veel omleidingen en verbroken koppelingen. De eenvoudigste manier om het aantal omleidingen en verbroken koppelingen te minimaliseren? Vermijd onnodige omleidingen en herstel verbroken koppelingen.

Voor omleidingen

Onnodige omleidingen veroorzaken prestatie- en snelheidsproblemen, en dit kan de algemene laadtijd van de website beïnvloeden. In Shopify kunt u 301-omleidingen toepassen met de ingebouwde omleidingsfunctie genaamd ‘URL-omleiding’.

Broken Link Checker en Xenu .

8. Organiseer al uw trackingcode met Google Tag Manager

Doorgaans voegt u afzonderlijke trackingcodes toe voor Google Analytics, AdWords-conversies, doelen en remarketingtags, etc., aan uw eigen kant of stuurt u deze naar de ontwikkelaar; dit proces zal tijd kosten en uiteindelijk de algehele prestaties van de site vertragen. Met behulp van Google Tag Manager all worden uw tags op één plaats opgeslagen.

U kunt Google Tag Manager gebruiken met uw Shopify-winkel. Ga naar deze handleiding om de Google Tag Manager-code toe te  voegen aan uw Shopify Plus-winkel .

9. Gebruik Hero Layout in plaats van het gebruik van schuifregelaars

Schuifregelaars zijn al een tijdje populair en mensen voegen meestal 5-6 afbeeldingen van hoge kwaliteit toe aan de schuifregelaar, wat de algehele laadtijd van de website verhoogt. Onderzoek heeft aangetoond dat het tijd is om ze volledig te negeren.

Enkele interessante statistieken waarom we schuifregelaars moeten negeren

 • Gebruikers klikken niet op schuifregelaars, slechts 1% van de mensen klikt daadwerkelijk op een schuifregelaar. Bron
 • Schuifregelaars / carrousels irriteren gebruikers en verminderen de zichtbaarheid. – Bron
 • Sliders / Carrousels zijn slecht voor SEO. – Zoekmachine Land
 • Schuifregelaars zijn niet goed voor mobiel. – Bron
 • Schuif de inhoud omlaag (algoritme voor verbetering van pagina-indeling). – Bron
 • Schuifregelaars kunnen SEO schaden. – Bron

Gebruik in plaats van een schuifregelaar een enkele  afbeelding van Hero Layout van hoge kwaliteit met een duidelijke oproep tot actie. Vink Dropbox aan ; ze gebruiken een heldenlay-out. 

De concrete definitie van een heldenbeeld: 

Volgens Wikipedia  is “een grote webbannerafbeelding, prominent geplaatst op een webpagina, meestal vooraan en in het midden. De heldenafbeelding is de eerste afbeelding voor een bezoeker die de site tegenkomt en biedt een overzicht van de belangrijkste van de site inhoud. Een heldenafbeelding bestaat vaak uit afbeelding en tekst en kan statisch of dynamisch zijn (bijvoorbeeld een roterende lijst met afbeeldingen en / of onderwerpen). “

Slotopmerkingen

Begin met deze eenvoudige en praktische tips voor onmiddellijke verbeteringen in de laadsnelheid van pagina’s voor uw website. Zijn er andere dingen die u doet om uw Shopify-winkel te versnellen? Deel het in de comments.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *