betekenis chatbot

Alles wat u moet weten over gesproken zoekopdrachten voor een krachtige SEO-strategie

5 min


142

Evoluerende technologie betekent verschuiving van gebruikersbetrokkenheid

Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, veranderen mensen hun interactie met internet om antwoorden op hun vragen en behoeften te vinden. De belangrijkste virtuele assistenten die tegenwoordig op de markt zijn, zijn Google Assistant, Siri, Cortana en Alexa.

Toonaangevende ingenieurs en marktleiders hebben de wens aangetoond van online zoekers om gesproken zoekopdrachten te gebruiken met de vooruitgang van technologie. Online-zoekers communiceren met zoekmachines met behulp van gesproken zoekopdrachten, zowel rechtstreeks met de zoekmachines als via virtuele assistenten.

Gebruikers van Amerikaanse smartphones die gebruikmaken van mobiele persoonlijke assistenten seo voor gesproken zoekopdrachtenAfbeeldingsbron: https://www.l2tmedia.com/2016/10/how-does-voice-search-affect-search-traffic/

De acceptatie van gesproken zoekopdrachten kan niet over het hoofd worden gezien voor SEO marketing experts die hun online aanwezigheid willen verbeteren. In 2016 bleek uit een rapport van MindMeld dat meer dan 60% van de Amerikaanse smartphonegebruikers eenmaal in dat jaar een interactie hadden met gesproken zoekopdrachten.

Waarom houden mensen van gesproken zoekopdrachten?

Zelfs de meest geharde online zoekers beginnen de voordelen van gesproken zoekopdrachten gedurende de dag te zien. Deze methode van online zoeken is niet alleen voor veel mensen sneller dan typen, maar is in bepaalde situaties ook minder omslachtig.

Of u nu de was opvouwt in uw huis, een diner in de keuken kookt of naar uw auto loopt, een zoekopdracht uitspreken met een virtuele assistent betekent dat u uw aandacht niet hoeft te concentreren op het typen van een vraag.

Dit betekent dat zoekers virtuele assistenten en hun stemzoekmogelijkheden kunnen gebruiken om de antwoorden te vinden die ze nodig hebben in bijna elke situatie.

Algemene trends van gesproken zoekopdrachten

Gesproken zoekopdracht is een groeiende trend in de manier waarop mensen omgaan met inhoud, en dit betekent dat naarmate meer bedrijven het belang van gesproken zoekopdrachten inzien, meer dollars en middelen zullen worden gestoken in het optimaliseren van gesproken zoekopdrachten.

Er wordt veel nadruk gelegd op het afstemmen van inhoud op de behoeften van klanten, terwijl ook websites worden geoptimaliseerd voor mobiele-eerste en online zoekwoorden gericht op lange zoekwoorden . Hier zijn enkele manieren waarop u kunt profiteren van deze groeiende trend om het succes van uw bedrijf of de groei van uw klanten te verzekeren, en u kunt deze kansen vinden met een holistische website-audit op uw site. 

1. Focus op mobiele ervaring

SEO-marketeers moeten rekening houden met veel aspecten van inhoud bij het maken van inhoud die relevant en waardevol is voor hun publiek, waaronder:

  • Wat zijn de behoeften van hun klanten?

  • Waar zoeken klanten naar informatie?

  • Welke zoekopdrachten gebruiken klanten om online antwoorden te vinden?

  • Hoe zoeken klanten naar informatie?

Hoewel SEO op al deze vragen is gericht, zal de toekomst van SEO marketing het meest worden gewijzigd door gesproken zoekopdrachten het meest te wijten aan het veranderende landschap van online zoeken naar mobiele apparaten . Niet alleen is mobiel in toenemende mate aanwezig in online engagement, maar mobiel zoeken wordt ook gedomineerd door gesproken zoekopdrachten.

mobiele seo voice zoeken lokale resultaten

Dit betekent dat elke website een mobiele benadering van hun ontwerp, inhoud en technologie moet volgen om te winnen met mobiele klanten en gesproken zoekopdrachten.

Als uw site niet is geperfectioneerd voor mobiel zoeken, zal uw bedrijf veel verkeer en verkopen mislopen, vooral van inkomend verkeer via gesproken zoekopdrachten.

  • Optimaliseer de sitesnelheid voor mobiel : aangezien het meeste online verkeer via mobiele apparaten komt, moet u zich op deze factor concentreren om ervoor te zorgen dat zoekopdrachten voor mobiel en gesproken zoekopdrachten op uw site worden omgezet.

  • Houd de site doorzoekbaar : om ervoor te zorgen dat Google uw inhoud begrijpt en kan vinden tijdens een mobiele gesproken zoekopdracht, moet u ervoor zorgen dat alle inhoud en bronnen doorzoekbaar zijn. Blokkeer geen waardevolle bestanden met JavasScript, CSS of het robots.txt-bestand.

  • Geen gebruik van Flash : Flash wordt niet ondersteund door veel mobiele apparaten, dus het vertrouwen op deze technologie om inhoud weer te geven kan een negatieve invloed hebben op mobiele betrokkenheid.

2. Meer zoekopdrachten met natuurlijke taal

Mensen gebruiken andere termen en communiceren anders met zoekmachines met hun stembanden dan met een toetsenbord. In plaats van zeer korte uitdrukkingen te gebruiken die mensen vaak op consoles gebruiken, zijn gesproken zoekopdrachten meestal meer natuurlijk klinkende vragen of uitspraken .

Het verschil met een traditionele zoekmachine is dat bij een gesproken zoekopdracht alleen het beste antwoord zeer relevant is. Op basis van hoe inhoud naar de gebruiker wordt overgebracht, moeten marketeers ervoor zorgen dat bestemmingspagina’s op een specifieke manier worden ontworpen om lange staartzoekwoorden en een kort, maar uitgebreid antwoord op het stemresultaat te tonen om het gemakkelijk te kunnen vinden.

Een van de beste manieren om natuurlijke taalsuggesties voor inhoud te vinden, is de tool Gerelateerde zoekwoorden in SEMrush . Deze functie biedt waardevol inzicht om andere zinsdelen te identificeren die u in uw inhoud kunt opnemen om gekwalificeerde leads naar uw site te halen die gesproken zoekopdrachten gebruiken. 

semrush gerelateerde zoekwoorden tools

3. Maak een vraag- en antwoordstijlinhoud

Wanneer u uw inhoud optimaliseert voor gesproken zoekopdrachten met meer gesprekstonen, moet u ook een indeling gebruiken om te profiteren van vragen en antwoorden . Aangezien de meeste zoekopdrachten voor gesproken zoekopdrachten de vorm van een probleem hebben, kan uw SEO-marketingstrategie een grote boost krijgen als u specifieke vragen opneemt die mensen om snelle antwoorden vragen.

Dit helpt niet alleen om uw inhoud af te stemmen op de behoeften van uw klanten, maar het helpt Google ook de context van uw informatie te kennen . Dit is dezelfde aanpak die u wilt gebruiken om uw inhoud op de Knowledge Graph of andere widgets in SERP’s te laten verschijnen.

Maak blogposts en productcatalogi waarin u relevante inhoud biedt door vragen te beantwoorden. Dit is een geweldige manier om te optimaliseren omdat veel gebruikers vragen typen wanneer ze op zoek zijn naar informatie.

Een snelle en gemakkelijke manier om te leren welke vragen mensen over uw onderwerp stellen, is door de nieuwe Topic Research-tool van SEMrush te gebruiken . Deze krachtige tool is een one-stop tool voor het vinden van vragen, referentie-inhoud en andere waardevolle informatie om u niet alleen te helpen optimaliseren voor SEO, maar ook om betrokkenheid te stimuleren door middel van gesproken zoekopdrachten. 

semrush onderwerp onderzoekstool

Gebruik echte vragen die uw klanten u stellen als basis voor de inhoud die u maakt. Neem actuele vragen op in de H2- en H3-gedeelten van uw materiaal en geef hieronder een snel antwoord met ondersteunende inhoud.

Dit zorgt ervoor dat uw doelgroep de beste oplossingen voor hun behoeften heeft en meer informatie biedt om hen te helpen een aankoopbeslissing te nemen.

4. Optimaliseer lokale SEO-vermeldingen

Locatie speelt een belangrijke rol bij online zoekopdrachten, en de drive van Google om hun resultaten relevanter te maken betekent dat lokale SEO de komende jaren steeds belangrijker zal worden. Dit feit benadrukt alleen het feit dat de meeste zoekopdrachten op een mobiel apparaat worden uitgevoerd via een mobiel apparaat.

Als gevolg hiervan zal de toekomst van SEO marketing afhangen van lokale SEO factoren . Het optimaliseren van Google Mijn Bedrijf of andere relevante lokale mappen is de beste plaats om te beginnen om ervoor te zorgen dat alle bedrijfsinformatie wordt bijgewerkt en nauwkeurig is, zodat lokale zoekers uw zakelijke inhoud snel en gemakkelijk kunnen vinden.

  • Recensies : een van de beste manieren voor een bedrijf om te profiteren van lokale SEO is om te reageren op alle rapporten van hun aanbiedingen. Dit komt omdat het aantal beoordelingen van cruciaal belang is voor de rangschikking in het lokale pakket van Google. Moedig klanten altijd aan om beoordelingen achter te laten en zorg ervoor dat u op elke reactie reageert (vooral de negatieve beoordelingen).

  • Google Mijn Bedrijf : stel uw Google Mijn Bedrijf-account in en zorg ervoor dat alle informatie wordt bijgewerkt. Gebruik uw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer op al uw vermeldingen en GMB-accounts. Zorg ervoor dat u ook een unieke beschrijving van uw bedrijf samenstelt, de juiste categorie kiest en ten minste vijf foto’s naar uw account uploadt om ervoor te zorgen dat u uitstekend zichtbaar bent.

  • Schema : Schemamarkup is een relatief nieuwe tool die SEO-marketeers kunnen gebruiken om hun online aanwezigheid te verbeteren. Gebruik deze microdata om uw online rankings voor niet-merkzoekwoorden te verbeteren en zoekmachines te helpen uw inhoud te begrijpen met contextuele aanwijzingen. Het lokale gedeelte van Schema.org heeft verschillende indelingen die u kunt gebruiken om mobiele zoekers (al dan niet met gesproken zoekopdrachten) efficiënter met uw bedrijf te verbinden.

De toekomst van zoeken doordringen met spraaktechnologie

Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, hebben bedrijfseigenaren en marketeers de unieke mogelijkheid om hun klanten te bereiken met inhoud op basis van wat, wanneer en waar ze zoeken. Gesproken zoekopdracht is een geweldige manier om te spreken met klanten die mobiele apparaten gebruiken en onderweg zijn.

Door de bovenstaande suggesties te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw online aanwezigheid sterk blijft en meer betrokkenheid genereert en hoger scoort in zoekmachines!

reizen


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format