Amazon SEO-strategie en optimalisatie van zoektermen - DeLaatbusiness
e-commerce chatbots

Amazon SEO-strategie en optimalisatie van zoektermen

8 min


109
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het belangrijkste aspect van het verhogen van het verkeer naar uw Amazon-aanbiedingen is correct geïmplementeerd Keyword Research. Er zijn veel manieren om gericht verkeer naar uw vermeldingen te leiden, inclusief off-site promoties en interne gesponsorde productcampagnes, maar de beste manier om een ​​bestseller nummer 1 te winnen is organisch verkeer te genereren op basis van relevante onderzochte zoekwoorden die strategisch in uw vermelding zijn geplaatst.

Een inleiding tot de SEO-strategie van Amazon

Veel mensen stellen de vraag wat Amazon SEO is, misschien niet begrijpend dat SEO meer is dan alleen Google. Hoog scoren binnen Amazon-zoekopdrachten is van vitaal belang voor veel e-commercebedrijven en er zijn veel verschillende technieken die in een goed uitgewerkte en succesvolle strategie passen.

Er zijn een paar belangrijke principes die u moet implementeren om een ​​effectieve SEO- strategie voor Amazon uit te voeren . Weten wat een goede SEO-strategie maakt, is cruciaal en dat begint met trefwoordonderzoek. Je moet weten waar Amazon-klanten naar zoeken en relevante termen in je productlijst gebruiken om voor hen te staan . 

De sleutel hier is relevant . Het maakt niet uit hoe hoog het zoekvolume is als een klant wegklikt voordat hij een aankoop doet. Zodra u relevante zoektermen heeft, is uw doel om ze strategisch in de producttitel, functies, beschrijving en de zoektermen in de back-end te plaatsen.

De cyclus van optimaliseren, analyseren en herhalen

Opmerking: alleen omdat u uw vermeldingen eenmaal heeft geoptimaliseerd, betekent niet dat het werk is voltooid. Optimalisatie is een continu proces en vereist een cyclus van optimaliseren, analyseren en herhalen. 

Om succesvol te zijn, moet u aandacht besteden aan welke zoekwoorden succesvol zijn in het converteren van verkopen en die in de aanbieding verbeteren . U kunt altijd meer zoekwoorden aan de vermelding toevoegen of de vermelding bewerken om relevanter te zijn voor specifieke zoekwoorden.

Vaak zijn er zoektermen waarvan u denkt dat ze relevant zijn maar die geen klanten kunnen converteren. In deze gevallen wilt u misschien de vermelding bijwerken om die functie weer te geven of duidelijker profiteren.

 In andere situaties kan het zijn dat onverwachte zoekwoorden de neiging hebben sterk te converteren en kunt u ervoor kiezen om u in plaats daarvan te concentreren op deze nieuwe conversiezoekwoorden. Hoe dan ook, het doel is om erachter te komen wat werkt en uw vermelding in de juiste richting te blijven duwen.

“Eerst optimaliseren voor klantconversie, terwijl het opnemen van belangrijke zoekwoorden helpt bij de A9. Merken moeten erkennen dat Amazon-productvermeldingen verschijnen op de best betaalde en organische plekken op Google Zoeken (soms boven de eigen site van het merk), dus hoe u uw titels optimaliseert en opsommingstekens spelen een sleutelrol in wat off-Amazon klanten zien. “

– Joseph Hansen, CEO van Buy Box Experts

Inzicht in Amazon’s A9 zoekalgoritme

A9 is Amazon’s eigen zoekalgoritme-software geïmplementeerd om Amazon-klanten te helpen de beste producten te vinden, voor de beste prijs, zodat ze meer aankopen kunnen doen, waardoor de inkomsten van Amazons toenemen. Het belangrijkste om te onthouden over A9 is dat Amazon lijsten die omzetten beloont, niet lijsten die het dichtste trefwoord gebruiken .

A9 | Amazon’s zoekalgoritme

Er zijn verschillende dingen die de rangorde van een product in het algoritme bepalen, waaronder de kwaliteit en kwantiteit van de productbeoordelingen, de uitvoeringsmethode en de prijs, maar uiteindelijk komt alles op de conversie. Hoe meer een product converteert voor een specifiek zoekwoord, hoe hoger het voor Amazon op die zoekterm staat. Amazon beloont producten vaak met een Amazon Choice-badge voor een specifieke zoekterm, zelfs als het geen bestseller in de hoofdcategorie is.

Amazon Search Engine Optimization Trefwoord Onderzoek

Zoals vermeld in de strategie, begint het belangrijkste aspect van Amazon SEO met het doen van goed onderzoek naar de optimalisatie van zoekwoorden. Hieronder heb ik een handvol van de meest populaire bronnen opgesomd, variërend van gratis tot betaald, waarmee verkopers kunnen kijken wat het potentiële zoekvolume is voor een bepaalde term. 

Aangezien geen enkele tool absoluut nauwkeurig zal zijn, is het nog steeds nuttig om te kijken welke zoektermen hoger zijn dan andere termen en uw beslissingen daarop baseren . Zoekvolumes tussen verschillende tools kunnen ook sterk variëren, vooral als ze zijn gericht op verschillende platforms, bijvoorbeeld Google, Amazon, enz.

SEO trefwoord onderzoek met behulp van SEMrush

Om te beginnen met het doen van zoekmachine optimalisatie trefwoordonderzoek voor Amazon, wil je beginnen met het opschrijven van alle zoekwoorden en zoektermen die je kunt bedenken die een klant kan gebruiken om je product te vinden. 

Van daaruit voert u ze in SEMrush in de zoekbalk van het trefwoordenoverzicht in. Dit geeft een lijst met gerelateerde termen die u eenvoudig kunt downloaden in een CSV-bestand. Herhaal het proces totdat u al uw eerste zoektermen hebt ingevoerd.

Overzicht SEMrush-zoekwoorden

Begin nu met het kopiëren van de meest relevante zoektermen naar een nieuwe spreadsheet, inclusief het zoekwoord, het zoekvolume en de CPC (dit kan handig zijn voor het bepalen van advertentiebudgetten zodra u begint met adverteren).

 U kunt ook aanvullende termen vinden die u niet had overwogen en die variaties of combinaties van zoektermen invoeren om aanvullende zoektermen en hun volumes te vinden. Als u eenmaal uw lijst hebt, kunt u overwegen enkele van de onderstaande bronnen voor zoekwoordonderzoek te gebruiken voordat u uw lijst voltooit en de meest geschikte termen kiest om in uw lijst te targeten.

Spreadsheet met relevante zoekwoorden

Zoekwoordonderzoek met behulp van Amazon Auto-Fill

Een van de gemakkelijkste manieren om aanvullende suggesties te krijgen, is door naar Amazon.com te gaan (zorg ervoor dat u eerst uitlogt bij uw account en uw cache leegmaakt om suggesties op basis van eerdere zoekgeschiedenis te vermijden) en uw eerste zoektermen in de zoekbalk in te voeren . Amazon begint suggesties automatisch in te vullen die u kunt gebruiken om te bepalen waarnaar Amazon-klanten mogelijk zoeken en hoe ze die zoekopdrachten mogelijk formuleren.

Amazon Auto-Fill-voorbeeld

Zoekwoordonderzoek met behulp van Google Keyword Planner

Als u een Google AdWords-account hebt, kunt u ook de Google Keyword Planner gebruiken die suggesties kan geven op basis van initiële zoektermen en een geschat zoekvolume voor de termen op Google. Merk op dat, hoewel Amazon Google overtrof als de primaire zoekmachine voor product winkelen, Amazon-lijsten nog steeds op Google rangschikken en verkopers hun productranglijst kunnen verhogen door ze te optimaliseren voor zowel Amazon A9 als Google-zoekmachines .

Google AdWords Keyword Planner

Trefwoordonderzoek met Scope

Scope is een nieuw Amazon SEO-onderzoekstool van Seller Labs waarmee verkopers kunnen zoeken naar relevante zoektermen op basis van initiële zoektermen, evenals zoektermen voor aanbiedingen van concurrenten. Ze bevatten een gratis Google Chrome-extensie om te beginnen, maar je moet upgraden naar het betaalde abonnement om volledige toegang tot de tool te krijgen.

 Een van de grootste voordelen van het gebruik van Scope is dat u een nauwkeuriger zoekvolume voor Amazon krijgt, omdat de gegevens afkomstig zijn van zoektermvertoningen, die waarschijnlijk hoger zullen zijn dan Google.

Bereik resultaten zoekergenerator

Zoekwoordonderzoek met behulp van automatische campagnes van Amazon

Als u uw producten al op Amazon hebt staan ​​en geautomatiseerde campagnes uitvoert, kunt u het automatische campagnerapport voor zoekwoorden gebruiken, dat breed zoeken gebruikt, om extra potentiële zoektermen te krijgen waarnaar uw product al converteert. Dit kunt u doen door naar Rapporten – Advertentierapporten – Zoektermrapport te gaan en een rapport aan te vragen dat u kunt downloaden voor analyse.

Als u eenmaal al uw mogelijke zoekwoordtermen heeft, kunt u deze aan uw spreadsheet toevoegen, sorteren op relevantie en volume en werken aan een plan om ze in uw productvermelding te implementeren. 

Amazon Titel Optimalisatie

Er zijn verschillende plaatsen waar u zoekwoorden kunt invoegen, maar geen enkele is zo belangrijk als de producttitel. De titel is in wezen uw eerste en meest waardevolle zoekveld. Het doel hier is om gebruik te maken van SEO en het vullen van zoekwoorden te voorkomen, terwijl het in lijn blijft met het Amazon-beleid en de beste werkwijzen.

Amazon-titels variëren in lengte, maar het doel is meestal beknopt en op basis van de categorie is het beperkt tot ergens tussen de 50 – 100 tekens. Geoptimaliseerde titels bevatten ook de merknaam, productnaam, primaire functie en variatie-informatie (grootte, kleur, smaak, enz.) Merk op dat het altijd beter is om voor een paar zoekwoorden te domineren dan voor velen verloren te zijn in de shuffle. 

Meestal zorgen de 2-3 belangrijkste zoektermen voor een meerderheid van de organische verkoop van producten , dus het is van essentieel belang dat u zich hier op de meest relevante zoektermen concentreert.

Geoptimaliseerd titelvoorbeeld met primaire zoektermen

U wilt er ook voor zorgen dat u zich houdt aan de Amazon Style Guide, een online gids die details geeft over hoe een titel moet worden opgemaakt op basis van de categorie van het product. Meestal volgt een titel deze algemene indeling / indeling:

[Merk] + [Feature] + [Materiaal] + [Key Ingredient] + [Producttype] + [Modelnummer] + [Grootte] + [aantal verpakkingen] + [Kleur] + [Smaak]

U wilt ten minste 1 of 2 zoektermen in de titel opnemen en deze zullen elkaar soms overlappen, zodat u ze bondig in de toegewezen ruimte kunt passen terwijl u nog steeds de stijlrichtlijnen van Amazon volgt.

Optimalisatie van zoektermen voor Amazon

Dit is absoluut een essentieel onderdeel van uw Amazon-optimalisatie en mag niet over het hoofd worden gezien. Amazon staat momenteel toe dat 250 tekens in het veld Zoektermen worden geïndexeerd. Uw doel is om zo dicht mogelijk bij die 250 tekens (inclusief spaties) te gebruiken om het aantal zoektermen te vergroten dat kan worden gebruikt om uw product te vinden.

Om dit te doen, wilt u alle gerelateerde en tangentiële zoektermen uit uw onderzoek gebruiken die niet in de titel zijn gebruikt om de zoektermen in te vullen. Herhaal geen trefwoorden, gebruik stamwoorden (-ing, -ed, -es, etc.), komma’s of leestekens. Ik geef er de voorkeur aan al mijn zoektermen in kleine letters te bewaren, omdat het er schoner uitziet en ik gemakkelijk termen kan herkennen die mogelijk twee keer zijn gebruikt.

coole unieke zware schattige creatieve plank organiseren bureau stand fancy

Het is belangrijk om de tijd te nemen om dit goed te doen, omdat uw potentiële zoekvolume er sterk van afhankelijk is. Het is onwaarschijnlijk dat uw product wordt gevonden als het geen trefwoord bevat en het toevoegen van aanvullende gerelateerde termen zal helpen uw potentiële publiek uit te breiden. 

Verrassend genoeg heeft slechts één van de 50+ professionele Amazon-verkopers waarmee ik heb gewerkt, hun zoektermen correct gedaan. Dus dit geeft u waarschijnlijk een voorsprong op de concurrentie ten opzichte van andere vermeldingen als u de tijd neemt om uw zoektermoptimalisatie voor Amazon goed te doen.

Optimalisatie van Amazon-productfuncties

Naast uw back-end Amazon-zoektermen, wilt u ook uw beste 2 – 3 zoektermen toevoegen aan uw productfuncties. Nogmaals, u hoeft geen sleutelwoorden te gebruiken, maar overweeg om maximaal één sleutelwoord per product toe te voegen, indien van toepassing. A9 indexeert productfuncties en deze hier op te nemen, kan niet alleen de potentiële rangorde verhogen, maar ook de conversiepercentages als klanten snel kunnen bevestigen dat ze het product hebben gevonden waarnaar ze op zoek waren.

Organiseer eenvoudig al uw boeken met deze decoratieve boekensteunen.

Organiseer eenvoudig al uw boeken met deze decoratieve boekensteunen
Organiseer eenvoudig al uw boeken met deze decoratieve boekensteunen

Amazon Productbeschrijving Optimalisatie

De laatste plaats waar u uw primaire zoektermen kunt toevoegen, is in de productbeschrijving. Amazon heeft momenteel twee productbeschrijvingsopties voor verkopers met het merkregister: regelmatige productbeschrijvingen en verbeterde merkinhoud. A9 indexeert momenteel geen Verbeterde merkinhoud, dus zelfs als u deze functie als overlay gebruikt, wilt u nog steeds een geoptimaliseerde regelmatige productbeschrijving voor A9 opnemen. Google indexeert echter de Verbeterde merkinhoud, zodat u uw primaire zoekwoorden ook in die inhoud wilt opnemen.

Samenvatting van Amazon Search Engine Optimization

Naast het gebruik van de zoektermen in uw productlijst, kunt u ook alle relevante zoektermen in uw Amazon-handmatige campagnes opnemen om extra verkeer naar uw vermeldingen te genereren. Als u de eerste keer een vermelding optimaliseert, komt u er meestal 85% van af, maar voortdurende analyse en optimalisatie zijn vereist om de vaart erin te houden. 

Nadat uw optimalisaties zijn doorgevoerd, wilt u onmiddellijk intern en extern verkeer naar de lijsten sturen om conversies te maken en A9 uw product overeenkomstig te laten rangschikken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *