Currently set to Index
Currently set to Follow

De snelle manier om een ​​zoekwoordenlijst samen te stellen met impliciete lokale intentie

6 min


151
e-commerce chatbots

Iedereen die een lokale SEO-campagne uitvoert, heeft eerder met een bepaald probleem te maken gehad. Voordat we kunnen beginnen met het instellen van onze rangorde, moeten we bepalen of een zoekopdracht zelfs lokaal bedoeld is. 

Dit proces kan buitengewoon tijdrovend zijn voor grote accounts omdat er tot nu toe geen gemakkelijke manier was om de lokale intentie te ontdekken. 

In het verleden hebben lokale SEO’s de handmatige aanpak gebruikt (elke zoekopdracht door Google om te zien of lokale websites in rangorde zijn) om trefwoorden te vinden met impliciete lokale intentie, of we hebben geomodificatoren aan de algemene voorwaarden met veel volume toegevoegd en gevolgd door expliciete lokale intentie. 

In het geval dat u zich dit afvraagt, zijn deze twee soorten lokale zoekopdrachten erg verschillend en weerspiegelen ze verschillende typen zoekgedrag.

Impliciete intentie versus expliciete intentie

Voordat we verder gaan, laten we het hebben over impliciete versus expliciete lokale intentie en wat dat is. Impliciete lokale intentie is een trefwoord zoals ‘ verhuisbedrijf ‘.

Google past automatisch lokale resultaten toe op dit type zoekopdracht, hoewel niet expliciet wordt vermeld dat de zoeker naar lokale resultaten zoekt. Zie dit als een snelkoppeling waarbij de locatie van de gebruiker van vitaal belang is voor de resultaten van Google. 

Expliciete lokale intentie is wanneer iemand zoekt op een trefwoord zoals ‘ verhuisbedrijf Denver’. De zoeker heeft expliciet een locatie opgegeven waarnaar hij zoekt en Google levert resultaten die specifiek zijn voor dat gebied. 

Iemand zoekt misschien alleen naar “verhuisbedrijf” als ze vanuit huis onderzoek doen en weten dat ze geen lokale modificator nodig hebben om lokale resultaten te krijgen. Maar wanneer zou iemand expliciet kunnen zoeken ? Veel mensen zoeken routinematig met een geomodificator, maar anderen kunnen ze gebruiken als ze naar een specifiek gebied willen bellen (bijvoorbeeld als iemand naar een sportschool dichtbij het werk wil, maar ze onderzoekt vanuit huis), zullen ze toevoegen een geomodificator.

Als iemand buiten de stad is op vakantie of op reis en ze moeten een service thuis zoeken, zullen ze een geomodificator gebruiken. Als ze thuis zijn en een hotel in een andere stad moeten boeken … krijg je het beeld; mensen willen niet altijd resultaten voor bedrijven die zich in de buurt van hun huidige locatie bevinden .

Geval in punt.

En soms voegen mensen een geomodificator toe om hun resultaten uit te breiden. Iemand die bijvoorbeeld in Golden, CO woont, wil misschien een bredere lijst met verhuisbedrijven evalueren dan wat ze zouden krijgen met lokale en gepersonaliseerde resultaten. Dus die zoeker in Golden kan zijn zoektocht naar “verhuisbedrijf Denver” veranderen, ook al willen ze een dienst aan hun huis in Golden. 

Impliciete lokale zoekopdrachten nemen toe. Mensen raken gewend aan zoeken zonder geomodificator en leren dat het nog steeds relevante resultaten oplevert.

How-To Map impliciete lokale zoekopdrachten met het Hulpprogramma voor zoekwoorden

In kaart brengen voor impliciete lokale intentie is veel eenvoudiger gemaakt met SEMrush’s trefwoordtool , maar het vereist wel enige kennis van uw branche en uw concurrenten. Voor dit voorbeeld wil ik een categorie voor thuisdiensten gebruiken, dus we zullen ons concentreren op Ongediertebestrijding. 

Wat u gaat doen, is eerst uw belangrijkste hoofdtermen voor ongediertebestrijding identificeren. Gewoon het typen van “ongediertebestrijding” in SEMrush levert 92.804 trefwoorden op, en de nummer één hoogste volumeterm is gewoon “ongediertebestrijding” bij 110.000 zoekopdrachten / maand. Dat is perfect. Ga vervolgens verder en stel een aantal filters in om dat te beperken. Als ik met minimaal 100 zoekopdrachten / maand in het volumefilter ga, heb ik 2.416 trefwoorden. Vervolgens ga ik het filter “lokaal pakket” toepassen onder SERP-functies; dit geeft me 1.320 trefwoorden om mee te werken. 

Het instellen van filters is de eerste stap om uw zoekopdracht te verfijnen.

Op dit punt hebt u in kaart gebracht welke sleutelwoorden het kaartpakket activeren, maar er staat informatie over die u niet nodig hebt. Bijvoorbeeld, tenzij u Orkin bent, wilt u waarschijnlijk “orkin ongediertebestrijding” niet volgen. Besteed wat tijd aan het doorzoeken van de verschillende resultaten en voeg uw verschillende trefwoorden toe aan de Keyword Analyzer. Klik in ‘Zoekwoordanalyse’ op ‘Verzenden naar andere tools’ en stuur ze allemaal naar de tool voor positietracering . 

Nadat u het Hulpprogramma voor zoekwoordenanalyse heeft doorlopen en een laatste kwalificatie van uw vragen hebt uitgevoerd, stuurt u ze naar het hulpprogramma voor positiebepaling.

Hier moet u wat weten over uw concurrenten en uw branche. Als uw branche de niche voor interne services is, moet u door snel onderzoek naar sleutelwoorden te doen uw concurrenten kunnen identificeren die goed scoren voor impliciete lokale zoekwoorden . U kunt uw huidige zoekwoordenlijst overal openen met het lokale pakket, en gewoon beginnen met handmatig controleren op de grote sites die worden weergegeven in de lokale organische resultaten, of de concurrentdetectiefunctie in het hulpprogramma voor positietracering gebruiken (ik vind dat dit echt werkt meestal wel).

Vergeet niet dat het lokale pakket en de organische resultaten op verschillende algoritmen werken. Het lokale pakket kan verschijnen, hoewel de resultaten eronder niet-gelokaliseerd zijn. We willen weten welke zoekopdrachten gelokaliseerde resultaten onder het lokale pakket activeren . Daarom zijn we op zoek naar concurrenten die goed scoren voor organische lokale resultaten. In-home services, een paar van de groten die dit goed doen, zijn homeadvisor.com, yelp.com en thumbtack.com. Er zijn anderen, maar we zullen deze drie gebruiken voor de eenvoud. 

Als u problemen ondervindt bij het vinden van concurrenten die goed scoren voor impliciete lokale zoekopdrachten, is de concurrentdetectie-tool een handige.

Nu is hier het leuke gedeelte. Nadat u deze concurrenten hebt toegevoegd, kunt u naar het tabblad Ranglijsten distributie gaan en kunt u zien uit hoeveel trefwoorden uit uw trefwoordenset uw lokale concurrenten staan. Op dit punt kunt u zien dat deze concurrenten voor verschillende zoekwoorden in uw zoekwoordenset, en sommige overlappen elkaar. We gaan enkele veronderstellingen maken dat als ze in de top 20 staan, er een impliciete lokale intentie is. Klik op elk van die gemarkeerde links om te zien welke zoekwoorden worden gerangschikt . 

Het toevoegen van tags is zo eenvoudig als 1, 2, 3. Klik op acties, pas uw tag toe en pas toe!

Spoel en herhaal voor elke concurrent die u hebt geïdentificeerd als een speler in uw ruimte voor impliciete lokale zoekwoorden. Nadat u deze in kaart hebt gebracht, kunt u teruggaan naar het gedeelte Overzicht en uw tag toepassen om te zien hoe u scoort ten opzichte van uw concurrenten voor impliciete lokale zoekwoorden. Deze strategie is vrij handig omdat u buigpunten kunt vinden en uw voortgang in de loop van de tijd voor deze vragen kunt volgen.

Dit is handig op zoveel niveaus.

Ik breng het proces voor het in kaart brengen van expliciete lokale zoekwoorden in deze handleiding niet in kaart, omdat het heel eenvoudig is en ik denk dat de meesten van ons standaard deze methode gebruiken. Als je geïnteresseerd bent om te zien hoe ik dat proces aanpak, reageer hieronder en ik zal een andere handleiding voor je schrijven. 

beperkingen

Er zijn enkele beperkingen aan dit proces. Uw concurrenten die u hebt geïdentificeerd, zijn mogelijk niet geschikt voor een groot aantal impliciete lokale zoekwoorden en er kunnen kansen worden gemist. U kunt ook enkele vreemde vragen tegenkomen die split-intent zijn. Google test mogelijk ook trefwoorden van dag tot dag, en op een dag heeft uw zoekopdracht lokale intentie, de volgende niet.

Er is ook het concept van latente intentie; dit is het idee dat Google de intentie verkeerd heeft, of er is een intentie die nog niet wordt vervuld voor een bepaalde zoekopdracht, of dat de intentie zal veranderen op basis van seizoensinvloeden of huidige gebeurtenissen, en dat Google uiteindelijk andere resultaten behaalt. Dit proces zal dat niet vangen. 

U kunt ook eindigen met een zeer kleine sleutelwoordset met een laag volume. In sommige industrieën is dit misschien wel de realiteit. In andere gevallen moet u mogelijk de zoekwoorden uitbreiden waarmee u bent begonnen door terug te gaan naar het begin en deze analyse uit te voeren zonder eerst naar de lokale pakketquery’s te filteren. Ik heb wel aangenomen dat in de meeste gevallen resultaten met lokale organische resultaten ook een kaartenpakket bevatten, en dat is omdat het toevoegen van alle 94.000+ trefwoorden (en dit voor elke klant) aan positiebepaling niet fiscaal redelijk is. Een andere methode zou zijn om extra hoofdtermen te gebruiken, dus in plaats van alleen “ongediertebestrijding”, kunt u misschien “verdelger” aan uw lijst toevoegen en kijken of dat extra vragen toevoegt.

Uiteindelijk gaat dit proces over het creëren van efficiëntie in de lokale trefwoordruimte, zodat u sneller inhoud en off-page signalen kunt optimaliseren en minder tijd kunt besteden aan onderzoek. Ik vind dat vragen met lokale intentie over het algemeen betrouwbaar zijn in die zin dat ze meestal lokaal blijven en dat de intentie niet vaak verandert. Ik heb dit zelfde proces gebruikt in e-commerce (voor de supermarkt), dus ik weet dat het ook in andere industrieën werkt. Over het algemeen heeft dit proces gezorgd voor efficiëntie in mijn zoekwoordonderzoek, en ik hoop dat dit ook voor u het geval is. 


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format