Currently set to Index
Currently set to Follow

Een spoedcursus in Chinese SEO: verlaat Google, voer Baidu in …

7 min


122

Google-gerelateerde SEO zal je niet veel goed doen in China omdat de naam van de meest populaire zoekmachine daar niet begint met een “G.” In China is het go-to-zoekportaal met een marktaandeel van 80%  Baidu.

SEO doen voor een Chinees publiek is een heel andere smaak van marketing, grotendeels te danken aan de Great Firewall of China (GFW). Voor wie niet vertrouwd is, “[de] Great Firewall of China (GFW) is de combinatie van wetgevende acties en technologieën die door de Volksrepubliek China worden afgedwongen om internet in eigen land te reguleren.”

Dit is wat u moet weten om de Chinese markt te betreden.

Ontvang een .CN of doe geen moeite

Baidu is sterk voorstander van het .CN-domeinachtervoegsel (landcode van China) boven .com bij het rangschikken van de zoekresultaten. Eigenlijk zou ik willen voorstellen om niet eens te proberen een rang te behalen met een .com in China. Uw beste strategie is om hetzelfde domeinprefix te gebruiken dat u al gebruikt en het gewoon te kopen als een .CN-versie. Stel dat uw belangrijkste website om geld te verdienen HowToPeelAnOrange.com is. Hoewel ik normaal zou voorstellen dat je naar Namecheap gaat om de aankoop te doen, zul je merken dat het hen niet aanbiedt. Probeer GoDaddy, waarmee je een glanzend, nieuw .CN-domein krijgt voor ongeveer zeven dollar.

Andere Baidu-specifieke tips zijn om uw website niet over verschillende domeinen te verspreiden of een subdomein voor bloggen (of wat dan ook) te maken; je wordt bestraft. Baidu houdt van alles dat gebeurt via een topleveldomein (TLD). 

Bekijk hieronder de indeling van de TLD voor de top 1000 meest zichtbare domeinen in China. Terwijl .com-domeinen de meerderheid vormen, laat u zich niet leiden door die statistiek als u een westers bedrijf bent. Baidu zal niet onder de indruk zijn. Het gaat erom hoe ze websites rangschikken.

Bron: searchmetrics.com

Webhosting, Baidu-stijl

Als u aandacht besteedt aan het wereldtoneel, realiseert u zich waarschijnlijk dat China er de voorkeur aan geeft om indien mogelijk eigen middelen te gebruiken. Dus wat er over domeinen is besproken, geldt ook voor webhosting .

Hier gaat het om. Je bent misschien helemaal weg van je webhost. Misschien stuur je elke lente verse bloemen naar het kantoor aan huis in West Plains, Missouri. Het probleem is dat het zich buiten China bevindt en dat zal tegen u meetellen in de zoekresultaten zoals weergegeven door Baidu.

 Het komt erop neer dat je een Chinese webhost nodig hebt om goed te scoren. Als je je afvraagt ​​hoe je een geloofwaardige kunt vinden, is dit  een goede plek om te beginnen .

Ga over webhosts niet naar de gedeelde hostingroute. Upgraden naar een dedicated of virtuele privéserver is een goed idee, ongeacht waar je bent, maar het wordt van cruciaal belang wanneer je de aandacht van Baidu probeert te trekken. 

Het probleem met shared hosting is dat u serverruimte en computerbronnen deelt met tientallen of zelfs honderden andere websites. Als een van uw buren uit de pas loopt, is de kans groot dat de hele server als antwoord wordt afgebroken, zodat u ergens anders opnieuw kunt beginnen. Het is het beste om uw eigen server vanaf het begin te krijgen.

Als u zich zwak voelt van het vooruitzicht van al deze uitgaven om geld te verdienen, houd er dan rekening mee dat er meer dan  driekwart miljard consumenten online zijn in China. U hoeft wil wat van dat marktaandeel.

Bron: Screenshot van de startpagina van Baidu

Een ICP-licentie verkrijgen

Naast een .CN-domein en een in China gevestigde webhost heeft u ook een Internet Content Publishing License (ICP) nodig; dit is het mechanisme waarmee de overheid u toestaat een website in China te exploiteren . Je hebt echter weinig kans om je te kwalificeren zonder fysieke aanwezigheid in het land. 

U kunt het beste samenwerken met een lokaal internetbedrijf dat de licentie voor u kan krijgen. U hebt de zakelijke versie van de ICP nodig, omdat u met een individuele licentie geen winst kunt maken.

Hoe het Chinese trefwoordvolume te vinden

Tot dusver heb ik een handvol factoren met een grote afbeelding besproken die kunnen voorkomen dat u inhoud publiceert of uw website in Baidu rangschikt. Er zijn er natuurlijk meer, maar de vereisten voor domein, hosting en ICP zijn enkele van de belangrijkste.

Nu moet u uitzoeken hoe u statistieken zoals het zoekvolume van zoekwoorden kunt vinden. Het zou nu duidelijk moeten zijn dat uw Google Ads Keyword Planner een beetje nutteloos zal zijn, net als de meeste andere SEO-tools in uw Google-toolbox.

Begin met de zoekmachine zelf. Net als bij Google kunt u een trefwoord in het zoekvak typen en een vervolgkeuzelijst ontvangen met relevante, populaire bijbehorende zinnen waarnaar mensen zoeken. 

De andere grote Chinese zoekmachines zijn Qihoo 360 en Sogou . Herhaal deze tactiek met alle drie om de belangrijkste zoekwoorden te bedenken.

Gewapend met een lijst met waarschijnlijke zoekwoorden, is het nu tijd om naar de – je raadt het al – Baidu-sleutelwoordplanner te gaan . Net als Google heeft u allerlei mogelijkheden om geld uit te geven aan zoekmachine-aanbiedingen en advertenties. U kunt er ook voor kiezen om de trefwoordplanner te gebruiken voor volumeonderzoek. Het vereist een Baidu-account, maar u hoeft niets uit te geven.

In de Zoekwoordplanner kunt u filteren op statistieken zoals:

 • Gemiddeld dagelijks zoekvolume

 • Gemiddeld dagelijks mobiel zoekvolume

 • Concurrentieniveau voor een trefwoord

 • Geschatte biedingskosten voor de bovenste pagina

Als dit deel van het proces er bekend uitziet, goed; Het zou moeten. Het is waarschijnlijk niet toevallig dat de Baidu-zoekwoordplanner meer lijkt op een passerende gelijkenis met de Google Ads-zoekwoordplanner. Ja, je zou in plaats daarvan de moeite moeten nemen om het hulpprogramma van Baidu te gebruiken en, nee, proberen het met Google te gebruiken werkt niet. Doe in China zoals de Chinezen.

Er zijn andere hulpprogramma’s voor zoekwoorden, zoals Zhanzhang, Aizhan en Ciku. Het is waarschijnlijk de moeite waard om ze op zijn minst te bekijken, omdat u er misschien een verkiest boven Baidu. Elk heeft zijn eigen specifieke voor- en nadelen. Probeer ze gewoon uit en kijk welke tool bij u past.

On-Page optimalisatie

Het doel van on-site optimalisatie is hetzelfde, of u het nu over Baidu, Google of een andere zoekmachine op aarde heeft. Het punt is om het de spiders gemakkelijk te maken om uw website te crawlen en nauwkeurig te indexeren, hopelijk resulterend in een hogere positionering in de SERP’s. Online ondernemers en SEO-professionals bereiken dit met een ordelijke websitestructuur, nieuwe inhoud en passend gebruik van trefwoorden.

Als de SEO van uw website al is afgestemd op Google als een strak gespannen viool, hoeft u zich geen zorgen te maken, u hoeft het niet allemaal te schrappen. Beschouw het als een goed begin.

De volgende aandachtspunten zijn Baidu-specifiek.

JavaScript: Baidu doet geen moeite om het feit te verbergen dat haar spinnen in feite hun collectieve hoofd krabben wanneer ze JavaScript tegenkomen. Met andere woorden, als u JavaScript, AJAX-inhoud of enige inhoud of links in JavaScript hebt, kunt u deze het beste verwijderen, anders wordt uw website slecht weergegeven in China.

Widgets voor sociaal delen: Facebook, Twitter, YouTube en dergelijke hebben één ding gemeen in China – ze zijn geblokkeerd door de Chinese overheid. Als u ze probeert te gebruiken, zal uw website traag werken en zal het lokale publiek zich afvragen waarom u het door de overheid goedgekeurde social sharing-platform  WeChat niet gebruikt .

Platte of diepe websitestructuur: het is een bekende realiteit dat Baidu’s spinnen uit elkaar beginnen te vallen bij het indexeren van een site die te diep is, maar plat ziet er niet zo hot uit met die links overal op elke pagina. Probeer een balans te vinden die de gebruikerservaring maximaliseert, maar niet dieper gaat dan nodig.

Interne links: hier zijn enkele Baidu best practices voor interne links:

 • De startpagina mag alleen naar hoofdpagina’s verwijzen. Subcategorieën en andere pagina’s moeten worden gelinkt vanaf de hoofdcategoriepagina.

 • Elke pagina moet teruggaan naar de startpagina.

 • Neem een ​​goede linkbeschrijving op in ankertekst .

 • GEEN links in JavaScript of Flash.

 • Meer interne links naar een bepaalde pagina geven het belang aan voor Baidu.

 • Hoe dichter een pagina bij de startpagina komt – gemeten aan het aantal klikken dat nodig is om er te komen – hoe belangrijker deze wordt geacht.

 • Zwevende pagina’s (die niet zijn gekoppeld) worden niet geïndexeerd.

Juiste interne koppeling is een groot probleem met Baidu. U kunt de positie van zoekmachines aanzienlijk verbeteren door verbroken of omgeleide koppelingen op te schonen en nogmaals, heel duidelijk te zijn met ankertekst.

Plaatsing van zoekwoorden: wat  betreft het plaatsen van zoekwoorden in inhoud, loopt Baidu een paar jaar achter op Google als het gaat om de verfijning van algoritmen. Je oude schooltechnieken zullen hier tot op zekere hoogte helpen, maar beschouw dit niet als een licentie voor trefwoordspullen zoals het was 1995. Ze zouden nog steeds van nature in de inhoud moeten voorkomen.

Geografische targeting Chinese consumenten

Jarenlang hebben marketeers zich gericht op een demografische groep die breed wordt omschreven als middenklasse, goed opgeleid, getrouwd, gelijkmatig verdeeld tussen geslachten en stedelijke woning. Tot voor kort werd urban snel gecategoriseerd als woonachtig in of nabij de drie steden Beijing, Shanghai of Tianjin. Nu hebben marketeers het gevoel dat deze gebieden een verzadigingspunt hebben bereikt.

Met andere woorden, het grootste potentieel  voor nieuwe klanten en een groter marktaandeel ligt waarschijnlijk in de zogenaamde tweederangs en derde rang steden met een bevolking vergelijkbaar met bijvoorbeeld Chicago op 3 miljoen in plaats van de 24 miljoen van Shanghai.

Slimme marketeers, die vijf tot tien jaar verder kijken, zien de groei van de middenklasse in tweede, derde en zelfs vierde-rangs steden exploderen. Voor online-inspanningen is het de taak om deze grotendeels onontgonnen (door westerse merken toch) gebieden voor alle anderen aan te boren. Hoewel televisie het Chinese landschap al lang domineert als het primaire marketingmedium, veranderen de dingen snel.

Overweeg de volgende tactieken om uw merk te laten herkennen in de afgelegen regio’s van China.

Niets dan mobiel:  Hoewel algemeen wordt aangenomen dat Amerika en andere westerse landen het meeste gebruik maken van mobiele apparaten voor toegang tot internet,  blijkt uit recent onderzoek dat 61% van al het Chinese internetverkeer mobiel is. U verkoopt dus niet alleen aan een online publiek, maar aan een publiek van mobiele apparaten. Dat betekent dat elke pagina van uw website, elke e-mail die u verzendt en elke post of advertentie die u op sociale media plaatst, die realiteit moet weerspiegelen.

Bron: The Kenyan Wall Street

Branding: als je al een succesvol merk hebt, doe je duidelijk iets goed. Het aantrekken van een Chinese klant kan echter iets vereisen, van een kleine aanpassing tot een volledige revisie van het merk. Het komt erop neer dat u zich ervan bewust bent dat u de lokale culturen en voorkeuren begrijpt. Als voorbeeld: ben je een western-scotchmaker? In China drinken ze het graag met ijs en groene thee. Het zou een goed idee zijn om die lokale voorkeur in uw marketing weer te geven.

Laatste gedachten

Er is één aspect van deze discussie dat nog niet is besproken. Sterker nog, ik heb het tot het einde vastgehouden, zodat je een betere kans zou hebben. Hoewel de Chinezen vraatzuchtige leerlingen van de Engelse taal zijn, is het van plan uw website en alle marketing in het Chinees te schrijven en vertrouw, uit liefde voor alles wat heilig is, niet op automatische vertaalsoftware. U hebt geen idee van het soort negatieve verkoopimpact dat kan optreden wanneer het verkeerde woord of de verkeerde zin wordt weergegeven.

Als u geen goed begrip heeft van de lokale taal, doe uzelf en uw bedrijf dan een plezier en huur een native speaker in om een ​​kopie te schrijven en elk element van elke verkoopinspanning te proeflezen. Wacht als je die kosten nog niet kunt betalen. Het is beter om uw Chinese marketingplannen te onderbreken dan om het slecht te doen. Zoals het spreekwoord zegt, is er geen tweede kans om een ​​eerste indruk te maken.


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format