Currently set to Index
Currently set to Follow

Google Analytics-gids: 10 bruikbare tips om uw verkeer en positie te stimuleren


136
leads chatbot

Kwaliteitsverkeer is de levensader van uw online onderneming. De meeste bedrijven willen dat er meer verkeer naar hun websites komt. Maar zo werkt het niet. “Wensen zijn goedkoop”; het werk doen levert je de resultaten op ”, zegt Joan Richbell.

Google Analytics biedt een enorme hoeveelheid gegevens die u kunt gebruiken om uw organische verkeer en ranking te stimuleren. Houd er echter rekening mee dat je ‘s nachts geen resultaten kunt bereiken, ongeacht hoe krachtig de inzichten zijn; het gaat een tijdje duren. 

Maar uw resultaten zullen duurzaam zijn!

Met de enorme gegevens die Google Analytics biedt, is het cruciaal voor uw succes om te weten hoe u door het complexe platform moet navigeren en om voorbij de fundamentele ijdelheid metrische rapporten te komen. 

In deze gids gaan we in detail in op elk inzicht in Google Analytics en hoe u het meteen op uw website kunt implementeren om uw zichtbaarheid van zoekopdrachten te verhogen.

Laten we er meteen aan beginnen.

1. Ontvang de beste Google Analytics-rapporten per e-mail 

E-mailrapportage is de gemakkelijkste manier om minder tijd te besteden aan het doorzoeken van gegevens. De vraag is, weet u hoe u een e-mailrapport van Google Analytics kunt instellen?

Hier is een versie van een e-mailmelding die ik in oktober 2017 van Google Analytics heb ontvangen:

lange zoekwoorden die verkeer genereren uit informatief en conversatie zoekopdrachten.

Als dat het geval is, zult u het met mij eens zijn dat het navigatiepad dat bezoekers volgen terwijl ze op uw website zijn, totaal anders is dan wat u in gedachten had of gepland had. 

Hier is een gedragsstroomrapport: 

Econsultancy: ” Bedrijven die een gestructureerde aanpak van conversie-optimalisatie hanteren, hebben 2x zoveel kans om een ​​grote omzetstijging te zien .”

3. Gebruik ‘Laaghangende fruit’-pagina’s om de zoekprestaties te verbeteren

Kent u de zoektermen die u momenteel verkeer sturen? U kunt hier op ingaan in het ‘queryrapport’ van uw Google Analytics-account. 

U kunt dit pad volgen om het te vinden:

Acquisitie> Search Console

75% van de Google-gebruikers niet de moeite neemt om verder te klikken dan de eerste pagina met resultaten. Uw doel is om deze pagina’s te vinden en ze te verbeteren, zodat ze kunnen rangschikken op de eerste pagina waar 96% van al het Google-verkeer de voorkeur geeft aan antwoorden.

11% minder pageviews en 7% verlies in websiteconversies.

ii). Voeg meer woorden en waarde toe aan de pagina: als uw slecht presterende pagina’s minder dan 2000 woorden bevatten, kan het toevoegen van meer woorden die waarde bieden (niet alleen omwille van het aantal woorden) uw zoekpositie en verkeer verhogen, volgens onderzoek met 20.000 zoekwoorden door serpIQ.

mobiele gebruikers verwachten dat een website en de pagina’s ervan worden geoptimaliseerd voor hun apparaten. Ongeveer 48% van de consumenten zegt niet terug te keren naar een website als deze niet correct wordt geladen op hun mobiele apparaten.

Als u uw website mobielvriendelijk en responsief wilt maken, als u een WordPress-gebruiker bent, is het vrij eenvoudig. Koop en installeer een modern WordPress-thema van een vertrouwde leverancier.

Als u geen WordPress-gebruiker bent, kunt u uw pagina’s nog steeds mobiel maken. 

iv). Neem meer gegevens, visuals, video’s, interactieve elementen op: brongegevens van Google, vertrouwde sites, onderzoeksplatforms, onderwijsinstellingen en branche-experts – voeg zoveel gegevens toe dat mensen uw inhoud meer zullen vertrouwen. 

Om de echte en waargenomen waarde van je inhoud te vergroten , neem je interactieve elementen op (bijv. Rekenmachines, tool voor het schatten van verkeer , conversietool), en vergeet niet om aangepaste visuals te maken (bijv. Infographics, grafieken, grafieken, illustraties) voor je bericht . 

Dit zijn allemaal essentiële elementen die bezoekers op uw pagina lijmen.

v). Formatteer de inhoud correct: het maakt niet uit hoe goed onderzocht en nuttig uw inhoud is, het zal geen verschil maken in het leven van mensen, totdat u het correct formatteert. 

Formatteren is net zo belangrijk als andere factoren, want als je mensen niet kunt overtuigen om je inhoud te lezen, wordt het doel niet bereikt.

  • Begin bij de kop, maak het onweerstaanbaar. 
  • Schrijf korte en krachtige zinnen. 
  • Maak elke alinea maximaal 2 – 4 regels. Een alinea met één regel zou zelfs kunnen werken.
  • Gebruik opsommingstekens en subkoppen om grote hoeveelheden informatie op te splitsen.
  • Maak de inhoud bruikbaar (maak het indien mogelijk een stapsgewijze handleiding).

Pro-tip: maak er een cultuur van om altijd potentiële pagina’s te vinden die het slecht doen op de resultatenpagina’s van de zoekmachine. Werk deze pagina’s bij met relevante en actuele informatie. 

Probeer als vuistregel eerst deze pagina’s te herzien voordat u helemaal opnieuw inhoud maakt. Je krijgt betere resultaten.

4. Herstel de lekke gaten in uw topzoekpagina’s

Hier is mijn oplossing voor deze uitdaging.

Toen ik in 2016 een website-audit uitvoerde, merkte ik dat een pagina die het meeste verkeer naar mijn website stuurde eigenlijk de lekkende pagina was.

Met andere woorden, hoewel de pagina veel unieke weergaven trok, zag ik geen conversies in termen van e-mailabonnementen, telefoontjes, e-mailcontacten, productverkopen, omzetstijging en algemene merkbekendheid.

In dat licht wil ik u erop wijzen dat uw topzoekpagina’s lek kunnen zijn, waardoor er veel mogelijkheden voor zoekverkeer, leads en verkopen op tafel liggen.

Optimaliseer uw pagina om een ​​specifiek doel te bereiken … Wat wilt u bereiken met uw # 1 positiepagina? 

Proberen meer dan een doel te bereiken met een toppagina, werkt mogelijk niet goed. Je kunt niet verwachten dat een bepaald blogbericht je abonnees oplevert, je merk opbouwt en mensen aanmoedigt om je product te kopen. Zo werkt het niet.

Wees specifiek over je doelstelling en lijn je inhoud vervolgens in die richting uit.

Meer nog, als dit doel niet duidelijk is voor de bezoeker, zal het worden bewezen omdat ze onmiddellijk zullen stuiteren.

In wezen moet u uw Google Analytics-account graven om het volgende te vinden:

  • Pagina’s die op de eerste pagina van Google staan.
  • Pagina’s die rangschikken voor verschillende zoekwoorden en heel veel verkeer genereren … maar
  • Deze pagina’s zetten het verkeer niet om in leads en verkopen.

Stap # 1: Ga naar uw account en klik op Gedrag:

Moz deed een studie en ontdekte dat links van nieuwe pagina’s en nieuwe websites vers sap doorgeven dat Google leuk vindt.

slechts 25 procent van de leads legitiem en moet deze worden doorgeschakeld naar een verkoper.”

Waar zijn uw leads in de koopcyclus ? Wat is de maatstaf voor het bepalen van de ideale drempel om de verkoop te betrekken bij lead nurturing? 

mobiel gebruik desktopverkeer heeft overtroffen , hoeft u volgens comScore desktopgebruikers niet te verwaarlozen. Omdat niet iedereen graag mobiele apparaten gebruikt. En bepaalde taken kunnen gemakkelijker worden uitgevoerd op een groter bureaubladscherm dan op een kleiner scherm.


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *