leads chatbot

Google Analytics-gids: 10 bruikbare tips om uw verkeer en positie te stimuleren

18 min


136

Kwaliteitsverkeer is de levensader van uw online onderneming. De meeste bedrijven willen dat er meer verkeer naar hun websites komt. Maar zo werkt het niet. “Wensen zijn goedkoop”; het werk doen levert je de resultaten op ”, zegt Joan Richbell.

Google Analytics biedt een enorme hoeveelheid gegevens die u kunt gebruiken om uw organische verkeer en ranking te stimuleren. Houd er echter rekening mee dat je ‘s nachts geen resultaten kunt bereiken, ongeacht hoe krachtig de inzichten zijn; het gaat een tijdje duren. 

Maar uw resultaten zullen duurzaam zijn!

Met de enorme gegevens die Google Analytics biedt, is het cruciaal voor uw succes om te weten hoe u door het complexe platform moet navigeren en om voorbij de fundamentele ijdelheid metrische rapporten te komen. 

In deze gids gaan we in detail in op elk inzicht in Google Analytics en hoe u het meteen op uw website kunt implementeren om uw zichtbaarheid van zoekopdrachten te verhogen.

Laten we er meteen aan beginnen.

1. Ontvang de beste Google Analytics-rapporten per e-mail 

E-mailrapportage is de gemakkelijkste manier om minder tijd te besteden aan het doorzoeken van gegevens. De vraag is, weet u hoe u een e-mailrapport van Google Analytics kunt instellen?

Hier is een versie van een e-mailmelding die ik in oktober 2017 van Google Analytics heb ontvangen:

Vaak is uw startpagina het middelpunt van uw website en maakt deze verbinding met uw interne pagina’s. Daarom moet u bewust rekening houden met de lay-out en de ervaring die het biedt voor gebruikers.

Bij het opnieuw ontwerpen van onze website hebben we ervoor gezorgd dat de lay-out duidelijk in kaart is gebracht. Dit was belangrijk omdat het gaat bepalen hoe de hele website eruit zal zien en zal functioneren.

Als dat het geval is, zult u het met mij eens zijn dat het navigatiepad dat bezoekers volgen terwijl ze op uw website zijn, totaal anders is dan wat u in gedachten had of gepland had. 

Hier is een gedragsstroomrapport: 

Gedrag> Gedragsstroom

Segmenteer uw totale verkeer op basis van de bron / het medium waar het vandaan komt. Kortom, organische bron (van Google) is de meest haalbare manier om bezoekers van organische zoekopdrachten naar uw website te vinden via inhoud, zoekwoorden en andere organische media.

Na het filteren van uw verkeer, ziet u als eerste gedeelte de bestemmingspagina’s (meestal blogberichten) die mensen van Google naar uw website hebben geleid.

De bestemmingspagina met de schuine streep “/” is de startpagina, en zoals u in de onderstaande schermafbeelding kunt zien, heeft deze 852 keer bekeken, terwijl de rest van de pagina’s (vooral de top 3) duizenden keer bekeken.

Last but not least, wilt u de pagina’s zien die bezoekers gaan bezoeken na interactie met de eerste pagina van uw website. Voor de meeste websites die er zijn, hebben bezoekers de neiging om door te gaan naar andere pagina’s in plaats van naar de startpagina.

Het goede nieuws is dat je nu deze intuïtieve paden op je website hebt. Wat u waarschijnlijk zou moeten doen, is bezoekers helpen deze paden beter te navigeren, door duidelijke en pakkende call-to-actions te plaatsen. 

Omdat je de paden kent die bezoekers altijd volgen, kun je eenvoudig je nieuwe berichten op dit pad plaatsen, inclusief een opt-in-formulier met hoge conversie op deze pagina’s. 

Als u deze pagina’s negeert, laat u potentiële massale verkopen, organisch verkeer en leads achter op de tafel.

Volgens Econsultancy: ” Bedrijven die een gestructureerde aanpak van conversie-optimalisatie hanteren, hebben 2x zoveel kans om een ​​grote omzetstijging te zien .”

3. Gebruik ‘Laaghangende fruit’-pagina’s om de zoekprestaties te verbeteren

Kent u de zoektermen die u momenteel verkeer sturen? U kunt hier op ingaan in het ‘queryrapport’ van uw Google Analytics-account. 

U kunt dit pad volgen om het te vinden:

Acquisitie> Search Console

ik). Verminder de laadtijd van de pagina: Google neemt de snelheid van de website zeer serieus. En gebruikers zullen geen tijd verspillen met wachten tot uw website is geladen. Volgens Aberdeen resulteert een vertraging van 1 seconde in het laden van pagina’s in 11% minder pageviews en 7% verlies in websiteconversies.

ii). Voeg meer woorden en waarde toe aan de pagina: als uw slecht presterende pagina’s minder dan 2000 woorden bevatten, kan het toevoegen van meer woorden die waarde bieden (niet alleen omwille van het aantal woorden) uw zoekpositie en verkeer verhogen, volgens onderzoek met 20.000 zoekwoorden door serpIQ.

Als u uw website mobielvriendelijk en responsief wilt maken, als u een WordPress-gebruiker bent, is het vrij eenvoudig. Koop en installeer een modern WordPress-thema van een vertrouwde leverancier.

Als u geen WordPress-gebruiker bent, kunt u uw pagina’s nog steeds mobiel maken. 

iv). Neem meer gegevens, visuals, video’s, interactieve elementen op: brongegevens van Google, vertrouwde sites, onderzoeksplatforms, onderwijsinstellingen en branche-experts – voeg zoveel gegevens toe dat mensen uw inhoud meer zullen vertrouwen. 

Om de echte en waargenomen waarde van je inhoud te vergroten , neem je interactieve elementen op (bijv. Rekenmachines, tool voor het schatten van verkeer , conversietool), en vergeet niet om aangepaste visuals te maken (bijv. Infographics, grafieken, grafieken, illustraties) voor je bericht . 

Dit zijn allemaal essentiële elementen die bezoekers op uw pagina lijmen.

v). Formatteer de inhoud correct: het maakt niet uit hoe goed onderzocht en nuttig uw inhoud is, het zal geen verschil maken in het leven van mensen, totdat u het correct formatteert. 

Formatteren is net zo belangrijk als andere factoren, want als je mensen niet kunt overtuigen om je inhoud te lezen, wordt het doel niet bereikt.

  • Begin bij de kop, maak het onweerstaanbaar. 
  • Schrijf korte en krachtige zinnen. 
  • Maak elke alinea maximaal 2 – 4 regels. Een alinea met één regel zou zelfs kunnen werken.
  • Gebruik opsommingstekens en subkoppen om grote hoeveelheden informatie op te splitsen.
  • Maak de inhoud bruikbaar (maak het indien mogelijk een stapsgewijze handleiding).

Pro-tip: maak er een cultuur van om altijd potentiële pagina’s te vinden die het slecht doen op de resultatenpagina’s van de zoekmachine. Werk deze pagina’s bij met relevante en actuele informatie. 

Probeer als vuistregel eerst deze pagina’s te herzien voordat u helemaal opnieuw inhoud maakt. Je krijgt betere resultaten.

4. Herstel de lekke gaten in uw topzoekpagina’s

Hier is mijn oplossing voor deze uitdaging.

Toen ik in 2016 een website-audit uitvoerde, merkte ik dat een pagina die het meeste verkeer naar mijn website stuurde eigenlijk de lekkende pagina was.

Met andere woorden, hoewel de pagina veel unieke weergaven trok, zag ik geen conversies in termen van e-mailabonnementen, telefoontjes, e-mailcontacten, productverkopen, omzetstijging en algemene merkbekendheid.

In dat licht wil ik u erop wijzen dat uw topzoekpagina’s lek kunnen zijn, waardoor er veel mogelijkheden voor zoekverkeer, leads en verkopen op tafel liggen.

Optimaliseer uw pagina om een ​​specifiek doel te bereiken … Wat wilt u bereiken met uw # 1 positiepagina? 

Proberen meer dan een doel te bereiken met een toppagina, werkt mogelijk niet goed. Je kunt niet verwachten dat een bepaald blogbericht je abonnees oplevert, je merk opbouwt en mensen aanmoedigt om je product te kopen. Zo werkt het niet.

Wees specifiek over je doelstelling en lijn je inhoud vervolgens in die richting uit.

Meer nog, als dit doel niet duidelijk is voor de bezoeker, zal het worden bewezen omdat ze onmiddellijk zullen stuiteren.

In wezen moet u uw Google Analytics-account graven om het volgende te vinden:

  • Pagina’s die op de eerste pagina van Google staan.
  • Pagina’s die rangschikken voor verschillende zoekwoorden en heel veel verkeer genereren … maar
  • Deze pagina’s zetten het verkeer niet om in leads en verkopen.

Stap # 1: Ga naar uw account en klik op Gedrag:

Nadat u de bestemmingspagina’s heeft geïdentificeerd (waar mensen uw website zijn binnengekomen via de zoekopdracht) en de exitpagina’s (waar ze zijn gestopt na interactie met uw pagina), is het tijd om de interne links en uw algehele website-optimalisatie op de pagina te verbeteren.

Dit is van vitaal belang omdat wanneer u de juiste optimalisatietactieken op de pagina implementeert, dit uw zoekverkeer en rankings kan verhogen. Dit voorkomt ook dat uw pagina’s lekken, waardoor mensen te vroeg vertrekken omdat ze niet gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken (ervan uitgaande dat u zelfs de juiste inhoud hebt).

Peradventure uw homepage ontvangt het meeste verkeer, dan is het logisch om te linken naar uw interne pagina’s. Op die manier wordt, wanneer u een vertrouwde link naar de startpagina krijgt, een deel van de link juice of de waarde van die link naar de interne pagina’s overgedragen.

Het bouncepercentage is een belangrijke statistiek omdat het voortkomt uit de betrokkenheid van de gebruiker bij uw pagina en u helpt weloverwogen beslissingen te nemen.

Grappig genoeg wordt het bouncepercentage vaak verkeerd begrepen en geïnterpreteerd door veel webmasters, bloggers en SEO-professionals.

Bouncepercentage is in feite het percentage bezoeken van één pagina of websessies. Kort gezegd vertegenwoordigt het bouncepercentage het percentage websitebezoekers dat op een bepaalde pagina is beland en na het bekijken van één pagina is genavigeerd (bijvoorbeeld de pagina ‘services’).

U kent misschien niet de kwaliteit van uw website of webpagina’s en de waarde die ze bieden. Het bouncepercentage is dat gegeven dat laat zien hoe nuttig uw inhoud echt is.

Hoe lager het bouncepercentage, in de meeste gevallen, hoe beter. Dat betekent dat een bouncepercentage van 34% veel beter is dan 87%. Omdat het lagere percentage een indicatie is dat uw inhoud nuttig is, waren gebruikers tevreden en bleven ze rond.

Er gebeurt veel met een nieuwe bezoeker die op uw website terechtkomt. Erger nog, de meeste websites zijn te ingewikkeld om te gebruiken. De belangrijke informatie / inhoud is verborgen en de pagina’s breken op mobiele apparaten. 

Dit scenario maakt website bezoekers kwaad. Enerzijds, als gebruikers je zoekbalk moeten gebruiken voordat ze kunnen vinden wat ze zoeken, dan ben je op punt. Maar de meeste gebruikers negeren de zoekbalk.

U krijgt de meeste kracht en resultaten van Google Analytics als u sommige taken kunt automatiseren. Dit is zo belangrijk omdat je wilt vermijden wat ik ervoer toen ik begon; Ik verspilde veel tijd aan het zoeken naar bruikbare gegevens.

Het uitvoeren van nieuwe rapporten op het Google Analytics-platform is vervelend en tijdrovend. Je hebt een manier nodig om het eenvoudiger, sneller en beter te maken.

Daarom moet u enkele van de belangrijkste sneltoetsen leren en beheersen die op het platform zeer goed werken. Wanneer u bijvoorbeeld in uw account (het dashboard) bent, drukt u op de knop “?” toets op uw toetsenbord en u kunt de sneltoetslijst openen:

De meeste marketeers zijn geobsedeerd door het genereren van leads. Ze vergeten dat het voeden van de bestaande leads de beste manier is om een ​​bedrijf te laten groeien. U hebt waarschijnlijk een verkoper of afdeling die verantwoordelijk is voor het voeden van uw leads, maar wanneer delegeert u de verantwoordelijkheid aan hen?

Welnu, dat zou moeten zijn nadat u de leads hebt gekwalificeerd door het pad te begrijpen dat zij naar uw website hebben gevolgd. Volgens HubSpot-statistieken is ” slechts 25 procent van de leads legitiem en moet deze worden doorgeschakeld naar een verkoper.”

Waar zijn uw leads in de koopcyclus ? Wat is de maatstaf voor het bepalen van de ideale drempel om de verkoop te betrekken bij lead nurturing? 

Aangezien  mobiel gebruik desktopverkeer heeft overtroffen , hoeft u volgens comScore desktopgebruikers niet te verwaarlozen. Omdat niet iedereen graag mobiele apparaten gebruikt. En bepaalde taken kunnen gemakkelijker worden uitgevoerd op een groter bureaubladscherm dan op een kleiner scherm.

Google Analytics is uw beste weddenschap voor het ontdekken van onbetaalbare gegevens die uw organische ranglijst in Google kunnen verbeteren.

Zoekmachineoptimalisatie is echter geen digitale marketingstrategie. 

U moet het benaderen met een holistische en datagestuurde aanpak, terwijl u boeiende inhoud op uw website gebruikt om grip te krijgen, gekwalificeerde leads naar uw website aan te trekken, uw rankings te vergroten en uw omzet te laten groeien. 

Wanneer u begrijpt wat mensen motiveert om uw website te gebruiken, wordt het gemakkelijker om hun taal te spreken en hen te betrekken met goed doordachte inhoud.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format