facebook chatbots

Google Search Console-technieken voor bloggers

8 min


103

Als u als blogger Google Search Console (GSC) niet gebruikt, loopt u een belangrijk hulpmiddel mis dat u kan helpen de prestaties van uw artikelen en blogberichten te verbeteren. Eerder heette Google Webmaster Tools, deze gratis tool geeft website-eigenaren inzicht in hoe de zoekrobots van Google hun sites indexeren en biedt veel informatie die u kan helpen bij het verbeteren van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en zoekprestaties. 

U kunt ook malware en spam in de gaten houden die van invloed kunnen zijn op uw site. En SEMrush-integratie met GSC helpt u een voordeel te halen uit de On Page SEO Checker – een set ideeën voor zoekoptimalisatie op basis van de prestaties van uw pagina’s.

Aan de slag met Google Search Console

Ok, laten we snel de basis leren. U moet uw site op GSC toevoegen en valideren om aan de slag te gaan en vervolgens uw Google Analytics-account koppelen (om rijkere zoekgegevens te krijgen). Voeg ten slotte een sitemap toe en verzend deze vanuit Google naar Google om het proces te voltooien.

De hoofdsecties van de GSC-interface zijn:

  • Zoek uiterlijk, dat laat zien hoe uw site eruitziet in zoekresultaten.

  • Zoekverkeer, dat laat zien hoe uw site presteert in zoekresultaten.

  • Google-index, die u informatie geeft over afzonderlijke URL’s op uw site.

  • Crawlen, waarmee u precies kunt zien wat zoekrobots vinden wanneer ze uw site crawlen .

Er is ook een sectie over beveiligingsproblemen (zoals malware) en een berichtensectie die waarschuwingen geeft over problemen die Google tegenkomt als de bots uw site crawlen. Raadpleeg de Crazy Egg Guide to Google Search Console voor een diepgaand inzicht in de interface .

Laten we nu eens kijken hoe deze tool bloggers kan helpen met contentoptimalisatie. GSC kan niet alleen bloggers helpen hun klikfrequentie (CTR) te verbeteren, maar het kan ook helpen de zoekpositie voor afzonderlijke pagina’s te verbeteren.

Zoek en verbeter slecht presterende pagina’s

Allereerst moet u identificeren welke pagina’s u moet optimaliseren. Hoewel je misschien een idee hebt van welke inhoud eerst speciale aandacht verdient, is het logisch om die pagina’s te promoten die het meeste potentieel hebben om bovenaan te komen.

GSC kan u helpen de pagina’s te vinden die een helpende hand nodig hebben. Ga naar Zoekverkeer – Zoekanalyse en klik op Pagina’s en posities. U krijgt een lijst met pagina’s met hun gemiddelde zoekpositie. Uit onderzoek is gebleken dat de zes hoogste posities in zoekresultaten de meeste klikken opleveren, dus alles met een positie tussen 7 en 15 is een goed doelwit voor snelle verbeteringen.

Ga door uw checklist voor inhoudoptimalisatie (probeer deze van Brian Dean of deze van SEMrush voor een startpunt). Controleer of inhoud relevant is voor wat mensen zoeken. Werk deze indien nodig bij door de inhoud te verfijnen en afbeeldingen, media en bronnen toe te voegen.

U kunt de specifieke URL ook controleren door erop te klikken. Klik op Query’s en u krijgt gegevens over de ranglijst van zoekwoorden, CTR en positie – met deze informatie kunt u eenvoudig detecteren op welke zoekwoorden u zich moet richten om posities en vertoningen te verbeteren.

om Google te vragen de URL opnieuw te crawlen .

Verbeter uw CTR met Google Search Console

Een factor die van invloed is op de positie van uw pagina’s in zoekresultaten is de klikfrequentie, en GSC kan u hierbij helpen. Mensen klikken op uw link wanneer deze relevant is voor wat ze zoeken. Dus hoe meer mensen op uw site klikken wanneer ze deze vinden in de zoekopdracht, hoe relevanter Google denkt dat het is. Aangezien relevantie een belangrijke Google-rangschikkingsfactor is ; een goede CTR is goed voor uw paginarang.

Naast CTR is betrokkenheid belangrijk. U wilt voorkomen dat pogo-sticking (mensen die onmiddellijk na uw bezoek van uw pagina stuiteren) terugkeert, omdat dit aangeeft dat de pagina minder relevant is voor zoekers dan oorspronkelijk leek. Hoe aantrekkelijker uw inhoud is, hoe beter de zoekpositie zal zijn.

Google Search Console helpt u doordat u de CTR voor elke pagina gemakkelijk kunt zien. In feite kunt u de CTR voor meerdere pagina’s in een handige tabel vergelijken. Om toegang te krijgen tot deze gegevens, gaat u naar Zoekverkeer – Zoekanalyse en selecteert u Pagina’s en CTR in de beschikbare selectievakjes. Hiermee krijgt u de gemiddelde CTR voor uw hele site en de CTR van afzonderlijke pagina’s. Het is een goede manier om te zien welke pagina’s het beste presteren en welke een lage CTR hebben.

de paginatitel hiervan te wijzigen:

SEMrush Study: 11 meest voorkomende SEO-problemen op locatie

hierop:

11 meest voorkomende SEO-problemen op locatie – SEMrush Study

Conclusies? De wijziging plaatst de informatie waar de meeste mensen naar zoeken aan het begin van de paginatitel, in plaats van halverwege. Dit geeft hen onmiddellijk de meest relevante informatie en maakt het waarschijnlijker dat ze zullen klikken. Bovendien zullen mensen op mobiele apparaten, waar titels mogelijk worden afgekapt, nog steeds weten welke informatie de link hen zal geven, wat ongetwijfeld een factor is in de verbeterde CTR.

Enkele manieren om koppen en titels te verbeteren zijn:

  • Getallen gebruiken om te voorkomen dat ogen van uw inhoud afdwalen.

  • Zorg ervoor dat de kop eenvoudig en beschrijvend is, zodat lezers precies weten wat ze krijgen.

  • Inclusief “hoe”, “waarom” of “wat” in de titel als deze woorden mensen laten klikken.

  • De juiste triggerwoorden gebruiken en urgentie creëren.

Bekijk onze gids voor het schrijven van perfecte koppen voor meer hulp bij deze tip.

2. Optimaliseer beschrijvingen

Naast het optimaliseren van paginatitels is het belangrijk om naar andere metagegevens te kijken. Ga naar Search Analytics en scrol omlaag naar de lijst met zoekopdrachten. Klik op het externe koppelingssymbool aan het einde van elke zoekopdracht om te zien hoe de resultaten verschijnen in de zoekopdracht.

Let op de paginabeschrijvingen die onder de titels in zoekresultaten worden weergegeven. Naast de titels geven de beschrijvingen de context van de zoeker, zodat zij kunnen beslissen waarop ze klikken. Uit ons vorige onderzoek bleek dat 30% van de sites dubbele metabeschrijvingen hebben en 25% helemaal geen beschrijving, wat een probleem is, niet alleen voor SEO maar voor CTR. Het creëren van de juiste metabeschrijving zal de CTR verbeteren, zoals Brian Dean van Backlinko ontdekte: één site verhoogde het organische verkeer met 48,7%, simpelweg door het verbeteren van titels en beschrijvingen.

3. Optimaliseer URL’s

Terwijl u de beschrijvingen bekijkt, bekijkt u de URL’s die onder de titels worden weergegeven. Is het gemakkelijk om aan de URL te vertellen waar de inhoud over gaat? Zo niet, dan is er wat werk te doen. Zoals Moz aangeeft wanneer mensen uw URL’s kunnen lezen en begrijpen, is de kans groter dat ze klikken. Vervang in plaats daarvan dus onbegrijpelijke getallenreeksen door relevante trefwoorden. (En als u URL’s wijzigt, vergeet dan niet om de omleidingsproblemen in tip # 13 hier te vermijden .)

4. Voeg Schema Markup toe

Schemamarkup is een andere manier om de prestaties van uw site bij het zoeken te verbeteren. Schemamarkeringen gebruiken microdatatags om rich snippets in zoekresultaten te genereren. Dit helpt Google om vragen van lezers beter te beantwoorden , in plaats van simpelweg links te verschaffen. Nogmaals, als uw site markeringen heeft die deze relevanter maken voor een zoekopdracht, wordt deze waarschijnlijker weergegeven.

Schemascanner van Synup om te zien of alles er goed uitziet.

Gebruikmaken van organische verkeersinzichten

Gelukkig voor elke blogger die je meer kunt gebruiken dan alleen Google Search Console-gegevens om te zien hoe het met je blog gaat. U kunt nu uw GSC synchroniseren met de organische verkeersinzichten om een ​​volledig beeld te krijgen van uw zoekwoordverkeer, inclusief die “niet-opgegeven” zoekwoorden .

U kunt niet alleen deze niet-aangeboden zoekwoorden analyseren, maar u kunt nu ook potentiële groeipunten voor het verkeer vinden en uw SEO dienovereenkomstig corrigeren.

Gebruikmakend van uw Google Search Console met Organic Traffic Insights brengt u al uw verkeersgegevens op één plek. Dit bespaart u tijd, omdat u niet langer heen en weer hoeft te schakelen tussen tabbladen om te zien hoe een pagina organisch presteert.

Dus hoe kan een blogger deze informatie gebruiken om zijn zichtbaarheid in de zoekresultaten te vergroten? Het eerste wat u kunt doen, is analyseren welke zoekwoorden verkeer naar uw pagina genereren. Als uw blogpost zich in de top 50 van bestemmingspagina’s op uw site bevindt, kunt u eenvoudig een blogpost zoeken die u wilt analyseren in het gedeelte over bestemmingspagina’s en op de bijbehorende trefwoorden klikken. Dit kan zowel voor SEMrush-zoekwoorden als voor zoekwoorden in GSC worden gedaan.

Synchroniseer uw Google Search Console

met SEMrush organische verkeersinzichten 

Hoe het proces te automatiseren met On Page SEO Checker

Bloggers die SEMrush gebruiken, hebben een bijkomend voordeel. SEMrush On Page SEO Checker  biedt een gestructureerde lijst met mogelijke verbeteringen die u nodig hebt om de rangschikking van uw webpagina’s te verbeteren – voor elk paar URL-zoekwoorden biedt het suggesties voor inhoud, backlinks en technische SEO.

Breng uw inhoud naar het volgende niveau

met SEMrush On Page SEO Checker

Conclusie

“Denk niet dat je inhoud ‘klaar’ is wanneer je op de publicatieknop drukt” – Ik ben een oude voorstander van deze verklaring. Publiceren is nog maar het begin. Google Search Console is een geweldige (en gratis!) Bron van belangrijke gegevens die bloggers kunnen gebruiken om slecht presterende inhoud te identificeren en te repareren. Deel uw technieken voor het verbeteren van uw inhoudsprestaties!

 

info@the-fastlane-entrepreneur.com

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format