Het ABC van online beoordelingen: mythen, feiten en verwijdering van recensies

6 min


135

Er lijkt veel verwarring te bestaan ​​over beoordelingen, zowel positief als negatief, met bedrijfseigenaren, werknemers en marketingbedrijven. Ik help op het GMB-forum en zie dagelijks veel mensen die beweren neprecensies te hebben. De taal van Google is verwarrend, dus ik ga spellen wat een neprecensie maakt en hoe je dit kunt melden. 

Fake Review Myths 

Mythe: Onbekende poster

Dagelijks post iemand op het forum: “Ik doorzoek mijn gegevens en heb geen klanten met deze naam” of “Ik ben een klein bedrijf en ken al mijn klanten bij naam.” 

Feit : Google staat gebruikers toe om aliassen te gebruiken, dus het is voor ondernemers niet mogelijk om te weten wie de beoordeling heeft achtergelaten. Sommige recensenten willen ook anoniem blijven om vergelding te voorkomen. 

Mythe: Loophole in review

“Er zijn verschillende onjuiste feiten in de review.”

Feit : Google gaat geen partij kiezen in een geschil zei hij / zij. Het enige dat Google belangrijk vindt, is dat de beoordeling een persoonlijke ervaring weerspiegelt. Als de recensent verklaarde dat de receptioniste op hun mobiele telefoon zat en u beweert dat u tijdens uw dienst een strikt beleid voor geen mobiele telefoon hebt, zal de beoordeling niet worden toegestaan. 

Mythe: persoonlijke aanval

De recensent zei nare dingen over mijn werknemer.

Feit : Als de recensent zegt dat de werknemer kort en grof was, betekent dat geen persoonlijke aanval. Als de review gepostte dat de werknemer een slob was en de adem van een prullenbak had, dan is dat een persoonlijke aanval kan worden verwijderd. Als de recensent aangeeft dat de werknemer een racist is, wordt de beoordeling niet verwijderd. Als de beoordelaar grof taalgebruik en afwijkende voorwaarden gebruikt, verwijdert Google de recensie. 

Mythe: ze waren geen klant van mij

Ze hebben de verkoop nooit voltooid.

Feit : Als ze je personeel belden en spraken, is het een persoonlijke ervaring. Ik liet een negatieve beoordeling achter voor Smog-cheques omdat ze 20 minuten na hun open tijd niet open waren. Die beoordeling is volkomen acceptabel. Ik heb zelfs een foto van de uren gepost en in mijn beoordeling opgenomen en de andere zaken waar ik naartoe ging bekeken. 

Mythe: het is een concurrent

Ze hebben een negatieve beoordeling achtergelaten en een positieve beoordeling achtergelaten voor mijn concurrent.

Feit : Er zijn een handvol recensenten die een negatieve beoordeling voor één bedrijf hebben achtergelaten en elders zijn gegaan om service te krijgen. Dat deed ik toen ik mijn auto moest smoren. Ik moest zelfs mijn andere voertuig naar een andere smogfaciliteit brengen, omdat ik een Star-faciliteit nodig had. Ik heb recensies achtergelaten voor 3 verschillende smogplaatsen. Als de recensent talloze negatieve beoordelingen voor uw concurrenten plaatst terwijl hij een positieve beoordeling voor zichzelf achterlaat, dan is dat een ander verhaal, en die beoordelingen moeten worden gerapporteerd. 

Mythe: Review buiten kantooruren geplaatst

We waren gesloten toen de beoordeling werd geplaatst. 

Feit : ik post beoordelingen maanden nadat ik het druk heb. Als ik een negatieve beoordeling ga achterlaten, zal ik wachten tot ik ben gekalmeerd om niet uit woede te ontsnappen. 

Mythe: Kan ik me afmelden voor beoordelingen

Mijn bedrijf hoeft niet te vertrouwen op beoordelingen en heeft ze ook niet nodig.

Feit : zolang je een bedrijfsvermelding hebt, kun je beoordelingen ontvangen.

Mythe: Mijn Google-vermelding verwijderen stopt de beoordelingen

Kan ik mijn vermelding verwijderen om de beoordelingen te stoppen? 

Feit : het sluiten of verwijderen van uw vermelding stopt de beoordelingen niet. Amy’s Baking Company is al meer dan twee jaar gesloten en ze krijgen nog steeds beoordelingen. Als u de vermelding verwijdert, wordt deze alleen uit uw account verwijderd en blijven de beoordelingen live. 

Wat is een neprecensie of recensie die de richtlijnen schendt?

Google heeft het beleid bijgewerkt om beoordelingen van huidige en voormalige werknemers te blokkeren. 

“Vraag familie of vrienden om beoordelingen.” Stop met het nemen van dit advies. Als de beoordeling geen persoonlijke ervaring is, is deze in strijd met de wet en TOS. Alleen uw klanten of mensen met een persoonlijke ervaring mogen een beoordeling achterlaten. 

Beoordelingwedstrijden: het  is niet toegestaan ​​om een ​​beoordeling te vragen en vervolgens de beoordelaar in te schrijven voor een wedstrijd. Ik heb mensen zien beweren dat ze nooit hebben gezegd wat voor soort beoordeling, dus het zou goed moeten zijn. Het is niet. Het is niet toegestaan ​​om te stimuleren voor een beoordeling. Je zou geen negatieve recensent in je tv-weggeefactie invoeren. 

Kortingen voor beoordelingen: u mag geen korting geven op services voor het achterlaten van een beoordeling. 

Beoordeling  wisselen : u mag geen beoordelingen uitwisselen. Ik zie dit veel binnen bepaalde niches. Dit is niet toegestaan, omdat dit direct gerelateerd is aan het vragen van vrienden om beoordelingen. Er zijn andere mensen betrokken bij review swap-groepen. Nogmaals, dit is illegaal.

Koop Fiverr Reviews: Zou je dat niet kunnen, alsjeblieft? Het is super eenvoudig om de neprecensies te zien die je bij Fiverr hebt gekocht. 

Wat te doen als u een negatieve beoordeling hebt die moet worden verwijderd

U moet het in uw GMB-dashboard markeren en drie dagen wachten. Als de beoordeling na drie dagen niet wordt verwijderd, moet u contact opnemen met de GMB-ondersteuning op sociale media.

U kunt tweet naar hen https://twitter.com/GoogleMyBiz @GoogleMyBiz of de Facebook-pagina bezoeken: https://www.facebook.com/GoogleMyBusiness/. Houd er rekening mee dat het tot twee weken kan duren om te worden opgelost. 

Als de beoordelingen niet voor uw bedrijf of voor een concurrent zijn, moet u het GMB-forum bezoeken en een thread maken. Spring alsjeblieft niet in een bestaande thread, omdat je wordt gevraagd om een ​​nieuwe thread te maken. Je hebt de naam van het bedrijf, adres, telefoonnummer, website en link naar hun kaart nodig. Pak de link:

  • Google het bedrijf en klik in de lijst met kennisvensters aan de rechterkant.
  • Wanneer het wordt geopend en de volledige kaart rechts van de lijst heeft, klikt u op het pictogram Delen.
  • Klik vervolgens op het keuzerondje om de URL kort te maken en kopieer de URL. U moet de URL’s kopiëren voor alle beoordelingen. Ik stel voor om het kopiëren te beëindigen met beoordelingen / voorbeeld: https://www.google.com/maps/contrib/0000213301000/reviews/.

We hebben elke beoordelingslink nodig om ze allemaal te escaleren. Met één link worden niet alle beoordelingen bekeken. Als er een wedstrijd loopt, krijg je een foto van de wedstrijd. Google zal uiteindelijk alle beoordelingen verwijderen gedurende welke periode ze vermoedelijk vanwege de beoordelingen zijn gepost. In de meeste gevallen heb ik Google alle beoordelingen zien verwijderen. Tenzij een TC vraagt ​​om getagd te worden, tag niet alsjeblieft een TC of meerdere TC’s zullen niet helpen de thread te verlaten. Als u niet alle details openbaar wilt publiceren, kunt u een Google-document maken en de link plaatsen. Je kunt me ook pollen op Reviewfraud (zie bio) voor hulp. 

Yelp beoordelingen

Yelp heeft beoordelingen onderdrukt. Ze hebben het nu tegen de TOS gehaald om om een ​​beoordeling te vragen. Als ze je betrappen, zetten ze een van hun waarschuwingen op je aanbieding. U moet elke beoordeling afzonderlijk markeren. Ik heb veel succes gehad bij het verwijderen van nep-positieve beoordelingen. Het is moeilijker om negatieve neprecensies te verwijderen. Ik heb geen succes gehad bij het verwijderen van voor de hand liggende valse beoordelingen. Wanneer u de beoordelingen markeert, geeft u tonnen details om de zaak te helpen.

Facebook beoordelingen

Je kunt de beoordelingen markeren, maar ik heb gemerkt dat het gemakkelijker is om het profiel te markeren als je weet dat het een nep profiel is. Ik heb meer beoordelingen verwijderd omdat de accounthouder zijn identiteit nooit heeft geverifieerd. U kunt ook beoordelingen laten verwijderen als ze grof taalgebruik gebruiken. 

Als het gaat om beoordelingen, Aaron Weiche van Get Five Stars , ” Het doel moet niet zijn om x aantal beoordelingen te krijgen en dan te stoppen. Je moet altijd proberen nieuwe positieve beoordelingen aan te trekken. “

Er moet altijd een constante stroom van beoordelingen binnenkomen. U kunt follow-up-e-mails verzenden waarin u uw klanten vraagt ​​hoe hun ervaring was en hen adviseren dat u altijd openstaat voor alle feedback. U kunt enquêtevragen instellen en aan het einde van de enquête de recensent vragen hun ervaringen online te delen. Laat nogmaals Yelp erbuiten. Vraag uw klanten in te checken op Yelp en korting te geven bij het inchecken. Dit is toegestaan ​​en de volgende keer dat ze Yelp bezoeken, worden ze eraan herinnerd een beoordeling achter te laten voor hun check-ins of bedrijf waarnaar ze hebben gezocht. 

Beoordelingen voor ORM?

Beoordelingen moeten een bijproduct zijn van uw service en geen manier om te proberen het systeem te rangschikken of te spelen. Recensies mogen geen onderdeel uitmaken van een uitgebreide ORM, Online Reputation Management, service. Stop met denken over beoordelingen als de magische bron voor rangorde. Er zijn meerdere factoren in het spel als het gaat om rangorde in het kaartenpakket. Vervalsen van beoordelingen lijkt misschien een snelle overwinning, maar als de FTC erachter komt, zullen ze u boeten. Erger nog, je kunt een ontevreden klant hebben met hun negatieve beoordeling. Ik heb het zien gebeuren en het is niet mooi. Die beoordeling gaat nooit weg. 

Monitoring beoordelingen

Ik raad u aan uw beoordelingen te controleren. Als u op één locatie werkt, is het eenvoudig omdat u een e-mail of melding van Google of Facebook ontvangt. Met Yelp kun je om e-mailmeldingen vragen. Als u meerdere locaties beheert, zijn er verschillende services die u kunt gebruiken. Je kunt Yext of Get Five Stars gebruiken. Ik raad u aan beide opties te bekijken om te zien wat het beste werkt voor u en uw budget.

Als u niet zeker bent over de beoordelingen die u ziet en wilt dat een expert ze bekijkt, bezoek dan het GMB-forum en we zullen bereid zijn om ze te bekijken. In feite, Joy “The Hawk” Hawkins schreef in meer detail 8 soorten negatieve beoordelingen die Google zal verwijderen .

Ik heb het afgelopen jaar over neprecensies geschreven en gesproken. Ik ben in verschillende nieuwssegmenten geweest om bedrijven te benadrukken die beoordelingen vervalsen omdat ze niet alleen belangrijk zijn voor u, maar ook voor de zoekresultaten.

Beoordelingen blijven een belangrijke factor voor consumenten met de toename van gesproken zoekresultaten . Wanneer u gesproken zoekopdrachten gebruikt om een ​​restaurant bij u in de buurt te vinden, krijgt u de gemiddelde beoordelingsbeoordeling te horen. Consumenten kiezen de 5-sterrenbeoordeling boven een 4-sterrenrestaurant. Houd reviews voor uw bedrijf in de gaten; deze beoordelingen zijn nu zo belangrijk en zullen in de toekomst van cruciaal belang zijn.


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format