betekenis chatbot

Hoe SEO-klanten naar u toe komen – klaar om uw services te bestellen

6 min


125

SEO is moeilijk. De concurrentie voor high-end klanten is wreed.

Worstelende SEO-consultants geloven vaak dat er een ‘geheim’ zit in het binnenhalen van nieuwe klanten. Direct mail campagnes. Betaal per klik online advertenties. Koude klanten bellen. Gratis een eerste analyse uitvoeren. Ze proberen het allemaal. Het werkt (soort van). Maar niet heel goed.

Geloof me; er is geen geheim.

Het proces is heel eenvoudig, zoals ik in dit artikel zal onthullen. Het is precies hoe ik begon als een SEO-consultant – zonder contacten of connecties, zonder marketingbudget of activa, zonder zelfs de telefoon op te nemen en prospects te bellen om nieuwe business op te bouwen.

Als u een SEO-consultant bent en graag wilt leren hoe u:

 • Laat klanten contact met u opnemen in plaats van achter ze aan te gaan.
 • Houd uw uurtarieven hoog en concurreer niet alleen op prijs.
 • Onderscheid uzelf van de concurrentie.

… lees dan dit bericht heel aandachtig.

Nadat u deze gids hebt bestudeerd, weet u precies hoe u nieuwe klanten kunt krijgen om u aan te nemen – en u goed te BETALEN – uitgaande van alle dingen die ik heb vermeld als voorlopige voorbereiding op strategische SEO in mijn eerdere rapport ” The Secret To Landing Big SEO” Klanten – en ze gelukkig houden “.

Kort samengevat komt het hierop neer:

Concentreer u op het worden van een vertrouwde adviseur en u zult klanten van uw keuze kunnen kiezen.

Als je eenmaal het mislukte recept hebt geleerd om vertrouwen bij potentiële klanten op te bouwen, neem je niet langer de kans om vele uren te investeren in onbetaalde pitch en analyses … om uiteindelijk hartverscheurend nieuws te krijgen dat de klant een andere leverancier koos in plaats van u.

Hoe kun je hiermee beginnen? De aanwijzing ligt in het spelen op je eigen sterke punten – als een SEO-expert!

Hoe SEO u kan helpen vertrouwen op te bouwen

Gewoonlijk zien we SEO als een methode om meer bezoekers naar een website te trekken, leads te genereren en verkopen te sluiten. Maar SEO hoeft niet alleen maar om meer geld te verdienen. Leer het goed en het kan zelfs helpen uw merk te stimuleren en u gemakkelijker in dienst te laten nemen of aan te werven.

Denk er even over na vanuit het perspectief van je klant. U beweert dat hun bedrijf meer zichtbaarheid krijgt bij zoekmachines. Hoe zullen zij uw belofte evalueren?

Natuurlijk door online uw geloofsbrieven te onderzoeken!

Kun je gevonden worden op Google?

Zijn u en uw website gemakkelijk te vinden via een Google-zoekopdracht?

Dat hangt af van hoe effectief je het hebt geoptimaliseerd voor zoekmachines. Zorg er dus voor dat de informatie die ze vinden indruk op hen zal maken in plaats van ze weg te jagen!

Als ik uw naam Google (bijvoorbeeld ‘Trond Lyngbø’) of uw specialiteit (bijvoorbeeld ‘Trond Lyngbø SEO’) gebruik en geen positieve resultaten kan vinden die u in een goed daglicht stellen, hoe kan ik dan vertrouwen dat uw vaardigheden zullen werken voor mijn bedrijf en bedrijf?

Typ dus je naam in Google en kijk wat er opduikt.

Wat zeggen uw zoekresultaten  over u en uw SEO-expertise?

Tonen ze je als een ervaren professional met vaardigheden en talent? Je imago versterken en je positioneren als een echte SEO-expert?

Zo niet, gebruik dan uw eigen SEO-technieken om dit mogelijk te maken.

Op elke arbeidsmarkt dient uw digitale aanwezigheid op internet als uw visitekaartje en cv. Als SEO-specialist neemt het zelfs een meer vitale rol op door een realtime case study te worden van uw vaardigheden, talenten en ervaring.

Hoe onderscheid je jezelf

Het spreekt voor zich dat je echt een specialist bij SEO moet zijn voordat je probeert te worden aangenomen door een high-end client.

Maar dat alleen is niet voldoende. U moet zich nog steeds onderscheiden van alle anderen die tegen u concurreren voor het bedrijf van die klant. Je moet leren jezelf te onderscheiden.

 • Val op als speciaal iemand.
 • Wees onderscheidend op bepaalde belangrijke manieren.
 • Heb unieke talenten of zeldzame vaardigheden die door een klant worden gewaardeerd.

Als u dit goed doet, bevindt u zich al snel in de benijdenswaardige positie dat potentiële klanten u rechtstreeks benaderen om u in te huren voor hun SEO-projecten. Is dat niet spannend?

Ontwikkel uw online profiel

Vanaf het moment dat ik op zoek ging naar SEO-klanten, was het bouwen van een betrouwbaar digitaal profiel mijn topprioriteit. Dit is geen eenmalig project. Het duurt vaak maanden, of zelfs jaren, om een ​​indrukwekkende aanwezigheid op het web te vestigen.

Begin dus meteen en blijf het geleidelijk ontwikkelen. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden terwijl je aan je profiel werkt:

 • Waar zou je over 3 jaar willen zijn? Of vijf?
 • Wat is uw expertisegebied of autoriteit?
 • Hoe kun je op dat gebied een dominante positie opbouwen?
 • Wat kun je vandaag beginnen te doen?
 • Hoe blijf je groeien?

Het maakt niet uit waar je vandaag begint. Het zal tijd en moeite kosten om je profiel op te bouwen. Verspil dus geen tijd. Ga meteen aan de slag.

Blog, blog en … blog!

Een van de beste manieren om u te onderscheiden van anderen in uw vakgebied, is uw expertkennis te delen en contact te maken met mensen door:

 • Ze helpen.
 • Biedt gratis advies en tips.
 • Geven zonder iets terug te verwachten.

En de eenvoudigste, meest effectieve aanpak is door een blog te publiceren die op uw eigen domein wordt gehost.

Maak en deel op uw blog indrukwekkende, uitgebreide, goed onderzochte, wild waardevolle inhoud die relevant is voor uw doelgroep. Doe het consequent. Na verloop van tijd zul je een vertrouwde autoriteit worden over dit onderwerp.

Dat zou gemakkelijk moeten zijn – omdat je al een expert bent en je zult schrijven of spreken over je vakgebied. Verfijn uw inhoud op basis van deze vragen om uw impact te maximaliseren:

 • Voor wie schrijf je?
 • Wat kunt u doen om ze waarde te geven?
 • Hoe zal dat ook uw vaardigheden, talent en expertise onder de aandacht brengen?
 • Met welke problemen of problemen worstelt uw publiek?
 • Hoe kunnen uw services hen helpen oplossen?
 • Welke rol speel jij in hun reis naar succes?

Wanneer u uw doelgroep definieert op basis van hun interesses, hun behoeften en zorgen begrijpt en combineert met zoekwoordonderzoek dat helpt “gebruikersintentie” (de reden waarom zij uw website bezoeken) te ontdekken, zal uw inhoud schitteren en schitteren … en u zult verdien snel het vertrouwen van mensen.

Door SEO-tools zoals SEMrush en SEOmonitor te gebruiken, kunt u uw inhoud ook optimaliseren zodat deze op een Google-zoekopdracht staat voor de meest relevante zoekwoorden. Met deze tools kunt u andere leveranciers op de markt evalueren, ontdekken wat ze doen en een strategie bedenken om tegen hen te concurreren en te winnen.

Het klinkt allemaal goed in theorie, maar …

Is het zelfs mogelijk om dit te bereiken?

Ja.

Kijk, dit is precies hoe ik vele jaren geleden begon als een SEO-consultant. In de afgelopen 15 jaar heb ik:

 • Meer dan 50 hoogwaardige SEO-artikelen gepubliceerd in online kolommen op autoriteitswebsites en blogs zoals Forbes en Search Engine Land.
 • Heeft bijgedragen aan een boek met de naam “Google It: Total Information Awareness” (2016).
 • Heeft deelgenomen aan toonaangevende websites zoals SEObook.com en Moz.com.
 • Gedeelde gratis inhoud op mijn persoonlijke blog en bedrijfswebsite.
 • Gesproken over SEO in de Noordse landen.

Door gratis waardevolle inhoud aan te bieden, kunt u een belangrijk bezit bouwen: VERTROUWEN. Dat klopt. Mensen vertrouwen me … zelfs voordat ze voor het eerst contact met me hebben opgenomen!

Omdat ze me al op een evenement hebben horen spreken of mijn blogposts hebben gelezen, willen ze graag met me werken. En wanneer ze een Google-zoekopdracht uitvoeren, ontdekken ze dat ik:

 • Geïnterviewd voor de toonaangevende financiële krant en het tijdschrift van Noorwegen.
 • Heeft vijf jaar achter elkaar een van de topcolumnisten van Search Engine Land beoordeeld.
 • Is vermeld op Forbes.com en andere websites van autoriteiten.

En dit alles bevestigt hun vertrouwen in mijn expertise en ervaring – waardoor het later gemakkelijker wordt om aan projecten te werken.

Begrijp alsjeblieft dat dit veel hard werken is. Het kost ook veel tijd. Maar vergeet niet dat je voor hoge inzetten speelt in een moeilijke, competitieve markt.

Je kunt ofwel de investering doen om jezelf te positioneren zodat klanten je zoeken als de expert “go-to guy of gal” … of je kunt een nog grotere hoeveelheid tijd en geld uitgeven in een minder effectieve poging om contact op te nemen met prospects en probeer ze te overtuigen om u in te huren voor hun SEO-werk.

Kwaliteit overtreft kwantiteit – elke keer weer

Het is een vergissing om veel inhoud te verspreiden in de overtuiging dat het het beste werkt om klanten te overtuigen van je vaardigheden.

Tegenwoordig is er een stortvloed aan goede online-inhoud. Om uzelf te onderscheiden, moet u uitstekende, opmerkelijke inhoud leveren. Het soort inhoud waardoor lezers rechtop gaan zitten en opletten – omdat het zo perfect op hun behoeften is afgestemd, hun grootste problemen aanpakt en elegante, effectieve oplossingen biedt.

Het maken van dit soort inhoud kost tijd, moeite en aandacht. Kwantiteit doet er niet zoveel toe als kwaliteit. Het is de uitdaging om geweldige inhoud te produceren en ervoor te zorgen dat deze uw ideale potentiële klanten bereikt.

Doe het consequent

Wanneer u in de loop van de tijd opmerkelijk veel inhoud maakt en deelt, wordt u erkend als de ultieme autoriteit in uw niche of branche. Bekend zijn als “de beste” in één (of enkele) gebieden is beter dan “gemiddeld” zijn in veel (of alle).

Als u regelmatig geweldige inhoud wilt publiceren, moet u een gedisciplineerde aanpak hanteren.

Werk met een redactionele kalender om uw optimale publicatiefrequentie te bepalen. Stel en haal deadlines om elk artikel of blogbericht vrij te geven. Optimaliseer uw inhoud om goed te scoren voor relevante en winstgevende zoektermen en trefwoorden.

En verlies nooit de onderliggende doelen uit het oog:

 • Bouw en versterk uw persoonlijke merk.
 • Trek mensen aan die uw beste of ideale klanten zijn.
 • Maak een sterke indruk op hen met betrekking tot uw expertise.
 • Leg uit hoe u hen kunt helpen.
 • Verdien hun vertrouwen.

Je doel zou moeten zijn:

 • Een vertrouwde adviseur.
 • Een betrouwbare bron van kwaliteitsadvies en -informatie.
 • Een goed verbonden, up-to-date SEO-expert.
 • Een consultant die bedrijven kan helpen groeien via SEO.

De grote prijs is vertrouwen

Vertrouwen is het vet dat de wielen van het bedrijf soepel, snel en zonder wrijving laat draaien.

Door uw merkopbouwende SEO-strategie perfect uit te voeren, wint u moeiteloos en onmiddellijk het vertrouwen van uw doelgroep – bedrijven die op zoek zijn naar SEO-diensten.

Dit is het moment waarop al uw harde werk loont. Het doet het “verkopen” voor u. Klanten nemen contact met u op en ze zijn al klaar om te kopen. Je moet het gewoon eens zijn over het budget!

En het is gemakkelijker om met nieuwe klanten te werken. Omdat ze u al vertrouwen, geven ze u graag toegang tot gevoelige gegevens of bespreken ze vertrouwelijke bedrijfsstrategieën, waardoor uw SEO-activiteiten voor hen effectiever worden.

Niets van dit alles zou gebeuren zonder eerst vertrouwen te vestigen.

Dat is de reden waarom ik ten zeerste aanbeveel dat SEO-consultants meer open staan ​​voor het delen van hun kennis en investeren in de mensen die ze hopen aan te melden als klanten.


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format