Currently set to Index
Currently set to Follow

Hoe SEO te stimuleren met optimalisatie van vraagwoorden

11 min


113
chatbot bouwen

Vraaggerelateerde zoekopdrachten vormen een belangrijk onderdeel van de totale zoekopdrachten die Google elke dag ontvangt. Internet Live Stats suggereert dat er ongeveer 3,5 miljard zoekopdrachten per dag zijn in 2018, en in 2017 heeft  Jumpshot study gepubliceerd op Moz voorspeld dat ongeveer 8% van de zoekopdrachten als vragen wordt geformuleerd.

Op basis van de bovenstaande statistieken kunnen we veilig concluderen dat het optimaliseren van uw website voor vraagzoekwoorden een enorm verschil kan maken voor uw SEO-strategie. U kunt veel organisch verkeer genereren, koppelingen verdienen of verkeer omzetten in verkopen door eenvoudigweg een deel van het aanbevolen fragment te pakken.

In dit artikel zal ik uitleggen hoe Google een antwoord vindt voor vraaggebaseerde zinnen en hoe u uw site kunt rangschikken onder het aanbevolen fragment of als een rijk resultaat in de zoekopdracht. Laten we eerst de basisprincipes bekijken en de algoritmen begrijpen die het zoekproces ondersteunen dat antwoord geeft op vraagwoorden.

Verband tussen vraagzoekwoorden en semantisch zoeken 

De sectie ‘ zoekopdrachten gerelateerd aan ‘ of de zoekwoordsuggesties onder ‘ automatisch voorstellen ‘ worden allemaal mogelijk gemaakt door de semantische zoektechnologie. Er is een belangrijke relatie tussen semantisch zoeken en vraagwoorden. Google kan de entiteiten in de vraagwoorden identificeren met behulp van semantisch zoeken. 

Laten we eens kijken naar semantisch zoeken en de Google Hummingbird-update die wordt aangedreven door semantisch zoeken.

Wat is Semantic Search?

Semantisch zoeken is ‘zoeken met een betekenis’.

‘Semantiek’ is de studie van de woorden en hun logica en semantisch zoeken is in wezen een techniek voor het zoeken naar gegevens die de betekenis van de woorden begrijpt en de intentie van de gebruiker bepaalt voordat de zoekresultaten worden gepresenteerd.

De semantische zoekopdracht houdt rekening met de volgende factoren:

 • Natuurlijk taalbegrip.

 • Gebruikers context.

 • Query stream context.

 • Entiteit erkenning.

werd in 2013 gelanceerd en maakte van Google een snellere en nauwkeurigere zoekmachine.

Hummingbird was een nieuw algoritme dat veel beter was in vergelijking met de oudere algoritmen die voornamelijk gericht waren op zoekwoorden. Met de lancering van de Hummingbird is Google overgegaan van ‘strings’ naar ‘dingen’ .

Tegenwoordig kan Google identiteiten uit de zoekreeks kiezen, de relatie tussen de identiteiten achterhalen en het beste zoekresultaat geven of rechtstreeks een nauwkeurig antwoord aan de zoeker retourneren.

Ik schreef dit bericht al in 2013, waarin de verwerking van zoekopdrachten door Google in het tijdperk van Hummingbird wordt besproken. U kunt het lezen voor meer informatie over hoe Google de zoekterm opsplitst in identiteiten en het beste antwoord aan de zoeker retourneert. Ik zou u ook aanraden om dit eerste Google Semantic Search Patent uitgevonden in 1999 te lezen.

Goed gedaan! Je hebt je kennis over Semantics en Hummingbird opgefrist. Laten we nu verder gaan met het begrijpen van vraagzoekwoorden en aanbevolen fragmenten.

Wat zijn vraag- en antwoordzinnen?

Wanneer iemand op Google zoekt met een vraagzin, probeert Google een antwoord op de vraag te geven. Het antwoord wordt vaak teruggestuurd in een antwoordpaneel zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding:

Knowledge Graph of worden opgehaald van een website.

Featured Snippet – Het antwoordvak van Google

Wanneer een zoeker een vraag stelt, geeft Google het antwoord weer in de vorm van een aanbevolen fragment met de samenvatting van het antwoord dat is geëxtraheerd uit een webpagina plus de titel van de webpagina en de URL. Hier ziet u hoe een aanbevolen fragment eruit ziet:

introductie van semantische zoektechnologie had Google een grote sprong gemaakt van alleen een zoekmachine naar een evolutie als antwoordmachine. Sindsdien waren er verschillende ontwikkelingen op het gebied van semantisch zoeken, kunstmatige intelligentie, gesproken zoekopdrachten , schemagegevens, verwerking van zoekopdrachten, enz. Deze ontwikkelingen hebben Google geholpen een slimme zoekassistent te worden die in plaats daarvan directe antwoorden op de vraag van de gebruiker kan bieden van het aanbieden van links naar websites.

Het concept is vrij eenvoudig; Google richt zich op gesproken zoekopdrachten en probeert gebruikers onmiddellijk antwoord te geven. Vandaar dat websites die correct gestructureerde gegevens gebruiken, alle kansen hebben om onder de aanbevolen fragmenten in de Google-resultaten te staan.

Er zijn verschillende soorten vragen die door Google worden beantwoord. De meest prominente worden hieronder beschreven:

1- Directe antwoordvragen (DAQ)

Deze vraagwoorden beginnen met ‘Wat’, ‘Welke’, ‘Waar’, ‘Wie’, ‘Wanneer’, ‘Waarom’ enz.

Wanneer de zoeker een vraag stelt zoals ” Wat is de naam van onze Melkweg?” “De bedoeling is om een ​​direct antwoord te krijgen, wat in dit geval” Melkweg “zal zijn.

Gebruik het Hulpprogramma voor zoekwoorden van SEMrush  om op vragen gebaseerde zoekwoorden te vinden die uw basiszoekwoord bevatten. Het enige dat u hoeft te doen, is uw hoofdzoekwoord in te voeren in het Hulpprogramma voor zoekwoorden, nadat u zich hebt aangemeld bij uw SEMrush-account. Het hulpprogramma genereert automatisch veel relevante vraagwoorden.

Lees deze uitgebreide zelfstudie van SEMrush voor een gedetailleerde uitleg over het vinden van vraagzoekwoorden met het Hulpprogramma voor zoekwoorden .

 • Gebruik de SerpStat-zoekvragenfunctie om tonnen relevante vraagzoekwoorden te vinden. U kunt deze tool vinden onder Keyword Research -> SEO Research. Voer eenvoudig uw hoofdzoekwoord in en klik op Content Marketing -> sectie Vragen zoeken. Hier vindt u een lijst met vragen gesorteerd op landen en meest populaire woorden.

AnswerThePublic , SEMrush Topic Research, Ubersuggest, Seorch, Hulpprogramma voor zoekwoorden en instakeywords zijn andere nuttige hulpmiddelen die u kunnen helpen bij het vinden van de beste vraagwoorden.

Hier zijn enkele zeer nuttige bronnen die u kunnen helpen bij het vinden van de beste vraagzoekwoorden voor uw vraag- en antwoordstrategie:

Hoe rangschikt u uw pagina’s voor vragen met direct antwoord (DAQ)?

Om uw webpagina’s te rangschikken voor vragen met direct antwoord, moet u de volgende factoren optimaliseren:

 • Beantwoord de vraag zo vroeg mogelijk. (Hint: in de eerste zin van de eerste alinea).

 • Noem eerst de vraag en beantwoord vervolgens de vraag zodat het voor Google gemakkelijker wordt om uw webpagina te taggen als het beste antwoord dat wordt gegeven. Bijvoorbeeld: Voor een vraag als ” Wat is de volledige vorm van NASA? “, Probeer het te beantwoorden als” De volledige vorm van NASA is National Aeronautics and Space Administration “.

 • Beëindig het antwoord niet abrupt. Ga in plaats daarvan verder met het uitwerken van het antwoord nadat u een direct antwoord op de vraag hebt gegeven; dit geeft je antwoord en algehele inhoud voldoende gewicht.

 • Verbeter het vertrouwen in uw website. Bied solide informatie, beantwoord vragen, steel geen inhoud, vermijd duistere SEO-praktijken. 

 • Ga verder dan het maken van educatieve stukken over een onderwerp. Laat Google zien dat u een vertrouwde bron bent voor hun gebruikers. 

Hoe rangschikt u uw pagina’s voor korte antwoordvragen (SAQ)?

Om uw webpagina’s te rangschikken voor korte antwoordvragen, moet u de volgende factoren optimaliseren:

 • Schrijf de inhoud in een V & A-formaat met vermelding van de vraag die eerst moet worden beantwoord en werk vervolgens een goed antwoord op de vraag uit. Het patroon moet lijken op de onderstaande screenshot:

een Dale-Chall-score van 5,0-5,9 of een Flesch-Kincaid-score tussen 65-70 handhaven .

Hoe rangschikt u uw pagina’s voor vragen met een lang antwoord (LAQ)?

Om uw webpagina’s te rangschikken voor vragen met een lang antwoord, moet u de volgende factoren optimaliseren:

 • Te lange antwoorden worden vaak beter beantwoord door video’s, maar als je deze route volgt, moet je het onderwerp grondig verkennen en het relevant en nuttig houden. In de nabije toekomst is de kans groot dat vragen van LAQ video’s als antwoord zullen retourneren. Video’s zijn over het algemeen handig voor zoekopdrachten waarbij de zoeker op zoek is naar een procedure om iets te maken. Google retourneert bijvoorbeeld voor een zoekopdracht als ‘ Een kamer schilderen ‘ een YouTube-video met de procedure om een ​​kamer te schilderen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat YouTube-video’s prioriteit krijgen in de zoekresultaten, zodat u branding kunt genereren maar minder verkeer naar uw site zult hebben met behulp van video’s.

Deze bron van Shopify is een geweldig voorbeeld van een op lijsten gebaseerd artikel dat een lijst van zakelijke ideeën met lage investeringen presenteert die zowel uitgebreid als uitgebreid zijn.

 • Zorg ervoor dat de taal gemakkelijk te lezen is (Dale-Chall-score en Flesch-Kincaid-score onthouden?), Geef de essentiële punten adequaat weer en bewaar de belangrijkste onderwerpen onder de koptags.

 • Gebruik afbeeldingen bij het beschrijven van elke stap, want zonder gerelateerde schermafbeeldingen / afbeeldingen ziet uw zelfstudie er onvolledig uit.

 • Vergeet niet om de hoofdkop van de pagina vergelijkbaar te houden met de vraag die de zoeker stelt; dit is een van de kritieke factoren die de relevantiescore kunnen verbeteren.

 • Relevante gestructureerde gegevens toevoegen aan SAQ- en LAQ-trefwoorden (belangrijkste)

  De belangrijkste stap die u moet volgen voor zowel SAQ- als LAQ-zoekwoorden is de toevoeging van relevante gestructureerde gegevens. De volgende soorten gestructureerde gegevens zijn essentieel voor vraagzoekwoorden. U kunt degene kiezen die het beste bij het beantwoorden van uw vraag past.

  Videos

  Als u video’s aan uw inhoud toevoegt, lees dan alle instructies zorgvuldig vermeld onder het videogegevenstype . Zorg ervoor dat u informatie toevoegt, zoals de uploaddatum van de video, de miniatuur, de videobeschrijving en de duur.

  tool voor het testen van gestructureerde gegevens .

  Product

  Deze opmaak komt van pas wanneer mensen vragen stellen met betrekking tot een specifiek product. Volg de instructies zorgvuldig vermeld op de productopmaakpagina .

  Hier is een complete gids voor het toevoegen van gestructureerde receptgegevens aan uw pagina.

  bronpagina van het spraakbare gegevenstype van Google.

  Vraag- en antwoordpagina’s

  Webpagina’s die informatie in een Q & A-indeling bevatten, worden Q & A-pagina’s genoemd. De pagina’s bevatten slechts één vraag gevolgd door nul, een of meer antwoorden op de vraag.

  Een goed voorbeeld van een vraag- en antwoordpagina is deze . Deze webpagina van Stack Exchange van Apple beantwoordt een enkele vraag met vier antwoorden. De beste oplossing werd door twee personen gestemd.

  Google nu uitgebreide resultaten geïntroduceerd voor vraag- en antwoordzinnen die het beste antwoord halen uit een groep antwoorden op forums en berichtenborden ondersteunen en weergeven in de zoekresultaten .

  Uitgebreid resultaat is een nieuw resultatentype dat speciaal is gemaakt voor vraag-antwoordzinnen die het beste antwoord op de vraag van de gebruiker bieden.

  Om uw webpagina te rangschikken als rijke resultaten, moet u uw gegevens markeren met schema.org. Deze Google-zelfstudie biedt alle details, richtlijnen en voorbeelden die kunnen helpen bij het weergeven van uw inhoud in de zoekresultaten.

  Let op: vergelijkbaar met de QA-pagina’s heeft Google nieuwe gegevensmarkeringen geïntroduceerd  voor HowTo- en FAQ-pagina’s . U kunt meer te weten komen over deze markeringen door de onderstaande links te bezoeken:

  HowTo Schema Markup

  FAQ Schema Markup

  Nadat u uw pagina’s heeft gemaakt door alle richtlijnen van Google te volgen, is de laatste stap het testen van de pagina’s met het hulpprogramma voor het testen van rich results .

  Welke vraagwoorden die u moet vermijden te beantwoorden?

  Voor sommige zoekopdrachten retourneert Google een direct antwoord dat wordt verkregen uit de Kennisgrafiek. Er wordt geen websitelink weergegeven onder het antwoord; daarom heeft het geen zin om u te concentreren op SEO voor dergelijke vraagwoorden. Dit antwoordvak is geen uitgelicht fragment omdat een uitgelicht fragment een link naar de website heeft waaruit het antwoord wordt gehaald; in de meeste gevallen van antwoordextractie uit Knowledge Graph wordt geen aanbevolen fragment geretourneerd. 

  Bijvoorbeeld voor de zoekopdracht ‘ Wat is de hoogte van Mount Everest? ‘, Krijgt Google een direct antwoord (zie hieronder). Dit antwoord wordt rechtstreeks uit de Knowledge Graph opgehaald en daarom geeft Google er niet de voorkeur aan om uw website in het aanbevolen fragment op te nemen.

  Prestatierapport toont alle belangrijke statistieken met betrekking tot de prestaties van uw site in de zoekresultaten van Google. U kunt dit rapport gebruiken om de webpagina’s te identificeren die als rijke resultaten worden gezien en suggesties te vinden om hun prestaties te verbeteren.


  0 Comments

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Choose A Format
  Personality quiz
  Series of questions that intends to reveal something about the personality
  Trivia quiz
  Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
  Poll
  Voting to make decisions or determine opinions
  Story
  Formatted Text with Embeds and Visuals
  List
  The Classic Internet Listicles
  Countdown
  The Classic Internet Countdowns
  Open List
  Submit your own item and vote up for the best submission
  Ranked List
  Upvote or downvote to decide the best list item
  Meme
  Upload your own images to make custom memes
  Video
  Youtube, Vimeo or Vine Embeds
  Audio
  Soundcloud or Mixcloud Embeds
  Image
  Photo or GIF
  Gif
  GIF format