Currently set to Index
Currently set to Follow

Hoe uw lokale gebruikersgegevens te gebruiken voor PR

9 min


110
chatbots marketing

In dit artikel zal ik niet ingaan op de voordelen van het gebruik van gegevens voor public relations, noch zal ik ingaan op hoe u als SEO-professional klassieke PR-tactieken kunt gebruiken om meer publiciteit te krijgen in de vorm van vermeldingen en links. Over deze onderwerpen is voldoende geschreven.

In plaats daarvan zal ik dieper ingaan op een zeer specifieke tactiek die door de jaren heen steeds weer succesvol is geweest voor mijn team: de lokale invalshoek van uw gegevens aanbieden aan lokale journalisten. Deze datagestuurde tactiek is niet beperkt tot bedrijven die op data zijn gericht; het kan zelfs elke middelgrote of grotere website ten goede komen door meer vermeldingen en links te ontvangen.

De vaak vergeten lokale publicaties

Hoewel iedereen wil worden genoemd en wordt behandeld door nationale en wereldwijde toppublicaties, is er een extra laag publicaties, de lokale, die één ding gemeen hebben: verhalen publiceren voor mensen die in een specifiek geografisch gebied wonen of er om geven.

Een lokale publicatie kan gericht zijn op een specifieke stad, staat, regio of zelfs een klein land. Terwijl de schrijvers en redacteuren van de beste publicaties elke dag nationale en internationale verhalen krijgen, krijgen lokale publicaties (nog) veel minder aandacht.

Dit betekent niet dat ze minder vaak schrijven. Net als hun grotere tegenhangers willen ze ook regelmatig boeiende verhalen publiceren. In dit geval verhalen die specifiek relevant zijn voor hun lokale lezers.

Lokale gebruikersgegevens

Als uw website gebruikers uit alle delen van het land of zelfs meerdere landen bedient, hebt u waarschijnlijk toegang tot lokale gebruikersgegevens. Gegevens die u mogelijk hebt genegeerd omdat u niet dacht dat ze veel gebruik hadden. Als een website die bijvoorbeeld boeken verkoopt, reisbestemmingen beoordeelt of zelfs verzekeringstips aanbiedt, hebt u misschien de indruk gehad dat uw lokale gebruikersgegevens voor verschillende steden niet erg relevant zijn.

De verschillende trends in de interesses van mensen in geografische gebieden kunnen echter van groot belang zijn voor de juiste journalisten of bloggers. Door deze gegevens om te zetten in een verhaal dat deze journalisten en bloggers zouden willen behandelen, vergroot u uw aanwezigheid op hun sites.

Als kanttekening: u hoeft zich geen zorgen te maken dat uw gegevens niet worden gecrediteerd, want elke geloofwaardige publicatie verwijst naar de bron bij het vermelden van statistieken van derden. Anders zouden ze de verantwoordelijkheid moeten nemen voor de juistheid van die gegevens, en dat is niet iets dat een geloofwaardige website zou doen.

Er zijn drie eenvoudige manieren om naar uw lokale gebruikersgegevens te kijken:

  1. Focus op de gegevens van een specifiek gebied.
  2. Het ene lokale gebied vergelijken met het andere, zoals New York City versus Los Angeles.
  3. Een specifiek gebied vergelijken met het gemiddelde van het land. Vergelijk bijvoorbeeld de gegevens van Boston met het Amerikaanse gemiddelde.

Voor de laatste twee kunnen dezelfde concepten ook op een wereldwijde schaal werken bij het kijken naar de gegevens van het ene land versus het andere, of van een enkel land versus het wereldwijde gemiddelde.

Hoewel deze tactiek je misschien doet denken aan een andere populaire PR-trend van de afgelopen jaren (dwz ‘kaarten aanbieden’), willen we ons hier specifiek richten op lokale websites en hun unieke lokale invalshoeken. Vaak zul je zien dat je interessante inzichten hebt voor meer dan één gebied, waardoor het mogelijk is om hetzelfde verhaal te pitchen met een paar individuele lokale invalshoeken naar verschillende lokale websites. 

Toegang krijgen tot lokale gebruikersgegevens in Google Analytics

Het vinden van uw lokale gebruikersgegevens is veel eenvoudiger dan u misschien denkt. Bij elke treffer documenteert Google Analytics (GA) de activiteit van uw website en kent deze nogal wat verschillende dimensies toe . Deze omvatten de verkeersbron, browser, apparaattype en nog veel meer, waaronder enkele geografische dimensies. De belangrijkste geografische dimensies zijn stad, regio (staat of gebied) en land.

Om uw lokale gegevens op te halen, kunt u eenvoudig een aangepast rapport maken en vervolgens een secundaire dimensie toevoegen aan de meeste standaardrapporten en een van de geografische dimensies kiezen.

Of u kunt eenvoudig segmenten gebruiken, wat een van mijn favoriete functies is die GA alle gebruikers biedt.

Met segmenten kunt u uw volledige GA-gegevens bekijken in een enge weergave, gefilterd op elke dimensie of andere regels die u toepast. Dit betekent dat u alle gegevens die uw GA heeft verzameld, kunt bekijken vanuit de ogen van die specifieke, gefilterde doelgroep. Wanneer u twee segmenten tegelijkertijd toepast, wordt het vergelijken van de twee gebieden heel gemakkelijk.

Uw eerste stadssegment bouwen?

Ga naar een van uw GA-rapporten en klik op “+ Segment toevoegen” en vervolgens op “+ Nieuw segment”. Geef het nieuwe segment een naam en kies “Voorwaarden”. Van daaruit zoekt u naar ‘Stad’ in de vervolgkeuzelijst met dimensies (meestal onder ‘Advertentie-inhoud’), schakelt u vervolgens ‘bevat’ naar ‘exact overeenkomende’, voegt u een stad toe zoals ‘New York’ en slaat u op.

U kunt vervolgens een extra segment toevoegen, zoals “Alle gebruikers”, voor uw eerste vergelijking.

Google Analytics-segmenten

Twee voorbeelden die de tactiek voor lokale gebruikersgegevens illustreren:

Hier zijn twee bruikbare voorbeelden die laten zien hoe u lokale gebruikersgegevens kunt gebruiken voor het maken van inhoud door de juiste vragen te stellen:

1. Uw website beoordeelt reisbestemmingen in het Engels en is gericht op een Amerikaans publiek.

Je overweegt een journalist uit een lokale publicatie in Colorado te pitchen, waarvan je hebt gemerkt dat die vaak over reizen gaat. Als eigenaar van een reissite weet u welke bestemmingen het meest populair zijn, in binnen- en buitenland; je weet waar mensen in de zomer liever naar toe gaan dan de winter; u weet naar welke skigebieden het meest wordt gevraagd; en je weet zelfs in welke tijd van het jaar mensen meestal cruises boeken.

Door de lokale gegevens die u specifiek voor Colorado hebt, te nemen en deze te vergelijken met een andere staat of met het Amerikaanse gemiddelde, hebt u mogelijk een verhaal voor deze lokale publicatie.

U zult journalisten waarschijnlijk niet verrassen met de voorkeuren van lokale skigebieden, maar u kunt ze wel verrassen met de voorkeur van de lokale bevolking als het gaat om reizen naar New York City versus San Francisco.

Je kunt ze ook verrassen met de favoriete zomervakantiebestemmingen van Coloradans – gaan ze liever op vakantie in Florida of op de Bahama’s? Of misschien hebben ze een duidelijk andere voorkeur dan een andere staat of het land als het gaat om het kiezen van een bestemming voor hun Europese vakantie?

2. Uw website biedt voedselrecepten in meerdere talen en dient mensen van over de hele wereld.

Er zijn lokale journalisten uit Australië die veel schrijven over de voedselvoorkeuren van Aussies. Denk je dat je hen statistieken over Australiërs zou kunnen geven in vergelijking met de rest van de wereld?

Houden Australiërs bijvoorbeeld net zo van pasta als Amerikanen? En hoe zit het met allergieën en voedselgevoeligheden? Kun je het percentage mensen met glutenintolerantie in Australië in vergelijking met Europa of de VS schatten met je eigen dataset van de meest populaire recepten?

En hoe zit het met die ene Duitse foodblogger uit Berlijn; kunt u haar vertellen wat er anders is aan het zoeken naar recepten op uw site specifiek voor Duitsers? En het verschil in smaakvoorkeuren tussen Berlijn, München en Freiburg? Misschien het verschil in hun favoriete bieren of woestijnen?

Dus hoe zie ik iets “interessants” voor een lokale invalshoek?

Of uw website nu over een specifieke hobby gaat, over onderwijs of technologie gaat, of zich specialiseert in financiën, gezondheid, nieuws, winkelen of zelfs gewichtsverlies, u moet een lokale invalshoek kunnen vinden voor een van de trends in uw branche of bekende feiten.

Om “interessante” lokale gebruikersgegevens te vinden, moet u de juiste vragen stellen. Begin met het zoeken naar actuele populaire trends rond de onderwerpen die u behandelt, omdat deze voor journalisten en bloggers van het grootste belang zullen zijn.

Ga door met het onderzoeken van bekende feiten die u misschien kunt weerleggen, of nieuwe feiten die u mogelijk onthult. Als bijvoorbeeld een bekend feit of statistiek over Amerikanen duidelijk is uit uw gegevens, kijk dan of dit in elke staat het geval is. Het is heel goed mogelijk dat er een uitzondering is en deze trend wordt elders volledig tegengesproken.

Bruikbare voorbeelden uit mijn ervaring

Als een van de voorbeelden uit mijn eigen ervaring, toen de cryptocurrency-markt in 2017 een hoge vlucht nam, konden we tal van verhalen produceren op basis van onze lokale gebruikersgegevens. Mensen van over de hele wereld toonden interesse toen de prijs van Bitcoin begon te stijgen.

We wilden weten of er geografische gebieden waren die significant meer interesse toonden in Bitcoin dan andere. We vergeleken zowel Amerikaanse staten als landen over de hele wereld.

Een succesvolle campagne was de staat Texas, waar we een verband vonden tussen een zeer grote consumentenbelang in Bitcoin en de legalisatie ervan in de staat. Texas was de eerste staat die een officiële verklaring over Bitcoin uitbracht en de eerste staat waar een onroerendgoedtransactie met alleen Bitcoin plaatsvond. 

Nog een ander verhaal onthulde dat de top vijf landen die geïnteresseerd waren in cryptocurrencies allemaal Oost-Europa waren, en we hebben deze trend gekoppeld aan goedkope energiekosten die cryptocurrency-mijnbouw betaalbaar maakten.

In beide gevallen hebben we het percentage gebruikers berekend dat de relevante pagina’s controleert aan de hand van het totale aantal paginaweergaven voor elk gebied. We schreven een paar afzonderlijke verhalen voor elk op basis van onze bevindingen en gooiden ze naar zowel lokale sites als sites die cryptocurrency behandelden, wat resulteerde in een aantal zeer goede plaatsingen.

Toen ontstond er toevallig een verhaal toen we de demografie van een adverteerder controleerden. Het zorgde ervoor dat we op zoek gingen naar de staat met de hoogste verhouding vrouwelijke investeerders. Een andere was het vinden van de meest populaire technologie-aandelen in elke Amerikaanse staat, en de correlatie met de politieke opvattingen van de regio. Ze bleken allemaal de moeite waard te zijn.

Hoeken zijn alles

Het vinden van de ideale hoek is vaak de belangrijkste uitdaging van deze tactiek. Zodra u de trends, bekende feiten en de conclusies die uw gegevens onthullen, hebt, somt u de ideale statistieken op die u zou willen vinden. Breid vervolgens de zoekopdracht uit op lokale gebieden voor vergelijking.

Hoewel significante verschillen in demografie zoals leeftijd en geslacht vaak veel media-aandacht trekken, kunt u ook eenvoudig zoeken naar wat het meest populair is op uw site per geografische regio. Controleer uw inhoud, zoekopdrachten op sites, functies en de items die uw gebruikers kopen, of andere KPI-doelen en aangepaste statistieken.

Natuurlijk kun je altijd zien wat er nog meer is, maar richt je alleen op wat nog niet is behandeld. Zoek naar de gebieden die opvallen; journalisten geven meestal de voorkeur aan de meest extreme statistieken, hopelijk met een verrassend element.

Als je eenmaal de unieke gegevens die je hebt voor een regio hebt opgemerkt, is het tijd om je verhaal eromheen te schrijven en de relevante journalisten of bloggers te vinden die het waarschijnlijkst zullen behandelen.

Hoe lokale websites te kiezen en uw verhaal te verspreiden

Omdat er zoveel lokale gebieden en publicaties zijn, is het alleen zinvol om te beginnen met het samenstellen van uw lijst met lokale websites nadat u de gegevens bij de hand hebt en het verhaal klaar is.

Nadat de gegevens en het verhaal zijn voltooid, kunt u vervolgens een zoekopdracht uitvoeren om een ​​lijst met lokale websites te maken die mogelijk in uw verhaal zijn geïnteresseerd. Je zult een beetje moeten graven, maar het vinden van deze sites is eigenlijk vrij eenvoudig.

Begin met het doornemen van de gevonden sites bij het zoeken naar ‘% AREA% lokale kranten / nieuws / blogs’. Bijvoorbeeld ‘Colorado lokale kranten’, ‘Seattle lokaal nieuws’ of ‘Florida lokale blogs’.

Lokale kranten / blogs

Relevante onderwerpen zoeken

Ga door met het zoeken naar relevante onderwerpen samen met de naam van het gebied op Google Nieuws en probeer een van de tools die u gebruikt om concurrenten te vinden. Zodra u de eerste relevante website heeft (bijvoorbeeld ‘The Denver Post’), vindt u de directe organische concurrenten. De meeste daarvan zijn de lokale websites die u zoekt.

Met  SEMrush kunt u eenvoudig naar Domeinoverzicht> Denverpost.com> Belangrijkste organische concurrenten gaan om gemakkelijk dezelfde concurrerende informatie te ontdekken.

Denver Post’s organische concurrenten

Als je eenmaal je volledige lijst met potentiële lokale websites hebt, is het tijd om ze te prioriteren voordat je de eerste gooit. Hier zijn een paar mogelijke dingen om te overwegen:

  • Data’s relevantie voor de onderwerpen die gewoonlijk door elke website worden behandeld
  • Relatieve verkeersvolumes van websites
  • Publiek overlapt met uw website (relevantie)
  • Het gezag van de journalist
  • Hoe vaak schrijft de journalist
  • Hoe de journalist meestal websites van derden crediteert

Je verhaal verspreiden

Nadat uw lijst prioriteit heeft gekregen, is het tijd om deze in lagen op te splitsen. Je hebt meestal de belangrijkste één tot drie websites geselecteerd waaraan je je verhaal het eerst wilt aanbieden, dus vanaf daar moet je beslissen over de tijdframes die elke website krijgt toegewezen voordat je doorgaat naar de volgende.

Niet alle website-editors, journalisten of bloggers zullen reageren, en dat is precies de reden waarom het belangrijk is om de lijst prioriteit te geven en te beslissen hoe lang je erop kunt wachten. Als je van mening bent dat je verhaal buitengewoon interessant is en je een trend hebt ontdekt of een fascinerend feit voor een lokaal gebied hebt onthuld, overweeg dan om exclusiviteit te bieden aan de eerste website (of websites) die je pitch.

exclusiviteit

“Exclusiviteit” is een zeer sterke verleiding voor nieuwspublicaties, en vaak ook voor blogs. Het feit dat ze het potentieel hebben om voor het eerst iets te onthullen, vóór hun concurrenten, kan ertoe bijdragen dat uw artikel een veel betere bekendheid krijgt op hun site. Het kan zelfs worden weergegeven op de startpagina van de publicatie en via interne communicatiekanalen naar nieuwsbrieven, sociale media, pushmeldingen en meer.

Uiteindelijk wil je niet alleen dat je verhaal wordt gepubliceerd. Je wilt dat zoveel mogelijk mensen het lezen en worden blootgesteld aan het verhaal en je merk. Zorg ervoor dat u de meest relevante websites en de meest relevante journalisten kiest en dat u hen voldoende tijd geeft om te reageren.

De mogelijkheden met lokale gebruikersgegevens zijn bijna eindeloos, en ik geloof dat elke website interessante industrietrends kan vinden als ze net diep genoeg graven. Vergeet niet dat elke landelijke perceptie waarschijnlijk ergens kan worden weerlegd.


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format