Hoe Video Schema Markup op uw videopagina’s te gebruiken

5 min


113

Hoewel Google, Bing en Yahoo! ondersteunen nu al bijna 6 jaar video-opmaak, veel bedrijven zijn zich nog steeds niet bewust van de voordelen. En dat is jammer! Het gebruik van markeringen op de pagina is een van de krachtigste manieren om de zoekmachines te helpen beter te begrijpen wat u op uw site aanbiedt.

Gewapend met deze rich snippets kunnen zoekmachines relevantere resultaten bieden. Dat komt omdat videoschema- markeringen zoekmachines veel meer informatie kunnen geven over de inhoud op een pagina met een ingesloten video. Het belang van deze markeringen is cruciaal – sla deze niet in op uw website en uw marketingvideopagina ‘s zullen altijd minder zichtbaar zijn dan die van sites die deze fragmenten gebruiken.

Daarom heb ik deze korte handleiding samengesteld om u te helpen begrijpen wat en hoe het implementeren van videoschema-markeringen op de videopagina’s van uw site is. Hier is een oudere video van Google die nog steeds relevant is en deze laat zien hoe lang dit voor hen belangrijk was.

Hoe Video Schema Markup een verschil maakt

Ik zal niet in detail ingaan op hoe schema-opmaak een enorm keerpunt was voor zoekmachines. Het volstaat om te zeggen dat site-eigenaren hiermee in staat zijn om hun inhoud op een rijkere en duidelijkere manier aan zoekmachines te ‘verklaren’, waardoor die motoren worden geholpen door relevantere resultaten aan te bieden. Opmaak van videoschema’s werkt op dezelfde manier.

Zonder videoschema-opmaak weten zoekmachines mogelijk alleen de titel, beschrijving en miniatuur van de video – en dat is het zowat! Hiermee kun je grondiger zijn wanneer je zoekmachines vertelt over de inhoud op een webpagina met een video. Je kunt die zoekmachines vertellen over de duur van de video, wie het heeft gemaakt, wie er in heeft gesterft, wie de auteursrechthebbende is, en zelfs een videotranscript plaatsen (fantastisch voor SEO-doeleinden).

U kunt op deze pagina een lijst bekijken met alle parameters die u kunt gebruiken bij het markeren van videoschema ‘s , maar ik heb hieronder de parameters vermeld die ik essentieel acht (samen met waarom ik ze zo vind):

 • Naam : de titel die je voor je video hebt gebruikt. Ik ga ervan uit dat je hier een sterk trefwoord hebt gebruikt, dus het is geweldig om deze tag hier te hebben, alleen om het te versterken voor SEO-doeleinden.

 • Beschrijving : waar je video over gaat. Zoals bij alle SEO-beschrijvingen, moet u deze kort houden (ongeveer 160 tekens) en informatief.

 • ThumbnailURL : onderschat de kracht van een verleidelijke miniatuur in een SERP niet. Kies er een zorgvuldig uit uw videoframes (of maak er een specifiek voor dit doel) en gebruik de URL hier.

 • Duur : duur kan een dealbreaker zijn voor elk publiek. Sommige mensen kunnen zelfs besluiten dat het het beste is om met de kortere video te gaan. Daarom is deze tag zo handig voor zoekmachines.

 • Transcript : Omdat de beschrijving zo kort is, kan het gebruik van het transcript verdere details geven zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de tekenlimieten. Als u de tijd neemt om dit toe te voegen, kan dit helpen bij het rangschikken van de videopagina.

 

Andere tags die in bepaalde contexten nuttig voor u kunnen zijn, zijn onder meer:

 • ContentURL : een URL naar het daadwerkelijke videobestand.

 • EmbedURL : deze URL verwijst naar waar de video wordt gehost en helpt de zoekmachine deze sneller te vinden.

 • Uploaddatum : de datum waarop de video voor het eerst is gepubliceerd. Het kan gebruikers helpen bepalen of uw inhoud nog steeds relevant is of niet.

 • Verloopt : stelt de datum in waarop de video niet langer beschikbaar is. Dit kan handig zijn als je weet dat je video’s na een bepaalde datum niet meer relevant zijn.

Zoals u kunt controleren op de hierboven gekoppelde pagina, zijn er veel andere tags die u kunt gebruiken via videoschema-opmaak. De video’s die hier worden vermeld, zijn echter de absolute benodigdheden voor je video’s op de pagina. Dit zijn de meest relevante, degenen die het voor zoekmachines gemakkelijker zullen maken om uw video’s op de pagina te indexeren (en uiteindelijk degenen die van invloed zijn op de SEO van uw video en de manier waarop uw doelgroep ze uit een SERP kiest).

Al deze tags kunnen een verschil maken, klein of enorm. Het is aan u om te bepalen wat de parameters zijn waarvan u zeker denkt dat ze relevant zijn voor uw inhoud. Je kunt echter niet fout gaan met de bovenstaande selectie.

Uw video’s optimaliseren met Video Schema Markup

Nu je weet dat er veel tags zijn die je kunt gebruiken, laten we kijken hoe je ze in je voordeel kunt gebruiken. Maak je er geen zorgen over; het is extreem eenvoudig!

U moet de schemamarkeringen toevoegen aan de HTML-code van uw videopagina. Maak je geen zorgen, de gebruikers van je site zullen het niet kunnen zien en je pagina’s zullen er hetzelfde blijven uitzien. Wat u doet, is gewoon een kaart toevoegen die door zoekmachines kan worden doorzocht. Met deze informatie indexeren die zoekmachines uw videopagina’s en tonen deze op een verbeterde manier in de SERP’s.

Hier is een voorbeeld van hoe een HTML-pagina met videoschema-opmaak eruit zou zien:

<div itemprop="video" itemscope itemtype="http://schema.org/VideoObject"> <h2>Video: <span itemprop="name">Title</span></h2> <meta itemprop="duration" content="T1M33S" /> <meta itemprop="thumbnailUrl" content="thumbnail.jpg" /> <meta itemprop="contentURL" content="http://www.example.com/video123.flv" /> <meta itemprop="embedURL" content="http://www.example.com/videoplayer.swf?video=123" /> <meta itemprop="uploadDate" content="2017-23-05T08:00:00+08:00" /> <meta itemprop="height" content="400" /> <meta itemprop="width" content="400" /> <object ...> <param ...> <embed type="application/x-shockwave-flash" ...> </object> <span itemprop="description">Video description</span>

Zoals u ziet, is het net zo eenvoudig als de juiste tags in de HTML-code plaatsen. Er zijn echter bepaalde suggesties om in gedachten te houden als u dingen zo soepel mogelijk wilt laten verlopen:

 • Zorg ervoor dat de markeringen van het videoschema zichtbaar zijn zonder JavaScript of Flash uit te voeren om toegang tot de zoekmachines te garanderen. Gebruik een alleen-tekstbrowser om dit te testen of schakel beide handmatig uit voordat u het in uw normale browser probeert.

 • Zorg ervoor dat je een relevante zoekterm gebruikt tijdens de hele video-opmaak. Gebruik de zin in de titel, beschrijving, de videopagina en in de transcriptie (indien mogelijk). Dit zorgt ervoor dat je video de beoogde doelgroep gemakkelijker vindt.

 • Test de opmaak met het hulpprogramma voor het testen van gestructureerde gegevens van Google De enige manier om er zeker van te zijn dat je video’s worden weergegeven zoals je wilt in de SERP’s, is door ze zelf te controleren en aan te passen.

Hoe zit het met videositemaps?

Toen de opmaak van het videoschema gloednieuw was, stond Google erop dat je ze niet moest weggooien, omdat ze nog steeds relevante informatie konden bieden voor zoekopdrachten. Na 6 jaar hebben sommige mensen het gevoel dat ze nutteloos zijn en dat het gebruik van  schema.org/VideoObject markup en  JSON-LD  voldoende zou moeten zijn.

Mijn opmerking hier is eenvoudig – je kunt nooit fout gaan door een sitemap in te dienen. U versterkt alleen de video-informatie van een pagina naar de zoekmachine. In de meeste gevallen help je die zoekmachines om goed te begrijpen waar je video over gaat. Natuurlijk, het kan wat meer werk kosten om die sitemap te genereren , maar u zult er zeker van zijn dat zoekmachines uw info goed zullen krijgen en weergeven zoals u in de SERP’s bedoelde.

Laatste woorden

De voordelen van het gebruik van videoschema-opmaak zijn vrij duidelijk. Opvallen in zoekresultaten met inhoud zo belangrijk als video is gemakkelijker met deze markup. Dat komt omdat het een dubbel doel dient. Aan de ene kant geeft het zoekmachines alle informatie die ze nodig hebben om perfect weer te geven waar de video over gaat met de juiste hoeveelheid details.

Aan de andere kant is videoschema-opmaak nuttig voor uw doelgroep, omdat ze veel details over de video kunnen leren voordat ze er zelfs op klikken. Het helpt mensen dus om te beslissen of die specifieke inhoud is waarnaar ze op zoek zijn.

Vergeet niet dat het markeren van videoschema’s erg handig is voor uw SEO en dat het werkt met de pagina’s van uw site met meerdere video’s, en u zult begrijpen waarom u er serieus over moet nadenken. Kort gezegd: videomarketing op locatie zonder videoschema-opmaak is gewoon tijdverspilling.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format