Currently set to Index
Currently set to Follow

Maak je deze 9 veelvoorkomende fouten met Google Mijn Bedrijf?

6 min


119
positionering bekende merken

Heeft u uw Google Mijn Bedrijf (GMB) ingesteld om te slagen of te mislukken? Uw GMB Knowledge Panel (KP) moet boordevol geweldige en vitale informatie over uw bedrijf staan. Het is uw kans om uw klanten de broodnodige informatie te geven waar ze naar hunkeren.

Wanneer hebt u voor het laatst uw GMB KP uitgecheckt? Als het een tijdje geleden is, moet u uw gegevens controleren om er zeker van te zijn dat al uw gegevens zijn toegevoegd en correct zijn. Dit is hoe een standaard KP eruit ziet, met SEMrush als voorbeeld.

De essentiële informatie die Google weergeeft:

 • Zie foto’s
 • Zie Outside aka Streetview
 • Kaart 
 • Website
 • Routebeschrijving
 • beoordelingen
 • Adres
 • uren
 • Telefoonnummer
 • Vragen en antwoorden
 • Over 

Als u geen van de bovenstaande informatie in de gaten houdt, levert u niet alleen een slechte gebruikerservaring op, maar kunt u ook nieuwe klanten mislopen. Hieronder staan ​​de negen meest voorkomende GMB-fouten die ondernemers maken. Ze zijn allemaal gemakkelijk te verhelpen. U moet uw vermelding controleren, anders kunnen deze fouten uw vermelding beïnvloeden. 

Negen algemene “Google Mijn Bedrijf” mislukt

1. Niet-geclaimde vermeldingen:

Niet-geclaimde GMB

Als u uw GMB niet claimt, hoe gaat u deze dan beheren? U kunt niet reageren op beoordelingen. U kunt bewerkingen op uw adres, telefoonnummer, website-URL en openingstijden voorstellen. U kunt foto’s uploaden, maar deze zijn van een klant en niet van de eigenaar. 

Het Google Mijn Bedrijf-team kan u niet helpen wanneer de vermelding niet is geverifieerd. Je kunt geen Google-berichten gebruiken of maken.

Als uw vermelding niet wordt geclaimd en lang genoeg inactief blijft, kan een gebruiker een bewerking voorstellen die niet bestaat en Google zal die bewerking meer dan waarschijnlijk accepteren en de vermeldingen verwijderen. 

Als uw vermelding niet wordt opgeëist, loopt u het risico dat een ander bedrijf binnenkomt en uw vermelding claimt of uw informatie bewerkt en hun telefoonnummer en website toevoegt. Aangezien de vermelding niet wordt opgeëist, kan Google u niet waarschuwen dat de informatie is bijgewerkt of gewijzigd en dat uw bedrijf schade kan oplopen.

De eenvoudigste manier om uw GMB-vermelding te claimen, is rechtstreeks vanuit het kennisvenster. Klik op ‘Dit bedrijf bezitten’ en volg de stappen.

2. Gesloten bedrijven:

Een GMB-lijst sluiten

Als uw bedrijf wordt afgesloten, markeert u uw bedrijf als permanent gesloten. Ik begrijp dat u de vermelding misschien niet langer nodig hebt, maar deze biedt een slechte gebruikerservaring. Als een potentiële klant probeert u alleen te bezoeken om erachter te komen dat u gesloten bent, zullen ze overstuur raken wanneer ze ontdekken dat ze hun tijd hebben verspild. In uw Google Mijn Bedrijf-dashboard. Google filtert gesloten GMB-vermeldingen om te voorkomen dat deze in het kaartenpakket worden opgenomen. 

3. Ontbrekende informatie:

Ontbrekende GMB-informatie

Als u uw GMB-lijst heeft ingesteld en er al een tijdje niet op heeft ingecheckt, kan uw lijst essentiële informatie missen. De meest voorkomende ontbrekende stukjes essentiële informatie zijn uren, website-URL’s en telefoonnummers. 

Hoe weten uw klanten wanneer u open bent of hoe ze contact met u kunnen opnemen als deze informatie ontbreekt? Potentiële klanten gaan naar uw concurrent als ze u niet kunnen bereiken.

Ik ken geen enkel bedrijf dat potentiële klanten wil verliezen aan hun concurrentie. Log in op uw GMB-account en controleer of al uw informatie wordt vermeld A. en B. correct is. 

4. Onjuiste informatie:

Negatieve beoordeling over openingstijden

Verkeerde informatie hebben is eigenlijk erger dan geen informatie weergeven. Als u uw uren niet bijwerkt en potentiële klanten verschijnen alleen op uw locatie om erachter te komen dat u gesloten bent, zal dat hen overstuur maken. 

Ik moest mijn auto nemen om gesmokkeld te worden. Ik controleerde de openingstijden van het bedrijf waar ik heen ging en ze gingen niet open toen ze zeiden dat ze dat zouden doen. Ik liet een negatieve beoordeling voor hen achter, ging naar hun concurrent en liet hen een positieve beoordeling achter; dit is hoe het werkt.

5. Kaartspelden:

Kaartspeld in de straat

Kaartspelden worden vaak over het hoofd gezien en te vaak op de verkeerde plaats. Ik heb kaartspelden gevonden aan de andere kant van een winkelcentrum, in het midden van de parkeerplaats of op straat; dit helpt potentiële klanten niet. Meer en meer mensen gebruiken GPS-programma’s en ze willen niet naar de verkeerde plek worden geleid. Als ze u niet kunnen vinden, kunnen ze bellen of gewoon aannemen dat uw bedrijf verdwenen is en ergens anders naartoe gaat. 

6. beoordelingen:

Genegeerde beoordelingen

Ik weet niet waarom, maar beoordelingen zijn een van de gebieden waar ik ondernemers het meest zie zitten. Om te beginnen, negeren ze of reageren ze niet op de beoordelingen, positief of negatief. Consumenten willen een bedrijf zien dat zich bezighoudt met hun klanten. Als je niet op de beoordelingen reageert, laat je potentiële klanten zien dat het je niets kan schelen en gaan ze ergens anders heen. Antwoord op zowel positieve als negatieve beoordelingen.

Ik heb een massage geboekt voor de verjaardag van mijn vrouw. Ze vond het zo leuk dat ik positieve recensies achterliet op alle beoordelingsplatforms waar ze op stonden. De eigenaar antwoordde mij rechtstreeks om me te bedanken voor mijn recensie en vriendelijke woorden. Het voelde geweldig om gewaardeerd en erkend te worden. 

Reageren op negatieve beoordelingen is moeilijk en niet leuk. Helaas zie ik ondernemers woedend reageren, uithalen en de recensent beledigen. 

Hoewel je de klant misschien wilt vertellen een wandeling te maken, moet je weten dat toekomstige klanten je antwoord zullen zien en je op je reactie zullen beoordelen. Uw toekomstige verkopen zijn ook afhankelijk van uw reactie. 

Enkele manieren om op een negatieve recensie te reageren:

 • Dat is niet hoe we willen dat onze klanten zich voelen.
 • We gaan dit aanpakken en ervoor zorgen dat het niet meer zal gebeuren.
 • Neem contact met ons op zodat we dit direct kunnen bespreken.

7. Vragen en antwoorden: Google-klant heeft vragen en antwoorden gemist

Q en A is een nieuwe functie en daarom worden ze vaak genegeerd. Er zijn veel vragen van potentiële klanten die zich kunnen vertalen in nieuwe verkopen. Als u ze niet beantwoordt, zullen ze onbeantwoord blijven of door iemand anders worden beantwoord, en wat als het gegeven antwoord fout is?

Google staat bedrijfseigenaren toe hun eigen vragen te stellen, dus plaats de ‘veelgestelde vragen’ die u krijgt. Als gebruikers de informatie uit uw vermelding kunnen halen, hoeven ze u niet te bellen op zoek naar het antwoord en kunt u uw tijd richten op de klant voor u. 

8. foto’s:

Klant geposte foto

Foto’s worden vaak verwaarloosd. Ik heb bedrijven gezien waar ze alleen de Streetview hebben. Soms is de enige andere geposte foto van de klant. Het bovenstaande voorbeeld is een klant die in zijn auto zit; u kunt het dashboard zien, en dit is geen al te aantrekkelijke foto voor een bedrijf. Als u niet oppast, haalt Google ook een foto van de verkeerde Facebook-pagina of een nieuwsartikel.

Ik raad aan om vijf tot acht buitenfoto’s en vijf tot acht binnenfoto’s toe te voegen met en zonder personeel. Foto’s met mensen zien er veel beter uit dan lege etalages en lobby’s. Pronk met uw persoonlijkheid en laat mensen zien dat echte mensen bij uw bedrijf werken.

 Speel rond terwijl u op verschillende momenten van de dag foto’s maakt om te zien welke foto’s u leuker vindt. Vraag je vrienden en medewerkers om te stemmen welke foto’s ze leuk vinden. U kunt een vertrouwde fotograaf van Google inhuren om een ​​rondleiding door uw locatie te maken en zij maken ook foto’s van het personeel. 

9. Gelegen in:

Verkeerd gelegen in

Met Google kunnen gebruikers nu de locatie bewerken die wordt weergegeven in Google Mijn Bedrijf. Het bovenstaande voorbeeld van RedBox werd in de verkeerde business getoond; Ik heb ook gemerkt dat de uren ontbreken. 

U moet een Google-zoekopdracht uitvoeren om te controleren of uw GMB de juiste “in” bevindt. Als dit niet het geval is, kunt u gebruikers laten weten dat u zich in een specifieke winkel, een winkelcentrum, een supermarkt, een gebouw of in een winkelcentrum bevindt en helpen uw klanten u gemakkelijker te vinden. 

Als u Google Mijn Bedrijf heeft, moet u een audit van uw vermelding uitvoeren. Kijk of een van de bovenstaande opvallende problemen uw vermelding beïnvloedt en corrigeer deze. Uw klanten zullen het op prijs stellen en u zou het belangrijkste ingrediënt kunnen zijn om in bedrijf te blijven of permanent te sluiten. 


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format