facebook chatbots tourisme

Verbeter uw SEO-prestaties met behulp van PPC

4 min


102

Ik begon mijn carrière in de digitale marketing bij een klein bureau, wat betekende dat ik een beetje van alles moest doen en veel van mijn tijd was gericht op SEO & PPC. Een ding dat me opviel toen ik in mijn carrière vorderde en werd blootgesteld aan grotere bureaus, was het feit dat zoveel mensen hun eigen rollen op zich nemen en er niet veel communicatie tussen afdelingen is.

Dit is vooral vreemd als het gaat om SEO & PPC, omdat in wezen beide disciplines meestal hetzelfde doel nastreven – om relevanter verkeer naar een website te leiden.

In deze blogpost deel ik hoe u 3 gemakkelijk te verkrijgen PPC-rapporten kunt gebruiken om uw organische zoekprestaties te verbeteren door elementen zoals klikfrequentie en conversie te verbeteren .

Zoektermrapport

Google maakte het eerder gemakkelijk om te zien welke zoektermen de meeste inkomsten voor uw bedrijf opleverden, maar helaas zijn deze gegevens niet langer gemakkelijk toegankelijk via Google Analytics voor organisch verkeer, dus soms moeten SEO’s vertrouwen op wat giswerk om te bepalen welke zoekwoorden het beste converteren . 

Als een bedrijf echter AdWords-campagnes uitvoert en het AdWords-account correct is ingesteld, moeten deze gegevens gemakkelijk voor u beschikbaar zijn.

Om dit rapport te verkrijgen, kunt u uw PPC-collega of bureau-partner vragen om eenvoudig een zoektermrapport voor het gehele account uit te voeren en statistieken zoals klikken, vertoningen, CTR, conversieratio en totale conversies op te nemen.

Als u deze informatie liever zelf wilt ontvangen, klikt u eenvoudig op het tabblad ‘Zoekwoord’ in Google AdWords, selecteert u vervolgens het tabblad ‘Zoektermen’ en kiest u een periode. U kunt het rapport ook wijzigen om aanvullende informatie toe te voegen door ‘Kolommen’ en vervolgens ‘Kolommen wijzigen’ te selecteren.

Ik heb hieronder een korte video gemaakt om dit aan te tonen, ik moest om vertrouwelijkheidsredenen bepaalde informatie uit de video verbergen. 

U kunt de gegevens eenvoudig downloaden in een spreadsheetformaat en vervolgens de informatie sorteren om de exacte zoektermen te vinden die leads en / of inkomsten genereren .

Deze gegevens zijn ongelooflijk nuttig omdat u deze kunt gebruiken om uw SEO-campagnes te helpen structureren door de informatie te gebruiken als onderdeel van uw zoekstrategie voor zoekwoorden . Dit helpt ervoor te zorgen dat u zich concentreert op zoekwoorden die daadwerkelijk een wezenlijk verschil maken voor uw bedrijfsresultaten. 

Klanten en SEO versus PPC

In het verleden zijn er momenten geweest dat ik met bedrijven heb gewerkt die niet zeker wisten of SEO voor hen zou werken. Ze zijn soms bang om te investeren in SEO vanwege de tijd die het kost om te bepalen of organisch zoeken een haalbare route naar de markt is. Ze denken dat een andere optie misschien meteen meer rendement oplevert.

Met dit rapport kunt u ze precies laten zien welke zoekwoorden waarschijnlijk omzet zullen genereren als u op een prominente manier organisch wordt weergegeven. Als een potentiële klant zich nog niet met AdWords bezighoudt, kan een PPC-campagne voor de korte termijn vaak tot rust komen, omdat u hem dan het voordeel kunt tonen van een prominente plaats op de SERP’s. 

Advertentieprestatierapport

Er is veel discussie over of de klikfrequentie verschil maakt als het gaat om organische zoekprestaties, maar een ding dat je met enige zekerheid kunt zeggen, is dat een hoge klikfrequentie meer verkeer naar je website betekent ; dus zelfs als het de ranglijst niet verhoogt, verhoogt het het verkeersvolume. 

Specialisten in organische zoekopdrachten begrijpen het belang van het verbeteren van de CTR, maar helaas duurt het testen meestal een tijdje vanwege de tijd die Google nodig heeft om de gegevens in de SERP’s bij te werken. Dit maakt het uitvoeren van een goede A / B-test op paginatitels en metabeschrijvingen onrealistisch. 

AdWords-experts testen echter routinematig meerdere advertentievarianten voor een bepaald zoekwoord om de prestaties in termen van CTR te testen. Dit kan extreem snel worden ingesteld en de resultaten van de tests zijn gemakkelijk beschikbaar in de backend van AdWords.

Om de CTR-informatie voor een bepaalde advertentie in AdWords te bepalen. Klik eenvoudig op het tabblad ‘Advertenties’ in het menu en u krijgt een lijst te zien met alle advertenties die door het account worden uitgevoerd. U kunt de gegevens vervolgens in een spreadsheet downloaden om de informatie gemakkelijker te analyseren.

Deze gegevens geven u informatie over elk van de CTR van de advertenties en over andere statistieken, zoals het bouncepercentage en het conversiepercentage als de tracking correct is ingesteld. 

Hoe dit kan helpen met SEO strategieën

De bovenstaande informatie kan worden gebruikt om u een beter idee te geven of bepaalde kopieën / zinnen waarschijnlijk het doel van een verhoogde CTR op specifieke webpagina’s zullen bereiken.

Met een beetje basiskennis van AdWords of hulp van een betaalde zoekprofessional kunt u een beter inzicht krijgen in wat de impact is op CTR als u de paginatitel en metabeschrijving van een website wijzigt door eerst een betaalde advertentie te testen. 

U kunt deze gegevens vervolgens eerder bekijken en een meer gefundeerde beslissing nemen voordat u zich ertoe verbindt de algehele optimalisatiestrategie van een pagina te wijzigen. 

SEMrush Advertentierapport

Dit volgende rapport is echt mijn geheime wapen als het gaat om SEO & PPC, en de reden waarom het zo krachtig is, is omdat je de exacte zoektermen kunt zien waar bedrijven genoeg om geven om op te bieden.

Hoewel dit rapport is gericht op bedrijven die zich bezighouden met PPC, kan de informatie enorm waardevol zijn vanuit een SEO-perspectief.

Om dit rapport te vinden, logt u eenvoudig in op SEMrush en gaat u naar Domain Analytics> Advertising Research> Positions. In de onderstaande video wordt precies uitgelegd hoe u het rapport uitvoert.

Deze reden is ongelooflijk krachtig omdat het kan worden gebruikt om u te helpen bepalen welke zoekwoorden concurrenten belangrijk genoeg vinden om op te bieden.

Als een bedrijf betaalt om te verschijnen voor specifieke zoektermen, kan de term om een ​​of andere reden belangrijk voor hen zijn – wat betekent dat het voor u belangrijk kan zijn. Er is ook een goede kans dat als hun PPC-consultant hun werk goed doet en de resultaten meet, ze misschien een rendement op hun investering krijgen. 

Dit betekent dat als u op organische wijze dezelfde zoektermen gebruikt, de kans groter is dat dit leidt tot een conversie die meestal het einddoel is van de meeste marketingstrategieën voor zoekmachines.

Ik moedig u aan dit rapport te gebruiken als onderdeel van uw strategie voor zoekwoordonderzoek , omdat het u kan helpen te begrijpen welke zoektermen kunnen leiden tot een lead of een verkoop voor uw klant. 

Het is ook vermeldenswaard dat deze methode niet 100% waterdicht is. Als iemand die bijvoorbeeld onervaren is, aan een PPC werkt, kan hij bieden op veel zoekwoorden die geen rendement genereren.

Ik stel voor dat u naar uw gegevens verwijst door een paar advertentierapporten van een aantal concurrenten te vergelijken. Dit zou hopelijk de kans moeten vergroten dat de gegevens correct zijn.

Als het gaat om SEO, kan het erg lang duren om te bepalen of de zoekwoorden die u heeft getarget, correct zijn. Als u niet zeker weet of de zoekwoorden leiden tot leads of verkopen, is het wellicht de moeite waard om een ​​betaalde zoekopdracht op korte termijn te overwegen. campagne om de kans op dure fouten te voorkomen.

 Conclusie

Als organische en betaalde zoekteams nauw zouden samenwerken, is het waarschijnlijk dat het delen van informatie en expertise voordelen oplevert voor het bedrijf waar ze beiden hard aan werken.

Via Google AdWords kunt u een relatief snel inzicht krijgen in of uw organische marketingstrategie voor zoekmachines een succes zal zijn vanuit een inkomsten genererend perspectief door bijvoorbeeld testcampagnes uit te voeren. 

De informatie uit het Search Term-rapport in Google AdWords en het Advertising Research-rapport beschikbaar via SEMrush is ongelooflijk waardevol. 

Als u deze informatie gebruikt als onderdeel van uw zoekstrategie voor zoekwoorden, kan dit het verschil maken tussen het eenvoudig verzenden van verkeer naar een website en het verzenden van verkeer dat zeer gekwalificeerd is en waarschijnlijk converteert .


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format