Currently set to Index
Currently set to Follow

Wil je Autoriteit backlinks? 5 strategieën voor het maken van linkwaardige content

8 min


140
What is a chatbot?

Als professional in SEO en contentmarketing weet u al dat backlinks van relevante sites met veel autoriteit cruciaal zijn voor het behalen van de topposities in de zoekresultaten van Google. Het belang van kwaliteitsvolle backlinks wordt onderstreept door de bevindingen van  Ranking Factors 2.0 , een studie van SEMrush naar Google-rankingfactoren:

de steeds evoluerende zoekalgoritmen van Google  site-eigenaren en webmasters dwingen om zorgvuldig te overwegen naar een website te linken.

Dus hoe moet je backlinks van hoog niveau krijgen als iedereen op zijn hoede is voor uitgaande links?

Door linkwaardige content te maken.

Inhoud die zo nuttig, zo uitgebreid, zo boeiend en zo geloofwaardig is dat andere sites zich gedwongen voelen ernaar te linken.

Niet zeker hoe dat gebeurt?

Laat het me uitleggen.

Begrijp waarom mensen linken naar andere sites

Om backlinks naar uw inhoud te verdienen, moet u eerst begrijpen waarom webmasters en site-eigenaren linken naar andere sites.

In 2016 heeft Dejan Marketing een onderzoek uitgevoerd naar het koppelingsgedrag van meer dan 2.000 websites. Volgens haar bevindingen zijn de belangrijkste redenen waarom sites uitgaande links gebruiken (met uitzondering van gelieerde of promotionele links):

  • Om hun inhoud uitgebreider te maken en extra bronnen voor hun lezers te bieden

  • Om geloofwaardigheid aan hun inhoud toe te voegen door bekende bronnen te citeren

  • Om voorbeelden te delen

  • Verwijzen naar afbeeldingen, gegevens of infographics van andere sites

  • Iets delen dat gerelateerd is aan de primaire interesses van hun publiek

  • Om SEO relevantie op te bouwen door te linken naar niche leiders

Kortom, site-eigenaren en webmasters gebruiken uitgaande links als ze er echt behoefte aan hebben en / of er baat bij hebben.

De langere versie: wanneer ze denken dat ze door het linken naar een stuk inhoud er betrouwbaarder uit zullen zien, of hun betrokkenheid van de lezer vergroten, of hun relevantie opbouwen, zullen site-eigenaren en webmasters ervoor kiezen om naar die inhoud te linken.

Elke webmaster, inclusief de topsites in uw niche, heeft deze behoefte.

Dus je taak is eenvoudig.

Om backlinks te krijgen, moet uw inhoud aan deze behoefte voldoen. Het zou andere sites moeten helpen hun eigen inhoud te verbeteren. Omdat het dan linkwaardig wordt en sites er naar linken omdat ze het nodig hebben.

Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende manieren om linkwaardige inhoud te maken.

1. Gebruik infographics, afbeeldingen en video’s

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan een artikel niet lang lezen als het geen afbeeldingen of visuals bevat. Onderzoek toont aan dat het menselijk brein visuals bijna 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst .

Bron: HubSpot

Het is duidelijk dat visuals je inhoud aantrekkelijker en gemakkelijker te begrijpen maken.

Maar een studie van MOZ  laat zien dat ze je ook helpen meer backlinks te krijgen.

Bron: MOZ

Uit het onderzoek bleek dat artikelen met relevante afbeeldingen en video’s meer backlinks verdienden in vergelijking met berichten met platte tekst.

Met afbeeldingen verwijs ik niet naar de generieke stockfoto’s die veel sites gebruiken. Naar mijn mening zijn ze behoorlijk nutteloos, omdat ze geen waarde toevoegen aan je inhoud.

De visuals die backlinks genereren zijn meestal infographics, screenshots, grafieken of afbeeldingen met relevante informatie die andere sites kunnen gebruiken in hun eigen inhoud.

Kijk bijvoorbeeld naar de grafieken en afbeeldingen die ik tot nu toe in dit artikel heb gebruikt.

Ze zijn allemaal nuttig en voegen waarde toe aan de inhoud.

U hoeft niet elke keer volledige infographics te maken. Er zijn andere creatieve manieren om content te boeien met boeiende visuals en ze blijken een SEO-taak te zijn die echt kan helpen de ranglijst te verbeteren . Kijk maar eens hoe deze cryptocurrency-blog realtime prijsafbeeldingen gebruikte om anders saaie informatie aan zijn gebruikers te presenteren.

Bron: Deblokkeren

Het is een in te sluiten afbeelding, dus het zal zeker links van andere websites in zijn niche aantrekken.

Als u zoiets ingewikkelds niet kunt doen, kunt u gratis tools zoals Canva , Pablo of Visme gebruiken om afbeeldingen en infographics voor uw inhoud te maken door eenvoudig informatie, cijfers en andere relevante gegevens uit gerenommeerde bronnen te verzamelen.

En hier is mijn favoriete tip:

Als je geen tijd hebt om je eigen infographics te maken, gebruik dan de  Evernote Chrome-extensie om een ​​klein deel van een relevante infographic van elke site in je niche op te nemen om in je bericht op te nemen, zoals ik hier heb gedaan (niet doen) vergeet te linken naar de originele bron):

Bron: SEMrush Ranking Factors 2.0

U bent niet de eigenaar van die afbeelding, maar u zult verrast zijn om het aantal sites te zien dat daadwerkelijk naar uw artikel linkt in plaats van naar de oorspronkelijke afbeeldingsbron wanneer u de afbeelding in hun inhoud citeert.

Ik heb dit een miljoen keer zien gebeuren en het werkt altijd.

2. Gebruik originele gegevens, onderzoeks- en onderzoeksresultaten

Als marketeers zijn we dol op data omdat het ons helpt overtuigende argumenten aan te dragen. Het is dus geen verrassing dat in een recent onderzoek  ‘data / onderzoek’ werd gevonden als het toonaangevende type inhoud dat marketeers gebruiken om backlinks te verdienen:

Bron: Link Building Survey

Er zijn een aantal manieren waarop u relevante gegevens voor uw inhoud kunt vinden, zoals:

Bron: OptinMonster

  • Onderzoek uw eigen website-publiek (of partner met een ander merk) en publiceer de originele resultaten op uw website, idealiter in een visueel formaat.

  • Als u niet over een voldoende grote mailinglijst of sitepubliek beschikt, kunt u opiniepeilingen houden op nichespecifieke forums of sociale mediasites zoals Twitter of Facebook, en de resultaten op uw site publiceren:

round-up bericht  dat de gedachten van meer dan 37 experts deelt over een enkelvoudig onderwerp:

case study  door Robbie Richards waarin hij laat zien hoe een van zijn bloglezers die zijn SEO-strategie volgde, binnen zes maanden een toename van 11,065% in organisch verkeer realiseerde:

Bron: Robbie Richards

Het is een gedetailleerd bericht dat ook deelt hoe trefwoordonderzoek met SEMrush moet worden uitgevoerd. Het heeft meer dan 70 backlinks aangetrokken van veel sites met veel autoriteit, zoals GrowthHackers.

Evenzo is hier een enorme case study die 6 toonaangevende e-commerce-oplossingen vergelijkt op basis van verschillende parameters en de resultaten voor elk deelt.

Bron: e-commerceplatforms

Het heeft backlinks verdiend van Ondernemer, Content Marketing Institute, The Huffington Post, Search Engine Journal en vele andere toonaangevende sites.

Beide casestudy’s vertegenwoordigen rijke bronnen die de meeste mensen niet de tijd of de neiging hebben om zichzelf te creëren.

Andere sites linken naar hen omdat het waarde en geloofwaardigheid toevoegt aan hun eigen inhoud.

En dit komt tot het laatste punt op mijn lijst.

5. Maak gedetailleerde inhoud, stapsgewijze handleidingen en zelfstudies

Als het gaat om het verdienen van natuurlijke backlinks, overtreft gedetailleerde, goed onderzochte en bruikbare inhoud van hoge kwaliteit  altijd dunne inhoud zonder nieuwe inzichten. Waarom zou iemand tenslotte linken naar inhoud die geen echte waarde heeft?

Meestal is dergelijke linkwaardige inhoud meestal relatief lang. 

Uit een studie van HubSpot bleek dat uit al hun bloginhoud berichten met een lengte van meer dan 2500 woorden meer backlinks opleverden dan kortere berichten:

Bron: HubSpot

Een tweede onderzoek op basis van gezamenlijk onderzoek door Moz en BuzzSumo  analyseerde meer dan 1 miljoen artikelen op internet en vond een sterke correlatie tussen de lengte van de inhoud en het aantal verwijzende domeinen:

Bron: MOZ

Gemiddeld bleek het aantal backlinks naar inhoud met meer dan 10.000 woorden 11,07 te zijn, vergeleken met 3,47 voor inhoud korter dan 1000 woorden.

Beide onderzoeken tonen duidelijk aan dat sites de voorkeur geven aan linken naar langere inhoud , omdat deze doorgaans uitgebreider, gedetailleerder en bruikbaarder is.

Wat weerhoudt je om meer backlinks te krijgen?

Daar heb je het.

Als u wilt dat uw inhoud een linkmagneet wordt en organische backlinks verkrijgt van de meest geloofwaardige en meest autoriteitssites in uw niche, houd dan dit bericht in gedachten.

Maak van elk van de genoemde componenten een onderdeel van uw contentstrategie. Het vereist hard werken en inspanning, maar de resultaten zijn het waard, waardoor de inhoud van uw site waarschijnlijk hoger wordt gerangschikt en blijvende referenties als een betrouwbare bron.

Heeft u hierover vragen?


0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format