Afbeeldingskeuzes toevoegen in WordPress Forms

6 min


103

Onlangs vroeg een lezer ons hoe we afbeeldingskeuzes aan hun WordPress-formulieren konden toevoegen. Misschien heb je je dit ook afgevraagd.

In plaats van alleen tekstkeuzes weer te geven, kunnen afbeeldingen uw formulieren direct aantrekkelijker maken. Dit kan u helpen uw responspercentage te verbeteren en conversies te vormen.

In dit artikel laten we u zien hoe u afbeeldingskeuzes in WordPress-formulieren kunt toevoegen om de betrokkenheid en conversies te vergroten.

Hoe eenvoudig afbeeldingskeuzes toevoegen in een WordPress-formulier

Wat zijn afbeeldingskeuzes en waarom gebruiken ze in uw formulieren?

Afbeeldingskeuzes zijn foto’s, illustraties, afbeeldingen of pictogrammen waaruit uw gebruikers kunnen kiezen wanneer ze uw formulier invullen.

Hier is een formulier met afbeeldingskeuzes, in plaats van gewone tekstopties. De eerste keuze, Aardbeien, is geselecteerd:

Een voorbeeld van beeldkeuzes in gebruik in een vorm: toont kleurrijke afbeeldingen voor 6 fruitopties

Beeldkeuzes kunnen op veel manieren een voordeel zijn. In alle gevallen laten ze u uw formulier aantrekkelijker en visueel aantrekkelijker maken.

Het gebruik van afbeeldingen kan er ook voor zorgen dat uw formulieren er mooier en professioneler uitzien. Ze kunnen gebruikers ook helpen sneller te beslissen.

Als u bijvoorbeeld een restaurant runt dat bezorging aanbiedt, wilt u een bestelformulier op uw website. U kunt afbeeldingen van uw verschillende gerechten gebruiken om potentiële klanten te helpen kiezen wat ze willen.

Afbeeldingskeuzes kunnen het voor uw lezers gemakkelijker maken om uw formulier in te vullen, vooral voor publiek met leesproblemen of iemand die uw taal niet vloeiend spreekt.

Video uitleg

Abonneer u op WPBeginner

Als je liever schriftelijke instructies hebt, blijf gewoon lezen.

Afbeeldingskeuzes toevoegen aan uw WordPress-formulieren

Voor deze zelfstudie gebruiken we de WPForms- plug-in. Het is de beste plug-in voor het maken van WordPress-formulieren op de markt en stelt u in staat om eenvoudig formulieren te maken met behulp van een eenvoudige formulierenbouwer met slepen en neerzetten.

Eerst moet u de WPForms-plug- in installeren en activeren . Als u niet zeker weet hoe u dat moet doen, kunt u stapsgewijze instructies krijgen in onze handleiding over het installeren van een WordPress-plug-in .

WPForms is een premium WordPress-plug-in. Ze bieden ook een gratis versie genaamd WPForms Lite , die ook de functie voor beeldkeuzes heeft.

Uw formulier maken met WPForms

Zodra je de plug-in hebt geactiveerd, ga je naar de pagina WPForms »Formulier toevoegen in je WordPress-dashboard om een ​​nieuw formulier te maken.

Een nieuw formulier maken met WPForms

Geef eerst een naam op voor uw formulier en klik vervolgens om een ​​sjabloon te selecteren. We gebruiken het eenvoudige contactformulier als uitgangspunt.

Gebruik de sjabloon voor eenvoudig contactformulier

Hiermee wordt de WPForms builder-interface gestart met vooraf geïnstalleerde formuliervelden. U kunt elk formulierveld bewerken door erop te klikken, het op en neer te verplaatsen of het te verwijderen.

Het standaardformulier dat is gemaakt met de contactformuliersjabloon van WPForms

Vervolgens gaan we een meerkeuzeveld invoegen, zodat klanten het type fruit kunnen kiezen dat ze willen.

Opmerking: afbeeldingskeuzes werken ook met het veld Selectievakjes. Gebruik dat als u wilt dat uw gebruiker meer dan één optie kan kiezen.

Om het veld toe te voegen, sleept u gewoon het meerkeuzeveld uit het gedeelte Standaardvelden aan de linkerkant van uw scherm. We plaatsen het net boven het vak ‘Opmerking of bericht’.

Een meerkeuzeveld toevoegen aan uw formulier

Zoals u kunt zien, heeft het meerkeuzeveld standaard tekstopties. Als u op het veld klikt om het te bewerken, ziet u de veldopties aan de linkerkant van uw scherm.

Het meerkeuzeveld voor uw formulier bewerken

Hier hoeft u alleen maar het vakje aan te vinken om ‘Afbeeldingskeuzes gebruiken’ te gebruiken en WPForms zal het veld automatisch bijwerken.

De optie 'Afbeeldingskeuzes gebruiken' in WPForms

U kunt alles typen wat u wilt voor het veldtekstlabel en vervolgens op de knop ‘Afbeelding uploaden’ klikken. U kunt een afbeelding uploaden vanaf uw computer of er een selecteren uit de mediabibliotheek van WordPress.

Afbeeldingen uploaden voor de verschillende keuzes op uw formulier

We raden aan om .jpg- of .png-afbeeldingen te gebruiken die niet groter zijn dan 250px bij 250px. Uw afbeeldingen zien er het beste uit in uw vorm als ze allemaal even groot zijn.

Belangrijk: WPForms verkleint je afbeeldingen niet. Je moet ervoor zorgen dat ze de gewenste grootte hebben voordat je ze uploadt. Als alternatief kunt u uw afbeelding in WordPress zelf bewerken voordat u ze aan uw formulier toevoegt.

Als je meer dan 3 opties hebt om op te nemen, klik je gewoon op de (+) knop om een ​​nieuwe keuze toe te voegen. U kunt de (-) knop gebruiken om een ​​keuze te verwijderen.

Meer meerkeuzemogelijkheden toevoegen aan uw formulier

Wijzigen hoe uw afbeeldingskeuzes worden weergegeven op uw formulier

WPForms maakt het gemakkelijk om de lay-out van de afbeeldingskeuze en andere instellingen te wijzigen via het tabblad ‘Geavanceerde opties’.

Open de geavanceerde opties om te verfijnen hoe uw afbeeldingen worden weergegeven

U kunt het vakje ‘Keuzes willekeurig maken’ aanvinken als u uw afbeeldingskeuzes willekeurig wilt weergeven, in plaats van in een bepaalde volgorde. Dit is handig als u een enquête maakt en u de voorkeur van de eerste keuze in resultaten wilt elimineren.

Onder ‘Image Choice Style’ kunt u kiezen hoe u uw afbeeldingen wilt stylen. De standaardstijl is Modern, die er als volgt uitziet met de optie Aardbeien geselecteerd:

De afbeeldingskeuzes waarbij de standaard Moderne stijl is toegepast

U kunt in plaats daarvan de klassieke stijl kiezen, die er als volgt uitziet wanneer de optie Aardbeien is geselecteerd:

De afbeeldingskeuzes met de toegepaste klassieke stijl (dikkere rand, geen schaduw, geen vetgedrukte tekst, geen vinkje)

Als alternatief kunt u ‘Geen’ kiezen voor de stijl. In dit geval zijn uw afbeeldingen gewoon gewone afbeeldingen zonder rand of andere styling. De labels worden weergegeven met keuzerondjes.

De afbeeldingskeuzes zonder styling

Als u wilt, kunt u ook de manier waarop uw keuzes zijn ingedeeld wijzigen met behulp van de vervolgkeuzelijst ‘Keuze-indeling’. De standaard is ‘Inline’ waarbij uw keuzes naast elkaar verschijnen totdat ze op een nieuwe regel worden ingepakt.

U kunt ervoor kiezen om uw keuzes in plaats daarvan in een aantal kolommen weer te geven. Als u een verticale lijst wilt, kiest u gewoon ‘Eén kolom’ in de vervolgkeuzelijst. Uw afbeeldingskeuzes zien er dan als volgt uit:

Afbeeldingskeuzes in een enkele verticale kolom

Er is hier ook de optie om ‘Label verbergen’ voor uw afbeeldingskeuzes. Dit betekent dat er geen tekst onder de afbeeldingen zal staan. In sommige gevallen is het logisch om dit te doen. U kunt bijvoorbeeld mensen vragen om te stemmen op welk nieuw logo-ontwerp ze het leukst vinden.

Zorg ervoor dat u waar mogelijk een relevant en nuttig label invoert. Dit wordt weergegeven als alt-tekst voor uw afbeeldingen, waardoor uw site toegankelijker wordt voor gebruikers met een visuele beperking.

Velden op uw formulier toevoegen, verwijderen of bewerken

U kunt de velden op uw formulier toevoegen, verwijderen of bewerken. Om een ​​veld te bewerken, klikt u erop.

U kunt bijvoorbeeld het veld ‘Opmerking of bericht’ wijzigen om optioneel te zijn en een ander label te hebben. Nadat u op het veld heeft geklikt, kunt u het aan de linkerkant van het scherm bewerken.

Typ gewoon het label dat u wilt gebruiken en verwijder het vinkje uit het vak ‘Vereist’ om het veld optioneel te maken.

Het bewerken van het veld 'Opmerking of bericht' in WPForms

Om een ​​veld te verwijderen, beweegt u uw cursor erover en klikt u vervolgens op het rode prullenbakpictogram.

Een veld verwijderen in WPForms

Als je tevreden bent met je formulier, klik je op de knop ‘Opslaan’ boven aan het scherm.

Uw formulier toevoegen aan uw website

U kunt uw formulier met een paar klikken toevoegen aan elke post of paginaop uw site. We gaan een nieuwe pagina maken voor de onze.

Ga naar Pagina’s »Nieuw toevoegen en klik vervolgens op de (+) knop om een ​​blok aan uw pagina toe te voegen.

Zoek het WPForms-blok onder het gedeelte Widgets of zoek ernaar met behulp van de zoekbalk. Klik vervolgens op het blok om het aan uw pagina toe te voegen.

Het WPForms-blok toevoegen aan uw pagina of bericht

Klik vervolgens op de vervolgkeuzelijst ‘Selecteer een formulier’ en klik op de naam van uw formulier om het te selecteren. We gebruiken hier ons bestelformulier voor fruitboxen.

Selecteer het gewenste formulier in de vervolgkeuzelijst WPForms

Nu bent u klaar om uw pagina te publiceren en uw formulier live op uw site te zien. Zo ziet de onze eruit:

De voltooide afbeeldingskeuzes in het formulier

Als u wijzigingen in uw formulier wilt aanbrengen, kunt u dit vinden onder WPForms »Alle formulieren in uw dashboard. Nadat u uw wijzigingen heeft opgeslagen, wordt uw formulier ook automatisch op uw pagina bijgewerkt.

We hopen dat deze tutorial je heeft geholpen om te leren hoe je afbeeldingskeuzes kunt toevoegen in WordPress-formulieren. Mogelijk vindt u ook onze gids over het maken van een enquête in WordPress en onze vergelijking met de beste plug-ins voor het maken van WordPress-pagina’s .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format