Hoe bezorgtijdslots in WooCommerce in te stellen (stap voor stap) - DeLaatbusiness

Hoe bezorgtijdslots in WooCommerce in te stellen (stap voor stap)

4 min


122
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heeft u ooit bezorgtijdstippen voor uw online winkel moeten instellen?

Door leveringstermijnen te creëren, kunt u de vraag van de klant bijhouden voor een gemakkelijkere levering. Tegelijkertijd kunt u hiermee ook een beter beheersbaar schema maken dat past bij uw leveringscapaciteit.

In deze gids delen we ons stapsgewijze proces voor het eenvoudig instellen van levertijden in WooCommerce.

Levertijden instellen in WooCommerce

Wat zijn bezorgingsslots en waarom ze in WooCommerce instellen?

Met bezorgingsslots kunnen klanten in een online winkel een specifieke tijd en datum ‘slots’ selecteren voor bezorging.

Met dit handige leveringsmodel weten klanten precies wanneer ze hun goederen zullen ontvangen, wat op zijn beurt de klanttevredenheid en het vertrouwen in uw merk verhoogt.

Voor winkeleigenaars kan het aanbieden van specifieke leveringstermijnen voor klanten het aantal niet-leveringen drastisch verminderen. Hierdoor kunt u geld besparen op bezorgkosten en uw winkel winstgevender maken.

Op kleinere schaal biedt het aanbieden van bezorg- of ophaalautomaten aan klanten winkeliers de mogelijkheid om hun planning te beheren en levertijden te optimaliseren. Ze kunnen meer bestellingen snel afronden en op tijd leveren.

Laten we met dat in gedachten eens kijken hoe u gemakkelijk bezorg- of afhaaltijdvakken in WooCommerce kunt toevoegen .

Leveringstijd-slots maken in WooCommerce

Voor deze zelfstudie gebruiken we de plug-in WooCommerce Delivery Slots . Het is een krachtige plug-in die de essentiële op datum en tijd gebaseerde functies toevoegt aan de standaard WooCommerce-bezorgfunctionaliteit.

Eerst moet u de WooCommerce Delivery Slots- plug- in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering moet u de WooCommerce »Delivery Slots- pagina bezoeken in uw WordPress-dashboard.

Levering slots menu

Vervolgens moet u het tabblad Algemene instellingen selecteren. Vanaf hier kunt u wijzigen waar de datum- en tijdvelden moeten worden weergegeven en welke verzendmethoden moeten worden aangeboden.

Instellingen voor bezorgingsslots

Schakel daarna over naar het tabblad Datuminstellingen. Op dit scherm kunt u de dagen van de week selecteren waarop u bezorgingsslots aanbiedt. Je kunt ook een maximum aantal bestellingen per dag toevoegen, extra kosten instellen voor bezorging op dezelfde dag of de volgende dag, en meer.

Levering dagen

Nu kunt u overschakelen naar het tabblad Tijdinstellingen om uw bezorgtijdslots te maken.

Instellingen tijdslot

Zorg ervoor dat ‘Tijdslots inschakelen’ is aangevinkt en scrol omlaag naar het gedeelte ‘Tijdslotconfiguratie’ om aan te passen.

Hier kun je de velden Slotduur en Slotfrequentie invullen om dynamisch slots te genereren. Je kunt ze ook leeg laten om een ​​enkel tijdslot te creëren.

Voor deze zelfstudie maken we elke 30 minuten elke dag van de week tijdschema’s van 6.00 tot 10.00 uur. We creëren ook elke 30 minuten premium tijdsloten van 10.00 – 12.00 uur op donderdag en vrijdag, wat een extra vergoeding kost.

Configuratie van tijdsleuven

Tip: Met WooCommerce Delivery Slots kunt u uw tijdslots volledig aanpassen, zodat u extra kosten voor bepaalde slots kunt toevoegen, slots alleen voor specifieke verzendmethoden kunt aanbieden en het maximale aantal bestellingen per slot kunt instellen.

Als je klaar bent met het maken van je bezorgtijdslots, ga je gang en klik je op Wijzigingen opslaan.

Op de afrekenpagina kunnen uw klanten nu een leveringsdatum en tijdslot kiezen dat bij hen past.

Levering slots op de afrekenpagina

Zodra de klant zijn tijdslot heeft geselecteerd en zijn artikelen heeft gekocht, krijgt hij na het afrekenen een pagina ‘Bestelling ontvangen’ te zien.

Deze pagina bevat een bevestiging van hun bestelling en het geselecteerde tijdslot dat ook zal worden bevestigd in hun bestelmail.

Verzendgegevens

Tip: zorg ervoor dat uw WooCommerce-e-mailmeldingen werken. Zie onze gids over het oplossen van het probleem dat WordPress geen e-mails verzendt om uw e-mailmeldingen in te stellen en te testen.

Als winkeleigenaar ziet u de geselecteerde leverdatum in het besteloverzicht en de details. U kunt ook naar de WooCommerce »Delivery Slots» Delivery-pagina gaan om alle leveringen te zien.

Aankomende leveringen

Een reserveringstabel maken in WooCommerce

Met de WooCommerce Delivery Slots-plug-in kunt u ook bezorgreservering inschakelen. Hierdoor kunnen klanten vooraf een bezorgmoment reserveren.

Ga gewoon naar de pagina WooCommerce »Bezorgingsslots en ga naar het tabblad ‘Reserveringstabel’.

Reserveer van tevoren tijdsloten

Vanaf hier kunt u de instellingen voor uw tafel aanpassen, inclusief het instellen van limieten voor hoe lang een reservering duurt voordat een aankoop wordt gedaan en de stijl aanpassen aan uw winkel.

Als je eenmaal tevreden bent, klik je op Wijzigingen opslaan en kopieer je de shortcode [jckwds] bovenaan deze instellingenpagina.

U kunt deze shortcode nu aan elke pagina op uw site toevoegen zodat klanten hun bezorgtijdvak kunnen reserveren voordat ze iets kopen.

Reserveringstabel toevoegen voor bezorgingsslots

We hopen dat dit artikel je heeft geleerd hoe je eenvoudig levertijd-slots in WooCommerce kunt instellen. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *