Hoe maak je een WordPress-formulier met een datumkiezer - DeLaatbusiness
betekenis chatbot

Hoe maak je een WordPress-formulier met een datumkiezer

5 min


112
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heb je mensen nodig om een ​​datum te kiezen wanneer ze een formulier op je website invullen?

Misschien wil je een goed moment weten om ze te bellen, of misschien wil je informatie verzamelen zoals geboortedatum, enz. Dat is waar een datumkiezerveld kan helpen.

In dit artikel laten we u zien hoe u een WordPress-formulier maakt met een datumkiezer.

Een datumkiezer toevoegen aan een WordPress-formulier

Een WordPress-formulier maken met een datumkiezer

Voor deze tutorial gebruiken we de WPForms . Het is een van de beste plug-ins voor contactformulieren die er zijn, en je kunt het voor allerlei verschillende vormen gebruiken.

U moet de WPForms- plug-in op uw site installeren en activeren . Als u niet zeker weet hoe u dat moet doen, bekijk dan onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in .

Zodra je de plug-in hebt geactiveerd, ga je naar WPForms »Nieuw toevoegenin je WordPress-dashboard.

Een nieuw formulier maken met WPForms

De WPForms-builder verschijnt. Typ eerst een naam in voor uw formulier. Beweeg vervolgens uw muiscursor over een sjabloon en klik op de knop om deze te selecteren. We gaan de sjabloon voor eenvoudig contactformulier gebruiken.

Selecteer de sjabloon Eenvoudig contactformulier om te beginnen met het bouwen van uw formulier

WPForms maakt automatisch een formulier voor u met behulp van die sjabloon. Hier is het standaard eenvoudige contactformulier.

Het standaard contactformulier gemaakt door WPForms

U kunt het formulier nu op elke gewenste manier bewerken.

Laten we het veld voor de datumkiezer toevoegen.

In de formulierbouwer ziet u in de rechterkolom alle velden die u aan uw formulier kunt toevoegen. Blader naar het gedeelte Fancy Fields en je ziet het veld Datum / tijd.

Het Datum / Tijd-veld onder de Fancy Fields-sectie

Sleep het veld naar de gewenste plek op uw formulier en zet het daar neer. We hebben het net onder het veld E-mail op ons formulier geplaatst.

Het veld Datum / tijd dat aan het formulier is toegevoegd

Klik vervolgens op het veld om het te bewerken. Hierdoor wordt het tabblad ‘Veldopties’ aan de linkerkant van uw scherm weergegeven.

U kunt het label van het veld wijzigen, dat standaard is ingesteld op ‘Datum / tijd’. We gaan ‘Voorkeurstijd voor telefoontje’ gebruiken voor ons vakgebied.

U kunt de indeling van het veld ook wijzigen met de vervolgkeuzelijst Formaat. U wilt bijvoorbeeld misschien alleen een datum en geen tijd gebruiken, zoals voor een geboortedatum.

U kunt ook het vakje Verplicht aanvinken als u dit een verplicht veld wilt maken. Dit betekent dat de gebruiker een datum en tijd moet selecteren voordat hij het formulier kan verzenden.

Het datum / tijd-veld bewerken om de opties te wijzigen

U kunt ook andere nieuwe velden toevoegen die u wilt gebruiken. Klik gewoon op het tabblad ‘Velden toevoegen’ en sleep het veld naar uw veld. Om een ​​veld te bewerken, klikt u erop.

Geavanceerde opties instellen voor uw datumkiezer

Standaard is de datumkiezer op uw formulier een kalender met een vervolgkeuzelijst ernaast. De gebruiker klikt eenvoudig op een dag om die datum te selecteren.

De standaard datumkiezer (kalenderstijl)

De vervolgkeuzelijst voor tijd is standaard ingesteld op een klok van 12 uur met intervallen van 30 minuten, zoals deze:

De standaard tijdkiezer (vervolgkeuzelijst met intervallen van 30 minuten)

Mogelijk wilt u wijzigen hoe de datumkiezer werkt. Dat is gemakkelijk te doen in WPForms. Scrol op het tabblad Veldopties omlaag naar Geavanceerde opties.

Klik vervolgens op de pijl om die sectie te openen.

De geavanceerde opties voor het datum / tijd-veld bekijken en wijzigen

Hier kunt u veel wijzigingen aanbrengen. U kunt bijvoorbeeld de datumnotatie wijzigen. De standaard is mm / dd / jjjj.

Het datumnotatie selecteren in de vervolgkeuzelijst Datumopties

U kunt desgewenst ook overschakelen van de datumkiezer naar een datumkeuzelijst. In dit geval selecteert de gebruiker de maand, dag en jaar uit vervolgkeuzelijsten, zoals deze:

Het Datum dropdown veld in actie in een vorm

U kunt ook de tijdkiezer wijzigen. Het is standaard ingesteld op een 12-uursklok, maar u kunt dit desgewenst wijzigen in een 24-uursklok. Je kunt de intervallen ook wijzigen in 15 minuten of 1 uur in plaats van 30 minuten.

De tijdsintervallen voor uw datumkiezer wijzigen

Als u tevreden bent met uw formulier, kunt u het opslaan door rechtsboven op de knop Opslaan te klikken.

Mogelijk wilt u ook uw formulier zo instellen dat de persoon die het formulier invult een kopie krijgt van de gegevens die hij heeft ingediend.

Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als ze een gesprek met u plannen. Ze hebben een e-mailrecord van de beltijd die ze hebben geboekt.

U kunt dat doen door de instructies te volgen in onze tutorial over het maken van een contactformulier met meerdere ontvangers .

Uw formulier toevoegen aan uw website

U kunt uw formulier toevoegen aan een bestaande pagina (of post) op uw site of u kunt een nieuwe maken. Om een ​​nieuwe pagina aan te maken, ga naar Pages »Add New in je WordPress-dashboard.

Je moet dan een nieuw blok aan je pagina toevoegen. Klik op de (+) om het blok toe te voegen en selecteer vervolgens het WPForms-blok. Je kunt het vinden in de Widgets-sectie of je kunt ernaar zoeken met behulp van de zoekbalk.

Het WPForms-blok toevoegen aan uw pagina of bericht

Vervolgens moet u uw formulier als volgt selecteren in de vervolgkeuzelijst WPForms:

Selecteer het juiste formulier in de vervolgkeuzelijst WPForms

Meer hoeft u niet te doen. U kunt nu uw pagina publiceren en uw formulier staat live op uw website. Het zou er ongeveer zo uit moeten zien:

Het voltooide datumkiezerformulier staat live op de website

Opmerking: de vormgeving van het formulier hangt af van het WordPress-thema dat u gebruikt.

Alle formulieren die met WPForms zijn gemaakt, zijn standaard mobielvriendelijk en werken op alle mobiele apparaten. De datumkiezer van WPForms is ook mobielvriendelijk en werkt op alle schermformaten.

Mobiele preview van datumkiezer in een WordPress-vorm

Het is altijd een goed idee om uw formulier te testen om er zeker van te zijn dat het werkt zoals u verwachtte. Als u geen e-mails ontvangt, maar u zeker weet dat uw meldingsinstellingen correct zijn, zou ons artikel over het oplossen van het probleem dat WordPress geen e-mail verzendt, moeten helpen.

U kunt uw formulier wijzigen door naar WPForms »Alle formulieren te gaan . Klik vervolgens op de titel van uw formulier of op de link Bewerken onder de titel om het te bewerken.

Een formulier bewerken dat u al hebt gemaakt in WPForms

Nadat u uw formulier heeft opgeslagen, wordt het automatisch op uw website bijgewerkt.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het leren maken van een WordPress-formulier met een datapicker. Misschien wilt u ook onze artikelen lezen over hoe u contactformulier-spam in WordPress kunt blokkeren en hoe u het verlaten van formulieren in WordPress kunt volgen en verminderen .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *