Hoe u de beste domein registreerder kiest in 2020 - DeLaatbusiness

Hoe u de beste domein registreerder kiest in 2020

9 min


106
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bent u op zoek naar de beste domeinregistreerders van 2020? Domeinregistreerders zijn de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het registreren en beheren van domeinnamen voor alle websites over de hele wereld.

Het kiezen van de juiste domeinnaamregistreerder is erg belangrijk omdat er zoveel manieren zijn om misleid te worden. In dit artikel laten we u zien hoe u de beste domeinregistreerder kiest door hun voor- en nadelen te vergelijken.

De beste domeinregistreerder kiezen

Wat is een domeinnaamregistrar

Een domeinnaamregistreerder is een bedrijf waarmee u domeinnamen kunt kopen en registreren . Alle domeinnaamregistreerders zijn geaccrediteerd door ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), een non-profitorganisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van domeinnamen.

Domeinnamen maken het internet voor iedereen gemakkelijk te gebruiken. Zonder domeinnamen moet u lange reeksen cijfers invoeren, IP-adressen genoemd, om websites te bezoeken.

Domeinnamen lossen dit probleem op door websites toe te staan ​​adressen te kiezen met behulp van gemakkelijk te onthouden woorden, bijvoorbeeld wpbeginner.com of google.com.

Hoe domeinnamen werken

Raadpleeg onze beginnershandleiding voor meer informatie over wat een domeinnaam is en hoe deze werkt .

Om domeinnamen algemeen beschikbaar te maken, stelt ICANN bedrijven in staat accreditatie aan te vragen en domeinregistreerder te worden.

Deze bedrijven concurreren vervolgens met elkaar om domeinnaamlicenties te verkopen, waardoor u betere service en tools krijgt wanneer u uw domeinnaam koopt.

Welke domeinregistreerders doen het echt?

Alle domeinnaamrecords worden opgeslagen in een gecentraliseerde database genaamd registry. Om een ​​domeinnaam te herkennen, moet deze in die database worden toegevoegd met alle gerelateerde informatie erover.

Een domeinnaamregistreerder krijgt van ICANN toestemming om namens u wijzigingen aan te brengen in de gegevens van uw domeinnaam in de database. Een domeinnaamregistreerder biedt ook eenvoudig te gebruiken tools om die wijzigingen aan te brengen via uw webbrowser.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u eenvoudig de beste domeinregistreerder voor uw websiteadres kunt kiezen.

Hoe u de juiste domeinregistreerder kiest

Niet alle domeinregistreerders hebben de licentie om alle domeinnaamextensies te verkopen. Sommige domeinregistreerders kunnen bijvoorbeeld alleen domeinnamen verkopen met landspecifieke extensies (zoals .io, .in of .ly).

Elke domeinregistreerder kan naast de domeinnaamregistratie verschillende diensten aanbieden. Sommige registreerders bieden mogelijk goedkope domeinen aan als promotie-aanbieding, terwijl andere gratis add-ons geven om klanten aan te trekken.

Bij het kiezen van de beste domeinnaamregistreerder kijken we naar de volgende vier criteria:

1. Prijzen en registratieperiode

Het eerste dat u wilt controleren, zijn de domeinnaamprijzen. Sommige domeinregistreerders bieden bijvoorbeeld mogelijk lagere prijzen voor de registratie van het eerste jaar, maar hun verlengingsprijzen kunnen verschillen en aanzienlijk hoger zijn.

U kunt een domeinnaam registreren voor een periode van minimaal 1 jaar. Sommige bedrijven hebben echter mogelijk een langere registratieperiode van minimaal 2 jaar nodig. U kunt maximaal 10 jaar lang een domeinnaam registreren.

Als u een nieuw webadres koopt, raden we u aan uw domeinnaam voor 1 jaar te registreren. U kunt automatische verlenging inschakelen, zodat uw domein niet verloopt.

U moet ook controleren of er extra kosten zijn voor domeinoverdrachten, verlenging en andere kosten.

2. Domeinoverdrachten

Domeinnamen kunnen van de ene domeinregistreerder naar de andere worden verplaatst. Normaal gesproken hoeft u uw domeinnaam niet meteen over te dragen, maar als u niet tevreden bent met uw domeinregistreerder, zou deze optie gemakkelijk beschikbaar moeten zijn.

Het eerste dat u in gedachten moet houden, is dat u de eerste 60 dagen na registratie geen domeinnaam kunt overdragen. Deze beginperiode wordt bepaald door ICANN. Daarna mag u het naar een andere registrar verplaatsen die u wilt.

De meeste domeinregistreerders maken het gemakkelijk om zonder extra kosten domeinnamen over te dragen. Sommigen proberen het echter ingewikkeld te maken of brengen een extra vergoeding in rekening.

Zorg ervoor dat u het beleid voor domeinoverdracht doorneemt voordat u een domeinnaam bij een registrar koopt.

3. Domeinvervalbeleid

Domeinnamen worden voor een bepaalde duur geregistreerd. U kunt uw domeinregistratie verlengen vóór de vervaldatum. Bent u echter vergeten uw domeinnaam te verlengen, dan vervalt deze en kan iedereen deze registreren.

Voor bedrijven betekent dit dat iemand zijn domeinnaam kan overnemen. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, kunt u automatische verlengingen voor uw domeinnaam instellen.

Zelfs als u de functie voor automatische verlenging gebruikt, is het een goed idee om het vervalbeleid van uw domeinregistreerders te controleren. Sommige domeinregistreerders bieden een uitstelperiode aan, zelfs na het verlopen. Met deze respijtperiode kunt u uw verlopen domeinnaam verlengen.

We hebben tientallen horrorverhalen gehoord over bedrijfseigenaren die hun domeinnaam verloren omdat hun creditcard was verlopen en hun registrar geen respijtperiode had. Dit is een van de vele redenen waarom het uiterst belangrijk is om de juiste domeinnaamregistrar te kiezen.

4. Aanvullende services

Mogelijk wilt u ook controleren welke andere services door uw domeinregistreerder worden aangeboden. Hoewel u deze services op dit moment misschien niet nodig heeft, is het goed om te weten dat ze ze hebben.

Deze add-on-services kunnen domeinprivacy, domeinparkeren, uitgebreide bescherming tegen verlopen en meer omvatten. Sommige domeinregistreerders verkopen mogelijk zelfs WordPress-hostingservice , e-mailhostingservice , website-bouwers , e-mailmarketingservices en meer.

Top 3 dingen om op te letten bij het kiezen van een domeinnaamregistrar

Door de concurrentie op het gebied van domeinregistratie kom je bedrijven tegen met een aantal zeer aantrekkelijke aanbiedingen. Hoewel deze aanbiedingen er misschien goed uitzien, zijn er enkele nadelen die u misschien niet meteen opmerkt.

Hier volgen een paar dingen om op te letten bij het kiezen van een domeinnaamregistrar.

1. Aanvullende prijzen

Sommige domeinnaamregistreerders kunnen add-on-services automatisch vooraf controleren wanneer u een domeinnaam aanschaft. Als u die opties niet uitschakelt, zou dit uw factuur aanzienlijk verhogen. Doorgaans mag een .com-domeinnaam u niet meer dan $ 14,99 / jaar kosten. Als dat het geval is, zou het een rode vlag moeten opheffen.

U moet op de afrekenpagina letten en alle add-on-services uitschakelen die u niet nodig heeft. Bovendien is het altijd een goed idee om het totale bedrag dat u in rekening wordt gebracht in uw creditcardafschriften te controleren.

2. Slechte gebruikerservaring

De meeste domeinregistreerders proberen hun website gebruiksvriendelijk te maken, zodat ze u als klant kunnen houden. Sommige domeinregistreerders doen echter precies het tegenovergestelde.

Dit zou het voor u moeilijk maken om uw domeinnaaminstellingen te wijzigen. U moet dat doen als u het domein naar een nieuwe host of een nieuwe domeinregistreerder wilt overzetten .

De eenvoudigste manier om hiernaar te zoeken, is door te zoeken naar de online recensies van domeinregistreerders. Houd er rekening mee dat maar heel weinig tevreden klanten online beoordelingen achterlaten, dus het is belangrijk om de beoordelingen grondig te lezen.

3. Verborgen kosten

Mogelijk moet u ook zoeken naar de verborgen kosten en vergoedingen bij het kiezen van een domeinregistreerder.

Sommige domeinregistreerders hebben mogelijk speciale aanbiedingen voor goedkopere domeinen voor nieuwe registraties. De meeste beginners beseffen het niet, maar de vernieuwingskosten van het domein zijn vaak heel anders en zelfs hoger.

Alle goede domeinregistreerders maken het gemakkelijk om uw domeinnaam over te dragen naar een ander bedrijf. Sommigen brengen echter een extra vergoeding in rekening.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar enkele van de beste domeinnaamregistreerders en hoe ze met elkaar worden vergeleken.

Beste domeinregistreerders om een ​​domeinnaam te kopen

Het kiezen van de juiste domeinregistreerder bespaart u mogelijke toekomstige problemen. Het helpt u niet alleen uw merknaam te beschermen, maar maakt het ook gemakkelijk om uw website naar een nieuwe host of serviceprovider te verplaatsen.

Op basis van de criteria die we eerder hebben besproken, zijn dit de beste domeinregistreerders om uw domeinnaam te kopen.

1. Domain.com

Domain.com

Gestart in 2000, is Domain.com een ​​van de meest populaire domeinnaamregistreerders ter wereld. Hiermee kunt u alle top level domain name extensions (TLDs) en zelfs tientallen country code top level domains (ccTLD’s) registreren.

Domain.com heeft een snelle domeinzoektool die u kunt gebruiken voor uw domeinnaamonderzoek. Hun zoekopdracht toont u ook premium-domeinen.

U krijgt toegang tot alle tools voor domeinbeheer die u van een topdomeinregistreerder mag verwachten, waaronder privéregistratie, whois privacybescherming, gratis whois, bulkregistratie, eenvoudige overdrachten, eenvoudig DNS-beheer, e-mailaccount en andere aanvullende services. U kunt zelfs webhosting van hen kopen als u dat wilt.

Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met hun behulpzame ondersteuning via livechat of e-mail.

Domain.com biedt WPBeginner-lezers 25% korting op domeinproducten. Het enige dat u hoeft te doen, is op de link op onze website klikken of onze couponcode domain.com gebruiken : nameboy

Als u alleen een domeinnaam hoeft te registreren zonder webhosting, raden we Domain.com ten zeerste aan. Als u echter een blog of website wilt starten , is optie # 2 misschien beter voor u omdat u een gratis domeinnaam kunt krijgen.

2. Bluehost

Bluehost

Bluehost is een van de grootste hostingbedrijven ter wereld en ze zijn een officiële WordPress-hostingpartner. Als onderdeel van hun webhostingservice bieden ze ook domeinnaamregistratie aan.

Bluehost biedt WPBeginner-gebruikers een gratis domeinnaam, SSL-certificaat en korting op webhosting, wat een perfecte deal is voor iedereen die een website wil maken .

Kortom, u kunt aan de slag voor $ 2,75 per maand en een gratis domeinnaam krijgen.

→ Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen ←

3. HostGator

HostGator

HostGator is een ander populair bedrijf dat website-eigenaren een one-stop-shop biedt voor domeinnamen en gedeelde website-hosting. Ze bieden een mooie selectie van extensies, domeinprivacy en gebruiksvriendelijke DNS-beheertools.

Ze hebben een eenvoudig te gebruiken domeinzoekprogramma waarmee u snel een geschikte domeinnaam voor uw bedrijf kunt vinden. Hun domeinbeheergebied is beginnersvriendelijk en goed gedocumenteerd, waardoor het gemakkelijk is om domeinen over te dragen als dat nodig is.

Afgezien van domeinnaam en hosting, hebben ze ook een gloednieuwe drag & drop- websitebouwer geïntroduceerd genaamd Gator . Ze bieden gratis domeinnaam en hosting bij al hun websitebouwer-abonnementen.

4. GoDaddy

GoDaddy

GoDaddy is een van de oudste en meest populaire domeinregistratiebedrijven. Ze beheren meer dan 77 miljoen domeinnamen voor meer dan 18 miljoen klanten.

Ze bieden een breed scala aan populaire domeinnaamextensies om uit te kiezen. Hun prijzen zijn zeer concurrerend en u krijgt mogelijk zelfs een aanzienlijke korting op het eerste jaar van registratie van uw domein.

GoDaddy heeft een krachtige, gebruiksvriendelijke interface voor domeinbeheer waarmee u uw domeinnaam kunt overzetten of de instellingen kunt wijzigen.

Gerelateerd: zie 7 beste GoDaddy-alternatieven die goedkoper en betrouwbaarder zijn.

5. Namecheap

Namecheap

Namecheap is een andere topdomeinregistreerder op de markt. Ze hebben een krachtige zoekfunctie voor domeinen waarmee u de juiste domeinnaam kunt vinden en suggesties kunt doen wanneer uw gewenste domeinnaam niet beschikbaar is.

Ze bieden ook domein-add-on-services zoals domeinprivacy en premium DNS. Hun domeinbeheergebied is schoon, maar het is niet zo gebruiksvriendelijk als de nieuwe interface van GoDaddy .

Een leuk ding over NameCheap is dat ze gratis domeinprivacy bieden met al hun domeinnamen.

We gebruikten NameCheap, maar uiteindelijk hebben we onze hoofddomeinen overgedragen aan andere providers omdat we simpelweg te veel problemen hadden met het inloggen op hun domeinbeheerpaneel.

6. DreamHost

DreamHost

DreamHost is een andere populaire domeinnaamregistrar en webhostingprovider. Ze bieden onze lezers een gratis domeinnaam met domeinprivacy inbegrepen voor iedereen die zich aanmeldt voor hun Shared Unlimited hostingplan.

U kunt ook een domeinnaam registreren zonder via hen hosting te kopen voor $ 8,99 / jaar, inclusief gratis privéregistratie.

DreamHost biedt meer dan 400 TLD’s en wordt geleverd met alle tools voor domeinbeheer die u kunt verwachten van een grote domeinprovider zoals DreamHost .

7. Shopify

Shopify

Shopify is een populair eCommerce-platform waarmee iedereen eenvoudig een e-commerce winkel kan starten zonder technische vaardigheden. Ze zijn ook een populaire domeinnaamregistreerder en stellen u in staat om snel een winkel op te zetten met uw aangepaste domeinnaam.

Shopify wordt ook geleverd met een krachtige bedrijfsnaamgenerator waarmee u een beschikbare domeinnaam voor uw bedrijf kunt ophalen. U kunt uw domeinnaam desgewenst naar een andere service verplaatsen.

Een nadeel is dat ze geen e-mailadressen bieden voor domeinnamen. In plaats daarvan kunt u e-mail doorstuurservers gebruiken of een e-mailservice van derden gebruiken, zoals G Suite of Office365 .

Bonus Premium domeinregistratie

8. BuyDomains

BuyDomains

Met BuyDomains kunt u zoeken naar premium domeinnamen die overeenkomen met uw zoektermen. Premium-domeinnamen zijn domeinnamen die al zijn geregistreerd, maar die te koop zijn bij derden. Deze domeinen zijn vaak gedenkwaardiger, korter en brandbaarder en daarom zijn ze duurder.

Als u geen geschikte domeinnaam kunt vinden en u heeft het budget, dan kunt u BuyDomains gebruiken om te zoeken naar een premium domeinnaam.

Final Thoughts – Best Domain Registrar

Er zijn letterlijk honderden andere domeinregistreerders en resellers op de markt die we niet in de lijst hebben opgenomen, waaronder Hover, Google Domains, Tucows, 1 & 1 Ionos, Network Solutions , etc.

De reden is dat ze allemaal in de eerste plaats dezelfde diensten aanbieden, en we willen het onze gebruikers gemakkelijk maken om de beste en veiligste domeinregistreerder te kiezen zonder verlamming van de keuze te veroorzaken.

Naar onze mening is Domain.com de beste domeinregistreerder op de markt voor zowel kleine bedrijven als grote bedrijven. Ze bieden de meest redelijke prijzen en hebben alle functies.

Als u een website wilt bouwen, kunt u een gratis domeinnaam krijgen van zowel Bluehost als HostGator wanneer u zich aanmeldt voor hun webhosting.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het leren kiezen van de beste domeinregistreerder voor uw bedrijf.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format