Hoe u een veilig contactformulier maakt in WordPress - DeLaatbusiness

Hoe u een veilig contactformulier maakt in WordPress

8 min


109
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je een veilig formulier maken in WordPress?

Met formulieren kunnen gebruikers informatie op uw website indienen. Ze kunnen echter ook door hackers worden gebruikt om informatie te stelen, websites aan te vallen en kwaadaardige code te installeren.

In dit artikel laten we u zien hoe u een veilig contactformulier maakt in WordPress. We leggen uit hoe u ervoor kunt zorgen dat uw WordPress-formulier veilig wordt verzonden.

Een veilig contactformulier maken in WordPress

Hier is een samenvatting van wat we in dit artikel zullen behandelen.

Wat heb je nodig om WordPress-formulieren te beveiligen?

Om je WordPress contactformulier veilig te maken, heb je twee dingen nodig.

  • Een veilige plug-in voor WordPress-contactformulieren
  • Een veilige WordPress-hostingomgeving

Laten we beginnen met de formulier-plug-in.

1. Het kiezen van een Secure Contact Form Plugin

Met een beveiligde contactformulier-plug-in kunt u formuliergegevens veilig op uw website opslaan. Hiermee kunt u ook veilige e-mailmethoden gebruiken om uw formuliermeldingen te bezorgen.

We raden aan om WPForms te gebruiken , de beste plug- in voor WordPress-contactformulieren op de markt.

Het wordt geleverd met tal van krachtige functies om WordPress-formulieren te beveiligen en uw website te beschermen tegen spam, hacking en gegevensdiefstal.

Er is ook een gratis versie beschikbaar, genaamd WPForms Lite . Het is even veilig, maar heeft beperkte functies.

2. Het kiezen van een Secure Hosting Platform

Het kiezen van de juiste WordPress-hosting is cruciaal voor de veiligheid van uw website en uw contactformulieren.

We raden aan Bluehost te gebruiken . Ze zijn een van de grootste hostingbedrijven ter wereld en officieel aanbevolen WordPress-hostingprovider.

Wat nog belangrijker is, ze bieden WPBeginner-gebruikers een gratis domein en SSL-certificaat (je hebt het nodig voor een betere beveiliging van WordPress-formulieren).

U kunt ook andere populaire WordPress-hostingbedrijven gebruiken, zoals SiteGround , WP Engine , HostGator , enz. Omdat ze allemaal gratis SSL bieden.

Wat is SSL? En waarom heb je het nodig om WordPress-formulieren te beveiligen?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Het schakelt uw WordPress-site over van HTTP naar HTTPs (veilige HTTP). U ziet een hangslotpictogram naast uw website dat aangeeft dat het SSL-protocol gebruikt om gegevens over te dragen.

Hangslotpictogram dat een website aangeeft die het SSL HTTPs-protocol gebruikt

SSL beschermt uw informatie door de gegevensoverdracht tussen de browser van een gebruiker en de website te versleutelen. Hiermee wordt ondersteuning voor WordPress-vormversleuteling toegevoegd, waardoor het voor hackers moeilijker wordt om gegevens te stelen.

Raadpleeg ons artikel voor meer informatie over het verkrijgen van een gratis SSL-certificaat voor uw website.

Dat gezegd hebbende, laten we nu eens kijken hoe u een veilig contactformulier in WordPress kunt maken.

Een beveiligd contactformulier maken in WordPress

Het maken van een veilig WordPress-contactformulier is eenvoudig als u de bovengenoemde vereisten al hebt gecontroleerd. Bekijk onze tutorial over hoe je snel een contactformulier in WordPress kunt toevoegen als je dat nog niet hebt gedaan.

Vervolgens voegt u meer beveiligingslagen toe aan uw WordPress-contactformulier. Dit helpt u om formuliergegevens veilig te houden en helpt u ook om spam te verminderen en de prestaties van uw website te verbeteren.

E-mails met contactformulieren beveiligen

Hieronder volgen enkele van de meest gebruikelijke manieren waarop iemand informatie kan stelen of uw WordPress-formulieren kan misbruiken.

Ten eerste kunnen ze de informatie opsnuiven zoals deze wordt ingediend via een formulier. U kunt dit verhelpen door een veilig WordPress-hostingplatform te gebruiken en SSL-codering op uw website in te schakelen.

Het volgende deel is wanneer uw WordPress-formulier e-mails met meldingen verzendt. Zakelijke e-mailservices maken geen deel uit van WordPress en als u die e-mails niet correct verzendt, kunnen ze onveilig zijn.

Ten slotte kunnen uw WordPress-formulieren worden misbruikt om spamberichten en DDoS-aanvallen te verzenden. Als u een aangepast WordPress-aanmeldingsformulier gebruikt, kunnen hackers brute force-aanvallen gebruiken om in te loggen op uw WordPress-site.

Laten we ze nu allemaal bespreken om uw WordPress-formulieren veiliger te maken.

Beveiligen van WordPress-contactformulier E-mailmeldingen

Zoals we eerder vermeldden, kunnen onveilige e-mails worden bespioneerd en zijn ze onveilig. Er zijn twee manieren waarop u e-mails met formuliermeldingen kunt afhandelen.

1. Verzend geen formuliergegevens via e-mailmeldingen

Het eerste dat u zou willen overwegen, is het niet verzenden van formuliergegevens via e-mails.

Als iemand bijvoorbeeld uw contactformulier indient, krijgt u alleen een e-mailwaarschuwing dat iemand het formulier heeft verzonden en niet de formuliergegevens zelf.

WPForms wordt geleverd met een ingebouwd toegangsbeheersysteem dat uw formuliergegevens opslaat in uw WordPress-database. U kunt eenvoudig naar de pagina WPForms »Inzendingen gaan om alle formulierinzendingen te bekijken.

Formulierinvoer

Opmerking: u moet upgraden naar de betaalde versie van WPForms voor functies voor toegangsbeheer.

2. Verzend beveiligde e-mailmeldingen voor WordPress-formulieren

Voor sommige gebruikers is het verzenden van e-mails met formuliermeldingen noodzakelijk voor hun bedrijf.

Als u bijvoorbeeld een online bestelformulier , een donatieformulier of een betalingsformulier heeft, moet u mogelijk e-mailmeldingen naar uw gebruikers sturen.

Hiervoor moet u een goede SMTP-service instellen om e-mails veilig te verzenden.

SMTP staat voor Secure Mail Transfer Protocol. Het is de industriestandaard om veilig e-mails op internet te verzenden.

We raden u aan G Suite te gebruiken waarmee u een professioneel zakelijk e-mailadres kunt maken. Aangedreven door Google, kunt u de bekende Gmail-interface gebruiken om e-mails te verzenden en te ontvangen.

Als u echter veel e-mails verzendt , raden we u aan Sendinblue , Amazon SES of een van de betrouwbare SMTP-serviceproviders te gebruiken .

Vervolgens moet u uw e-mailservice verbinden met WordPress, zodat al uw WordPress-formuliermeldingen worden verzonden via uw beveiligde e-mailverbinding.

Om dat te doen, moet u de WP Mail SMTP- plug- in installeren en activeren . Het werkt met elke SMTP-e-mailservice en stelt u in staat om WordPress-e-mails gemakkelijk veilig te verzenden.

WP Mail SMTP

Zie onze gids voor het instellen van WP Mail SMTP in WordPress voor gedetailleerde instructies .

Beveiligen van WordPress-formulieren tegen spam en DDoS-aanvallen

Uw website-formulieren zijn openbaar toegankelijk. Dit betekent dat iedereen ze kan openen en vullen. In de volgende stap behandelen we het beperken van formuliertoegang tot specifieke gebruikers, maar voor deze stap behandelen we openbare formulieren.

Wanneer uw formulier voor iedereen op internet toegankelijk is, kan het een doelwit worden voor spammers en hackers. Terwijl spammers uw formulier proberen te gebruiken voor frauduleuze activiteiten, kunnen hackers proberen het te gebruiken om toegang te krijgen tot uw website of zelfs om het neer te halen.

Gelukkig wordt WPForms geleverd met verschillende spampreventiefuncties. Het maakt ook automatisch honeypot antispamtechniek op alle formulieren mogelijk.

Honeypot antispamtechniek standaard ingeschakeld

Honeypot verduistert in feite velden van geautomatiseerde spambots. Het is echter niet de meest effectieve manier om online formulieren te beschermen.

Als u vermoedt dat uw formulieren worden misbruikt of worden aangevallen, kunt u de volgende tools voor spambeveiliging gebruiken.

1. Schakel Google reCAPTCHA in uw formulieren in

WPForms wordt geleverd met Google reCAPTCHA-ondersteuning. Ga gewoon naar de pagina WPForms »Instellingen en klik op het tabblad reCAPTCHA.

ReCAPTCHA toevoegen aan uw contactformulier

Google biedt drie soorten reCAPTCHA-tools aan. We raden aan het selectievakje reCAPTCHA v2 te gebruiken omdat het gebruiksvriendelijker is.

U heeft een sitesleutel en geheime sleutel nodig om reCAPTCHA op uw site in te schakelen. Ga gewoon naar de reCAPTCHA-website en klik bovenaan op de knop ‘Admin Console’.

reCAPTCHA-beheerconsole

Vervolgens kunt u doorgaan en uw websitegegevens bekijken. Geef een label op voor uw site en kies vervolgens reCAPTCHA v2 met het selectievakje ‘Ik ben geen robot’.

reCAPTCHA-instellingen

Klik op de knop Verzenden om door te gaan en je ziet de API-sleutels.

API-sleutels

Ga je gang en kopieer deze sleutels en plak ze in de instellingenpagina van WPForms. Vergeet niet op de knop ‘Instellingen opslaan’ te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

U kunt nu uw formulier bewerken en het reCAPTCHA-veld aan uw formulier toevoegen.

Recaptcha-veld toevoegen aan uw formulier

Je ziet een melding dat reCAPTCHA nu is ingeschakeld voor je formulier. U kunt doorgaan en uw formulier opslaan.

Als u nog geen formulier aan uw website hebt toegevoegd, kunt u eenvoudig de post of pagina bewerken waar u het formulier wilt weergeven en het WPForms-blok toevoegen aan het inhoudsgebied.

Een WPForms-blok aan uw pagina toevoegen

Selecteer eenvoudig uw formulier in het vervolgkeuzemenu en WPForms laadt een voorbeeld van uw formulier. U kunt nu uw bericht of pagina opslaan en deze bezoeken in een nieuw browsertabblad om uw formulier met het reCAPTCHA-veld in actie te zien.

Voorbeeld van contactformulier

2. Schakel Custom Captcha in voor uw WordPress-formulieren

Als u Google reCAPTCHA niet wilt gebruiken, kunt u uw eigen wiskundequiz of vragen gebruiken met WPForms Custom Captcha-add-on.

Opmerking: u hebt een pro-versie van de plug-in nodig om toegang te krijgen tot de aangepaste captcha-add-on.

Ga gewoon naar de WPForms »Addons- pagina om de Custom Captcha-add-on te installeren en te activeren.

Installeer een aangepaste captcha-add-on

Daarna kunt u uw contactformulier bewerken en het Captcha-veld aan uw formulier toevoegen.

Aangepast captcha-veld

Standaard voegt het een willekeurige wiskundevraag toe. U kunt dat wijzigen om uw eigen aangepaste captcha toe te voegen door het captcha-type in tekst te veranderen.

Captcha-type

U kunt uw formulier nu opslaan in een bericht of pagina met behulp van het WPForms-blok.

Een WPForms-blok aan uw pagina toevoegen

Je kunt nu je bericht of pagina bezoeken om de aangepaste captcha in actie te zien.

Toegang tot bepaalde WordPress-formulieren beperken

Een andere manier om uw WordPress-formulieren te beschermen, is door de toegang te beperken tot ingelogde leden, of door middel van een uniek formulierwachtwoord.

WPForms wordt geleverd met een Form Locker-add-on waarmee u verschillende formulierrechten en toegangscontroleregels kunt inschakelen.

Met form locker kunt u:

  • Formulieren met wachtwoordbeveiliging – dit vereist dat gebruikers een wachtwoord invoeren om het formulier in te dienen. Deze extra bescherming helpt het aantal ongewenste formulierinzendingen te verminderen.
  • Formulierinzendingen sluiten na specifieke datum / tijd – dit is geweldig voor alle soorten aanvraagformulieren of andere tijdgevoelige formulieren.
  • Beperk het aantal totale inzendingen – dit is geweldig voor wedstrijden of weggeefacties. Zodra het maximale aantal vermeldingen binnen is, sluiten de WPForms het formulier automatisch.
  • Beperk één deelname per persoon – als u dubbele inzendingen wilt vermijden, dan zult u deze optie geweldig vinden. Dit is erg handig voor beursaanvragen, weggeefacties, enz.
  • Formulieren beperken tot alleen leden – u kunt uw formulieren beperken tot ingelogde gebruikers van uw WordPress-site. Dit is geweldig voor lidmaatschapssites of bedrijven die de ondersteuning willen beperken tot alleen betaalde klanten.

U kunt de instellingen van Form Locker openen in het deelvenster Form Builder-instellingen:

Wachtwoordbeveiliging inschakelen met Form Locker

Uw WordPress-site veilig houden

De beveiliging van uw WordPress-formulieren hangt af van de beveiliging van uw gehele WordPress-website. Met enkele eenvoudige stappen kunt u de beveiliging van uw WordPress-website versterken.

We raden aan om Sucuri te gebruiken , als de beste WordPress-beveiligingsplug-in op de markt. Het wordt geleverd met een website-firewall die verdachte activiteiten blokkeert, zelfs voordat deze uw website bereikt.

Voor meer praktische tips, zie onze complete WordPress-beveiligingsgids voor beginners.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het maken van een veilig contactformulier in WordPress.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *