Hoe u eenvoudig de lettergrootte in WordPress kunt wijzigen - DeLaatbusiness
chatbots marketing

Hoe u eenvoudig de lettergrootte in WordPress kunt wijzigen

5 min


116
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je de lettergrootte veranderen in je WordPress posts of pagina’s?

Soms wilt u misschien een regel of een alinea groter maken of wilt u misschien de lettergrootte van uw hele pagina-inhoud vergroten.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig de lettergrootte in WordPress kunt wijzigen. U leert niet alleen hoe u de lettergrootte in uw WordPress-berichten kunt wijzigen, maar ook hoe u dit op uw website kunt doen.

Verander de lettergrootte in WordPress

Video uitleg

Abonneer u op WPBeginner

Als je liever schriftelijke instructies hebt, blijf gewoon lezen.

Methode 1: Alinea-koppen gebruiken

Het kost uw bezoekers slechts een paar seconden om te beslissen of ze willen blijven of uw website willen verlaten. Dit geeft je heel weinig tijd om ze te overtuigen om op je website te blijven.

Het gebruik van koppen in uw inhoud is een geweldige manier om de aandacht van gebruikers te trekken.

Hiermee kunt u uw berichten en pagina’s onderverdelen in secties met behulp van verschillende koppen (vaak “subkoppen” genoemd).

Koppen zijn ook geweldig voor SEO. Zoekmachines geven juiste titels meer gewicht dan normale alineatekst.

Hoe u een kop toevoegt in de standaard WordPress-blokeditor

U kunt een kop aan uw berichten of pagina’s toevoegen door simpelweg het blok ‘Kop’ toe te voegen. Je kunt ernaar zoeken of het vinden in het gedeelte ‘Algemene blokken’ in de WordPress-blokeditor .

Een koersblok toevoegen in Gutenberg

Het blok wordt standaard ingesteld op Kop 2. Normaal gesproken is het logisch om Kop 2 voor uw subkoppen te gebruiken. Als u dit wilt wijzigen, kunt u eenvoudig op de vervolgkeuzelijst ‘H2’ klikken om een ​​ander formaat te selecteren.

Selecteer uw kopgrootte in de blokeditor

Je kunt dit ook wijzigen in de blokinstellingen aan de rechterkant van het scherm. U kunt daar ook de kleur van de kop wijzigen.

Hoe u een kop kunt toevoegen in de oudere Classic Editor

Als u nog steeds de oudere klassieke editor in WordPress gebruikt , kunt u koppen toevoegen met de vervolgkeuzelijst ‘Alinea’.

Markeer gewoon de tekst die u in een kop wilt veranderen, klik op de vervolgkeuzelijst ‘Alinea’ en selecteer de grootte van uw kop.

Een kop maken door op de vervolgkeuzelijst Alinea te klikken in de klassieke editor

De maten en kleuren van de verschillende kopstijlen worden bepaald door het stijlblad van uw thema (style.css).

Als je een premium WordPress-thema gebruikt , heb je mogelijk de optie om deze instellingen te wijzigen onder Uiterlijk »Aanpassen .

Door ondertitels in uw artikelen te gebruiken, kunnen lezers gemakkelijker volgen wat u hen vertelt. Tegelijkertijd maakt het ook uw WordPress-berichten SEO-vriendelijk .

Methode 2: de grootte van de tekst in de Block Editor wijzigen

Wat als je een alinea of ​​zelfs je hele bericht in een groter lettertype wilt hebben? U kunt dit heel eenvoudig doen met behulp van de standaard WordPress-blokeditor.

Klik gewoon op een alineablok en selecteer vervolgens de lettergrootte onder ‘Tekstinstellingen’ aan de rechterkant.

De tekstgrootte van een alineablok wijzigen

U kunt kiezen uit de vervolgkeuzelijst, die betrekking heeft op Klein, Normaal, Gemiddeld, Groot en Groot. Als u van gedachten verandert, klikt u gewoon op de knop ‘Opnieuw instellen’ om uw alinea weer op de standaardtekst in te stellen.

Er is ook een optie ‘Aangepast’ waar u eenvoudig de gewenste pixelgrootte kunt typen. Als je wilt, kun je ook een grote drop-cap instellen om aan het begin van je alinea te verschijnen.

Deze opties zijn niet beschikbaar in de oudere klassieke editor voor WordPress. Als je ze wilt gebruiken, overweeg dan om de overstap te maken. Onze tutorial over het gebruik van de nieuwe WordPress-blokeditor zal je helpen.

Als je vastbesloten bent om bij de klassieke editor te blijven, dan is deze volgende optie iets voor jou.

Methode 3: verander de lettergrootte met behulp van de TinyMCE Advanced Plugin

TinyMCE Advanced is een WordPress-plug-in die u meer controle geeft over lettergroottes en tekstopmaak, evenals een reeks andere functies.

Dit is vooral handig bij de oudere klassieke editor, maar het werkt ook met de blokeditor. Er wordt een nieuw blok toegevoegd met de naam “Klassieke alinea” met alle TinyMCE-besturingselementen.

Om het te gebruiken, moet je eerst de TinyMCE Advanced- plug- in installeren en activeren . Als u niet zeker weet hoe u dat moet doen, bekijk dan onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in .

Ga vervolgens naar Instellingen »TinyMCE Advanced om de editorinstellingen te configureren. Hier kunt u de knoppen instellen die u wilt gebruiken in de TinyMCE Advanced-werkbalk.

Als u het gebruikt met de klassieke editor, zou u moeten zien dat TinyMCE de vervolgkeuzelijst ‘Lettergrootte’ standaard heeft ingeschakeld in de tweede rij pictogrammen.

Je kunt het naar de eerste rij verplaatsen door het naar boven te slepen als je wilt.

De vervolgkeuzeknop voor lettergroottes in het TinyMCE Advanced-menu voor de klassieke editor

Als u de blokeditor gebruikt, moet u door het scherm scrollen en de vervolgkeuzelijst Lettergrootte toevoegen aan de werkbalk door deze te slepen en neer te zetten:

De knop voor lettergroottes toevoegen aan de TinyMCE Advanced-blokwerkbalk

Zorg ervoor dat u onderaan het scherm op ‘Wijzigingen opslaan’ klikt.

Om de knop in actie te zien, maakt u een nieuw bericht aan of bewerkt u een bestaand bericht.

In de blokeditor heb je nu de mogelijkheid om een ​​blok ‘Klassieke alinea’ toe te voegen. Het heeft de TinyMCE Advanced-bedieningselementen, zoals deze:

Het klassieke alineablok in de blokeditor, toegevoegd door de TinyMCE Advanced-plug-in

In de klassieke editor ziet u de TinyMCE Advanced-werkbalken met een vervolgkeuzelijst met lettergroottes:

De lettergrootte wijzigen met de TinyMCE Advanced-editor

U kunt elke lettergrootte selecteren in de vervolgkeuzelijst.

Opmerking: dit geeft je niet zoveel opties als de WordPress-blokeditor en je kunt niet je eigen lettertypegrootte typen.

Methode 4: Wijzig de lettergrootte van de hele site met behulp van CSS

Als u elke keer dat u een bericht bewerkt de lettergrootte wijzigt, wilt u het misschien gemakkelijker maken door het permanent in uw thema te wijzigen.

Het goede nieuws is dat u de standaardparagraafgrootte op uw hele site kunt wijzigen. De beste manier om dit te doen is door de Theme Customizer te gebruiken onder Uiterlijk »Aanpassen .

Sommige WordPress-thema’s kunnen een optie bevatten waarmee u de lettergrootte kunt wijzigen. Als u deze optie kunt vinden, kunt u deze gebruiken zonder CSS-code te schrijven.

Als uw thema die functie echter niet heeft, kunt u aangepaste CSS toevoegen om uw eigen regels voor lettergroottes toe te voegen.

Klik eenvoudig op de optie ‘Extra CSS’ in de thema-aanpasser. Hier kunt u al uw aangepaste CSS-code opslaan.

De Customizer gebruiken om CSS-code aan uw site toe te voegen

Voeg nu onder het extra CSS-tekstvak uw CSS-code toe. In dit voorbeeld veranderen we de lettergrootte in ’16px’, je kunt een andere lettergrootte kiezen.

123p { font-size:16px; }

Je ziet de wijzigingen direct in het voorbeeld aan de rechterkant van het scherm. Als je tevreden bent met de lettergrootte, klik je op de knop ‘Publiceren’ boven aan je scherm om deze live te maken.

Opmerking: uw aangepaste CSS wordt alleen toegepast op het thema dat u gebruikt. Als je er later voor kiest om over te schakelen naar een ander WordPress-thema , moet je het opnieuw kopiëren en in de Customizer plakken.

De bovenstaande code is alleen van toepassing op alineatekst. Wat als u de lettergrootte van alle h2-subkoppen wilt wijzigen?

Pas de bovenstaande code eenvoudig aan om het h2-element in uw thema als volgt te targeten:

123h2 { font-size:32px; }

U kunt hetzelfde doen met andere koppen door simpelweg h2 te wijzigen in h3, h4 of h5.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je eenvoudig de lettergrootte in WordPress kunt wijzigen. Misschien wilt u ook onze gids over het gebruik van aangepaste lettertypen in WordPress of onze lijst met de beste plug-in plug-in voor WordPress-paginabuilder gebruiken .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *