leads chatbot

10 van de beste digitale marketingstrategieën voor startups

10 min


117

Marketing is in rap tempo veranderd. Sommige marketeers zijn zelfs van mening dat marketing de afgelopen twee jaar meer is veranderd dan in de afgelopen 50 jaar.

De meeste startups maken tegenwoordig gebruik van digitale marketing. Maar niet alle wapens die digitale marketeers in hun arsenaal hebben, zijn even effectief. Sommige digitale marketingstrategieën raakten de roos, terwijl andere niet eens in de buurt komen.

Weet u welke digitale marketingstrategie u moet volgen om de groei van uw bedrijf te stimuleren ?

In de post van vandaag ga ik 9 van de beste digitale marketingstrategieën voor startups delen. Na het lezen van dit bericht heb je een duidelijk beeld van winstgevende digitale marketingstrategieën voor je startup.

1. E-mailmarketing

Ondanks voorspellingen van het overlijden in de marketingwereld, zijn e-mails nog steeds aanwezig en leveren ze marketeers een mooi rendement op investering (ROI) op.

In een recent onderzoek uitgevoerd door Demand Metric en de Data & Marketing Association (DMA), werd geconcludeerd dat e-mailmarketing een indrukwekkende ROI van 122% had.

Dat was vier keer zo hoog als de andere geanalyseerde marketingkanalen. Deze kanalen omvatten betaald zoeken, direct mail en sociale media.

Welke startup zou dat soort ROI op e-mailmarketing niet willen? En het beste van e-mailmarketing is dat u de bank niet hoeft te breken om een e-mailcampagne te voeren .

Hoewel e-mailmarketing zeer effectief is, kunnen niet alle startups de echte kracht van e-mailmarketing benutten. Maar sommige merken blonken uit in e-mailmarketing.

Bekijk de marketingmail die ik van Uber India heb ontvangen, bijvoorbeeld:

E-mailmarketing digitale marketingstrategieën voor startups

Ze maakten een scherpe, boeiende e-mailkopie. Het succes van deze e-mail? Ik nam ‘s avonds een zwembadrit. Hoe kun je zo’n e-mail opstellen?

Hier zijn enkele tips voor het starten van een succesvolle e-mailmarketingcampagne:

 • Veel hangt af van een onderwerpregel – maak het pakkend, boeiend en rijk aan voordelen
 • Vermijd jargon in uw e-mailkopie – schrijf in duidelijke, overtuigende taal
 • Verdeel tekst zodat het gemakkelijk te scannen is – gebruik opsommingstekens en ondertitels
 • Praat over de voordelen die u gaat bieden
 • Optimaliseer e-mails voor mobiele apparaten
 • Voeg een professionele e-mailhandtekening toe

Volgens een recent rapport van Newoldstamp gebruikt 82% van de bedrijven die professionele e-mailhandtekeningen opnemen in hun zakelijke correspondentie deze voor het opbouwen van merkbekendheid. Dit wordt gevolgd door het genereren van verkeer naar hun websites en het genereren van leads.

Onderschat dus niet de kracht van uw dagelijkse zakelijke berichten. Met Newoldstamp kunt u online een interactieve HTML-handtekening maken en alle handtekeningen van uw team beheren vanaf een uniek dashboard.

U kunt ook een softwareoplossing voor e-mailmarketing zoals Sendinblue gebruiken om uw e-mails te plannen, ontwerpen en verzenden.

Het heeft ook een optie voor e-mailmarketingautomatisering waarmee u autorespondersequenties kunt instellen die worden geactiveerd wanneer uw ontvangers actie ondernemen.

product launch consultant

2. Social Media Marketing

Sociale media zijn tegenwoordig een krachtig marketinginstrument geworden.

Volgens een rapport van de Social Media Examiner bevestigde 90% van de marketeers dat sociale media belangrijk is voor hun bedrijf. En 89% van de marketeers gaf aan dat hun initiatieven op het gebied van sociale media hun bedrijven meer bekendheid hebben gegeven.

Social Media Marketing digitale marketingstrategieën voor startups

Social media marketing is naar mijn mening de tweede belangrijkste marketingstrategie voor startups.

Hieronder volgt een lijst met de voordelen van socialemediamarketing:

 • Het verhoogt de blootstelling en het verkeer
 • Social media marketing ontwikkelt loyale klanten
 • Het verbetert de zoekrangschikking en genereert leads
 • Het vestigt thought leadership
 • Verhogingen van de verkoop

Dus, hoe kun je je merk laten groeien op sociale media?

Om uw autoriteit op sociale media uit te bouwen, moet u regelmatig inhoud van hoge kwaliteit maken. U moet de consistentie behouden tijdens het plaatsen van uw inhoud en ook betrokken zijn bij uw publiek.

Deze taken kunnen behoorlijk uitdagend zijn. Daarom helpt het om een ​​marketingtool voor sociale media zoals HubSpot te gebruiken .

Hiermee kunt u naadloos sociale media-inhoud maken en deze handmatig posten op platforms zoals Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Het biedt u ook de mogelijkheid om uw berichten te plannen, zodat u een consistente stroom van inhoud kunt garanderen.

Bovendien?

Hiermee kunt u contact maken met uw publiek en ook uw sociale vermeldingen volgen.

Hoewel bedrijven steeds vaker sociale media-marketing gebruiken, doen ze het niet allemaal op de juiste manier. Velen van hen maken fatale marketingfouten op sociale media .

Hoe kun je deze fouten vermijden?

Allereerst moet u het juiste marketingkanaal voor sociale media kiezen en vervolgens een marketingstrategie voor sociale media ontwikkelen. Alleen omdat één bedrijf enorm succes boekt via Twitter, wil dat nog niet zeggen dat u er ook hetzelfde succes mee zult behalen.

Als uw potentiële klanten zich op Facebook bevinden, stel Facebook dan centraal. Richt je inspanningen ook op LinkedIn als je publiek deel uitmaakt van dit professionele netwerk. Voor uw startup is het beste sociale mediakanaal waar uw potentiële klanten het meest rondhangen.

influencer marketing ebook

Een goede marketingadviseur voor sociale media zal eerst een klantpersonage opbouwen en vervolgens beginnen met het creëren van een socialemediastrategie voor uw bedrijf.

3. Pay-per-click-marketing (Google AdWords)

Pay-per-click (PPC) marketing is een methode om via zoekmachine-advertenties bezoekers naar uw website te halen. PPC is een krachtige marketingtool om verkoopklare leads te genereren.

Als ik naar ‘zonnebrillen in New York’ zoek, ziet de PPC-advertentie er als volgt uit:

Pay-Per-Click Marketing digitale marketingstrategieën voor startups

Geen enkele startup mag marketing met betalen per klik negeren.

Pay-per-click-reclame biedt veel praktische voordelen, zoals:

 • Met de juiste advertentie bereikt u uw klanten op het juiste moment
 • Hoge ROI omdat u alleen hoeft te betalen wanneer een geïnteresseerde persoon klikt
 • Bepaal hoeveel u wilt uitgeven
 • U hoeft niet te wachten op resultaten
 • Gegevens en inzichten om andere marketingstrategieën aan te scherpen

PPC-campagnes putten het budget snel uit. Het vereist dus een bepaald soort expertise om een ​​succesvolle campagne te ontwikkelen die meer conversies genereert dan klikken.

4. Zoekmachineoptimalisatie

Je hebt een website gebouwd met een geweldig ontwerp en je hebt servicepagina’s gemaakt voor alle services die je aanbiedt. En je denkt dat er bezoekers komen. Rechtsaf?

Mis!

Er zijn alleen al honderden websites in uw niche. Hoe kan uw website bovenaan komen als potentiële klanten zoeken naar de zoekwoorden die relevant zijn voor uw bedrijf?

Hier speelt zoekmachineoptimalisatie (SEO) een doorslaggevende rol.

Search Engine Optimization digitale marketingstrategieën voor startups

Zoekmachineoptimalisatie verhoogt niet alleen het verkeer naar uw website, maar schept ook vertrouwen.

Als uw website hoog scoort in de zoekresultaten wanneer uw potentiële klanten zoeken naar de zoekwoorden die betrekking hebben op uw producten of diensten, geeft dit de indruk dat u een gerenommeerd bedrijf bent.

Zoekmachineoptimalisatie is een must voor elke startup. Zorg ervoor dat u de beste SEO-praktijken voor uw website volgt.

Wat kan je nog meer doen?

Om de SEO van uw website te verbeteren, moet u deze consistent bijhouden. Hiervoor raad ik aan om SEMrush te gebruiken . Deze tool is een alles-in-één tool voor uw SEO-behoeften.

Het helpt u bij het uitvoeren van trefwoordonderzoek, het bijhouden van uw SERP-ranglijst, het volgen van uw concurrenten en u kunt ook zien waar u staat in vergelijking met hen.

Wat wil je nog meer?

SEMrush maakt het ook gemakkelijk voor u om backlinks voor uw website te bouwen en wordt geleverd met een ingebouwde website-auditor die u helpt om ook problemen met uw website te achterhalen.

Er zijn echter veel uitdagingen voor startups  met SEO. U kunt deze uitdagingen overwinnen door een goed SEO-bedrijf in te huren.

5. Influencer Marketing

De trend van influencer marketing slaat razendsnel aan. In een onderzoek werd waargenomen dat 84% van de marketeers verwachtte in de komende 12 maanden ten minste één influencer-marketingcampagne te lanceren.

94% van de marketeers in een enquête was van mening dat influencer marketing effectief is.

Influencer-marketing is een zeer effectief hulpmiddel voor startups om hun merken te laten groeien . En het beste is dat het goedkoop is in vergelijking met traditionele marketingkanalen.

Influencer Marketing digitale marketingstrategieën voor startups

Hier zijn enkele redenen waarom startups influencer-marketing zouden moeten toepassen:

 • De meeste klanten zijn immuun geworden voor traditionele marketingkanalen
 • Influencer-marketing is goedkoper dan andere promotiestrategieën
 • Influencer-marketing is eenvoudig te implementeren
 • Mond-tot-mondreclame in influencer marketing schept vertrouwen voor uw merk
 • Klanten gaan in op uw merk vanwege de authenticiteit van influencers

Wanneer u uw bedrijf start, kunt u mogelijk geen grote influencers voor digitale marketing binnenhalen .

Dus wat kan je doen?

Als je geen groot budget hebt, moet je micro-influencers vinden voor je startup. Ze hebben doorgaans een hoger engagementpercentage dan macro-influencers en brengen aanzienlijk lage kosten in rekening vanwege een kleiner aantal volgers.

6. Contentmarketing

Contentmarketing is tegenwoordig een must geworden voor bedrijven, of u nu in het B2B- of B2C-domein werkt.

Bekijk de volgende statistieken van het Content Marketing Institute:

90% van de B2C-organisaties zet zich zeer / zeer in voor contentmarketing en 88% van de B2B-marketeers is het ermee eens dat contentmarketing een belangrijk onderdeel is van hun marketingprogramma’s.

Contentmarketing digitale marketingstrategieën voor startups

Waarom is contentmarketing zo effectief?

Wanneer u uw inhoudstrategie in kaart brengt om de verschillende fasen van het traject van uw koper te volgen, creëert u nuttige inhoud die uw doelgroep graag zal lezen omdat het hun problemen zal oplossen. Dit schept uiteindelijk vertrouwen en verhoogt de conversieratio’s.

Door contentmarketingstrategieën toe te passen voor uw startup, kunt u:

 • Vergroot de zichtbaarheid van uw merk
 • Bouw duurzame relaties op met uw klanten
 • Merkbekendheid en merkherkenning vergroten
 • Bouw geloofwaardigheid en autoriteit op
 • Gedacht leiderschap creëren

Als extra bonus ondersteunt contentmarketing uw SEO- en SMO-inspanningen. U heeft meer inhoud voor de blog van uw website en berichten op sociale media.

Dus, hoe kunt u regelmatig inhoud van hoge kwaliteit maken?

Nieuwe inhoudsideeën bedenken kan een uitdaging zijn. Het kan ook lastig zijn om bij te houden wat trending is.

Echter, HubSpot kan dit probleem oplossen voor u. Het kan u helpen bij het vinden van de best presterende inhoud voor elk zoekwoord. Dit kan u helpen erachter te komen of u dat specifieke zoekwoord moet targeten.

Maar dat is niet alles.

Met deze tool kun je ook influencers in je niche vinden. U kunt dan contact met hen opnemen voor samenwerkingen en uw autoriteit nog verder vergroten.

Houd er rekening mee dat contentmarketing zelden snelle resultaten oplevert. Het duurt even voordat je de resultaten van contentmarketing opmerkt. Maar de impact die het biedt, is langdurig.

7. Retargeting-advertenties

Je startte je startup omdat je overtuigd was van je bedrijfsidee. Waarom? Het was jouw bedrijfsidee, dus je geloofde erin.

Maar uw potentiële klanten zijn misschien niet overtuigd wanneer ze uw website voor het eerst bezoeken. Ze hebben een of meer duwtjes nodig voordat ze daadwerkelijk uw klanten worden.

Retargeting-advertenties doen het probleem.

retargeting ad digitale marketingstrategieën voor startups

Wat is een retargeting-advertentie en hoe werkt deze?

Retargeting is een marketingmiddel waarbij u relevante advertenties toont aan degenen die uw website eerder hebben bezocht.

Wanneer een potentiële klant naar uw website komt, wordt er een pixel (een onopvallend stukje JavaScript) op hun webbrowser geplaatst. Met andere woorden, de browser van uw potentiële klant is gek op koken.

Wat gebeurt er nu?

En wanneer deze klant andere websites bezoekt, wordt het retargetingplatform op de hoogte gebracht door die pixel en krijgt de klant de relevante advertenties aangeboden op basis van de pagina’s die hij / zij op uw website heeft bezocht.

Met effectieve retargeting-advertenties kunt u die bezoekers converteren die eerder interesse in uw producten of services hebben getoond en uw conversieratio verhogen.

8. Virale marketing

Als startup is er geen betere manier om een ​​sterke buzz over uw merk te creëren dan viraal te gaan op internet. Het creëren van content die viraal gaat, kan van uw bedrijf een succes maken.

Wat wil je nog meer?

Bovendien is virale marketing in wezen het resultaat van de gecombineerde inspanningen van de andere technieken die we al hebben besproken. Blendtec is het perfecte voorbeeld van zijn potentieel.

Op een dag verkopen ze niet echt een van hun hoogwaardige blenders. Een virale video van zijn potentieel om vrijwel alles te mengen en de bestellingen begonnen binnen te harken. Eerlijk gezegd was het een ingenieus trucje van de marketeer van het merk.

Blendtec digitale marketingstrategieën voor startups

Afbeelding via YouTube

Dus hoe ga je viraal?

Nou, om het simpel te zeggen, door iets ongelooflijk hilarisch en mogelijk raar te doen (zoals dit out-of-the-box denken van Blendtec). Maak gebruik van sociale media om jezelf te laten opvallen en zo goed mogelijk te delen.

Het is zeker dat het verkeer naar uw website gedurende een bepaalde periode enorm zal toenemen. En als je eenmaal van relatief obscuur naar trending bent gegaan, is je werk voor de helft gedaan. De andere helft zet dat enorme verkeer natuurlijk om in kopers.

Als strategie heb ik gezien dat verschillende B2C-bedrijven er goed gebruik van maken. De Dollar Shave Club is een ander schitterend voorbeeld dat het potentieel ervan illustreert. Als bonus is het ook een ietwat zuinige strategie.

9. Affiliate marketing

Affiliate marketing kan worden behandeld als een broer of zus van influencer marketing. Het is ook afhankelijk van de invloed van mensen om verkoop binnen te halen. Daarom zou u moeten overwegen om het te integreren in uw influencer-campagne.

Bij affiliate marketing kunt u achterover leunen en ontspannen terwijl anderen uw marketing voor u doen. Dat is een nogal vereenvoudigde versie van dingen plaatsen. Disclaimer – Ik raad het achterover leunen niet aan, omdat het nooit je enige strategie zou moeten zijn.

Wat is affiliate marketing?

U werft affiliates voor uw merk om leads voor u binnen te halen. Ze kunnen worden gezien als verkopers die op commissiebasis werken. Deze commissie is geheel aan jou om te beslissen. Of u ze betaalt op basis van de verkopen die ze genereren of tegen een vast tarief per productbasis.

Maar hoe houdt u deze verkopen bij? U doet dit via gelieerde links, dit zijn aangepaste links die u aan uw gelieerde ondernemingen verstrekt. Ze delen de link met hun sociale media-kringen die op hun beurt de link kunnen gebruiken om uw site te bezoeken en een aankoop te doen.

U kunt tools zoals Google Analytics gebruiken om deze aangepaste links te genereren. Verder kunt u zelfs het aantal verkopen volgen dat via elke link binnenkomt om de prestaties van uw partners te volgen.

10. Verwijzingsmarketing

Een van de beste manieren om uw merk te promoten, is door uw klanten het voor u te laten doen. Het starten van een verwijzingsprogramma kan in zo’n situatie een van de beste weddenschappen zijn. U kunt een verwijzingscode met elk van uw klanten delen en zij kunnen die in hun kringen delen.

Dus wat doet dit?

Wanneer iemand uit hun kring van uw merk koopt, kunt u een gratis geschenk of korting geven aan de verwijzende klant. Dit kan hen motiveren om meer mensen te verwijzen en u te helpen uw startup te laten groeien.

Om een ​​verwijzingsprogramma op te zetten, kunt u tools zoals InviteReferrals gebruiken . Deze tool kan u helpen om uw verwijzingscampagne eenvoudig op sociale media, website of mobiele app op te zetten. Met deze tool kunt u ook diepgaande analyses over uw campagne krijgen.

Klaar om te beginnen?

Het bouwen van een succesvolle startup is een zware strijd tegen hevige concurrentie in de zakenwereld van vandaag. Door de juiste digitale marketingstrategieën te kiezen, kunt u zich onderscheiden van de massa.

E-mailmarketing, socialemediamarketing, pay-per-click-advertenties, zoekmachineoptimalisatie, retargeting-advertenties, influencer-marketing, contentmarketing, virale marketing en affiliate marketing leveren een hoge ROI op.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format