De 10 beste online cursussen over digitale marketing (gratis en betaald) - DeLaatbusiness
betekenis chatbot

De 10 beste online cursussen over digitale marketing (gratis en betaald)

11 min


129
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een van de beste manieren om jezelf digitale marketing te leren, is door een online cursus digitale marketing te volgen. Een goede cursus helpt je de vaardigheden op te bouwen die nodig zijn om snel een succesvolle digitale marketeer te worden en je carrière een boost te geven.

In deze post vind je de beste digitale marketingcursussen die online beschikbaar zijn. De lijst bevat zowel gratis als betaalde cursussen van gerenommeerde organisaties.

Voor wie is een cursus digitale marketing bedoeld?

Digitale marketingvaardigheden zijn van cruciaal belang, niet alleen voor professionals op het gebied van digitale marketing, maar ook voor iedereen die in een bedrijf werkt dat online aanwezig is. Dit omvat ondernemers, marketingmanagers, marketingspecialisten en eigenaren van kleine bedrijven.

Waarom zijn dit de beste online cursussen in digitale marketing?

Als u op Google zoekt naar ‘Online digitale marketingcursussen’, vindt u veel cursussen over verschillende digitale marketingdisciplines. Zo zijn er cursussen die zich alleen richten op SEO of social media marketing maar dat geeft je niet een compleet beeld van alle digitale marketingkanalen.

Ik heb in de lijst verschillende soorten en niveaus van cursussen opgenomen die geschikt zijn voor beginners, gemiddelde en gevorderde gebruikers.

De meeste zijn gratis en u kunt meteen aan de slag en uw digitale marketingcarrière een boost geven .

Top 10 digitale marketingcursussen

Dit zijn de meest betrouwbare digitale marketingcursussen die u online kunt volgen en gecertificeerd kunt worden in digitale marketing.

1. IMU plus ( cursussen + coaching +community+masterminds)

De imu is een van de grootste op het gebied van internet marketing. Ze hebben meer dan 200.000 bezoekers per maand, en zijn al 10 jaar actief.

Ik zelf heb ook hun cursus gekocht omdat ze bijna overal bovenaan stonden in google. Tegenwoordig hebben ze zoveel cursussen, masterclasses en videomateriaal dat je voor een maandelijks bedrag onbeperkt internet marketing kunt leren.

De goedkopere optie is om hun boek te kopen (400+ pagina’s). Het boek is al 25000 keer verkocht.

Je krijgt dan toegang tot hun community met duizende ondernemers, maandelijke coaching van IMU en onbeperkt toegang tot al het videomateriaal.

Dit zijn de cursussen in de community:

2. Google Digital Marketing-cursussen (gratis bij certificering)

Google Digital Garage
Online marketingcursussen door Google Digital Garage

Google heeft een online cursusplatform (Digital Garage) dat gratis cursussen biedt over een aantal onderwerpen met betrekking tot carrière of bedrijfsontwikkeling.

Een gebied dat in detail wordt behandeld, is Digital Marketing-training. Google biedt met name de volgende online marketingcursussen:

 • Fundamentals of Digital Marketing (inclusief een digitale marketingcertificering )
 • Hoe een online bedrijf te starten
 • Hoe u ervoor kunt zorgen dat klanten u online vinden
 • Een bedrijf promoten met online adverteren (Google Ads)
 • Een bedrijf uitbreiden naar andere landen
 • Mobiele marketing
 • Promoot een bedrijf met contentmarketing
 • Adverteren op sociale media
 • YouTube-cursus (inclusief certificering)

Alle cursussen bevatten zowel video- als tekstmateriaal en sommige kunnen binnen 3 uur worden voltooid, terwijl andere tot 40 uur kunnen duren.

De certificering voor digitale marketingprincipes is geaccrediteerd door Interactive Advertising Bureau Europe en The Open University.

Waarom inschrijven voor deze cursus?

Als je nieuw bent in digitale marketing en een goed idee wilt krijgen van wat digitale marketing is en hoe de verschillende componenten samenwerken, dan is dit een goede cursus om te volgen.

De certificering wordt ook wereldwijd erkend, wat een geweldige manier is om je carrière een boost te geven.

Lees meer over deze cursus

2. SEO cursus van IMU

In deze cursus leer je om bovenaan google te staan. De IMU krijgt zelf zo’n 200.000 bezoekers per maand, ze weten dus waar ze het over hebben. Bij heel veel internet marketing gerelateerde zoekwoorden staan zij bovenaan.

Bovenaan in Google = Autoriteit

Goede SEO zorgt er niet alleen voor dat je op dagelijkse basis veel gratis bezoekers naar je website trekt. Het draagt ook enorm bij aan je autoriteit en betrouwbaarheid. De ‘eerste’ is vaak de ‘beste’ in de ogen van een zoeker. Veelal worden de websites op de bovenste plekken in Google ook door de media geassocieerd met de marktleider / de #1 autoriteit in een vakgebied.

4. Productlanceringen cursus

Zie deze video voor meer informatie over deze cursus:

3. WordPress cursus

WordPress is de marktleider, ongeveer 40% van alle websites in de wereld zijn gebouwd met wordpress, en het stijgt elk jaar met enkele procenten. Het zou voor veel mensen in bedrijven handig zijn als ze zelf ook dingen kunnen aanpassen in wordperss, en dus niet afhankelijk te zijn van 1 persoon in het bedrijf die alles met de website doet.

Door deze cursus kan iedereen gemakkelijk aanpassingen maken aan de website.

In deze cursus leer je digitale marketing toe te passen en gebruik te maken van WordPress

. Reliablesoft Academy

Reliablesoft Digital Marketing volledige cursusbundel
Reliablesoft Digital Marketing volledige cursusbundel

De volledige cursus digitale marketing wordt aangeboden door Reliablesoft. Reliablesoft is een full-service digitaal marketingbureau dat sinds 2002 SEO en digitale marketingdiensten levert.

De cursusbundel voor digitale marketing heeft zeven cursussen die alle belangrijke aspecten van digitale marketing behandelen. Het omvat met name de volgende cursussen:

 • Basisprincipes van digitale marketing
 • Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
 • Zoekwoordonderzoek
 • Contentmarketing
 • Email reclame
 • Google Analytics
 • Sociale media marketing
 • eCommerce SEO

Na voltooiing van de cursus en vereiste examens, ontvang je een digitale marketingcertificering om je CV te laten zien en nieuwe carrièremogelijkheden te openen.

Waarom inschrijven voor deze cursus?

Wat deze cursus onderscheidt van de rest, is dat het je niet alleen de theorie leert, maar je ook stap voor stap laat zien hoe je digitale marketing kunt gebruiken om je online aanwezigheid te vergroten.

Als een actief digitaal marketingbureau optimaliseren we onze processen voortdurend door verschillende theorieën en technieken te testen, en onze bevindingen worden overgebracht naar onze online cursussen.

Voor u betekent dit dat u zich kunt concentreren op digitale marketingpraktijken en -procedures waarvan bewezen is dat ze werken en niet alleen nuttig zijn in theorie.

Elke cursus behandelt een digitaal marketingkanaal in detail met checklists en bruikbare tips die u kunt toepassen op uw digitale marketingcampagnes.

Het is geschikt voor beginners en iedereen die op de snelst mogelijke manier digitale marketing wil leren.

De cursusinhoud wordt regelmatig bijgewerkt om rekening te houden met de nieuwste digitale marketingtechnieken en -praktijken.

Lees meer over deze cursus

3. SEMRUSH Academy

SEMRUSH Online Academie
SEMRUSH Online Academie

SEMRUSH is het bedrijf achter een van de meest succesvolle digitale marketingtools. Om hun gebruikers en publiek beter van dienst te zijn, hebben ze een academie opgericht met een aantal gratis digitale marketingcursussen.

Hun cursussen omvatten alle digitale marketingdisciplines, waaronder:

 • SEO
 • Contentmarketing
 • PPC
 • Affiliate marketing
 • Sociale media marketing

De hoofdtaal van de cursus is Engels, maar veel van de cursussen zijn ook beschikbaar in het Spaans.

Inschrijven is gratis en na afronding van de cursus en de examens krijg je een certificering.

Het cursusmateriaal bevat zowel video als tekst en alle cursussen worden gegeven door gerenommeerde digitale marketingprofessionals.

Ze behandelen zowel basis- als geavanceerde concepten en hoewel sommige cursussen specifiek zijn over het gebruik van SEMRUSH , zijn er cursussen die algemene concepten behandelen, zoals SEO-basisprincipes, PPC-basisprincipes, technische SEO en socialemediamarketing.

Waarom inschrijven voor deze cursus?

Het leuke van deze cursussen is dat ze worden gegeven door experts uit de branche en naast het uitleggen van de verschillende concepten, leren ze je ook hoe deze in de praktijk kunnen worden toegepast.

Bovendien leert u hoe u SEMRUSH correct gebruikt en dit vergroot uw kansen op het uitvoeren van succesvolle digitale marketingcampagnes.

Lees meer over deze cursus

4. ClickMinded Digital Marketing Course

ClickMinded Digital Marketing Course Bundle
ClickMinded Digital Marketing Course Bundle

ClickMinded is een bedrijf opgericht door Tommy Griffith. Tommy is een ervaren SEO-expert en SEO-trainer. Hij heeft SEO-werk gedaan voor bedrijven zoals Paypal en Airbnb.

Ze bieden een aantal online marketingcursussen voor verschillende marketingkanalen en een cursuspakket voor digitale marketing met alles wat u moet weten om een ​​digitale marketingprofessional te worden.

Hun opleiding voor digitale marketing omvat met name 7 onderwerpen:

 • Sociale media marketing
 • Contentmarketing
 • Email reclame
 • Betaalde advertenties
 • Verkooptrechters
 • Google Analytics
 • zoek machine optimalisatie

Het leuke van de Click Minded-bundel is dat elke cursus wordt gegeven door professionals die in de industrie of in grote organisaties werken.

U kunt zich gratis registreren voor hun masterclass Digital Marketing Framework, maar om volledige toegang tot de bundel te krijgen, moet u $ 997 betalen (eenmalige vergoeding). De cursus wordt geleverd met een certificaat en een 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Hier is een tip voor jou: Hoewel de cursus met korting wordt aangeboden (de normale prijs staat vermeld als $ 3.479), kun je deze met nog meer korting krijgen door je in te schrijven voor hun masterclass-cursus. Nadat je je hebt aangemeld voor de gratis cursus, ontvang je e-mails met betere kortingen op de betaalde cursussen.

Waarom inschrijven voor deze cursus?

Dit is duidelijk niet een cursus voor iedereen. De prijs is hoog voor een freelancer of een solo-professional, maar geen probleem als je voor een groot bedrijf werkt.

Als je bereid bent het bedrag uit te geven, is er zeker waarde te halen uit deze cursus. Als je de basis al kent en via Google Garage- en SEMRUSH-cursussen hebt gewerkt, kun je deze cursus gebruiken om dieper te gaan en alle stukjes en beetjes digitale marketing te verkennen.

Ik raad ook aan om je te registreren voor hun nieuwsbrief, omdat ze via hun blog inhoud van hoge kwaliteit (over verschillende digitale marketingonderwerpen) aanbieden.

Lees meer over deze cursus

5. HubSpot online marketingcursussen

Hubspot Digital Marketing Academy
Hubspot Digital Marketing Academy

Een andere optie om online digitale marketing te leren en je te laten certificeren door een gerenommeerd bedrijf is Hubspot Digital Academy.

Hubspot is een van de toonaangevende bedrijven in de digitale marketingindustrie met een reeks tools, waaronder CRM, SEO-tools, contentmarketing en verkoop.

De online digitale marketingcursussen van Hubspot behandelen de volgende onderwerpen:

 • Inkomende marketing
 • Contentmarketing
 • Email reclame
 • Sociale media marketing
 • Contextuele marketing

Registratie is gratis en u krijgt een erkende certificering na voltooiing van de cursus.

Naast de bovenstaande cursussen bieden ze ook een aantal cursussen aan (zonder certificering) die betrekking hebben op zoekmachineoptimalisatie, bloggen, Facebook-advertenties en andere online marketingkanalen.

Waarom inschrijven voor deze cursus?

Zelfs als je niet van plan bent om de tools van HubSpot te gebruiken in je marketingcampagnes, hebben ze het heel goed gedaan met hun online cursussen, en ze zijn het waard om wat tijd door te brengen en degene te bekijken die je interesseren.

Alle cursussen worden gegeven door experts als Sujan Patel en Matthew Barby, erkende digitale marketingprofessionals met jarenlange ervaring in de branche. De leeromgeving is makkelijk te gebruiken en de cursussen zijn gratis.

Ik stel voor dat je ook deze cursus volgt , waarin wordt uitgelegd hoe HubSpot blogging gebruikt om duizenden bezoekers per dag te krijgen van Google organisch zoeken.

Leer meer over deze cursus

6. Udemy Digital Marketing Course

Udemy Digital Marketing-cursussen
Udemy Digital Marketing-cursussen

Udemy is een van de grootste online leerplatforms. Ze bieden cursussen over een aantal onderwerpen die alle marketinggebieden bestrijken, van SEO tot Google Ads en Sales.

Een van de cursussen die Digital Marketing in detail behandelt, is de Complete Digital Marketing Course Bundle met 12 cursussen. Onderwerpen zijn onder meer:

 • Marktonderzoek
 • WordPress-instellingen
 • SEO
 • SEO schrijven
 • YouTube-marketing
 • Google Ads
 • LinkedIn Marketing
 • App-marketing
 • Email reclame
 • Google Analytics
 • Sociale media marketing
 • Facebook-advertenties

De cursus wordt geleverd met een digitale marketingcertificering, maar is niet gratis. De prijs is $ 199, maar je kunt het krijgen met $ 19 als je geduldig genoeg bent. Meld je aan bij Udemy, voeg de cursus toe aan je verlanglijstje en wacht op de kortingsperiode.

Waarom inschrijven voor deze cursus?

Ik ben geen grote fan van Udemy-cursussen, ik heb in het verleden een aantal cursussen geprobeerd en ze lijken me dat de cursussen zijn gemaakt voor de massa zonder aandacht te besteden aan details.

Ook belooft de cursusbeschrijving soms meer dan wat daadwerkelijk in de cursus wordt geleverd.

Niettemin, als je deze cursus voor een redelijke prijs kunt krijgen en niet $ 199, is het het geld waard. Als je een beginner bent, kun je een heel goed idee krijgen van hoe de verschillende componenten werken, omdat het alles omvat, van websitemarketing tot promotie op sociale media.

Lees meer over deze cursus

7. Digital Marketing Certified Associate Certification Training

Digital Marketing Certified Associate Certification Training
Digital Marketing Certified Associate Certification Training

Deze cursus Digitale marketing wordt aangeboden door SimpliLearn en omvat een aantal disciplines en tools voor digitale marketing.

Het is een cursus voor beginners en omvat:

 • SEO
 • Sociale media
 • Pay-per-click (Facebook en Google Ads)
 • Conversie-optimalisatie
 • web analyses
 • Contentmarketing
 • E-mailmarketing en mobiele marketing

De Digital Marketing Certified Associate (DMCA) is een premium cursus en heeft een premium prijs. Er zijn twee prijsopties: u kunt de cursus online volgen met het materiaal in uw eigen tempo of u kunt zich inschrijven voor een online les. De kosten variëren van $ 750 tot $ 1350.

Waarom inschrijven voor deze cursus?

Het leuke van deze cursus is dat het walkthroughs bevat van meer dan 35 digitale marketingtools, dus tegen de tijd dat je deze cursus voltooit, heb je een heel goed idee van welke tools je moet gebruiken in je digitale marketingcampagnes.

Naast het behalen van een certificaat voor deze cursus, bereidt het je ook voor om te slagen en gecertificeerd te worden voor Google Ads, Facebook, Google Analytics en YouTube.

Als je voor een bedrijf werkt en je baas wilt overtuigen om te investeren in een digitale marketingcursus, dan is dit een zeer goede optie van een vertrouwd bedrijf.

Lees meer over deze cursus

8. Copyblogger online marketingcursus

Internetmarketingcursus door CopyBlogger
Internetmarketingcursus door CopyBlogger

Een van de meest succesvolle websites op het gebied van internetmarketing, vooral als het gaat om het schrijven van inhoud, is Copyblogger.

Brian Clark is de auteur achter copyblogger en de maker van het meest succesvolle WordPress-framework, Genesis.

Hoewel copyblogger, studiopress en Genesis nu deel uitmaken van WPEngine, is Brian’s gratis cursus Internetmarketing nog steeds een geweldige bron om te leren hoe je geweldige inhoud kunt schrijven.

Deze cursus is via e-mail en gedownloade e-boeken en het is gratis. Het enige dat u hoeft te doen, is u registreren met uw e-mailadres.

Waarom inschrijven voor deze cursus?

Geweldige inhoud schrijven is essentieel voor het succes van elke digitale marketingcampagne. Of het nu gaat om advertentieteksten, artikelen of het kopiëren van bestemmingspagina’s, u moet leren hoe u boeiende inhoud kunt schrijven en deze cursus is een geweldige plek om te beginnen.

Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Lees meer over deze cursus

9. Udacity Digital Marketing Course

Udacity Digital Marketing Course
Udacity Digital Marketing Course

Een andere premium digitale marketingcursus is het Digital Marketing Nanodegree-programma van Udacity.

Het bevat alles wat u moet weten om een ​​digitale marketeer te worden, waaronder:

 • Grondbeginselen van online marketing
 • Contentstrategie
 • Sociale media marketing
 • Social media-advertenties met Facebook-blauwdruk
 • Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
 • Zoekmachinemarketing met Google Ads
 • Display-advertenties
 • Email reclame
 • Meet en optimaliseer met Google Analytics

Waarom inschrijven voor deze cursus?

Wat anders is aan deze cursus in vergelijking met andere online cursussen is dat je naast toegang tot het cursusmateriaal ook toegang krijgt tot een technische mentor en een persoonlijke loopbaancoach en carrièrediensten.

Dit is vooral handig als u een beginner bent in digitale marketing en iemand wilt hebben om over technische problemen te praten en advies nodig heeft over hoe u uw digitale marketingcarrière kunt opbouwen.

Natuurlijk krijg je de bovenstaande services niet gratis. Om je toegang tot het cursusmateriaal en de services te behouden, moet je een premium prijs van $ 399 per maand betalen. Naar schatting heb je minimaal 3 maanden nodig om het materiaal door te nemen.

Dit is absoluut een goede cursus voor beginners, maar niet voor iedereen. $ 399 per maand betalen voor een cursusabonnement is veel voor freelancers of zelfstandigen, dus dit is meer geschikt voor marketeers die werken met grote bedrijven die het kunnen betalen.

Lees meer over deze cursus

10. Optinmonster Digital Marketing Training

OptinMonster digitale marketingtraining
OptinMonster digitale marketingtraining

Optinmonster is een van de meest succesvolle tools om websiteconversies te verhogen. Om hun gebruikers voor te lichten, hebben ze een aantal gratis cursussen gemaakt over onderwerpen met betrekking tot e-mailmarketing en conversie-optimalisatie.

Waarom inschrijven voor deze cursus?   Hoewel de optinmonster digitale academie geen cursussen over alle digitale marketingonderwerpen bevat, is het de moeite waard om een ​​kijkje te nemen, want als je eenmaal het verkeer naar een website hebt weten te krijgen, heb je conversies nodig en dit is precies wat je in deze cursussen leert.

Registratie is gratis en de cursussen zijn gemakkelijk te volgen, geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Lees meer over deze cursus

Belangrijkste lessen

Je moet een reeks vaardigheden verwerven om een ​​succesvolle digitale marketingprofessional te worden.

Digitale marketing is geen enkele discipline, maar bevat een aantal principes die alle online marketingkanalen omvatten.

Aan het einde van de dag, wanneer u solliciteert voor een digitale marketingjob, moet u bewijzen dat u kennis heeft van ten minste het volgende:

 • zoek machine optimalisatie
 • Betaalde zoekadvertenties (Google Ads en Facebook)
 • Email reclame
 • web analyses
 • Contentmarketing
 • Conversie-optimalisatie

Het volgen van een cursus digitale marketing is een van de beste manieren om die vaardigheden snel te verwerven. Vervolgens kunt u zich concentreren op het opbouwen van uw praktijkervaring door ofwel aan uw eigen websites te werken, een baan in het veld te krijgen als freelancer of bij een gevestigd digitaal marketingbureau.

De meeste cursussen in deze gids zijn gratis en perfect voor beginners. U kunt de cursussen in de bovenstaande volgorde bekijken en u inschrijven voor de cursussen die het beste bij u passen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *