62799703 - tokyo, japan - june 5, 2016: apple iphone 6s with airbnb website on the screen.airbnb is a website for people to list, find,and rent lodging.airbnb an online platform for accommodation

Hoe kan digitale marketing mij helpen mijn bedrijf te laten groeien?

7 min


125

Met de verandering en evolutie van moderne technologieën doen kleine en middelgrote bedrijven er alles aan om bij te blijven, wat geldt voor de rest van de menselijke samenleving. Brick-and-mortar-bedrijven veranderen ofwel hun bedrijfsmodellen in een online, ofwel versterken bestaande marketinginspanningen met digitale marketingstrategieën – in een poging een groeiende en zeer lucratieve online marktplaats te veroveren.

Het is namelijk het proces van het online aantrekken van doelgroepen dat het verschil zal betekenen tussen een succesvol bloeiend bedrijf – en een mislukt bedrijf. Zelfs als u dagelijks veel verkeer naar uw website ontvangt, zouden ze niets opleveren, tenzij ze worden omgezet in leads of verkopen. In de digitale arena waar het bedrijfsleven en de handel naar toe gaan, bieden digitale marketingtools en -technieken ondernemers de beste kansen op concurrentie, overleving en zelfs bedrijfsgroei.

De volgende 12 redenen zullen u laten zien waarom het gebruik van digitale marketing niet alleen een investeringsgewijze beslissing is, maar ook een effectief marketingkanaal dat u kan helpen uw bedrijf te laten groeien.

1. Omdat digitale marketing het online speelveld nivelleert 

Voorbij zijn de dagen dat ondernemers nog steeds het idee verwelkomen dat digitale marketing alleen bedoeld is voor multinationals en grote bedrijven die over voldoende middelen beschikken om een ​​online marketingcampagne op te zetten. Digitale marketing effent het speelveld en biedt kleine en middelgrote ondernemingen de kans om te concurreren met de grote jongens en hun deel van gericht verkeer aan te trekken.

Met digitale marketing hebben kleine bedrijven nu de middelen om verkoop- en marketingprocessen uit te voeren die voorheen alleen beschikbaar waren voor grote bedrijven. Zonder een callcenter kunnen kleine bedrijven effectief met meerdere klanten communiceren, zelfs met klanten uit alle delen van de wereld, zelfs als ze geen fysieke winkels of filialen op deze locaties hebben.

2. Omdat digitale marketing kosteneffectiever is dan traditionele marketing

Kleine bedrijven hebben heel weinig middelen en zelfs kapitalisatie. Dit is de reden waarom Digital Marketing hen een beter en veel kosteneffectiever marketingkanaal biedt dat resultaten oplevert. Gartner’s Digital Marketing Spend Reportbenadrukte dat tot 40% van de respondenten beweerde aanzienlijke besparingen te behalen door digitale marketingmethoden voor hun producten en diensten te gebruiken.

Dat is de reden waarom volgens de Gartner-enquête 28% van de ondervraagde bedrijfseigenaren de toewijzing van marketingbudgetten zal verschuiven van traditionele mediakanalen en ze zal investeren in digitale online marketingtools en -technieken. HubSpot bevestigt dit zoals weergegeven in de onderstaande grafiek die bevestigt hoe digitale marketeers betere Cost-Per-Lead (CPL) krijgen in vergelijking met andere marketingkanalen.

sociale media en e-mailbezorging verlagen lagere CPL's

3. Omdat digitale marketing conversie levert 

Bedrijven die online producten en diensten op de markt brengen, meten succes door het percentage inkomend verkeer te converteren naar leads, abonnees of verkopen, afhankelijk van de beoogde doeleinden van uw website. Zonder conversie zou al uw verkeer niets betekenen en al uw marketinginspanningen gaan gewoon verloren. Daarom stroomlijnen bedrijfseigenaren hun digitale marketingcampagnes naar conversie-optimalisatie , waardoor het boven alles een topprioriteit wordt.

Topprioriteiten voor digitale marketeers in 2013

 Er zijn verschillende tools en technieken die u kunt gebruiken voor uw digitale marketingcampagne zoals Search Engine Optimization, social media marketing en e-mailmarketing. Zoals te zien is in de onderstaande grafiek van HubSpot’s State of Inbound Marketing Report 2013 , zullen deze drie die snelle en effectieve communicatie en interactie met doelgroepen genereren, beter dan gemiddelde resultaten opleveren in termen van hogere conversieratio’s.

sociale media en zoek bovengemiddelde leadconversie

4. Omdat digitale marketing helpt om betere inkomsten te genereren 

Hogere conversieratio’s die worden gegenereerd door effectieve digitale marketingtechnieken, zullen u en uw bedrijf heel wat winstgevende voordelen opleveren in termen van betere en hogere inkomsten. Google bevestigt dit in een onderzoek met IPSOS Hong Kong, dat claimt dat 2,8 keer betere omzetgroei verwacht voor bedrijven die digitale marketingstrategieën gebruiken voor degenen die dat niet doen.

Met een betere verwachte omzetgroei, zullen kleine en middelgrote ondernemingen die digitale marketingtechnieken gebruiken, 3.3 keer betere kansen hebben om hun personeelsbestand en bedrijf uit te breiden en hun deuren te openen voor betere, grotere en verder reikende markten in binnen- en buitenland. Kevin O’Kane, Head of SME bij Google Asia-Pacific, omschrijft internet als een raket voor groei voor kleine en middelgrote ondernemingen.

5. Omdat digitale marketing interactie met doelgroepen mogelijk maakt 

Een van de redenen waarom digitale marketing traditionele marketingkanalen overneemt, is het vermogen van internetmarketingtools om in realtime met doelgroepen te communiceren. Betrokkenheid in welke vorm dan ook is wat uw klanten verwachten te ontvangen in interactie met uw merk of bedrijf. Hoe uw bedrijf met dergelijke engagementen en interacties omgaat, zal het verschil betekenen tussen zakelijk succes en falen – net zoals het eMarketer-rapport Key Digital Trends voor 2014 zegt, zoals hieronder weergegeven.

realtime marketingstatistieken

Interactie en het voorzien van uw klanten van de juiste aanspreekpunten kan u inzicht geven in wat uw doelgroepen willen. Deze essentiële informatie zal u helpen om de juiste reeks volgende stappen te zetten, uw klanten een nog betere ervaring te bieden, goede relaties met hen op te bouwen – hun loyaliteit en vertrouwen te winnen dat u nodig zult hebben wanneer uw bedrijf begint te groeien.

6. Omdat digitale marketing zich richt op de mobiele consument 

Mobiel internet zal ongetwijfeld de volgende golf van informatieverspreiding en communicatiekanaal zijn, veroorzaakt door de snelle verspreiding van smartphones, tablets en andere internetapparaten. Deze mobiele apparaten zijn een centraal onderdeel geworden van het Amerikaanse leven dat 91% van de volwassenen in de Verenigde Staten hun apparaten altijd binnen handbereik hebben.

Dit zou het beste moment zijn om digitale marketingcampagnes te hebben gericht op mobiele consumenten, die de weg vrijmaken voor betere groei en snellere expansie. Mobiele gadgets zijn geëvolueerd van louter alternatieven voor laptops en pc’s tot iets dat hun aankoopbeslissingen beïnvloedt, zoals bevestigd door een ander rapport van eMarketer .

7. Omdat digitale marketing zorgt voor merkreputatie 

De kracht van digitale marketing ligt in het vermogen om gericht verkeer aan te trekken. Dit soort doelgroepen voor uw inhoud zijn waarschijnlijk al klaar om meer te weten over uw merk, producten of diensten en zijn mogelijk voldoende geïnteresseerd om te kopen wat u te bieden heeft. Het nakomen van wat u beloofde, zal u helpen om een ​​betere relatie met uw doelgroepen te ontwikkelen, hen te helpen over te schakelen naar betalende klanten die zullen terugkeren en nog meer interactie zullen hebben met uw site – op een regelmatige en continue basis.

Dit zal gunstig zijn voor uw merkreputatie, aangezien tevreden klanten waarschijnlijk andere mensen zullen vertellen over hun ervaring met uw merk, product of dienst. Uw merkreputatie zal zoals verwacht viraal gaan, waardoor nieuwe deuren worden geopend voor kansen om grotere markten te bereiken en bedrijfsgroei te bereiken.

8. Omdat digitale marketing een betere ROI biedt voor uw marketinginvesteringen 

Met betere inkomsten en betere branding kan digitale marketing een beter rendement op investeringen (ROI) bieden dan traditionele media- en marketingkanalen. Met traditionele media zijn de kosten te hoog voor kleine en middelgrote ondernemingen om van te profiteren, en de ontvangen resultaten zijn enigszins vaag en moeilijk te meten.

Digitale marketing kan daarentegen eenvoudig worden gevolgd en gemonitord, met resultaten die onmiddellijk worden gerealiseerd en gemeten zodra doelgroepen contactgegevens verstrekken, zich abonneren op een nieuwsbrief of trainingsprogramma of een aankoop doen. De sleutel tot succes bij digitale marketing is echter het genereren van een gestage stroom van gericht verkeer dat wordt omgezet in verkopen en leads. Hoe meer uw bedrijf dit soort verkeer genereert, hoe sneller u uw ROI kunt realiseren.

9. Omdat digitale marketing het vertrouwen van mensen wint 

Digitale marketing speelt in op de huidige online trend die meer gericht is op signalen van sociale media als gevolg van directe en meer persoonlijke interactie tussen een merk of bedrijf en hun doelgroepen. In de Nielsen Global Online Consumer Survey waarbij 25 duizend consumenten uit ten minste 50 landen betrokken waren, beweerde 90 procent van de respondenten dat ze informatie over een bepaald merk, product of dienst zouden vertrouwen als de gegevens afkomstig zijn van mensen die ze kennen.

Digitale marketing maakt gebruik van signalen van sociale media, sociale bewijzen en getuigenissen van daadwerkelijke consumenten die eerder een product of dienst hebben gekocht, er lid van zijn geworden of gebruik hebben gemaakt van een bepaald merk of bedrijf. Hoe betrouwbaarder deze sociale signalen zijn, hoe hoger het vertrouwenspercentage dat het kan genereren van doelgroepen, waarvan de meeste potentiële klanten kunnen zijn.

10. Omdat digitale marketing mensen ertoe aanzet gunstige actie te ondernemen 

While social signals and testimonials help earn trust from targeted audiences, Digital Marketing makes use of effective strategies that will entice people to take a favorable action your brand or business intends them to take. Conversion to leads or sales is still initiated and under full control by the website visitor. They are not compelled to do so but digital marketers can make use of clever and innovative ways to entice conversion using Calls-To-Action.

Call-To-Action specificeert wat uw webbezoekers vervolgens moeten doen – om zich aan te melden, leuk te vinden, iets te downloaden, te bellen of te kopen – specifieke stappen die hen ertoe zullen aanzetten om een ​​gunstige actie uit te voeren. Innovatieve vormen, knoppen en teksten worden geoptimaliseerd op basis van kopie, kleurenschema, afbeeldingen en zelfs positionering op de pagina om de beste resultaten te genereren in termen van het genereren van gunstige actie.

11. Omdat digitale marketing u klaar maakt voor het internet der dingen 

Het ‘internet der dingen’ is een wereldwijd ecosysteem van onderling verbonden apparaten – tablets, smartphones, gadgets, apparaten en meer – die via internet met elkaar kunnen communiceren. Klinkt als iets van een Sci-Fi-thriller, maar dit is waar de verwachte 24 miljard gadgets tegen het jaar 2020 daadwerkelijk naartoe zullen gaan. Digitale marketing bereidt uw bedrijf voor op deze mogelijkheid, een onderling verbonden ecosysteem dat doordringt in elk aspect van het leven van mensen. Overleven voor uw bedrijf in het tijdperk van het ‘internet der dingen’ betekent opname in dit onderling verbonden raster – waardoor u een toegangsvenster krijgt om doelgroepen te bereiken die tot dit online raster behoren.

12. Omdat digitale marketing zorgt voor zakelijk overleven online

Het is een normaal verschijnsel dat fysieke bedrijfsvestigingen bezoekers tegenkomen die hun winkel binnenkomen, producten doornemen en inspecteren en vervolgens vertrekken zonder iets te kopen. Veel soorten mensen zoals deze komen en gaan, maar een beperkt aantal mensen zal daadwerkelijk een aankoop doen en als ze tevreden zijn, zullen ze later terugkomen voor meer. Als u minder van de laatste en meer van de weinige krijgt, zal uw fysieke onderneming vroeg of laat ophouden te bestaan.

Uw bedrijf kan hiermee vergeleken worden. Zelfs als u tonnen websitebezoekers heeft maar geen van hen ooit converteert, houdt uw bedrijf ook op te bestaan. Digitale marketing helpt u gebruik te maken van bewezen strategieën en technieken die niet per se meer verkeer aantrekken, maar zeer gericht verkeer dat resultaten oplevert. Het richten van het juiste soort mensen dat de juiste resultaten oplevert, is waar het bij Digital Marketing om draait: overleven voor uw bedrijf.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format