Hoe leer ik digitale marketing? - DeLaatbusiness

Hoe leer ik digitale marketing?

17 min


88
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Moet ik meer leren over digitale marketing?

Of u nu de eigenaar bent van een beginnende startup of de CEO van een succesvol bedrijf, digitale marketing zal een essentieel onderdeel zijn van de advertentiestrategie die u of uw werknemers ondernemen om de merkbekendheid te vergroten en de verkoop te verhogen.

Bedrijven zijn afhankelijk van succesvolle digitale marketingcampagnes om zichtbaarheid en verkoop te krijgen via hun online portals. In de woorden van Chris Brogan , CEO van Owner Media Group : “ marketeers moeten digitale relaties en reputatie opbouwen voordat ze een verkoop sluiten. “De traditionele vormen van eenrichtingsreclame werken niet meer en u moet uw online klanten in een tweerichtingsgesprek betrekken om ze te converteren. Dat is waar effectieve digitale marketingcampagnes binnenkomen.

Zelfs als u denkt dat digitale marketing geen essentieel onderdeel is van uw dagelijkse taken, zult u er misschien versteld van staan ​​dat dit in feite zo is. Elke keer dat je tweet, post, deelt of reageert op sociale media, breng je jezelf op de markt en bouw je je eigen persoonlijke merk online op. Als u de bewoordingen van een e-mailcampagne aanpast, de afbeeldingen voor een bannercampagne aanpast of contact opneemt met een potentiële online advertentiepartner, houdt u zich actief bezig met digitale marketing.

Door te leren hoe u een effectieve digitale marketeer kunt zijn, kunt u ervoor zorgen dat u de boodschap overbrengt die u van plan bent – zowel persoonlijk als professioneel – en de gewenste resultaten ziet. Door deze vaardigheden te ontwikkelen, kunt u ook beter het werk van uw werknemers volgen, zodat u kunt begrijpen of de campagnes die uw bedrijf implementeert, zijn geoptimaliseerd voor succes, en kunt u verbeterpunten identificeren.

Welke vaardigheden heb je nodig voor digitaal marketingsucces?

Er zijn veel verschillende facetten bij digitale marketing en het is essentieel om jezelf een algemene opleiding te geven op al deze verschillende gebieden – van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en sociale media tot e-mailmarketing – als je wilt begrijpen hoe verschillende disciplines samenwerken om succes drijven.

Wanneer u digitale marketingprofessionals rekruteert om zich bij uw team aan te sluiten, moet u op zoek gaan naar diegenen die deze algemene basis bezitten en ook uitblinken in een tot twee specialistische gebieden. Rand Fishkin, van de toonaangevende zoekmachine-marketingsite Moz , noemt een persoon met dit basisbegrip van meerdere digitale marketingdisciplines en specialisme op een of twee gebieden een “T-Shaped Web Marketer”, en zegt dat dergelijke kandidaten waardevolle activa zijn voor bedrijven omdat ze begrijpen hoe verschillende disciplines bij elkaar passen en waar nodig kunnen ondersteunen op verschillende gebieden.

Dus begin te denken als een T-Shape als je in de toekomst het beste voor je bedrijf wilt kunnen vinden en werven!

Afbeelding die laat zien wat een T-vormige marketeer is.

Hoe u gratis digitale marketing thuis kunt leren: een stapsgewijze handleiding

Het goede nieuws is dat het leren van de vaardigheden die je nodig hebt voor digitale marketing vaak thuis, in je vrije tijd, mogelijk is dankzij de schat aan gratis online bronnen die beschikbaar zijn. We bespreken onze favoriete bronnen hieronder en geven ons advies over hoe u aan de slag kunt.

Dit zijn onze zes stappen voor succes op het gebied van digitale marketing:

Stap 1 – Studeer

Verkrijg de nodige kennis om een ​​succesvolle digitale marketeer te worden door gratis online gidsen te lezen – alles van blogposts tot eBooks en cursusmateriaal gemaakt door ervaren marketeers, marketingbureaus en universiteiten.

Stap 2 – Oefenen, oefenen, oefenen

De beste vorm van onderwijs is actief in praktijk brengen wat je hebt geleerd. Maak testcampagnes, bewaak de resultaten, optimaliseer de campagnes en leer van je fouten. U volgt de instructies van het studiemateriaal dat u gebruikt en er zijn geen risico’s aan verbonden, aangezien u nog niet te maken heeft met digitale advertentiebudgetten voor echte bedrijven.

Stap 3 – Word gecertificeerd en gekwalificeerd

Nu u zeker bent van het studiemateriaal, neemt u de bijbehorende certificeringen en kwalificaties om uw kennis te testen.

Stap 4 – Start uw eigen digitale marketingblog

Als u uw eigen digitale marketingblog heeft, kunt u oefenen wat u hebt geleerd en uw expertise demonstreren. Het zal u ook helpen om connecties te maken in de branche terwijl u gastschrijvers zoekt, meningen over uw berichten uitnodigt en aanbiedt om voor andere publicaties te schrijven.

Stap 5 – Zoek training en ondersteuning van ervaren digitale marketeers

Gebruik die nieuwe contacten die je hebt gemaakt goed. Om door te groeien als digitale marketeer, heb je ondersteuning en begeleiding nodig van ervaren professionals die je in de goede richting kunnen wijzen.

Stap 6 – Blijf leren en verbeteren

Digitale marketing is een steeds veranderend en evoluerend veld dat van haar beoefenaars vereist dat ze ook constant evolueren. Stop nooit met het zoeken naar nieuw leermateriaal en mogelijkheden om je vaardigheden te verbeteren.

Kleine infographic om gratis digitale marketing te leren

Welke certificering is het beste voor digitale marketing?

Google Ads-certificering is een professionele accreditatie die wordt toegekend aan digitale marketeers die bekwaam zijn in basis- en geavanceerde aspecten van Google Ads. Het is van vitaal belang voor iedereen die aan de slag wil gaan met digitale advertenties en wil werken in de zoek-, display-, mobiele, video- of winkeladvertentieruimte. Het is vooral belangrijk voor Pay-Per-Click (PPC) -professionals, die constant Google Ads gebruikenom campagnes te implementeren, monitoren en volgen. Om Google Ads-gecertificeerd te worden, moet u twee certificeringsexamens behalen: het Google Ads Fundamentals-examen, dat basisconcepten behandelt, de voordelen van betaalde advertenties en praktische tips voor het beheer van betaalde advertentiecampagnes, en een van de diverse digitale advertentiecursussen die worden aangeboden – u kunt kiezen uit advertenties voor zoeken, display, mobiel, video en winkelen.

Het Digital Marketing Institute biedt misschien wel de definitieve digitale marketingcertificering en biedt diegenen die met goed gevolg de examens hebben afgelegd en het cursusmateriaal hebben afgerond met de status Certified Digital Marketing Professional. Er zijn drie verschillende kwalificatieniveaus; Professioneel, leider en meester. Investeren in een DMI-certificering kost u ongeveer $ 1.990 per kwalificatieniveau, maar de onderscheiding zal echt indruk maken op potentiële zakenpartners en investeerders.

Google Digital Garage leert u de basisprincipes van digitale marketing en biedt een algemene certificering voor het opbouwen van uw online aanwezigheid, het analyseren van prestaties, het bepalen van uw website en bedrijfsdoelen en nog veel meer. Het is een essentiële eerste stap in digitale strategie, analyse en display-advertenties die certificering biedt die u zeker wilt hebben.

Afbeelding met tekst, beste gratis online digitale marketingcursussen

Wat zijn de beste gratis online digitale marketingcursussen?

Er zijn veel gratis digitale marketingcursussen online beschikbaar, variërend van algemene introductiecursussen tot specifieke kwalificaties voor verschillende digitale marketingdisciplines. We hebben de kwalificaties en cursussen vermeld die volgens ons het meest waardevol zijn voor u als bedrijfseigenaar die de effectiviteit van uw digitale marketingcampagnes wil optimaliseren.

5 gratis affiliate marketing cursussen

Affiliate marketing is de praktijk van het verkopen van producten van anderen voor een commissie – ook wel bekend als affiliate fee. Als u uw producten wilt adverteren en verkopen via een aangesloten netwerk, is het essentieel om uw bredere vaardigheden op het gebied van inkomende marketing te verbeteren en ervoor te zorgen dat u bekend bent met de principes van effectief online adverteren. We hebben hieronder een breed scala aan cursussen vermeld om u te helpen uw vaardigheden af ​​te ronden en uw begrip van dit cruciale gebied van digitale marketing te vergroten.

De conversiecursus Unbounce-bestemmingspagina is een gratis online cursus met meerdere onderwerpen, allemaal ontworpen om u te helpen begrijpen hoe u hogere conversies kunt krijgen van uw bestemmingspagina’s; een essentiële vaardigheid in uw digitale marketingtoolkit.

De online training van Google Ads is onderverdeeld in secties over digitale verkoop- en display-, mobiele, zoek-, video- en winkeladvertentiedisciplines. Het geeft je een fantastisch overzicht van hoe affiliate marketing werkt op het netwerk van Google.

HubSpot Academy biedt een gratis en uitgebreide inkomende digitale marketingcursus met meer dan vier en een half uur aan informatie geleverd via 38 lezingen – helemaal gratis! Je leert over inbound marketing en lead nurturing, evenals een breed scala aan algemene digitale marketingdisciplines, van SEO tot optimalisatie van bestemmingspagina’s

Google biedt een gratis cursus over het promoten van een bedrijf met behulp van online adverteren , die bestaat uit vijf modules met videozelfstudies die u helpen bij het creëren van een succesvolle reclame- en marketingstrategie, waaronder e-mailmarketing, video- en display-advertenties.

De gratis gids van Google voor Google Ads is ontworpen om u snel op weg te helpen, met modules over aan de slag, mobiele optimalisatie en praktische tips waarmee u display-advertenties kunt maken die klikken omzetten in verkopen.

Gratis Analytics-cursussen

Zonder een grondige kennis van analyses, kunt u de prestaties van uw digitale marketingcampagnes niet echt vaststellen. Er zijn verschillende belangrijke analyseplatforms die digitale marketeers gebruiken om de belangrijkste statistieken voor hun online advertentie- en zoekmarketingcampagnes bij te houden, maar misschien wel het belangrijkste platform is Google Analytics (GA). De onderstaande cursussen helpen u om grip te krijgen op GA en deze te gebruiken om campagnes te volgen.

Google Analytics voor beginners is een inleidende videocursus die door Google wordt gegeven en die uit vier blokken en 17 lessen bestaat. U kunt de cursus gratis volgen en meer leren over hoe Google Analytics werkt, hoe u door de menu’s navigeert, rapporteert en dashboards en snelkoppelingen instelt, naast andere belangrijke leergebieden.

Als u meer zelfvertrouwen heeft met het inleidende cursusmateriaal van Google Analytics, kunt u de individuele kwalificatie van Google Analytics volgen , die zowel basis- als geavanceerde Google Analytics-concepten omvat. Leergebieden zijn onder meer planning en principes, implementatie en gegevensverzameling, configuratie en administratie, en conversie, attributie, rapporten, statistieken en dimensies. U kunt kiezen tussen modules voor beginners en gevorderden en de studiegidsen gebruiken om u voor te bereiden voordat u het examen aflegt.

Google Data Studio leert u hoe u uw gegevens kunt visualiseren in grafieken en tabellen die verbinding maken met verschillende gegevensbronnen, zodat u inzichten kunt delen en met uw team kunt samenwerken terwijl u uw rapportageproces versnelt met aantrekkelijke ingebouwde voorbeeldrapporten. Data Studio maakt verbinding met Google Ads, Google Analytics en andere Google Marketing Platform-producten, waaronder Google Spreadsheets, YouTube en Google Search Console, en een reeks databases en socialemediaplatforms.

Gratis cursussen over zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is de kunst van het optimaliseren van uw inhoud en technische websitestructuur om prominente posities te behalen op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). Goede SEO is een gratis manier om organisch een breder publiek te bereiken en het succes van uw online aanbod te vergroten, maar u moet ervoor zorgen dat u uw inhoud correct optimaliseert en op de markt brengt om resultaten te zien. Deze gratis SEO-cursussen helpen u uw basisvaardigheden aan te scherpen en beginnen met het maken van effectieve zoekmarketingcampagnes.

Het Alison Diploma in E-Business is een gecertificeerde cursus voor digitale marketing die gratis wordt aangeboden. Hoewel de cursus een breed scala aan onderwerpen behandelt, ligt de nadruk vooral op SEO, Google Analytics en Google Ads – gebieden die van vitaal belang zijn voor zoekmarketingprofessionals.

SEMrush Academy is een ongelooflijke bron voor digitale marketingprofessionals. De academie biedt gratis leermiddelen en examens voor zoekmachinemarketing (SEM). U kunt het SEMrush SEO Toolkit-examen afleggen om de SEMrush-certificering te behalen.

Backlinko’s definitieve gids voor Google Search Console-beheer is een fantastische manier om te leren hoe u het meeste uit de nieuwe zoekconsole kunt halen en uw technische SEO effectief kunt optimaliseren. De gids geeft u ook inzicht in hoe u meer organisch verkeer kunt krijgen en geavanceerde tips en strategieën die u zullen helpen een effectievere digitale marketeer te worden.

Gratis contentmarketing / digitale PR-cursussen

Contentmarketing is een manier om uw merk zichtbaarder te maken en zijn autoriteit online te vergroten door hoogwaardige, boeiende inhoud te produceren waar andere websites naar willen verwijzen en waarnaar ze willen linken. De beste contentmarketingcampagnes zijn effectieve partnerschappen waarvan zowel u als de websites, influencers op sociale media en bedrijven waarmee u samenwerkt, profiteren. Deze gratis contentmarketing- en digitale PR-cursussen helpen u bij het opzetten van uw eigen effectieve campagnes.

De gratis cursus Contentmarketingcertificering van Hubspot is een geweldige introductie tot het creëren, hergebruiken en promoten van digitale inhoud. De cursus bestaat uit 11 lessen verdeeld over 32 video’s en duurt iets meer dan vier uur in je vrije tijd. Aan het einde van de cursus heb je geleerd hoe je een raamwerk voor het maken van inhoud kunt ontwerpen, geoptimaliseerde inhoud kunt maken en hergebruiken waar zoekmachines zoals Google dol op zijn, en een meer strategische inhoudmarketeer wordt. Onderwerpen zijn onder meer het begrijpen van contentmarketing, de kracht van storytelling, het genereren van contentideeën en het bouwen van een framework voor het maken van content.

Een van de grootste influencers van digitale marketing en de bestsellerauteur van de New York Times, Neil Patel, heeft een gratis stapsgewijze handleiding voor contentmarketing gemaakt , ontworpen om nieuwe digitale marketeers kennis te laten maken met het concept van storytelling als een belangrijk verkoopinstrument. Het staat vol met handige hints en tips, geschreven in gemakkelijk te verteren taal.

Optinmonster biedt een gratis beginnershandleiding voor contentmarketing en hoe u deze kunt gebruiken om naamsbekendheid te vergroten bij een doelgroep. De gids behandelt essentiële onderwerpen zoals contentmarketingtools en het meten van ROI, evenals voorbeelden van contentmarketing en veelgestelde vragen.

Gratis copywriting cursussen

Goed geoptimaliseerde, gebruiksvriendelijke inhoud die aantrekkelijk genoeg is om uw producten en diensten te verkopen, is een essentieel onderdeel van de structuur van elke website. Zonder goede kopie zal uw website niet in de SERP’s staan ​​en zullen uw klanten niet gedwongen worden om bij u te kopen. Als het inschakelen van een professionele copywriter om uw website-inhoud te schrijven een luxe is die u zich momenteel niet kunt veroorloven, helpen deze handige copywriting-cursussen u op weg met het schrijven van uw eigen website-kopie.

Copyblogger biedt een gratis cursus copywriting die leden toegang geeft tot 16 eBooks en een 20-delige e- mailserie met lessen over contentmarketing, SEO-copywriting, e-mailmarketing, trefwoordonderzoek, bestemmingspagina’s en internetmarketing.

De definitieve gids van Quick Sprout voor copywriting is een complete gids voor digitale copywriting die betrekking heeft op het begrijpen van het product dat u verkoopt, het maken van een productbeschrijving, het begrijpen van uw klanten en het voltooien van klantonderzoek, naast andere nuttige onderwerpen.

Eduonix biedt een gratis online cursus over het worden van een professionele copywriter die vol zit met handige tips van meester-copywriters. Het wordt geleverd in vijf secties en aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat van voltooiing.

Gratis e-mailmarketingcursussen

Veel bedrijven vertrouwen nog steeds op e-mailmarketingcampagnes als een belangrijke inkomstenbron en een essentieel onderdeel van hun digitale marketingstrategie. U kunt leren hoe u uw e-mailcampagnes kunt optimaliseren om klikken naar uw site te genereren, de conversieratio’s te verbeteren en de inkomsten te verhogen – deze handige cursussen helpen u op weg of verbeteren uw bestaande e-mailcampagnes.

Mailchimp biedt een gratis e-mailmarketingstrategiegids die de basisprincipes van e-mailmarketing behandelt, hoe u een e-maillijst opbouwt, de ROI maximaliseert, e-mails ontwerpt en e-mailcampagnes test.

Constant Contact biedt een gratis handleiding om aan de slag te gaan met e-mailmarketing , waarin wordt beschreven hoe u een e-mailmarketingserviceprovider kiest, contacten verzamelt voor uw e-mailmarketinglijst, een herbruikbare e-mailsjabloon maakt en overtuigende berichten schrijft.

De gratis cursus voor e-mailmarketingcertificering van HubSpot leert u hoe u een e-mailmarketingstrategie creëert die uw bedrijf zal laten groeien. Behandelde onderwerpen zijn onder meer contactbeheer, segmentatie, afleverbaarheid van e-mail en analyse van e-mailverzendingen.

Gratis Influencer Marketingcursussen

Influencer-marketing is een van de nieuwste digitale marketingstrategieën en het is ongelooflijk succesvol gebleken voor veel toonaangevende merken en startups. Influencer-marketingcampagnes vinden vaak plaats via sociale media en zijn een samenwerking tussen een prominente blogger, Instagram-beroemdheid of Twitter-gebruiker waarbij waarde wordt uitgewisseld – vaak levert het merk de influencer producten of diensten om te testen in ruil voor een beoordeling. Als uw doelgroep hun tijd doorbrengt op Instagram of blogs leest, kan influencer-marketing een belangrijk onderdeel worden van uw digitale marketingstrategie. Deze gratis cursussen helpen je op weg en halen echt het meeste uit je influencer-campagnes.

Coursera biedt gratis online toegang tot een uitgebreide cursus Influencer Marketing Strategy van de Rutgers University. Onderwerpen zijn onder meer hoe u een influencer-strategie kunt afstemmen op een breed scala van organisaties met behulp van het tweestaps-communicatiemodel en de juiste tactieken om te gebruiken om uw campagnes tot een succes te maken.

De cursus Introductie tot influencer-marketing van Webfluential is gratis te volgen en behandelt hoe u een influencer kunt herkennen , welke statistieken u moet meten, wanneer u influencers moet gebruiken, hoe u budget moet besteden aan influencer-marketingcampagnes en meer.

Gratis cursussen voor betalen per klik

Pay-Per-Click ( PPC ) reclame is de praktijk van het plaatsen van advertenties op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines, waar ze verschijnen boven de organische (zoek) resultaten voor een bepaalde sleutelzin of term. Een belangrijke digitale marketingstrategie, PPC is de beste manier om oogballen op uw website te krijgen wanneer u een nieuw bedrijf bent en nog niet organisch op de topposities op Google staat.

Pay-Per-Click-professionals gebruiken Google Ads om campagnes te implementeren, te volgen en bij te houden, en het is van vitaal belang om een ​​gedegen basis te hebben om het platform optimaal te benutten. We hebben deze gratis cursussen voor PPC-advertenties geselecteerd als een geweldige manier om aan de slag te gaan met Pay-Per-Click-advertenties voor bedrijfseigenaren.

WordStream’s gratis PPC University , die online leermiddelen biedt om u te helpen uw PPC- en digitale marketingvaardigheden op te bouwen, met modules die beschikbaar zijn voor beginners en gevorderde gebruikers. Onderwerpen voor beginners zijn onder meer trefwoordselectie, advertentiegroepen, tekstadvertenties, kwaliteitsscore, kosten per klik (CPC) en een schat aan andere inzichten die u van onschatbare waarde zult vinden als u uw carrière een kickstart geeft. De geavanceerde modules bestrijken gebieden zoals PPC voor het genereren van leads en geotargeting.

De Bing Ads-accreditatie is een gratis PPC-advertentiecursus die u alles leert wat u moet weten om een ​​Bings Ads-geaccrediteerde professional te worden, die u door de basisprincipes van zoekmachinemarketing op het Microsoft Advertising-netwerk leidt. Je kunt de gratis studiegids downloaden en, als je klaar bent, het examen afleggen.

SEMrush biedt een gratis PPC-basiscursus , bestaande uit 36 ​​lessen gegeven door PPC-expert Joel Bondorowsky . De cursus duurt slechts vijf uur om te voltooien en omvat veel verschillende facetten van adverteren per klik, zodat u de kennis opdoet die nodig is om zelf PPC-campagnes te starten en te beheren.

Gratis cursussen over sociale media

Sociale media bieden u de grootste kans om online relevante doelgroepen te bereiken. Voordat u uw kostbare advertentiebudget gaat besteden aan Facebook-advertenties en Instagram-inhoud, moet u ervoor zorgen dat u een gratis cursus sociale media volgt om echt grip te krijgen op elk van de belangrijkste platforms waarop u wilt adverteren.

Het Digital Marketing Institute (DMI) biedt een gratis social selling-diagnose van 15 minuten om uw vaardigheden te vergelijken met andere professionals op het gebied van digitale marketing. Hoewel dit niet strikt een op zichzelf staande cursus is, zal de DMI de juiste cursus voor sociale media voor u aanbevelen op basis van de resultaten, en de diagnose biedt u waardevolle inzichten in uw huidige prestaties.

De Social Media Quickstarter van Constant Contact is een gratis cursus die u leert hoe u socialemediamarketing en e-mailmarketing kunt integreren om de impact van beide kanalen te maximaliseren. De cursus bestaat uit een reeks stapsgewijze lessen en omvat onderwerpen zoals digitale marketingtactieken voor Facebook, Twitter en YouTube en online vermeldings- en beoordelingssites. Deze cursus is ideaal voor beginners in sociale marketing en biedt praktische voorbeelden van hoe de lessen in het echte leven kunnen worden geïmplementeerd.

De gratis Twitter-marketinggids van Hootsuite is een uitgebreide gratis gids om aan de slag te gaan met Twitter-marketing. Onderwerpen zijn onder meer hoe u een Twitter-marketingstrategie kunt maken, meetbare doelen kunt stellen, doelgroepen kunt identificeren, uw Twitter-accounts kunt controleren en Twitter kunt integreren met uw algehele sociale marketingstrategie.

Pinterest biedt zijn eigen richtlijnen voor praktische tips op Pinterest om u te helpen het maximale uit uw account- en advertentie-uitgaven te halen. Onderwerpen zijn onder meer creatieve best practices, pinstrategieën en bordopzet en organisatie.

LinkedIn biedt een definitieve gids voor marketing op LinkedIn, die alles omvat, van hoe u op LinkedIn kunt marketen en bedrijfspagina’s kunt opzetten tot gesponsorde inhoud en het bereik van uw contentmarketingstrategieën kunt uitbreiden om relevante en gerichte inhoud met professionals te delen.

Gratis videomarketingcursussen

Videomarketing wordt vaak beschouwd als een meer kosteneffectieve optie dan beschietingen voor televisiereclame in ons moderne digitale tijdperk. U kunt investeren in YouTube-preroll-advertenties die worden weergegeven voordat een gebruiker een video bekijkt waarop ze hebben geklikt, of u kunt uw videoadvertenties op Facebook plaatsen en ze laten verschijnen terwijl een gebruiker door zijn feed scrolt. Dit zijn slechts twee opties als het gaat om het plannen van uw video-marketingcampagnes – bekijk de gratis video-marketingcursussen die we hebben geselecteerd voor meer informatie.

Het YouTube-certificeringsprogramma leert je hoe je een YouTube-kanaal kunt maken, uitbreiden, optimaliseren en er inkomsten mee kunt genereren. De certificering is 18 maanden geldig vanaf de datum waarop u uw certificering behaalt en is gratis te nemen – een essentiële stap voor iedereen die geïnteresseerd is in videomarketing als onderdeel van hun digitale marketingcarrière.

HubSpot Academy biedt een gratis cursus in online videomarketing waarmee u uw publiek beter kunt aantrekken, boeien en behouden. Het bestaat uit vier lessen verdeeld over 28 video’s, met vier quizzen. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat van voltooiing.

Skillshare biedt een schat aan gratis videomarketingcursussen om u te helpen uw videocampagnes te verbeteren. Lees meer over YouTube-factoren voor videorangschikking, basisprincipes van videomarketing, de pijlers van YouTube en de vijf bewezen manieren om de reputatie van je YouTube-kanaal te vergroten.

Is het de moeite waard om te betalen voor een cursus digitale marketing?

Als het succes van uw bedrijf afhangt van effectieve online marketingcampagnes, zoals de meeste moderne bedrijven, dan is het de moeite waard om een ​​eenmalige vergoeding te betalen voor een digitale marketingcertificering die uw expertise signaleert aan potentiële investeerders en zakenpartners.

De Hootsuite Social Media Marketing-certificering van Hootsuite Academy kost $ 199 USD en biedt u een door de branche erkende certificering die uw expertise op het gebied van sociale marketing aantoont aan potentiële klanten en investeerders. Voor het cursusgeld krijg je ook een vermelding in de Hootsuite Certified Professionals Directory en een permanent online certificaat waarnaar je kunt linken vanaf je blog, website of ander online profiel.

Een online certificering voor Content Marketing Institute (CMI) is de perfecte manier om uw copywritingvaardigheden te demonstreren. De cursus kost iets minder dan duizend dollar, maar behandelt een breed spectrum van contentmarketingonderwerpen, zoals planning, publiek, verhaal, kanalen, proces, gesprek en meting. Het programma kan in uw eigen tempo worden doorlopen en u kunt de aangeboden cursussen in willekeurige volgorde volgen.

Als u de campagnes en platforms van uw bedrijf op sociale media beheert of overziet, moet u zeker de certificeringen van Facebook Blueprint behalen . De twee momenteel beschikbare Blueprint-examens zijn Facebook Certified Planning Professional en Facebook Certified Buying Professional. Deze certificeringen geven u een goed inzicht in hoe sociale advertenties werken op ‘s werelds nummer één sociale platform en kosten minder dan £ 150 om te voltooien.

Er is een breed scala aan betaalde digitale marketingcursussen en accreditaties. Wanneer u besluit of u voor een cursus digitale marketing wilt betalen, vraag uzelf dan af hoeveel waarde de certificering of accreditatie u persoonlijk en professioneel zal opleveren, en bereken vervolgens of de vergoeding de beloning rechtvaardigt.

Moet ik ‘Digital Marketing for Beginners’-boeken kopen?

Hoewel het geweldig is om te leren van gratis blogs en eBooks – zo geweldig dat we onze top 10 hieronder hebben opgesomd om nu te lezen – is het detailniveau dat je nodig hebt om een ​​echte Digital Marketing Ninja te worden, alleen beschikbaar in een volledige -lengte, betaald boek. U moet de inzichten gratis krijgen waar u kunt, maar waar nodig investeren in betaald materiaal.

Onze Top 10 gratis digitale marketing eBooks

 1. Leer hoe u aan de slag kunt met digitale marketing door deze gratis uitgebreide blogpost van Nat Eliason te lezen.
 2. Buffer’s 25 bruikbare social media-strategieën eBook is geweldig voor diegenen die het succes van hun sociale marketingcampagnes willen verbeteren.
 3. Distilled’s Tone of Voice Guide is een online boek van vijf hoofdstukken vol informatie en voorbeelden over het ontwikkelen van een duidelijke en consistente merkstem.
 4. Krijg een goede basis in influencer marketing met het gratis eBook van Pulse Advertising .
 5. Maak een keuze uit de gratis eBooks die worden aangeboden door eMarketing Institute , waaronder affiliate marketing voor beginners, contentmarketing voor beginners en online marketing voor beginners om er maar een paar te noemen.
 6. Leer hoe u datavisualisatie kunt gebruiken om uw publiek te overtuigen in dit gratis eBook van Hubspot .
 7. De Conversion Marketer’s Guide to Landing Page Copywriting leert u hoe u een duidelijke, beknopte kopie schrijft voor uw marketingcampagnes.
 8. Moz biedt een handige beginnershandleiding voor SEO die boordevol details zit om u op weg te helpen met on-site optimalisatie.
 9. De gratis Optimization Survival Guide van Optimizely biedt inspiratie en best practices voor A / B-test- en optimalisatiestrategie.
 10. Shane Barker biedt een stapsgewijze handleiding voor influencermarketing die je leert hoe je influencers kunt bereiken en een duurzame, succesvolle relatie kunt opbouwen.

8 essentiële digitale marketingboeken die u nu moet kopen

 1. Exposure Ninja’s The Ultimate Guide to Content Marketing toont u snelle manieren om relaties aan te gaan met poortwachters van prominente publicaties zoals Forbes en National Newspapers, zodat u uw inhoud kunt publiceren op plaatsen die gegarandeerd uw bekendheid vergroten.
 2. Het Adweek Copywriting Handbook van Joseph Sugarman is een fantastische gids voor copywriting die even geschikt is voor beginners als professionals. Dit biedt een solide basis in copywriting op basis van de jarenlange ervaring van Sugarman in de branche en praktische tips.
 3. This is Marketing van Seth Godin is een bestseller van Wall Street Journal en New York Times die ongelooflijk inzicht geeft in waarom consumenten online aankopen doen en hoe ze hun interesse kunnen wekken, geschreven door de voormalige VP van Direct Marketing bij Yahoo!
 4. Hacking Growth door Sean Ellis, de CEO en mede-oprichter van GrowthHackers.com, biedt een essentieel inzicht in hoe groeihacing heeft geleid tot succes voor startups over de hele wereld door gebruik te maken van disruptieve online marketingtechnieken.
 5. Niet om onze eigen hoorn (opnieuw) te toeren, maar we hebben ook nog een nummer één bestseller geproduceerd: Profitable Social Media Marketing . Dit leert u hoe u sociale marketingcampagnes kunt uitvoeren die echt werken, waarbij u door elke stap wordt geleid, zodat u echt succes kunt behalen.
 6. Digitale marketingstrategie: een geïntegreerde benadering van online marketing door Simon Kingsnorth begeleidt u bij elke stap van het creëren van een digitale marketingstrategie, van planning tot implementatie en meting.
 7. Digital Marketing For Dummies omvat alle elementen van de moderne digitale marketing, van SEO en SEM tot contentmarketing en influencer-marketing.
 8. Ok, we weten het; we staan ​​al twee keer in deze lijst, maar geen lijst met digitale marketingbronnen zou compleet zijn zonder de nummer één bestseller van Head Ninja Tim How to Get to The Top of Google . Dit boek over SEO, geschreven in Tim’s kenmerkende Plain-English, no-nonsense stijl, geeft je een grondige basis voor de basisprincipes en hoe je rankings voor je website kunt bereiken waar je eerder alleen maar van had gedroomd.

Test dingen uit door uw eigen digitale marketingblog of persoonlijk project te starten

Het is essentieel om uw eigen ideeën uit te proberen en te testen of ze levensvatbare campagnes kunnen worden voor een potentiële klant of uw eigen bedrijf. Je moet SEO, PPC, sociale media, e-mail en contentmarketing proberen – een geweldige manier om dit te doen, is door je eigen blog op te zetten over een onderwerp waarin je geïnteresseerd bent en verschillende soorten content en campagnes te testen om te zien welke zijn het meest effectief. Dit geeft u waardevolle inzichten in de verschillende platforms en helpt u echt grip te krijgen op het gebruik ervan.

Bouw je persoonlijke merk

Volgens Matt Sweetwood in zijn artikel voor Entrepreneur: “Personal branding is een vereiste geworden voor iedereen die zijn bedrijf wil laten groeien, een betere baan wil krijgen, opgemerkt wil worden door de pers, zijn carrière naar een hoger niveau wil tillen of nieuwe, hoogwaardige vrienden. ‘

Elke prominente CEO en bedrijfseigenaar heeft een sterke online aanwezigheid en een effectief persoonlijk merk nodig dat hun prestaties en accreditaties bevordert. In de steeds competitievere online markt van vandaag kopen klanten niet meer bij bedrijven; ze kopen van mensen. Daarom heeft het persoonlijke Twitter-profiel van Elon Musk meer dan drie keer zoveel volgers als zijn drie belangrijkste bedrijven en waarom CEO’s als Arianna Huffington en Richard Branson zoveel nadruk leggen op hun sociale-mediaprofielen.

Blijf op de hoogte

Als digitale marketeer is het een deel van uw rol om op de hoogte te blijven van de belangrijkste bewegingen in de branche. U kunt dit doen door nieuws en verhalen te volgen die zijn uitgebracht op grote digitale marketingsites. Dit is een essentiële tijdinvestering voor iedereen die serieus bezig is met digitale marketing, aangezien Google, Facebook en Twitter hun algoritmen en platforms regelmatig aanpassen om hun gebruikers beter van dienst te zijn, wat betekent dat het type inhoud dat bovenaan komt in de zoekresultaten voortdurend verandert. Dit alles terwijl zowel grote als kleine spelers bewegingen maken die de industrie in een oogwenk kunnen veranderen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *