Hoe u een carrière in digitale marketing kunt starten - DeLaatbusiness
62799703 - tokyo, japan - june 5, 2016: apple iphone 6s with airbnb website on the screen.airbnb is a website for people to list, find,and rent lodging.airbnb an online platform for accommodation

Hoe u een carrière in digitale marketing kunt starten

13 min


111
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je een carrière in een snelgroeiende industrie waarin bekwame professionals en toegewijde individuen met een drive om te leren allebei veel gevraagd zijn?

Een carrière in een branche die uiteenlopende vaardigheden, van creatieven en analisten tot wiskundigen en techneuten, waardeert?

Een carrière die je de keuze kan geven tussen in-house of agency-functies, maar ook geschikt is voor werken op afstanden freelancen ?

Dan is digitale marketing wellicht het pad voor jou.

Geïntrigeerd?

Het Bureau of Labor Statistics voorspelt een groei van 8% voor advertenties, promoties en marketingmanagerposities tussen 2018-2028, en van wat ik heb gezien, is dat waarschijnlijk aan de lage kant. Het gemiddelde salaris voor die posities wordt vermeld op $ 135.900 per jaar, of $ 65,34 per uur.

Er zijn momenteel meer dan 36.000 individuele vacatures op Indeed voor het trefwoord ‘ digitale marketing’ .

En tussen 2018 en 2023 wordt verwacht dat Chief Marketing Officers bijna $ 150 miljard uitgeven aan digitale marketing . Met zoveel geld op het spel, is het geen wonder dat er zoveel vraag is naar digitaal talent. 

Onder de overkoepelende term digitale marketing zou je ervoor kunnen kiezen om je te specialiseren in contentmarketing , zoekmachineoptimalisatie (SEO), social media marketing (SMM), e-mailmarketing , pay-per-click , data-analyse of vele andere.

En hier is het beste: in tegenstelling tot veel andere bedrijfstakken heb je geen formele kwalificaties nodig om aan de slag te gaan (hoewel ze je zeker ook geen pijn zullen doen). Kennis, talent en leergierigheid worden door de meeste werkgevers veel meer gewaardeerd dan academische referenties. Resultaten zijn belangrijker dan een stuk papier .

Tot voor kort was het zelfs moeilijk om professionele kwalificaties te vinden die uitsluitend op digitaal waren gericht. Zelfs nu zijn ze er ver van in vergelijking met andere industrieën en beroepen.

Hoewel een diploma misschien leuk is als je die route wilt gaan (Search Engine Journal heeft een geweldige lijst gemaakt met enkele van de betere online en on-campus-programma’s diebeschikbaar zijn), is het op geen enkele manier nodig. Ik ben, zoals veel mensen in deze branche, door pure vastberadenheid en hard werken gekomen waar ik ben.

Je kunt altijd enkele van de gratis online trainingen en programma’s bekijken, zoals Hubspot’s contentmarketingcertificering , of de SEO Training Course van Moz , of Google’s Academy for Ads om een ​​idee te krijgen van de grote ideeën. Facebook heeft ook een heleboel kwalificaties om marketeers te helpen grip te krijgen op de verschillende digitale eigenschappen. De kleine badges en pictogrammen die u verdient na het voltooien van deze verschillende cursussen, kunnen vervolgens aan uw website of portfolio worden toegevoegd. Dat zal je helpen om je te onderscheiden van de massa.

Wil je in mijn voetsporen treden? Hier is de roadmap.

Lees alles

Een van mijn favoriete dingen in deze branche is hoe open we allemaal zijn over het delen van kennis en ervaring.

Voordat ik met digitale marketing begon, werkte ik voor bedrijven die de concurrentie als echte rivalen beschouwden. Het voelde altijd heel kleingeestig en bekrompen. Het werkte echt niet voor mij of paste niet bij wie ik ben als persoon.

Gelukkig is dat zelden de sfeer die ik krijg in de digitale industrie.

Het is een zeer open en vertrouwde omgeving. Het gevoel is heel erg een van ‘allemaal samen hier zijn’. Grote namen en merken werken vaak samen, gasten plaatsen berichten op elkaars blogs en delen over het algemeen met iedereen die wil luisteren wanneer ze een nieuwe aanpak of hack ontdekken of onthullen. Iedereen heeft toegang tot stapels gegevens en test voortdurend nieuwe dingen – zoals deze digitale marketingtest– en ze delen altijd graag de resultaten.

Ik hou daarvan.

Ik vind het ook geweldig dat het resulteert in een schijnbaar eindeloze stroom van informatie waar we van kunnen leren en consumeren.

Dus wat betekent dat voor jou? De eerste stap naar een carrière in digitale marketing is vrij eenvoudig: lees zoveel als je kunt.

Streef naar een breed begrip van de industrie als geheel. Dit moet omvatten (maar is niet beperkt tot):

 • SEO
 • PPC
 • SMM (social media marketing)
 • SEM (zoekmachine marketing)
 • Contentmarketing
 • Sociale media
 • Schrijven voor het web
 • Email reclame
 • Groei hacken
 • Spraaksgewijs zoeken
 • De marketingtrechter
 • CRO (optimalisatie van conversieratio)
 • Web analyses
 • A / B en multivariate testen
 • Affiliate marketing
 • Kunstmatige intelligentie
 • Verwijzingsmarketing
 • Augmented reality
 • Mobiele marketing
 • Automatisering
 • App-marketing

Maar waar vind je inhoud die het lezen waard is?

Mijn twee belangrijkste go-to-sites zijn Medium en GrowthHackers . Het zijn beide communities die zijn ontworpen om te helpen bij het delen en promoten van digitale inhoud, en ze gebruiken allebei stemsystemen om de beste inhoud meer zichtbaarheid te geven (hoewel dit niet betekent dat geweldige inhoud niet verder in de rij te vinden is).

Naarmate u vertrouwd raakt met de sites, merkt u mogelijk enkele publicaties of schrijvers op die herhaaldelijk uw aandacht trekken. Volg ze rechtstreeks op sociale media en abonneer je op hun blogfeeds (ik raad aan hiervoor Feedly te gebruiken). Bekijk mijn 15 andere manieren om ook op de hoogte te blijven van de hete, trending content .

Dat gezegd hebbende, hier zijn een paar uitstekende blogs en bronnen die evenzeer de moeite waard zijn om in gezogen te worden:

En een paar specifieke bronnen die ik sterk adviseer om toe te voegen aan je leeslijst:

Van bijzonder belang uit die lijst is de T-vormige marketeerpost van Rand Fishkin . Daarin legt hij het belang uit van een brede kennis, maar echt doordringen tot het expertniveau op ten minste 1-2 van hen.

Afbeeldingsbron

Het is een fantastische manier om de moderne digitale marketeer te visualiseren.

Wat u ook wilt leren of waarover u wilt lezen, u vindt online tal van uitstekende bronnen. Ga naar Google en zoek naar ‘beginner’ of ‘geavanceerd’ of ‘definitieve gids voor [specifiek onderwerp]’. Tip van een professional: klik op het tabblad ‘Extra’ en wijzig ‘Altijd’ in ‘Vorig jaar’ om alleen recente en up-to-date resultaten te zien.    

Start een eigen blog

Dit voelt misschien als een grote stap – vooral zo vroeg – maar het is een gekke belangrijke: start een eigen blog . Vandaag.

Het schrijven van je eigen blog maakt deel uit van een steile leercurve – anderen lesgeven wordt tenslotte algemeen beschouwd als een van de beste manieren om te leren . Het heet het Protégé-effect. Schrijf over de onderwerpen en ideeën onder de paraplu van digitale marketing, en u zult tegelijkertijd uw eigen begrip versterken.    

Een blog fungeert ook als bewijs van uw kennis en kan van onschatbare waarde zijn om u te helpen verbindingen op te bouwen en uiteindelijk een baan te krijgen. Demonstreer uw expertise, deel en promoot uw berichten via verschillende kanalen en tactieken en bouw uw merk op .

WordPress.com heeft alles wat je nodig hebt om mee te beginnen, maar ik raad aan om de paar dollar per maand te betalen om advertenties te verwijderen en een aangepaste domeinnaam te krijgen.

Sterker nog, als je je wat ambitieuzer voelt en / of een beetje meer technisch onderlegd bent, registreer dan een domeinnaam en wend je tot providers zoals Bluehost , InMotion , MilesWeb of HostGator om je WordPress-website te hosten.

Onthoud dat het op dit moment niet je doel is om een ​​groot publiek op te bouwen, en het is zeker geen inkomsten genereren. Het is om je kennis te ontwikkelen, het bewustzijn te verspreiden en te beginnen met het maken van een portfolio dat als bewijs fungeert dat je dit soort dingen weet, en om meer wilt leren.

Start dus een blog . Doe het goed . En laat ze zien waar je van gemaakt bent met 10x content .

Krijg wat overwinningen

Op een gegeven moment, mogelijk vrij snel, krijg je een gevoel voor een of twee gebieden waarin je bijzonder geïnteresseerd bent, en waarvan je denkt dat het het beste bij je vaardigheden past.

Streef ernaar om een ​​T-vormige digitale marketeer te zijn, weet je nog?

Houd hier rekening mee – je moet met ze meedoen om optredens te krijgen (hoewel ze op dit moment waarschijnlijk onbetaald zullen zijn).

Zo…

Vind waar je goed in bent.

Je hoeft er zelfs niet eens goed in te zijn – je hoeft alleen niet te zuigen.

Dit kan zijn:

 • Artikelen schrijven
 • Verkoopexemplaar maken
 • Social media-berichten maken
 • Afbeeldingen en / of infographics ontwerpen
 • Tekst schrijven voor PPC-advertenties
 • Titellabels en / of metabeschrijvingen schrijven
 • Codering
 • Analytics-gegevens
 • Zoekwoordenonderzoek uitvoeren
 • E-mails ontwerpen

Of een van de vele, vele andere taken die digitale marketeers uitvoeren .

Als je eenmaal hebt vastgesteld waar je kunt schitteren (of in ieder geval niet kunt zuigen), zoek en benader dan startups en bied deze diensten aan. Gratis. Zie het als een informele stage. Je contributie betalen. Het helpt u en het helpt hen.  

Er wordt niet van je verwacht dat je van maandag tot en met vrijdag komt opdagen voor een fulltime rol; u voltooit alleen ad-hoc-taken om ervaring op te doen en mogelijk waardevolle verbindingen te vormen.

Gebruik je blog als bewijs van wat je tot nu toe weet en als bewijs dat je meer wilt weten. Benadruk dat dit voor de startup een risicovrije transactie is. Ze doen niet alleen geen financiële toezegging door met u samen te werken, maar als ze u niet bevallen, hoeven ze er niets mee te doen.

U kunt details van startups vinden op Product Hunt , de Startup Database en TechCrunch .

Krijg namen. Vind contactgegevens . Neem contact op en bied uw diensten aan.

Krijg een echte stage

Zodra u een of twee tevreden ‘klanten’ onder uw riem heeft, is het tijd om een ​​echte, interne ervaring op te doen.

Dit is een kans om serieus te leren – niet alleen over de industrie zelf en het werk dat eraan moet bijdragen, maar hoe het is om deel uit te maken van een digitaal team. Het is jouw kans om er zeker van te zijn of dit een pad is dat je wilt volgen.

Om een ​​stage veilig te stellen, moet je het volgende benaderen:

Stage lopen bij startups

 • Voor: Potentieel om veel brede ervaring op te doen en snel veel verantwoordelijkheid op je te nemen; je kunt echt een verschil maken op een manier die je niet zou kunnen bij een groot, gevestigd merk.
 • Tegen: Het bestaande team mist mogelijk digitale ervaring; startups zijn vaak extreem drukke omgevingen, dus het kan zijn dat je richting mist.

Startups zijn een goede gok omdat ze vaak een extra paar handen nodig hebben. Ze moeten relatief gemakkelijk een ‘ja’ kunnen krijgen en zeer dankbaar voor de hulp.

Helaas, tenzij de betreffende startup al een digitaal team heeft, sta je er alleen voor. Het zal een vuurproef zijn, wat je leren kan versnellen, maar het betekent ook niemand om van te leren – niemand om te identificeren wanneer je de verkeerde dingen doet en je weer op het goede pad zet.

Aan de positieve kant zijn startups snel en veranderen de dingen altijd. Dit houdt je scherp en vergroot de verscheidenheid aan taken waaraan je kunt deelnemen.

Stage lopen bij marketingbureaus

 • Voor: Werk met een grote verscheidenheid aan klanten in verschillende industrieën, waardoor u een bredere ervaring krijgt; mogelijkheid om on-the-job te leren van echte digitale experts.
 • Tegen: Theoretisch zou iedereen al moeten weten wat ze doen, dus je kunt verwachten dat je meer basale / minder belangrijke taken uitvoert dan bij een startup.

Uw andere optie is marketingbureaus.

Agentschappen rocken ook, deels omdat je veel verschillende branches en bedrijfsmodellen ervaart, maar ook omdat ze doen wat je doet. Als het goed is, werk je samen met mensen die je kunnen helpen les te geven en als klankbord kunnen fungeren voor je ideeën.

Dat gezegd hebbende, ongeacht wie je benadert en waar je terechtkomt, moet je bereid zijn om veel gruntwerk te doen.

Alleen omdat u gratis werkt, maakt u niet automatisch waardevol. Tijd is geld. Als u fouten maakt die iemand anders moet oplossen of veel trainingstijd inneemt, is dit in feite geld voor het bedrijf.

Wees voorbereid op het uitvoeren van ondergeschikte taken die uw doel misschien niet direct helpen, in ruil voor de grotere lessen die het bedrijf u kan leren en de doelen die het u kan helpen bereiken.

Vacaturesites zoals Indeed en professionele netwerken zoals LinkedIn vermelden onbetaalde stages naast betaalde functies, dus het zou je eerste aanloophaven moeten zijn.

Zoek een mentor

In digitale marketing – of een andere manier van leven – worden mensen niet zomaar een expert. We hebben onderweg allemaal wat hulp nodig. Veel van onze meest succesvolle zakenmensen zijn begeleid en beïnvloed door mentoren; denk dat Steve Jobs advies geeft aan een jonge Mark Zuckerberg , of Bill Gates die zich gedurende zijn hele carrière tot Warren Buffett wendt voor ondersteuning .

Een mentor is verwant aan een persoonlijke gids en loopbaancoach. Ze zijn er om je vragen te beantwoorden, hun ervaringen te delen en je in het algemeen te helpen de volgende stap in je carrière te bereiken.

Helaas kost het tijd om iemand aan boord te krijgen met deze overeenkomst. Het is zelden zo eenvoudig als iemand benaderen en zeggen: “Wil jij mijn mentor zijn?” Dat is een enorme vraag en veel druk. Zelfs als ze ‘ja’ zeggen, vragen ze zich misschien af: ‘Wat nu?’

Neem in plaats daarvan contact op met uw favoriete bloggers en stel hen specifieke vragen .

Neem de controle over de dialoog door hen precies te vragen wat je wilt weten. Als ze je antwoorden, bedank ze dan, wacht een paar dagen en stel ze nog een vraag.

Als je dit blijft doen, kunnen ze uiteindelijk je mentor worden, zelfs als het niet officieel is.

Een beetje koude e-mail kan een lange, lange weg gaan.  

Bonustip : e-mail op zaterdag- of zondagochtend. Als ze in het weekend e-mails oppikken, hebben ze waarschijnlijk meer tijd om te reageren. Zelfs als ze uw e-mail pas op maandagochtend openen, is het feit dat u in het weekend aan het werk bent een positief teken dat blijk geeft van toewijding en toewijding aan uw zaak. Elk kleine beetje helpt…

Woon een marketingevenement of conferentie bij

Evenementen en conferenties zijn geweldige plekken om te leren, maar wat nog belangrijker is, het zijn geweldige plekken om mensen te ontmoeten en contact te leggen.

Om een ​​geschikt evenement te vinden, kijk op Meetup of probeer Googlen “Marketingconferenties in [uw locatie]”.

Als je eenmaal een evenement hebt besloten, zoek dan uit wie er aanwezig is en maak een lijst van iedereen met wie je wilt chatten. Geef prioriteit aan mensen die het potentieel hebben om je carrière te bevorderen door de laatste stap in dit proces te helpen vervullen – een baan vinden.

Als alternatief kunt u er de voorkeur aan geven om een ​​lijst samen te stellen van mensen die u wilt ontmoeten en te kiezen welke conferenties u wilt bijwonen op basis van waar ze spreken.

In beide gevallen is er iets dat u moet doen om uw kansen om de kans te krijgen om met de juiste mensen te spreken te maximaliseren.

Neem vóór het evenement contact op met iedereen met wie u wilt praten.

Vraag hen of ze tijdens het evenement koffie met je kunnen pakken. De kans is groot dat ze nee zullen zeggen. Dat is goed. Als het je op de dag lukt om ze in te halen, ben je die brug al over. Dit is geen koud gesprek. Ze hebben eerder (maar kort) met je gesproken, wat betekent dat je geen volslagen vreemde bent en dat ze eerder ontvankelijk zijn voor je aanpak.

Bovendien hebben ze je al een keer in de steek gelaten. Het is een menselijke natuur om teleurstellende mensen te willen vermijden, dus het is onwaarschijnlijk dat ze je opnieuw in de steek willen laten.

En misschien zeggen ze gewoon ‘ja’ op uw e-mailvraag. Je kunt het nooit zeggen. De enige onfeilbare manier om hierin te falen, is door in de eerste plaats niet uit te reiken.

Zelfs als ze op dit moment – of ooit – geen baan voor je hebben, is er nog steeds zoveel voordeel aan het bouwen van een sterk netwerk . Als u de juiste naam op het juiste moment laat vallen, kunnen er zoveel deuren voor u opengaan. En het kan een onschatbare eerste stap zijn om een ​​ervaren mentor te worden.

Bouw uw bedrijfskennis op

Het is gemakkelijk om te vergeten dat mensen niet alleen betalen voor ‘marketing’. Ze betalen voor de resultaten van die marketing. 

Wanneer Coca-Cola een nieuwe advertentiecampagne laat vallen of Nike een nieuwe goedkeuring van beroemdheden opstelt, doen ze het niet omwille van ‘wat marketing doen’. Ze hebben een specifiek doel voor ogen. 

Ze willen misschien hun merk onder de aandacht brengen bij een specifieke doelgroep of meer eenheden van een bepaald product verkopen. 

Uiteindelijk willen ze geld verdienen – en als uw klanten zich in de privésector bevinden (in tegenstelling tot overheidsorganisaties, liefdadigheidsinstellingen of non-profitorganisaties), zullen ze dat ook doen.

Dit is waar veel marketeers naar beneden vallen. In feite zegt 39% van de marketeers op sociale media dat ze de impact van het werk dat ze doen niet kunnen aantonen .

Als wannabe digitale marketeer kun je je echt onderscheiden van de massa door te laten zien dat je begrijpt wat bedrijven willen. Dat u hun klanten begrijpt. En dat u begrijpt hoe u de ROI van uw acties kunt laten zien aan een groep besluitvormers die misschien niet op de hoogte zijn (of zijn) van marketing.

Maak het u gemakkelijk met zoveel mogelijk analysetools. Google Analytics is een voor de hand liggend uitgangspunt, maar er zijn er nog veel meer – van alternatieven zoals Matomo , Woopra en GoSquared tot platformspecifieke tools zoals Facebook Analytics en LinkedIn Campaign Manager .

Zoek een baan

Op dit punt bent u waarschijnlijk al een jaar of twee betrokken bij de branche, geven of nemen.

Als je dit stadium echter in min of meer tijd bereikt, is dat ook goed. Dit is geen universitaire opleiding. Er zijn geen regels over hoe lang het proces duurt.

Als u zelfs niet hoeft te werken om uzelf door dit alles heen te helpen, voelt u zich misschien zelfs klaar om in minder dan een jaar op zoek te gaan naar een baan. Als je dit allemaal rond een fulltime rol probeert te passen, kan het langer duren.

Doe wat voor u werkt en begin met zoeken naar werk als u er klaar voor bent.

Een van de beste plekken om digitale banen te vinden, is op LinkedIn . Het is het sociale mediaplatform voor professionals en elk bureau dat hun zout waard is, zal het gebruiken.

Aangezien digitaal zo’n bloeiende sector is, mag het natuurlijk geen verrassing zijn dat wervingsbedrijven op de kar zijn gesprongen. Er zijn nu veel wervingsbureaus die software voor wervingsbureaus gebruiken die uitsluitend gespecialiseerd is in het vervullen van digitale rollen. Als u op Google zoekt naar ‘[functietitel die u wilt] + [uw locatie]’, moet u iets relevants in de buurt ontdekken.

Onthoud gewoon iets als je eenmaal die baan hebt gekregen.

Dit is een serieus snelle industrie met best practices die in een oogwenk kunnen veranderen. Als we zoekmachinemarketing als voorbeeld nemen, brengt Google elk jaar duizenden updates uit op zijn algoritme . Sommige van die updates zullen het zoeklandschap drastisch veranderen, sites van pagina één laten vallen en anderen naar de ranglijst katapulteren. En dat is slechts één element waar digitale marketeers op de hoogte moeten blijven. Om bij te blijven, moet je elke dag tijd vrijmaken voor digitaal. Als je dat niet doet, kun je snel achterop raken.

Met andere woorden:

Stop nooit met leren.

Dit is hoe u vooruitgang boekt, promotie krijgt en meer geld gaat verdienen. Hoe breder uw vaardigheden en hoe meer u over elk gebied weet, hoe groter uw verdienpotentieel.

Het zijn de managerrollen die gepaard gaan met hogere salarissen, maar als je op zoek bent naar een salaris van zes cijfers, moet je streven naar consultancy en “hoofd van” rollen.

Dat kost tijd – zoals het is om op elk gebied bovenaan uw spel te komen. Maar naar mijn ervaring kun je in digitaal veel sneller vooruitgang boeken dan in de meeste disciplines – zolang je bereid bent om een ​​paar jaar hard te werken.

Accepteer dat je waarschijnlijk niet alles zult leren wat je nodig hebt om verder te komen terwijl je aan het werk bent.

Als uw rol in SEO ligt en u PPC onder de knie wilt krijgen, kunt u niet van uw werkgever verwachten dat hij de tijd heeft om u les te geven. Uiteindelijk ben je verantwoordelijk voor je eigen training en op je beurt voor je eigen toekomst.

Stop nooit met leren. Stop nooit met proberen jezelf te verbeteren.

En dat is het. Dat is wat je moet doen om een ​​carrière in digitale marketing te beginnen . Veel succes – niet dat je het nodig hebt. Met voldoende toewijding en hard werk red je het.

De digitale economie is het afgelopen decennium met meer dan 3x het tempo van het BBP in de Verenigde Staten gegroeid (respectievelijk 5,6% en 1,5%), waarbij werknemers binnen de sector gemiddeld $ 114.275 verdienden. Dat is meer dan 72% boven het algemene gemiddelde per werknemer in het land.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *