Hoe vind ik klanten voor mijn digitale marketingbureau?

16 min


112

Wat is het belangrijkste verschil tussen een klein lokaal bureau en een wereldwijd bureau?

Afgezien van hun grote chique kantoren, honderden werknemers en eindeloze stroom werknemersvoordelen, komt het antwoord neer op één eenvoudig ding: klanten.

En niet alleen het type en de grootte van hun klanten, maar ook het enorme aantal van hen.

Dus met dit in gedachten, vraagt ​​u zich misschien af: hoe kan ik meer klanten voor mijn bureau krijgen?

Welnu, het antwoord daarop is eenvoudig, ga erop uit en haal ze.

Maar ik ben hier niet om je een peptalk over motivatie te geven. Ik ben hier om u 30 bruikbare manieren te geven om vandaag meer bureau-klanten te krijgen.

Laten we gaan!


Bloggen


1. Start een bedrijfsblog:

Misschien heb je wel eens het advies gehoord om ‘een blog te starten’. Maar het grootste probleem dat bureaus tegenkomen wanneer ze aan de slag gaan met bloggen, is weten waar ze zich op willen concentreren en hoe ze aan de slag kunnen gaan.

Bloggen gaat over het helpen oplossen van de problemen van uw klant. Het gaat erom hun pijnpunten te identificeren en inhoud te creëren die aansluit bij hun specifieke behoeften.

Voor bureaus omvat dat doorgaans bedrijven die op zoek zijn naar:

 • Hulp bij hun website
 • Grafisch ontwerpwerk
 • Branding advies
 • Marketingstrategie helpen
 • Marketing implementatie
 • Beheer van sociale media
 • En anderen

Naast het publiceren naar een specifiek aantal e-mailabonnees (wat kan worden bereikt door e-mailopt-ins te genereren via pop-ups , bestemmingspagina’s en sociale wedstrijden ), is het primaire doel van bloggen te vinden door te zoeken.

Bekijk een voorbeeld van hoe we bloggen voor SEO bij Wishpond gebruiken.

Aangezien een van onze producten een Instagram Hashtag-wedstrijd is , schreven we een artikel met de naam ” 52 tips: hoe je het op de markt brengt op Instagram “.

Hierin hebben we 52 verschillende manieren uiteengezet waarop bedrijven zichzelf op de markt kunnen brengen met Instagram. In die lijst was onze Instagram Hashtag-wedstrijd opgenomen.

Na het publiceren van een geweldig artikel en na een beetje SEO, is dat artikel nu het eerste zoekresultaat wanneer mensen zoeken naar “Instagram Marketing”.

Door op deze manier te bloggen, kunnen we veel inkomend verkeer genereren en een deel van dat verkeer omzetten in betalende klanten.

Voor meer tips om aan de slag te gaan met bloggen, bekijk 6 soorten inhoud die we gebruikten om een ​​250.000 Reader-blog te laten groeien .

2. Gastblog:

Gastbloggen is een geweldige manier om de zichtbaarheid van uw merk te vergroten en thought leadership in uw ruimte te ontwikkelen. Gastbloggen is echter een langetermijnstrategie die u niet van de ene op de andere dag zult zien.

Gastbloggen kan om 5 belangrijke redenen helpen:

 1. Kan uw bedrijf helpen zichtbaarheid te krijgen binnen een nieuw publiek
 2. Kan uitgaande links naar uw website en bloginhoud bevatten (ideaal voor verkeer en SEO)
 3. Verbeter uw persoonlijke en merkwaardigheid binnen uw branche
 4. Kan de groei van sociale media versnellen
 5. Netwerkmogelijkheden met redacteuren en andere auteurs

Hier is een voorbeeld van een gastblogging bio van eigenaar van bureau Eric Siu op Social Media Examiner:

Eric schrijft regelmatig artikelen die kleine bedrijven helpen met social media marketing en marketingstrategie. Onderaan elk van zijn berichten bevat hij een kleine link terug naar de website van zijn bureau, zodat gebruikers meer kunnen leren.


Online advertentie


3. Facebook-advertenties:

Facebook-advertenties zijn een van de beste plaatsen om te beginnen wanneer u meer bureau-klanten wilt scoren. En dat komt omdat Facebook-advertenties vergelijkbaar zijn, gezien de hoeveelheid bereik en targeting waarin u in elke campagne bent ingebouwd.

Probeer berichten te verbeteren of maak een eenvoudige Facebook-advertentiecampagne om aan de slag te gaan.

Bekijk een voorbeeld van een Facebook-advertentie van Outbound Engine:

Bekijk onze complete gids voor Facebook-advertenties voor een complete uitleg over het maken van een Facebook-advertentiecampagne met hoge conversie .

Pro-tip: gebruik Facebook-advertenties om verkeer naar een squeeze-pagina te leidenen een elektronisch aanbod weg te geven.

Squeeze-pagina’s kunnen u helpen uw totale aantal conversies te verhogen, terwijl u voldoende informatie krijgt die nodig is om leads naar verkoop te stimuleren.

4. Google AdWords:

Google AdWords is een van de beste manieren om nieuwe klanten in uw regio te lokaliseren. En dat komt omdat in plaats van met behulp van demografische gegevens om de beoogde gebruikers (leeftijd, woonplaats, etc), ben je gericht op hen op basis van hun specifieke trefwoord intentie .

Als gebruikers bijvoorbeeld zoeken naar “vancouver webdesign”, is dat een van de sterkste indicatoren dat ze op zoek zijn naar een webdesignbureau in Vancouver.

Het enige probleem is dat met een hoge intentie voor zoekwoorden, er grote concurrentie voor zoekwoorden komt.

Dit verhoogt op zijn beurt de prijs per klik (ppc) voor die zinnen met hoge bedoelingen, iets dat Google AdWords onbetaalbaar kan maken voor kleine bureaus die net beginnen.

De enige manier om de hoge kosten van Google AdWords te verminderen, is ervoor te zorgen dat elke klik waarvoor u betaalt de hoogst mogelijke conversiekans heeft.

Daarom raden we altijd aan om een ​​speciale bestemmingspagina te gebruiken die de kans op conversie aanzienlijk verbetert. Op die manier weet u dat u het meeste uit elke klik haalt en geen geld op de tafel laat liggen met advertenties.

Raadpleeg ons artikel Naar de top van AdWords gaan voor stapsgewijze instructies over hoe u aan de slag kunt gaan met Google AdWords .

5. LinkedIn-advertenties:

Als u een bureau bent, kan LinkedIn een geweldige plek zijn om nieuwe klanten te vinden. En dat komt omdat het soort mensen dat vaak op LinkedIn zit, het exacte publiek is waarnaar u als bureau zoekt: andere bedrijven.

Met LinkedIn kunt u uw targeting ook veel gedetailleerder maken dan mogelijk zou zijn op andere platforms. Dit komt vooral omdat mensen hun professionele functietitels en ervaring veel vaker up-to-date houden op LinkedIn in plaats van op Facebook en andere netwerken.

Gebruik LinkedIn om bedrijven van een bepaalde grootte, binnen een bepaald demografisch gebied of door mensen met een specifieke functie te filteren.

Op deze manier inspelen op uw publiek is een geweldige manier om onderscheid te maken tussen werknemers van een relevant bedrijf en belangrijke besluitvormers.

6. Twitter-advertenties:

Twitter is een van die plekken op internet waar professionals terecht kunnen om nieuwe inhoud te vinden en contact te maken met gelijkgestemde individuen.

Maar je hebt geen enorme Twitter-volgers nodig om te profiteren van het publiek van Twitter. Met behulp van Twitter-advertenties kun je jezelf in het midden van het gesprek plaatsen door te adverteren:

 • Inhoud
 • Seizoensaanbiedingen
 • Kortingen
 • Gratis consulten en demo’s

Als u besluit om Twitter-advertenties te proberen, vergeet dan niet om de analyse van uw advertentie goed in de gaten te houden. Afhankelijk van welke niche je target en welke hashtags je gebruikt, kan het totale aantal engagementen op je Tweet om een ​​aantal redenen te hoog oplopen.

Bekijk altijd het totale aantal klikken en de daadwerkelijke hoeveelheid verkeer die u genereert in plaats van u te concentreren op het totale aantal likes en retweets.

7. Gmail-advertenties:

Zelfs als uw bureau geen enorme e-maillijst heeft, betekent dat niet dat u niet in de inbox van relevante prospects terecht kunt komen.

Met Gmail-advertenties kunnen marketeers specifieke gebruikers targeten door advertenties te plaatsen die eruitzien als e-mails boven hun inbox.

Wanneer een gebruiker op deze advertentie klikt, worden ze naar een bewerkbare HTML-advertentieruimte gebracht die lijkt op een e-mail.

Een interessante truc voor het gebruik van Gmail-advertenties is de mogelijkheid om gebruikers te targeten op basis van specifieke zoekwoorden in hun inbox.

Dit betekent dat u een gebruiker kunt targeten die e-mails heeft van een van uw concurrenten, relevante merken of andere branchepublicaties waarvan u denkt dat ze nuttig zouden kunnen zijn voor het definiëren van een potentiële klant.

Voor meer informatie over hoe u gebruikers kunt targeten op basis van zoekwoorden van uw concurrenten, bekijk 5 groeihacks om de ROI van uw AdWords-campagnes te maximaliseren .

8. Instagram-advertenties:

Wist je dat Instagram meer dan 500 miljoen maandelijkse gebruikers heeft?

Misschien heb je dat gedaan, en misschien ben je zelfs een van die gebruikers.

Maar wat veel marketeers niet overwegen, is Instagram gebruiken als advertentiekanaal om hun doelgroep te bereiken.

De truc voor adverteren op Instagram is om content te maken die stilistisch past binnen de feed van native content.

Dat omvat het maken van advertenties met mooie beelden, inspirerende bijschriften en een geweldig algemeen ontwerp.

Bekijk ons ​​artikel The Anatomy of a Perfect Instagram Ad voor een stapsgewijze uitleg over wat een geweldige Instagram-advertentie is .

9. Retargeting:

Profiteer van verloren verkeer door retargeting (ook wel remarketing genoemd) op Facebook, Twitter of Google AdWords te gebruiken.

Retargeting werkt door een kleine trackingpixel in de browser van een gebruiker te plaatsen, waardoor gerichte advertenties op verschillende plaatsen op internet kunnen worden weergegeven.

Aangezien de mensen die u target al op uw website zijn geweest, is aangetoond dat retargeting-advertenties een lagere CPC hebben dan traditionele advertenties en kunnen helpen bij het opbouwen van merkherkenning op lange termijn.

Hier is een afbeelding die beschrijft hoe retargeting werkt:

Foto met dank aan WordStream .

En aangezien u kunt specificeren welke advertenties moeten worden weergegeven op basis van de soorten websitepagina’s en inhoud die een gebruiker heeft bekeken, kunt u uw retargeting-advertenties aanpassen om gebruikers opnieuw te interesseren op basis van aanbiedingen die ze mogelijk eerder hebben gezien.

Hier is een voorbeeld van van Digital Marketer:

Als u geïnteresseerd bent om aan de slag te gaan met retargeting-advertenties, bekijk dan 5 geweldige retargeting-voorbeelden en -ideeën voor inspiratie .


Opleiding


10. Udemy-cursus:

Het maken van online cursussen is een geweldige manier om uw expertise te delen en tegelijkertijd een lijst met potentiële klanten op te bouwen.

Cursussen kunnen helpen om de autoriteit van uw bureau online te vergroten en als klanten het goed doen, kunnen ze actief op zoek gaan naar uw vakgebied.

Bekijk een cursus die we vorig jaar hebben gemaakt, genaamd Use Wishpond, om uw e-maillijst gemakkelijk te verdubbelen en verkoop te krijgen .

Merk op dat de cursus meer dan 3.000 inschrijvingen heeft.

Dat zijn meer dan 3.000 mensen binnen onze doelgroep die geïnteresseerd zijn in meer informatie over digitale marketing en het opbouwen van een e-maillijst. 
Als u ervoor kiest om een ​​betaalde cursus te maken (een cursus die in rekening wordt gebracht voor de inschrijving van studenten), kunt u ook promotionele aankondigingen sturen waarin speciale aanbiedingen, consulten, enz.

11. Lokale workshops:

Vooral voor bureaus die gericht zijn op het aantrekken van meer lokale klanten, zijn er weinig activiteiten die meer gerichte interesse kunnen wekken dan het runnen van een lokale workshop.

En dat komt omdat lokale workshops een geweldige manier zijn om potentiële klanten persoonlijk te ontmoeten, eventuele vragen te beantwoorden en uzelf als een expert in uw branche te positioneren.

Bekijk een Facebook-bericht van een recent evenement dat Wishpond’s Chief Product Officer Nick Steeves bij een lokale startup-incubator leidde:

Tijdens het gesprek kon Nick het publiek leren hoe hij een verkooptrechter kon creëren , de rol die Wishpond kon spelen, en een speciaal aanbod kon aanbieden aan alle aanwezigen.


Lokale bedrijfsvermeldingen


12. Google Bedrijfspagina:

Klaar om je bureau op de kaart te zetten?

Het maken van een vermelding op Google Mijn Bedrijf-pagina is de eerste stap om uw bureau op de lijst te krijgen.

Door een Google Mijn Bedrijf-pagina-account te maken, kunt u profiteren van merkgerelateerde zoektermen door een prominente bedrijfsvermelding aan de rechterkant van Google in te nemen.

Terwijl het ook wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google Maps wanneer mensen lokaal naar de services van uw bedrijf zoeken.

Het maken van een Google Bedrijfspagina-vermelding zal niet van de ene op de andere dag een golf van nieuw verkeer genereren (vergelijkbaar met SEO), maar het kan in de loop van de tijd bijdragen aan de vindbaarheid van uw bedrijf en website.

Klik hier om aan de slag te gaan met een Google Bedrijfspagina .

13. Lokale zakelijke mappen:

Afhankelijk van waar uw bureau is gevestigd, hebben verschillende steden een ander aantal lokale directorywebsites.

Directory-websites fungeren als een opslagplaats die allemaal actief is in verschillende niches.

Het indienen van uw bureau bij verschillende bedrijvengidsen is om een ​​aantal redenen nuttig, ten eerste fungeert het als een andere locatie online waar uw website online te vinden is. Ten tweede is het toevoegen van uw website aan verschillende lokale mappen een snelle en gemakkelijke manier om de SEO-ranking van uw bureau op te bouwen door nieuwe inkomende links toe te voegen.

Om lokale bedrijvengidsen te vinden, zoekt u in Google op “[uw stad] bedrijvengids” om aan de slag te gaan.

14. Craigslist / Kijiji:

Communityborden zoals Craigslist en Kijiji zijn een snelle en gemakkelijke plaats om een ​​eenvoudig serviceaanbod te plaatsen.

Dit kan over het algemeen onder de sectie “Services” worden gedaan.

Onthoud dat als u besluit om op een van deze borden te posten met een zeer eenvoudige kop die uw diensten beschrijft, afbeeldingen of voorbeelden van werk toevoegt, en een duidelijke oproep tot actie over hoe gebruikers contact met u kunnen opnemen.


Online gemeenschappen


15. Quora:

Quora is een geweldige plek om mensen met vragen te verbinden, met de mensen die antwoorden op die vragen hebben.

Voor bureaus is dit een geweldige kans om de aandacht te trekken van de mensen die geïnteresseerd zijn in de diensten die u levert.

Over het algemeen zult u niet rechtstreeks bij Quora verkopen. In plaats daarvan is Quora een plaats waar u geloofwaardigheid kunt vestigen, kunt helpen bij het doordacht beantwoorden van vragen van mensen en vervolgens informatie kunt verstrekken via links naar blogposts, servicepagina’s en andere relevante inhoud op uw website.

Bekijk dit antwoord van een van onze teamleden die de vragen beantwoordt “wat zijn de beste bouwers van bestemmingspagina’s?”

Merk ook op hoe ze de vraag heeft kunnen beantwoorden, maar voeg dan een extra link naar onze website toe.

Zie Hoe we Quora-vragen beantwoorden om verkeer naar onze website te leiden voor meer informatie over hoe uw bureau Quora kan gaan gebruiken .

16. Reddit:

Als je bekend bent met Reddit, weet je waarschijnlijk dat de community niet graag openlijk op de markt wordt gebracht. Maar dat betekent niet dat u het platform niet kunt gebruiken om het verkeer terug naar uw website te leiden.

Probeer bij het plaatsen op Reddit dingen te plaatsen zoals:

 • Persoonlijke succesverhalen
 • Educatieve inhoud
 • Sollicitatiegesprekken
 • Voltooi how-to-gidsen

Bekijk dit voorbeeld van een artikel met een senior lid van het managementteam van Facebook.

Door op Reddit te posten, konden ze een gesprek over hun inhoud aanwakkeren en tegelijkertijd het verkeer terugleiden naar hun site – waar ze uiteindelijk een verkoop konden doen.

Voor meer informatie over Reddit-marketing, bekijk het artikel van Startup Bro Cracking Reddit: duizenden bezoekers naar uw campagne halen met Reddit Marketing .

17. LinkedIn:

Er zijn een aantal verschillende manieren om LinkedIn te gebruiken om uw bureau op de markt te brengen. De eerste is om advertenties weer te geven, de tweede is om consistent te publiceren zoals je zou doen op elk sociaal netwerk, en de derde is om deel te nemen aan het gesprek met relevante online gemeenschappen.

Bij Wishpond zijn wij, onze makers van inhoud, actief in een aantal LinkedIn-groepen, allemaal gebaseerd op marketing, ondernemerschap en groeihacking .

We maken er een punt van om op berichten te reageren, waarde toe te voegen aan gesprekken en nieuwe berichten te delen om nieuw verkeer naar onze site te leiden.

Hier is een voorbeeld van een recent artikel gepost op een groep Schrijven op LinkedIn:

Zoals u kunt zien, is het op deze manier plaatsen van inhoud een goede manier om in contact te komen met een relevant publiek en een gesprek te beginnen over uw verschillende soorten inhoud.

18. Slack-groepen:

Wist je dat Slack voor veel meer kan worden gebruikt dan alleen interne berichten?

Er zijn een aantal Slack-groepen online gewijd aan marketing, design, technologie, enz.

Een snelle Google-zoekopdracht met “[trefwoord] slappe groep” zou een aantal verschillende slappe groepen moeten onthullen waarop u zich kunt aanmelden.

Eenmaal binnen kunt u verbinding maken met een verscheidenheid aan gelijkgestemde individuen in een vergelijkbare ruimte en proberen verschillende bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

Dit kan een geweldige plek zijn om relaties op te bouwen, inhoud te delen en blootgesteld te worden aan nieuwe klanten.


Evenementen


19. Spreek tijdens een conferentie:

Spreken op een brancheconferentie is een geweldige manier om te pronken met uw persoonlijke expertise en tegelijkertijd de zichtbaarheid van uw merk te vergroten.

Bij Wishpond zijn we onlangs meer betrokken geraakt bij de conferentiescène en hebben we na elk gesprek een groot rendement op de investering gezien van nieuwsgierige toehoorders.

Voor meer informatie over hoe u aan de slag kunt gaan tijdens een conferentie, google “[keyword] conference call for speakers”.

20. Organiseer een conferentie:

Het enige dat beter is dan op een conferentie te spreken, is er een te hosten.

Nu is dit misschien geen gemakkelijke prestatie, omdat het vereist dat je evenementruimte, sprekers lokaliseert, het evenement op de markt brengt en een waslijst met andere problemen behandelt om het evenement van de grond te krijgen.

Dat gezegd hebbende, kan het hosten van een conferentie een geweldig netwerkinstrument zijn dat wordt gebruikt om strategische partnerschappen te ontwikkelen en het kan een geweldig hulpmiddel zijn voor merkbekendheid en verkoop.

21. Sponsor een conferentie:

Zelfs als u niet de tijd of de middelen heeft om een ​​conferentie te organiseren, betekent dat niet dat u niet bij een conferentie betrokken kunt zijn.

Het sponsoren van een conferentie is een geweldig alternatief omdat het u toegang geeft tot dezelfde groep mensen, het bereik van uw merk kan vergroten en vaak gepaard gaat met andere voordelen, zoals conferentietickets, stands, toegang tot VIP-diners, enz.

Als u meer wilt weten over mogelijkheden voor sponsoring van conferenties, zoekt u eenvoudig naar relevante conferenties en voegt u het woord ‘sponsoring’ toe in Google.

22. Organiseer een open dag:

Houd je van entertainen? Probeer een open huis te hosten op uw kantoor.

Opendeurdagen zijn een geweldige manier om uw klanten, partners en potentiële klanten te leren kennen.

Plaats gewoon een link op meetup.com en geef wat details over het evenement.

Over het algemeen zijn wat verfrissingen en lichte snacks voldoende om mensen in dezelfde kamer te krijgen. Als mensen er eenmaal zijn, is het een geweldige kans om op een informele manier uit te leggen waar uw bureau over gaat en het nieuws over uw diensten binnen uw regio te verspreiden.

Hier is een voorbeeld van een open dag evenementpagina van een van Wishpond’s eerdere evenementen.


Partnerschappen


23. Partner met een Small Business Incubator:

Samenwerken met kleine bedrijven die groepen ontmoeten of een startup-incubator kunnen een geweldige manier zijn om nieuwe klanten te vinden.

En dat komt omdat mensen die via dit soort programma’s komen, precies de mensen zijn die u zoekt: mensen die ontwerp-, marketing- en webontwikkelingsservices nodig hebben.

Begin door online te zoeken naar ‘[uw stad] startup incubator’ of ‘[uw stad] kleine zakelijke bijeenkomst’ en neem contact met hen op om te zien of er samenwerkingsmogelijkheden zijn.

Vaak zullen dit soort organisaties hun leden graag een verlaagd tarief aanbieden als u bereid bent op een of andere manier bij te dragen aan de gemeenschap.

24. Strategische partnerschappen met niet-concurrerende bedrijven:

Afhankelijk van waar u werkt en vanuit welke stad u werkt, zal er een ander aantal bedrijven zijn waarmee u mogelijk zou kunnen samenwerken en die op geen enkele manier met u concurreren.

Als u bijvoorbeeld een bewegend grafisch bureau bent, kunt u de voorkeurspartner worden bij een webontwikkelings- of grafisch ontwerpbureau.

Als u een webontwikkelingsbureau bent, kunt u ook contact opnemen met een marketingadviesbureau om hen te helpen hun klanten beter van dienst te zijn.

De sleutel is om na te gaan wie u al weet in uw regio, waar hun klanten naar op zoek zijn en hoe u hen beter kunt helpen om hun gewenste resultaten te bereiken.

25. Werk samen met een ander bureau:

Samenwerken met een ander bureau? Heb je die kop net gelezen?

Zijn andere bureaus niet jouw beëdigde concurrentie?

Het antwoord is: het hangt ervan af.

Als u een nieuw bureau bent dat net begint, zal het type klanten waarnaar u op zoek bent, de omvang van de projecten die u wilt voltooien en de prijs van de deals die u zeker zult stellen waarschijnlijk veel anders zijn dan die van een gerenommeerd bureau.

Het grote aantal inkomende leads en potentiële kansen die beschikbaar zijn voor een meer gevestigde instantie, zal ook drastisch verschillen van agentschappen die net zijn begonnen.

Hier ligt de kans.

Als u kunt bewijzen dat u consequent werk van hoge kwaliteit kunt produceren, en u kunt dit doen tegen een prijs die een groter bureau nog steeds in staat stelt winst te maken, dan is het mogelijk om uitbesteed uitzendwerk op contract / doorlopende basis te verkrijgen .

Ik ga niet in op de exacte details over hoe u een partnerschap als dit kunt beveiligen, maar er werd een geweldig quora-antwoord geschreven over bepaalde strategieën die kunnen worden gebruikt om uw eerste uitbestede deal met agentschappen te verwerven.


Netwerken


26. Ga naar Netwerkevenementen voor kleine bedrijven:

Lokale netwerkevenementen voor kleine bedrijven zijn een geweldige manier om meer mensen te ontmoeten en mogelijk wat meer klantprojecten binnen te halen. Zelfs als het een praat- of expertpanel is, wordt er meestal voor of na het evenement tijd uitgetrokken om informeel te netwerken.

Kijk op sites zoals meetup.com voor evenementen in uw regio.

Een paar tips om te onthouden bij het bijwonen van dit soort evenementen:

 • Breng visitekaartjes mee
 • Zorg dat u een snelle elevator pitch heeft
 • Follow-up binnen 48 uur

Als je net begint met netwerken, bekijk dan Larry Kim’s geweldige artikel 7 Pijnloze netwerkhacks voor introverte mensen .

27. Vraag om verwijzingen:

Elke persoon bij uw bureau is verbonden met meer mensen dan u misschien denkt. Of het nu gaat om vrienden, familie, kennissen, oude klasgenoten, de lijst gaat maar door, er zijn altijd meer potentiële verbindingen dan je in eerste instantie zou denken.

Hoe eenvoudig het ook klinkt, alleen maar om verwijzingen vragen en uw netwerk gebruiken, kan een snelle en gemakkelijke manier zijn om meer klantprojecten te scoren.


Publieke relaties


28. Schrijf een oprichtingsverhaal:

PR is een geweldige manier om aandacht te krijgen voor je startup. Maar over het algemeen wil niemand een verhaal publiceren over de specifieke diensten van uw bedrijf en hoe u verschilt van uw concurrenten.

Schrijf in plaats daarvan het verhaal van de oprichting van uw bureau, hoe de mede-oprichters elkaar ontmoetten, welke kernproblemen uw bedrijf probeerde op te lossen, welke worstelingen u doormaakte en in welke waarden u gelooft.

Dit maakt een veel interessanter en leesbaarder verhaal dat, als het op de juiste publicaties wordt gepost, kan helpen om het bewustzijn over uw merk te vergroten en direct verkeer terug naar uw website te leiden.

29. Bedrijfsaankondigingen:

Gebruik PR niet alleen om te praten over de oprichting van uw bedrijf, gebruik PR om nieuwe ontwikkelingen en bedrijfsaankondigingen aan het publiek te verspreiden.

Deze strategie vereist dat uw bureau een behoorlijke hoeveelheid zichtbaarheid heeft in het publieke oog, en dat mensen er zelfs genoeg om geven om te lezen wat er daarna gebeurt.

Agentschappen kunnen tijd besteden aan het opbouwen van relaties met verslaggevers, het leveren van waarde en het vestigen van zichzelf zodat ze in het geval van een grote ontwikkeling op de weg een contact en weg zullen hebben om wat PR-grip te krijgen.

30. Schrijf een branchegerelateerde gastpost:

Er is een andere manier om in het nieuws te komen waarvoor uw bedrijf niet nodig is, is zo bekend of heeft een recente ontwikkeling om aan te kondigen, en dat is om zelf een artikel te schrijven en het als gastpost in te dienen.

Bekijk dit voorbeeld van de uitgeverij Vancity Buzz:

In een artikel als dit kun je een verhaal inlijsten en jezelf als apart ervan opnemen. 
Vergeet niet om relevante links naar uw site op te nemen en uw bio-link ook naar uw website te laten verwijzen.

Het op deze manier publiceren van artikelen is een langetermijnstrategie die u kan helpen uw bedrijf op de kaart te krijgen en kleine hoeveelheden verkeer terug naar uw website te leiden.


Waar wacht je op?


Meer bureauklanten krijgen hoeft geen mysterie te zijn, in feite is de weg om meer bureauklanten te vinden eigenlijk relatief eenvoudig. Maar dat hangt af van één feit: dat u het werk doet.

Elk van de hierboven genoemde ideeën werkt mogelijk niet voor elk bureau, maar kan als basisbouwsteen dienen om u op weg te helpen.

Dus waar wacht je op?

Ga erop uit en haal nog meer klanten.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format