Wat is de nieuwste belangrijkste trends in digitale marketing?(2020) - DeLaatbusiness

Wat is de nieuwste belangrijkste trends in digitale marketing?(2020)

47 min


125
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Eens waren kunstmatige intelligentie, datagestuurde marketing en stemzoekmachineoptimalisatie (VSEO) ambitieuze concepten die grenzen aan het belachelijke. Tegenwoordig behoren deze innovatieve digitale marketingtrends tot de topprioriteiten voor de meeste ondernemers in 2020.

En waarom zouden ze dat niet zijn? Immers, als uw bedrijf de intentie heeft om concurrerend te blijven in het huidige online landschap, moet u zich aanpassen aan de snel evoluerende veranderingen in digitale marketing. Zoals Brian Solis het zegt:

“Elk bedrijf is het slachtoffer van digitaal darwinisme, de evolutie van consumentengedrag wanneer samenleving en technologie sneller evolueren dan het vermogen om het te exploiteren. Digitaal darwinisme maakt geen onderscheid. Elk bedrijf wordt bedreigd. ‘

Vergis u niet: we leven in een tijd waarin marketingtechnologie snel evolueert en de interesses en gedragingen van consumenten moeilijk te voorspellen zijn. Marketeers kunnen hun hoofd niet langer in het zand steken en hopen dat goed opgeleide gissingen en dezelfde oude methoden voor altijd zullen werken.

Lees verder om 42 digitale marketingtrends voor 2020 te ontdekken die uw bedrijf zullen helpen niet alleen te overleven, maar ook te bloeien in dit tijdperk van innovatie.

Klik hier om het nu gratis te downloaden!

) Kunstmatige intelligentie

Als je het nog niet beseft, is 2020 misschien wel het jaar waarin veel mensen wakker worden met de dominantie van kunstmatige intelligentie (AI). Het zal in de toekomst zeker het hart vormen van het wereldwijde bedrijfsleven en de industrie  – en het neemt al veel eenvoudige banen over.

Microsoft en Uber gebruiken bijvoorbeeld  Knightscope K5-robots om “op parkeerterreinen en grote buitengebieden te patrouilleren om misdaad te voorspellen en te voorkomen. De robots kunnen kentekens lezen, verdachte activiteiten melden en gegevens verzamelen om aan hun eigenaren te rapporteren. ” Je kunt deze R2-D2-achtige robots huren voor $ 7 per uur – wat goedkoper is dan het loon van een menselijke bewaker:

Nog maar een paar jaar geleden voorspelden Gartner-analisten dat AI-technologieëntegen 2020 alomtegenwoordig zouden zijn  in bijna elk nieuw softwareproduct en elke nieuwe dienst – een voorspelling die Harvard Business Review  eerder in 2019 detacheerde.

Volgens  Techgrabyte :

“Kunstmatige intelligentie is de grootste commerciële kans voor bedrijven, industrieën en landen in de komende decennia” en “zal het wereldwijde BBP tussen nu en 2030 met 14% verhogen”, wat betekent dat “AI-laatkomers een serieuze uitdaging zullen aangaan concurrentienadeel de komende jaren. ”

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom organisaties AI toepassen  in hun bedrijf:

Redenen om AI te adopteren

AI kan consumentengedrag en zoekpatronen analyseren en gegevens van sociale mediaplatforms en blogposts gebruiken om bedrijven te helpen begrijpen hoe klanten hun producten en diensten vinden.

Een spannend voorbeeld van AI in de praktijk zijn chatbots (daarover later meer). Mastercard creëerde een Facebook-messenger- bot – die natuurlijke taalverwerkingssoftware  gebruikt om te ontcijferen wat de klant wil en reageert alsof het een echte persoon is – om de afhandeling van betalingen te automatiseren:

Mastercard-chatbot

Kunstmatige intelligentie zal binnenkort de drijvende kracht zijn achter veel diensten en momenteel zien we deze al geïmplementeerd op gebieden als:

 • Basiscommunicatie
 • Productaanbevelingen
 • Content creatie
 • E-mail personalisatie
 • E-commerce transacties
afbeelding4

Bedrijven die AI in 2020 toepassen, kunnen de personeelskosten verlagen en de groei versnellen, waardoor ze een voorsprong krijgen op hun concurrenten.

Duik dieper:

2) Programmatisch adverteren

Programmatisch adverteren betekent dat u AI gebruikt om het kopen van advertenties te automatiseren, zodat u meer specifieke doelgroepen kunt targeten. Real-time bieden is bijvoorbeeld een vorm van programmatisch kopen van advertenties. Deze automatisering is veel efficiënter en sneller, wat hogere conversies en lagere acquisitiekosten voor klanten betekent.

Het verandert het gezicht van digitale advertenties zo snel dat volgens eMarketer 86,2% van de digitale display-advertenties in de VS tegen 2020 programmatisch zal zijn.

Irina Kovalenko van SmartyAds :

‘De meeste zoekgestuurde handmatige advertentiecampagnes (zelfs die met professionele tools worden uitgevoerd) houden rekening met drie of vier doelen: het zoekwoord, het tijdstip en de locatie. Dergelijke tools zoals programmatische demand-side platforms kunnen honderden targetingsignalen gebruiken om de advertentie te individualiseren en zelfs targeten op levensstijl of gedragsgewoonten wanneer ze worden geïntegreerd met klantgegevensplatforms. ”

Hier is een korte blik op hoe programmatisch adverteren werkt :

afbeelding 12

Om te leren hoe u kunt profiteren van deze digitale marketingtrend, raadpleegt u de handleiding van PPC Hero om  aan de slag te gaan.

Duik dieper: 5 trends die de nieuwe visie van marketingautomatisering zullen definiëren

) Chatbots

Chatbots blijven ook in 2020 een belangrijk onderdeel van digitale marketing. Deze op AI gebaseerde technologie maakt gebruik van instant messaging om in realtime, dag en nacht, te chatten met uw klanten of sitebezoekers.

Uit enquêtes blijkt dat:

afbeelding5

Veel klanten geven de voorkeur aan interactie met chatbots omdat ze 24/7 reageren, snel antwoorden geven, nauwkeurig uw hele aankoopgeschiedenis herinneren en nooit hun geduld verliezen. Deze virtuele assistenten bieden uitstekende klantenservice door aan de verwachtingen van klanten te voldoen en repetitieve taken te automatiseren – wat betekent dat u zich kunt concentreren op belangrijker werk.

Veel merken maken al gebruik van chatbottechnologie, waaronder rideshare-merk Lyft. Je kunt een rit aanvragen bij Lyft via chat (Facebook Messenger en Slack) of stem (Amazon Echo), en hun chatbot laat je de huidige locatie van je chauffeur weten:

Lyft's chatbot

Passagiers kunnen de app gebruiken om het type rit te kiezen, een verzoek in te dienen, de locatie van de auto te volgen, vrienden een tijdschatting van hun aankomst te sturen en te betalen.

Andere merken die  met succes chatbot-technologie gebruiken,  zijn Whole Foods Market, Fandango, Sephora, Staples, The Wall Street Journal  en Pizza Hut.

Klik hier om het nu gratis te downloaden!

Duik dieper:

4) Conversational marketing

Met al dat gepraat over chatbots wordt de realiteit van moderne marketing duidelijk: het is meer gemoedelijk. Mensen willen het op die manier en dus reageren merken. Als consumenten een vraag hebben, wil 82% een “onmiddellijk” antwoord .

Conversational marketing maakt een één-op-één realtime verbinding mogelijk tussen marketeers en klanten:

conversational AI dialoog

In tegenstelling tot traditionele strategieën, is deze vorm van marketing nu beschikbaar via meerdere kanalen, waardoor merken klanten kunnen ontmoeten op hun voorwaarden: op de apparaten, platforms en tijdschema’s die het beste bij de klant passen.

Volgens David Cancel , oprichter en CEO van Drift:

“Kopers van vandaag verwachten nu te vinden wat ze zoeken, niet later. Terwijl we ons voorbereiden op de toekomst, is het belangrijker dan ooit dat bedrijven beschikbaar zijn via een breed spectrum van kanalen, en om ervoor te zorgen dat u communiceert zoals mensen het liefst communiceren. ”

Uiteindelijk is het primaire doel van gespreksmarketing om de gebruikerservaring te verbeteren door middel van een feedbackgestuurd model dat meer betrokkenheid en grotere loyaliteit bevordert.

Duik dieper:

) Personalisatie

Als u in 2020 wilt opvallen, moet u uw marketing personaliseren – en dat betekent gepersonaliseerde inhoud, producten, e-mails en meer.

Overweeg deze personalisatiestatistieken :

 • 63% van de consumenten ergert zich aan de generieke reclames
 • 80% geeft aan vaker zaken te doen met een bedrijf als het gepersonaliseerde ervaringen biedt
 • 90% beweert personalisatie aantrekkelijk te vinden

Kevin George van  EmailMonks stelt dat  gepersonaliseerde, geactiveerde e-mails op basis van gedrag 3x beter zijn dan batch-en-blast-e-mails”.

Als je voorbeelden van de kracht van personalisatie wilt bestuderen, is het moeilijk om Netflix en Amazon over het hoofd te zien, met hun op maat gemaakte aanbevolen producten of filmtitels. Hier zijn een paar andere  bedrijven die personalisatie  vandaag met succes gebruiken :

 • EasyJet lanceerde een datagestuurde e-mailcampagne die gebruikmaakt van de reisgeschiedenis van klanten bij de luchtvaartmaatschappij om gepersonaliseerde verhalen op te stellen, die vervolgens suggereren waar ze mogelijk naartoe willen reizen. Er zijn ongeveer 12,5 miljoen unieke e-mails verzonden, met een 25% hogere klikfrequentie dan niet-gepersonaliseerde e-mails.
 • Cadbury’s heeft een gepersonaliseerde videocampagne gemaakt die overeenkomt met een Dairy Milk-smaak met gebruikers op basis van gegevens uit hun Facebook-profiel, waaronder leeftijd, interesse en locatie. De campagne genereerde een klikfrequentie van 65% en een conversieratio van 33,6%, wat bewijst dat de persoonlijke benadering werkt.
 • Starbucks gebruikt een gamified mobiele app die gebruikmaakt van gegevens zoals aankoopgeschiedenis en locatie om zo persoonlijk mogelijk te worden, klanten in staat stelt hun drankjes aan te passen en verder gebruik aanmoedigt met zijn beloningssysteem, dat hun inkomsten omhoogschoot naar $ 2,56 miljard:
Starbucks-app

Duik dieper:

) Videomarketing

Videomarketing is een van de, zo niet de , belangrijkste marketingtrends van vandaag en waarschijnlijk voor de komende 5-10 jaar. Deze cijfers tonen het belang aan van het opnemen van video  in uw digitale marketingstrategie in 2020:

 • 70% van de consumenten zegt de video van een merk te hebben gedeeld
 • 72% van de bedrijven zegt dat video hun conversiepercentage heeft verbeterd
 • 52% van de consumenten zegt dat het bekijken van productvideo’s hen meer vertrouwen geeft in online aankoopbeslissingen
 • 65% van de leidinggevenden bezoekt de website van de marketeer en 39% belt een leverancier na het bekijken van een video

Video is verreweg de meest populaire manier waarop klanten meer willen weten over nieuwe producten :

afbeelding9

En denk niet alleen aan YouTube. Er zijn tal van manieren om een hogere betrokkenheid te rijden met je video marketing , als je zelf een video bericht kan maken of start een live-uitzending op Facebook , Instagram of LinkedIn.

Een van de problemen waarmee marketeers de afgelopen jaren zijn geconfronteerd, is de toenemende verschuiving naar mobiele apparaten. Die lange verkooppagina’s en e-mails van weleer vervagen snel omdat ze gewoon te moeilijk te lezen zijn op kleine mobiele schermen. Video kan echter dezelfde informatie presenteren in een formaat dat perfect werkt, ongeacht het apparaat.

Als uw site bevat video, het is X meer kans (50 keer!) Om organische zoekresultaten te rijden in vergelijking met tekst. Waarom? Omdat mensen videocontent aantrekkelijker vinden, pusht Google pagina’s met video’s die hoger in de ranglijst staan.

Een van de beste dingen van videomarketing is dat het het gemakkelijk maakt om uw inhoud opnieuw te formatteren. Stel je voor dat je een video hebt opgenomen voor je YouTube-kanaal. In plaats van het alleen op YouTube te publiceren, kun je ook:

 • Laat het transcriberen zodat je een tekstversie van de video hebt
 • Publiceer de transcriptie op je blog onder een ingesloten YouTube-video voor een betere ranking
 • Upload de onbewerkte video met de transcriptie als ondertitels naar Facebook (native Facebook-video’s krijgen een veel hoger vertoningspercentage  en betrokkenheid dan gedeelde YouTube-video’s)
 • Verander de transcriptie in een op zichzelf staand blogartikel met een korte herschrijving en toevoeging van relevante statistieken en afbeeldingen
 • Rip de audio alleen en gebruik het als een podcastaflevering
 • Gebruik videominiaturen in uw e-mailmarketingcampagnes en het woord ‘video’ in onderwerpregels om de open rates met 19% te verhogen 

Hier zijn enkele andere videomarketingtrends die steeds meer grip krijgen:

 • Live video  is vooral populair bij een groot aantal bedrijven die het gebruiken voor interviews, productdemo’s en een kijkje achter de schermen van het merk, zoals het leven op kantoor, hoe producten worden gemaakt, bedrijfsevenementen, enz.
 • 1: 1-video  is wanneer bedrijven of marketeers gepersonaliseerde videoboodschappen maken in plaats van te bellen of e-mails te verzenden. Met de dalende kosten van filmapparatuur en steeds hogere kwaliteit smartphonecamera’s is dit eenvoudiger dan ooit.
 • Video SEO. YouTube en andere video’s worden weergegeven in de SERP’s, dus video-optimalisatie wordt veel belangrijker – zoals het gebruik van tekstoverlays en ondertitels, naast je beschrijving, titel en bestandsnamen. Bekijk deze handleiding voor meer informatie over YouTube SEO .
 • 360-graden video-inhoud. Deze trend naar een meer interactieve ervaring neemt toe – zoek gewoon naar het ronde symbool in de linkerbovenhoek om het bewegende beeld naar links of rechts te schuiven terwijl het wordt afgespeeld, zoals deze 360˚-video van Hong Kong Airlines (香港 航空):

Duik dieper:

7) Influencer Marketing

Influencer-marketing is een vorm van mond-tot-mondreclame die zich richt op het gebruik van belangrijke leiders om uw merkboodschap te versterken naar een grotere markt. Influencers kunnen bekende beroemdheden zijn, maar vaker zijn het Instagram- of YouTube-persoonlijkheden met een enorme niche-volgers die kunnen helpen het woord over uw bedrijf of product te verspreiden via hun sociale kanalen.

Omdat influencer-marketing over het algemeen authentieker is dan bedrijfsadvertenties:

 • 63% van de consumenten vertrouwt de mening van influencers over producten veel meer dan wat merken over zichzelf zeggen
 • 58% van de mensen heeft de afgelopen zes maanden een nieuw product gekocht op aanbeveling van een influencer

Om deze reden schakelde IJsland, een populaire Britse supermarktketen, over van advertenties met beroemdheden naar een campagne met echte moeders. In samenwerking met YouTube-community Channel Mum werkt het nu samen met een aantal vloggers om zijn producten op een ‘authentiekere’ manier te promoten. En uit onderzoek blijkt dat 35% van de moeders online video’s zoals de onderstaande meer vertrouwt dan traditionele advertenties:

Influencer-marketing is niet alleen een trend: een mediakix-studie voorspelt dat de advertentie-uitgaven voor influencer-marketing volgend jaar $ 10 miljard zouden kunnen bedragen :

afbeelding 10

Influencer-marketing zal ook worden beïnvloed door kunstmatige intelligentie. Met elk jaar maakt AI het proces van het vinden van de juiste influencers  om gemakkelijker en sneller mee samen te werken. Het helpt bij het identificeren van mensen met een betere betrokkenheid, minder nep-volgers en een hogere kans om een ​​positief rendement op investering (ROI) te genereren. Bovendien transformeert kunstmatige intelligentie influencer marketing op de volgende manieren:

 • Beeldherkenning met ANN (kunstmatige neurale netwerken )
 • Influencerprestaties bepalen met NLP (Natural Language Processing)
 • Prikkels voorspellen met ANN
 • Bepalen van de invloed van een influencer
 • Posts markeren die niet voldoen aan de richtlijnen voor openbaarmaking
 • Verwijdering van nepbetrokkenheid en spam-bots
afbeelding 14

8) Apps voor sociale berichten

Als je denkt dat apps voor sociale berichten alleen bedoeld zijn om emoji’s naar je vrienden te sturen, bekijk dan deze cijfers:

afbeelding 16

Deze statistieken tonen de populariteit van social messaging-apps aan en aangezien mensen meer tijd aan elkaar besteden, is het logisch om de producten en diensten van uw bedrijf op de markt te brengen waar uw potentiële klanten rondhangen.

Social messaging-apps kunnen erg handig zijn om berichten rechtstreeks naar klanten te sturen, omdat ze personalisatie mogelijk maken en waarde toevoegen aan de gebruikerservaring. Bovendien verwachten mensen dat bedrijven aanwezig zijn in berichten-apps, omdat het een directe en gemakkelijke manier is om met hen te communiceren. In feite :63% van de klanten keert vaker terug naar een bedrijfswebsite met livechat.KLIK OM TE TWEETEN

Redenen voor uw merk om berichten-apps te gebruiken,  zijn onder meer:

 • Contact cultiveren
 • Lever informatie
 • Verkoop verhogen
 • Betrek mensen bij evenementen
 • Herwin potentiële klanten
 • Ondersteuning en assistentie verlenen

9) Visueel zoeken

Visueel zoeken kan de gebruikerservaring naar een totaal nieuw niveau tillen: mensen kunnen een afbeelding uploaden om een ​​zoekopdracht uit te voeren en meer specifieke resultaten te krijgen.

afbeelding11

A) Pinterest-lens

Het is niet verrassend dat Pinterest op de visuele zoekwagen is gesprongen. Ze kwamen met Lens , een visuele zoekfunctie waarmee gebruikers een foto van een item kunnen maken om erachter te komen waar ze het online kunnen kopen, naar vergelijkbare producten kunnen zoeken of prikborden van gerelateerde items kunnen bekijken.

Pinterest_LensGIF

Zoals Marketing Land het zegt, verandert het de camera van je telefoon in een zoekbalk:

Sinds de lancering van de bètaversie, herkent Pinterest’s Lens nu 2,5 miljard huis- en mode-objecten , heeft het meer dan 600 miljoen zoekopdrachten in de mobiele apps en browserextensies van Pinterest geïnspireerd en is het vanaf de lanceringsdag met 140% gestegen.

Pinterest is zijn functionaliteit blijven updaten:

 • Ze introduceerden Pincodes , een technologie van het type QR-code waarmee je inspiratie kunt opdoen terwijl je aan het winkelen bent of door je favoriete tijdschriften bladert.
 • Ze lanceerden Lens Your Look om het giswerk uit de outfitplanning te halen.
 • Ze werkten samen met merken zoals Samsung om visuele zoekopdrachten naar hun nieuwste smartphones en Target te brengen, zodat klanten hun catalogus konden doorzoeken met gerelateerde producten die ze in de echte wereld zien.
 • Ze hebben Shop the Look volledig geautomatiseerd , een functie waarmee gebruikers producten kunnen kopen van bedrijven die met Pinterest werken, zodat je bijvoorbeeld een spijkerbroek kunt kopen die je op een foto ziet.
 • Ze lanceerden een heleboel nieuwe tools om handelaren te helpen hun producten te verkopen, waaronder catalogi , waarmee iedereen zijn volledige productcatalogus kan uploaden en omzetten in shoppable pins.

Zorg ervoor dat u optimaliseert voor visueel zoeken, want (niet verrassend) de topzoekcategorieën voor Lens zijn:

 • Mode
 • Huisdecoratie
 • Kunst
 • Eten
 • Producten
 • Dieren
 • Outfits
 • Schoonheid
 • Voertuigen
 • Reizen

B) Google Lens

En Pinterest is niet de enige met visuele zoekopdrachten. Google Lens is een visuele zoekmachine van Google, die objecten en oriëntatiepunten herkent via een camera-app. Dit is wat u kunt doen als u een foto maakt van de volgende items:

 • Kleding en huishoudelijke artikelen:  vind vergelijkbare producten en waar u ze kunt kopen.
 • Barcodes:  gebruik een barcode om informatie over een product te vinden, zoals waar u het kunt kopen.
 • Visitekaartje:  Sla het telefoonnummer of adres op bij een contactpersoon.
 • Boek:  een samenvatting krijgen en recensies lezen.
 • Evenementflyer of billboard:  voeg het evenement toe aan uw agenda.
 • Oriëntatiepunt of gebouw:  bekijk historische feiten, openingstijden en meer.
 • Schilderen in een museum:  Lees over de kunstenaar en leer meer.
 • Plant of dier:  leer over soorten en rassen.

Zoals CNet  zegt: “Google Lens verandert in wat Google Glass nooit was” als het gaat om realtime augmented reality.

C) CamFind

CamFind is een andere mobiele app voor visueel zoeken waarmee u alles op uw telefoon kunt zoeken door simpelweg een foto te maken.

In plaats van zoekopdrachten in een zoekmachine te typen, kunt u direct via afbeeldingen zoeken om vergelijkbare afbeeldingen, prijsvergelijkingen, lokale winkelresultaten, enz. Te vinden. U kunt ook een foto maken van een filmposter en CamFind zal u filminformatie, trailers, aanvangstijden laten zien. en lokale theaters.Video speler00:0000:00

D) Bing Visual Search

En met Bing Visual Search kunt u naar een specifiek element in een afbeelding zoeken zonder dat u alle huidige hoepels hoeft te doorlopen.

Stel dat u op zoek bent naar inspiratie voor keukendecoratie en een afbeelding trekt uw aandacht. U klikt op een miniatuurresultaat om naar de “Detailweergave” te gaan. De algehele inrichting is geweldig, maar je bent vooral geïnteresseerd in die mooie kroonluchter. Zou je niet graag willen weten waar je er zo een kunt krijgen? Met Bing Visual Search kan dat nu.

afbeelding15

Volgens Social Media Today :

 • 62% van de millennials is meer geïnteresseerd in visuele zoekmogelijkheden dan welke andere nieuwe technologie dan ook
 • Afbeeldingen worden geretourneerd voor 19% van de zoekopdrachten op Google
 • Er worden elke maand meer dan 600 miljoen visuele zoekopdrachten uitgevoerd op Pinterest

Marketeers kunnen de voorsprong op concurrenten krijgen door in 2020 in de visuele zoektrend te springen om klanten te trekken en hen het perfecte product te bieden.

10) Micro-momenten

Een micromoment is “Een moment met veel intenties wanneer een persoon zich tot een apparaat wendt om in te spelen op een behoefte – weten, gaan, doen of kopen.”

Micro Moment-definitie

Mensen nemen over het algemeen direct beslissingen binnen deze vier Micro-Moments :

Micro Moments

Om te profiteren van micromomenten in 2020, moet je zijn waar consumenten op dit moment naar informatie zoeken – of, zoals Google het zegt, marketeers moeten ‘ er zijn, nuttig zijn, snel zijn’ .

De groeiende populariteit van micromomenten betekent dat marketeers de lineaire marketingtrechter moeten heroverwegen die een vast pad volgt: bewustzijn, overweging en beslissing.

In 2020 en daarna zal het klanttraject dynamischer en onvoorspelbaarder zijn, omdat het moet reageren op snelle veranderingen in de wensen van de consument. In het mobiele tijdperk zijn mensen immers gewend geraakt aan onmiddellijke bevrediging. Als ze ergens over denken of praten, willen ze meer leren, meer zien en meer kopen met slechts een paar klikken op de knop.

Volgens vermelding :

“Als we op dit moment ingaan op onze behoeften, zijn onze verwachtingen hooggespannen en ons geduld laag. Dit maakt de kwaliteit, relevantie en bruikbaarheid van marketing belangrijker dan ooit. ”

Om het meeste uit micromomenten in 2020 te halen, moet je:

 • Identificeer de ‘ik wil kopen’-momenten van uw consumenten
 • Wees aanwezig op deze momenten van nood
 • Lever relevante inhoud
 • Maak het hen gemakkelijk om een ​​aankoop te doen
 • Meet elk moment dat ertoe doet

11) Voice Search & Smart Speakers

Het toenemende gebruik van gesproken zoekopdrachten heeft het voor bedrijven belangrijk gemaakt om hun digitale marketingstrategieën in 2020 te heroverwegen. Overweeg deze cijfers :

 • 50% van alle zoekopdrachten zal tegen 2020 via spraak zijn
 • In 2022 heeft 55% van alle Amerikaanse huizen een slimme luidspreker
 • 72% van de mensen die spraakgestuurde luidsprekers bezitten, zegt dat hun apparaten worden gebruikt als onderdeel van hun dagelijkse routine
 • Voice shopping zal in 2022 stijgen naar 40 miljard dollar , tegen 2 miljard vandaag
 • De wereldwijde  verzending van slimme luidsprekers is bijna verdrievoudigd tussen Q1 2018 en Q2 2019, en groeide van 9,36 miljoen stuks tot 26,1 miljoen stuks

Over het algemeen verwachten mensen in de toekomst veel meer gebruik te maken van gesproken zoekopdrachten :

afbeelding20

Spraakgestuurd zoeken speelt een belangrijke rol bij het verschaffen van alle relevante informatie waarnaar mensen op zoek zijn via audiocontent. AI wordt slimmer en het aantal fouten dat wordt gemaakt door stemassistenten zoals Alexa, Siri en Google is sterk afgenomen.

Zoals Digital Marketing Institute het zegt:

“Het aannemen van een stemzoekstrategie gaat niet alleen over relevant blijven – het gaat ook om het creëren van een unieke en geoptimaliseerde klantervaring die relaties zal bevorderen en merkloyaliteit zal opbouwen.

Veel merken nemen gesproken zoekopdrachten al op in hun digitale marketingstrategieën om op waarde gebaseerde inhoud effectief aan hun klanten te leveren:

 • Patrón Tequila helpt consumenten toegang te krijgen tot gepersonaliseerde cocktailrecepten
 • Met Domino’s kunnen pizza-liefhebbers vanuit hun luie stoel bestellen zonder dat ze de telefoon hoeven op te pakken of zelfs een online bestelling moeten plaatsen
 • PayPal- gebruikers kunnen Siri inschakelen om geld naar vrienden, familie of bedrijven te sturen
 • Nestlé heeft een vaardigheid ontwikkeld die tijdens het koken gesproken instructies geeft
 • Campbell’s heeft een vaardigheid die hongerige consumenten helpt recepten te kiezen en te koken

Google Assistant heeft 2000 ‘ acties ‘ en Alexa heeft 30.000 ‘ vaardigheden ‘, dit zijn functies waarmee deze stemassistenten zeer specifiek kunnen reageren op gebruikersopdrachten en -vragen:

Alexa-vaardigheden

En houd er rekening mee dat niet alleen meer bedrijven audiocontent zullen produceren in de hoop merkbekendheid te verwerven (dus u zou dat ook moeten doen), maar advertenties zijn waarschijnlijk onderweg. Dat betekent dat Alexa je het antwoord op je vraag zal vertellen, samen met een ‘woord van haar sponsor’.

Denk er bij alle spraaktechnologie aan om op een gesprekstoon te schrijven, focus op het krijgen van aanbevolen fragmenten op Google en denk na over zoekwoorden die mensen zullen spreken in plaats van typen.

Optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten is een geweldige manier om merkbekendheid te verspreiden, maar hoe gaat dat omzetten in verkoop? Welnu, in 2020 zullen we zien dat meer bedrijven dit potentieel proberen aan te boren en experimenteren met nieuwe ideeën om slimme luidsprekers te gebruiken als een lucratief kanaal om de verkoop te stimuleren.

Op dit moment is Jetson een vroege hardloper in de voice commerce-ruimte, waardoor mensen hun spraakgestuurde apparaten kunnen gebruiken om aankopen te doen:

De sleutel voor bedrijven om te beseffen is dat gesproken zoekopdrachten geen ander kanaal is om berichten en verkoop af te dwingen. In plaats daarvan moeten marketeers een unieke benadering van consumenteninteractie ontwikkelen, en dit kanaal moet deel uitmaken van een bredere, meer verbonden merkbeleving.

Klik hier om het nu gratis te downloaden!

12) Verhalen over sociale media

Eerst kwam Snapchat  met het concept van ‘Mijn verhaal’, vervolgens werden Instagram-  en Facebook-  verhalen geïntroduceerd en vervolgens onthulde YouTube hun eigen verhaalformaat: rollen.

Om het allemaal duidelijk te houden, hier is een tijdlijn voor verhalen op sociale media :

afbeelding13

Aangezien dit soort verhalen na een bepaalde periode verdwijnen, is dit een geweldige kans voor marketeers om goed gebruik te maken van FOMO (angst om te missen).

De voordelen van het gebruik van verhalen op sociale media  zijn onder meer:

 • Verhoogde naamsbekendheid
 • Constante betrokkenheid bij volgers
 • Kosten efficiëntie
 • Meer verkeer naar uw webpagina
 • Mogelijkheid om een ​​jonger publiek te bereiken

Laat u inspireren door enkele van deze manieren om verhalen op sociale media te gebruiken :

 • Gebruik opiniepeilingen binnen Instagramverhalen
 • Voeg links toe aan uw verhalen op sociale media
 • Profiteer van Snapchat-geofilters
 • Voeg locatietags toe
 • Voeg vermeldingen toe voor andere merken en je fans
 • Probeer live video eens bij het maken van verhalen
 • Nodig volgers uit om meer te ontdekken met duidelijke call-to-actions

13) Pushmeldingen van browser

Pushmeldingen nemen toe, 85% van de online winkels gebruikt ze in 2019. Overweeg deze andere statistieken:

 • Minstens twee keer zoveel mensen melden zich aan voor webpushmeldingen in vergelijking met een nieuwsbrief.
 • Slechts 10% van de beste e-mailmarketeers kan een aanmeldingspercentage voor een nieuwsbrief behalen dat overeenkomt met de prestaties van webpush.
 • 6,4 uur is de gemiddelde tijd die verstrijkt voordat de ontvanger een nieuwsbrief opent. In het geval van webpush ziet de ontvanger het bericht onmiddellijk.

De updates van de GDPR (General Data Protection Regulations) en strengere filters hebben de potentie van e-mailmarketing aangetast. Bovendien is het jongere publiek voorstander van andere communicatiemethoden en geeft het er bij voorkeur de voorkeur aan om minder contactpunten aan te gaan bij het betrekken van merken.

Als onderdeel van het bod om gebruikers op meerdere kanalen te betrekken, zijn browser push-meldingen iets dat u in 2020 steeds meer merken zult zien overnemen – en ze worden geavanceerder en persoonlijker. Het gebruik van gepersonaliseerde pushmeldingen verhoogt zelfs de conversies:

 • 7% open rate voor gesegmenteerde push-berichten vergeleken met een 3% open rate voor generieke broadcast-berichten (een 2x verbetering)
 • 54% van de gebruikers converteert van een gesegmenteerde pushmelding, vergeleken met slechts 15% voor uitgezonden berichten (een 3x verbetering)

Meldingen die door gedrag worden geactiveerd, worden gebruikt om mensen opnieuw te interesseren die interesse hebben getoond maar niet hebben geconverteerd, en om inkomsten te recupereren uit verlaten winkelwagentjes:

push alert, eenvoudig

Meldingen kunnen zelfs afbeeldingen en CTA’s bevatten  om de conversieratio’s van dergelijke inspanningen te maximaliseren:

push-meldingen

Duik dieper:

14) Contentmarketing blijft SEO domineren

In november 2019 heeft Google enkele belangrijke updates voor zijn zoekalgoritme geïntroduceerd. De updates omvatten het nieuwe BERT- systeem, dat is ontworpen om Google te helpen bij het begrijpen van de natuurlijke taal die mensen gebruiken bij hun zoekopdrachten.

Het advies van John Mueller van Google is dat “in plaats van de nieuwste SEO-trends na te jagen, het belangrijker is ervoor te zorgen dat een site hoge snelheden, nuttige links en goed geschreven inhoud heeft”.

Contentmarketing is zelfs zo belangrijk dat 88% van de B2B-contentmarketeers hetermee eens is dat het creëren van inhoud ervoor zorgt dat hun publiek hun organisatie als een geloofwaardige en betrouwbare bron ziet:

afbeelding 17

Statistieken van Content Marketing Institute :

 • Contentmarketing kost 62% minder dan uitgaande marketing en genereert 3x zoveel leads.
 • Contentmarketing heeft lagere initiële kosten en diepere langetermijnvoordelen dan betaald zoeken.
 • 615 miljoen apparaten gebruiken nu adblockers, wat betekent dat uw advertenties niet door zoveel mensen worden gezien.
 • Kleine bedrijven met blogs genereren 126% meer leads dan bedrijven zonder blogs.
 • Contentmarketing haalt conversieratio’s die 6x hoger zijn dan bij andere methoden.

Zelfs te midden van alle innovaties blijft contentmarketing een betrouwbare, krachtige manier om nieuwe klanten naar uw site te trekken en relaties met hen op te bouwen op echte, kwantificeerbare manieren die uw bedrijf op lange termijn waarde opleveren.KLIK OM TE TWEETEN

Nu Google goed onderzochte, regelmatig bijgewerkte artikelen blijft waarderen, zullen veel toonaangevende bedrijven in 2020 zwaar blijven investeren in contentmarketing.

15) SEO A / B Split-testen

Bij moderne marketing draait alles om testen en analyseren. Door A / B split-testen te gebruiken, kunt u de variabelen in uw campagne isoleren en gemakkelijk identificeren welke versies de gewenste resultaten opleveren. Deze vorm van testen biedt marketeers een methodische benadering om effectieve inhoudelijke wijzigingen aan te brengen.

Platforms zoals ClickFlow suggereren pagina’s met onbenut SEO-potentieel – een hoog aantal vertoningen maar een lage klikfrequentie (CTR) – die u vervolgens kunt verbeteren om meer verkeer, leads en natuurlijk conversies te genereren:

afbeelding19

Met ClickFlow kunt u een doel-CTR-waarde instellen en vervolgens pagina’s weergeven samen met een zoekwoordrapport met de zoekwoorden die uw pagina nu al rangschikt. Beter nog, het suggereert waardevolle nieuwe zoekwoorden die u moet targeten om meer verkeer te genereren.

In de app breng je wijzigingen aan in titel, metabeschrijving, titeltag en inhoud, die automatisch worden weergegeven op je site:

afbeelding27

Kies uw doel-CTR:

afbeelding24

Voer het experiment ten minste 15 dagen uit en ClickFlow laat zien hoeveel meer klikken u krijgt – en de extra inkomsten die u met de verbeteringen behaalt.

SEO A / B split-testen perst het meeste SEO-sap uit uw site en geeft u inzicht in de variabelen die de naald bewegen. Met deze strategie en de juiste tools kan zelfs een klein budget een geweldige ROI opleveren.

) Social Commerce & Shoppable Posts

Nu e-commerce en sociale media beide in een alarmerend tempo groeien, is het geen wonder dat merken de twee samen gebruiken om de verkoopkansen te maximaliseren.

In maart 2019 onthulde Instagram Instagram Checkout, waarmee gebruikers hun aankoop vanuit Instagram kunnen voltooien :

afbeelding49

E-commerce merken hopen dat dit het risico verkleint dat klanten hun aankoop staken omdat ze van app moeten wisselen of zich moeten aanmelden bij een onbekende winkel.

Inmiddels heb je gehoord dat Instagram likes verbergt , en met alle ophef zou je denken dat de app voor het delen van foto’s aan het afnemen was. Denk nog eens na.

Social media is een integraal onderdeel van digitale marketing en visuele platforms zoals Instagram zijn goud voor marketeers. Beter nog, visuele handel neemt een grote vlucht omdat meer consumenten bereid zijn producten te kopen via advertenties die ze in hun feeds zien.

Instagram meldt dat het platform 1 miljard gebruikers heeft , en 90% van hen volgt al actieve winkelmerken, en velen bezoeken deze profielen dagelijks. Dus wat is een betere manier om dit enorme potentieel te benutten dan door het gebruik van shoppable posts?

afbeelding 21

E-commerce merken kunnen interactieve advertenties maken en plaatsen waarmee gebruikers gemakkelijk kunnen klikken en winkelen. Instagram is van mening dat dit het voor bedrijven gemakkelijker zal maken om potentiële nieuwe klanten te bereiken, omdat het de verkooptrechter effectief verkort en consumenten de onmiddellijke toegang geeft die ze wensen.

17) Interactieve inhoud

Over directe toegang gesproken, dat brengt ons bij een van de snelstgroeiende digitale marketingtrends van de afgelopen tijd: interactieve inhoud.

In 2020 zijn we voorbestemd om een ​​verschuiving te zien van traditionele tekstgebaseerde inhoud naar dynamische, boeiende inhoud die gebruikers een meeslepende ervaring biedt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Quizzen en polls
 • Ingebedde rekenmachines
 • Augmented reality-advertenties
 • 360 graden video’s

Hier is een goed voorbeeld van een 360 VR-video :

En hier is een voorbeeld van onze Marketing Impact Calculator om u te helpen berekenen hoeveel meer u gaat verdienen met marketing:

Single Grain Marketing Impact Calculator

Overtuig u ervan dat 91% van de kopers actief op zoek is naar meer interactieve inhoud. Mensen vinden het niet alleen leuk omdat het fris en origineel is, maar omdat ze zich daardoor meer verbonden voelen met merken en meer betrokken zijn bij het koopproces.

Interactieve inhoud is aantrekkelijker, gedenkwaardiger en genereert eerder de resultaten die uw bedrijf nodig heeft.

Meer informatie: 7 soorten interactieve inhoud – waarom en hoe u ze kunt gebruiken

) O mnichannel  Marketing

Omnichannel-marketing was een van de modewoorden van 2019. Hoewel de uitdrukking nu misschien wat versleten lijkt, is de strategie in 2020 net zo rijp en relevant als altijd.

Omnichannel-  marketing is het proces van marketing op meerdere platforms (zoals sociale media, apps, e-mail en blog), zodat u op meer contactpunten met potentiële klanten in contact kunt komen. Wanneer u omnichannelmarketing goed doet, kunt u een verbeterde gebruikerservaring en een samenhangende merkboodschap bieden die mensen tot actie aanzet.

Om voorop te blijven lopen, moeten merken een naadloze, consistente stem en boodschap presenteren op alle beschikbare media, inclusief fysieke winkelpuien, socialemediakanalen, online, in catalogi en overal waar je maar kunt bedenken. Alle kanalen moeten worden gekoppeld in één allesomvattende strategie voor de beste resultaten.

Statistieken tonen aan dat merken die drie of meer kanalen gebruiken in een automatiseringsworkflow geweldige resultaten kunnen genereren :

 • Betrokkenheidspercentage: 18,96% op omnichannel versus 5,4% op single-channel
 • Aankoopfrequentie: 250% hoger op omnichannel vs. single-channel
 • Gemiddelde bestelwaarde : 13% meer per bestelling op omnichannel vs. single-channel
 • Klantbehoudpercentages: 90% hoger voor omnichannel vs. single-channel

Met steeds geavanceerdere SaaS-bedrijven die de tools bieden om meerdere kanalen efficiënter te beheren, wordt het gemakkelijker om een ​​omnichannelstrategie te beheren, hoewel het een uitdaging kan zijn.

Gebruikers vragen om personalisatie en willen door een fysieke winkel kunnen bladeren, producten op sociale media kunnen bekijken en online kunnen kopen. En als u hun eisen niet bijhoudt, krijgt iemand anders dat bedrijf.

Dit is een ander gebied waar AI en big data een rol spelen door merken te helpen het consumentengedrag beter te begrijpen en op individueel niveau op schaal te personaliseren. In het hoofd kruipen van de koopreis van uw ideale klant is de sleutel tot een effectieve omnichannel-aanpak.

Klik hier om het nu gratis te downloaden!

19) Augmented Reality (AR) & Immersive Technologies

Gartner voorspelt dat tegen 2022 70% van de bedrijven zal experimenteren met immersieve technologieën en 25% zal zijn ingezet voor productie.

Hoewel virtual reality (VR) veel lawaai maakt en iedereen enthousiast maakt met grootse sci-fi-ideeën, is AR vanuit marketingoogpunt veel beter implementeerbaar. Experts voorspellen dat AR  qua marktaandeel VR zal blijven overtreffen :

afbeelding25

Merken gebruiken deze technologie steeds vaker om de consumentenervaring te verbeteren en de verkoop te verhogen.

ModiFace, dat onlangs is overgenomen door L’Oreal, produceert AR-applicaties voor merken. Sephora Virtual Artist , een indrukwekkend voorbeeld van de technologie van ModiFace, laat je zien hoe de verschillende kleuren van verschillende vormen van make-up er op je gezicht uitzien, zonder naar een winkel te hoeven gaan en het fysiek toe te passen:

Sephora GIF


En IKEA heeft zijn eigen AR-app genaamd IKEA Place  , waarmee je een foto van een kamer in je huis kunt maken met je smartphonecamera (met voorlopig alleen iOS 11.0.1) om IKEA meubels erin te “testen”. Je kunt het meubilair verplaatsen en bekijken hoe het er vanuit verschillende hoeken uitziet :

afbeelding 28

Nu AR snel verbetert, zullen we in de toekomst een enorme toename zien van merken die nuttige toepassingen voor de technologie vinden.

20 ) Voorspellende en verbeterde analyse

Predictive analytics is de praktijk van datamining, voorspellende modellering en machine learning om patronen te identificeren en de toekomst te proberen te voorspellen. Het wordt steeds geavanceerder en wijdverbreid in veel industrieën.

In termen van digitale marketingtrends zullen we hier nog veel meer van zien, omdat het wordt gebruikt in geavanceerde leadscores, maar ook voor segmentatie en individuele personalisatie, wat marketeers helpt het verloop te verminderen en de klantloyaliteit te verbeteren.

Een voorbeeld hiervan is Amazon Assistant , een Chrome-extensie van de retailgigant waarmee gebruikers productaanbevelingen van Amazon kunnen toestaan ​​om verder te gaan dan de website om gepersonaliseerde aanbiedingen te doen terwijl ze elders op internet browsen:

afbeelding39

Augmented Analytics maakt daarentegen gebruik van machine learning en Natural Language Processing (NLP) om gegevensvoorbereiding te automatiseren en gegevensuitwisseling mogelijk te maken.

Zoals Bonnie D. Graham , gastheer van de Game-Changers Business-podcast, zegt:

“Waar voorspellende analyse machine learning gebruikt om te voorspellen wat er zal gebeuren, gebruikt augmented analytics machine-intelligentie om de menselijke intelligentie te stimuleren met het waarom, zodat we sneller en slimmer kunnen werken aan steeds grotere datasets.”

Gartner voorspelt dat in 2020 meer dan 40% van de data science-taken geautomatiseerd zullen zijn , wat betekent dat inzicht in de enorme hoeveelheden big data die bedrijven verzamelen, voor een betere en persoonlijkere besluitvorming en dus een hogere productiviteit zal zorgen.

21 ) Groei van geofencing

Hoewel het idee van marketing aan mensen op basis van hun locatie niets nieuws is, verwachten we een toename van het gebruik van geofencing – deze markt zal tegen 2023 groeien tot $ 2,4 miljard  – samen met de opkomst van mobiel gebruik:

afbeelding30

Geo-fencing maakt realtime targeting mogelijk op basis van de locatie van een gebruiker. Een doelgebied wordt bijvoorbeeld gedefinieerd als binnen een mijl van een restaurant, en wanneer een gebruiker dit gebied betreedt of verlaat, ontvangen ze een pushmelding, sms of een andere vorm van marketingcommunicatie.

Onderzoek toont aan dat van de mensen die een push-melding openen, 54% van de gebruikers converteren van gesegmenteerde push,  vergeleken met slechts 15% voor uitgezonden berichten. En 52% van de gebruikers maakt push-berichten in hun apps mogelijk.

76, een Amerikaans gasbedrijf, gebruikte Waze om hun benzinestations op een kaart in heel Californië te markeren. Toen de chauffeurs naderbij kwamen, verscheen er een logo op hun kaart die hen zou laten zien waar ze moesten stoppen voor gas en dat ze deel konden nemen aan een wedstrijd als ze volliepen. Hun “Tank 5” -campagne resulteerde in een navigatiepercentage van 6,5% naar tankstations:

76 en Waze

Voor industrieën die digitale gebruikers moeten omzetten in fysieke klanten, wordt geofencing steeds belangrijker in hun marketingstrategie.

Klik hier om het nu gratis te downloaden!

) Progressive Web Apps (PWA’s)

Progressive Web Apps zijn in wezen websites die werken als mobiele apps. Ze bieden de functionaliteit van een native mobiele app – snelle laadtijden, pushmeldingen, offline werken, apparaathardware gebruiken, enz. – zonder beperkt te zijn tot één platform (wat in werkelijkheid betekent Android of iOS).

Hierdoor kunnen ontwikkelteams web-apps maken voor elk apparaat dat net als een mobiele app werkt.

In 2020 zal het aantal smartphonegebruikers naar verwachting 2,87 miljard bereiken . Met een totaal aantal paginaweergaven op mobiel dat jaar op jaar met bijna 50% wereldwijd toeneemt , is  mobiel meer dan ooit cruciaal voor uw digitale strategie:

afbeelding40

PWA’s zullen steeds vaker voorkomen naarmate de mobiele revolutie zich voortzet.

Duik dieper:

) Door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC)

Door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC) is een krachtige bron voor marketeers die willen profiteren van de Millennial- en Gen Z-markten. U kunt uw publiek aanmoedigen om unieke inhoud te delen door hen een stimulans te bieden, zoals korting, of zelfs om met hen samen te werken voor een goed doel.

Aerie , een dameskledingbedrijf, ‘heeft een belofte gedaan om te stoppen met het retoucheren van foto’s van modellen in haar badpakken. En voor elke Instagram-gebruiker die een onbewerkte foto van zichzelf in een badpak heeft gepost (natuurlijk met de hashtag #AerieReal ), doneert Aerie nu $ 1 aan de National Eating Disorders Association (NEDA). “

Aerie UGC

Deze eenvoudige UGC-strategie kan de merkbetrokkenheid snel verhogen en de conversieratio’s verhogen naarmate meer mensen uw merk en zijn producten en diensten ontdekken.

Mensen vertrouwen anderen zoals zij veel meer dan zij bedrijven vertrouwen. Uit een enquête bleek zelfs dat 90% van de kopers meldde dat UGC hun beslissing om meer te kopen dan enige andere vorm van reclame beïnvloedde, terwijl maar liefst 97% van de 18-29-jarigen zei dat het een “extreme invloed” had.

UGC kan zo eenvoudig zijn als blogcommentaar en getuigenissen of het kan de vorm aannemen van blogposts, afbeeldingen en video’s die door gebruikers zijn gemaakt. Het hele YouTube-kanaal van GoPro is gewijd aan UGC en toont video’s van hoge kwaliteit die zijn geproduceerd door zijn klanten met behulp van zijn robuuste, draagbare camera’s. Het kanaal pusht momenteel 8 miljoen abonnees.

Onlangs creëerde GoPro een UGC-wedstrijd met de hashtag #MillionDollarChallengewaarin hun klanten video’s maakten en deelden  – en 25.000 mensen deden mee !

Duik dieper: 8 manieren om meer door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC) aan te moedigen

) Blockchain-technologie

Zoals gedefinieerd door Blockgeeks :

“Een blockchain is, in de eenvoudigste bewoordingen, een tijdstempel van onveranderlijke gegevensrecords  die wordt beheerd door een cluster van computers die geen eigendom zijn van een enkele entiteit. Elk van deze gegevensblokken (dwz blok) is  beveiligd en met elkaar verbonden door middel van cryptografische principes (dwz ketting). ”

Hoe een blockchain werkt

Bron

Het gebruik van blockchain is echter veel breder dan alleen de financiële wereld; deze technologie maakt ook furore in de digitale marketingwereld. Blockchain elimineert de tussenpersoon voor digitale marketing, bouwt vertrouwen op door middel van transparantie, stimuleert publieke verantwoording en biedt voordelen voor branding.

Maar in 2020 en daarna zullen we deze trends in blockchain zien:

Duik dieper:

) Quantum computing

Quantum computing is een nieuwe technologie die is gebaseerd op een kwantumfysica-theorie, die stelt dat subatomaire deeltjes in meer dan één toestand tegelijkertijd bestaan.

Volgens ITSPmagazine :

“ Traditionele computers slaan gegevens op in bits, die in twee verschillende staten kunnen bestaan: één of nul. Quantumcomputers gebruiken echter een nieuwe meeteenheid, een enkel atoom dat bekend staat als een qubit (letterlijk ‘quantumbit’), wat  de rekenkracht van een systeem enorm vergroot. ‘

Een andere manier om quantum computing te visualiseren, is door een enorme bibliotheek voor te stellen :

“Terwijl een klassieke computer elk boek in een bibliotheek lineair zou lezen, zou een kwantumcomputer alle boeken tegelijkertijd lezen. Quantumcomputers kunnen theoretisch aan miljoenen berekeningen tegelijk werken. ”

Quantum computing

Bron

Dus, hoe kunnen marketeers quantum computing gebruiken? Dit is wat we kunnen verwachten:

 • Verbeterde dekking van mobiele data (een zegen voor mobiele marketeers)
 • AI wordt menselijker ( Google AI  ontwikkelt kwantumalgoritmen die machine learning drastisch zullen verbeteren)
 • Verhoogde relevantie van advertenties ( kwantumgloeien  kan advertenties helpen om een ​​groter aantal mensen te bereiken tegen betere kosten)
quantum computing gebruikt

Bron

26) Big data en deep learning

In 2020 zal de big data-industrie in de wereld exponentieel blijven groeien, wat geweldig nieuws is voor marketeers  – als je weet hoe je de kracht van big data kunt benutten. Een groot deel van deze taak komt neer op de tools die u gebruikt, iets dat veel bedrijven uitdagend vinden.

Forbes meldt dat 78% van de organisaties al een klantgegevensplatform heeft of ontwikkelt om hun gegevens te helpen beheren, analyseren en benutten. Het is geen verrassing dat data-experts voor veel bedrijven bovenaan de prioriteitenlijst staan, waarbij 41% van de bedrijfseigenaren zegt dat het nu hun meest gewenste vaardigheid is om in dienst te nemen.

Met de voordelen van big data komt het voor bedrijven noodzakelijk om deze gegevens beter te benutten om “taken die voorheen alleen door datawetenschappers konden worden voltooid aanzienlijk te vereenvoudigen”. Wat nog belangrijker is: “Deze voortdurende democratisering zal leiden tot nieuwe use-cases die beter aansluiten bij de behoeften van zakelijke gebruikers en een snellere time-to-market voor AI-toepassingen in de onderneming mogelijk zullen maken.”

big data

Een waarschuwing is dat naarmate big data nog krachtiger wordt, de eisen aan de manier waarop bedrijven consumentengegevens moeten beheren steeds preciezer worden. De GDPR-veranderingen verlichtten het aanraakpapier voor een wereldwijde revolutie op het gebied van gegevensprivacy, waarbij Californië  op 1 januari 2020 de California Consumer Privacy Act (CCPA) zou uitrollen .

Als zodanig is big data een tweesnijdend zwaard, maar een dat veel digitale marketeers in de zeer nabije toekomst moeilijk zullen kunnen weerstaan.

Duik dieper:

27) Automatisering (& AI)

Gartner projecteert dat 30% van de bedrijven kunstmatige intelligentie (AI) in 2020 in hun verkoopprocessen zal opnemen. Eerlijk gezegd zouden we meer moeten verwachten, vooral als je kijkt naar de verbazingwekkende voordelen van AI en automatisering voor verkoop en marketing :

gebruik van marketingautomatisering

U kunt bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie en automatisering gebruiken om :

 • Verbeter klantenbinding en loyaliteit
 • Voorspel het gedrag van uw klant met Propensity Modeling en Predictive Analytics
 • Gebruik AI-Powered Chatbots om de gebruikerservaring te verbeteren
 • Benut de kracht van doelgroepinzichten om zoekadvertenties te stimuleren
 • Schaal uw contentmarketing op met door AI gegenereerde content
 • Bied elke gebruiker een zeer gepersonaliseerde website-ervaring
 • Optimaliseer voor gesproken zoekopdrachten
 • Identificeer “Hot Leads”
 • Verminder het verlaten van de winkelwagen
 • Richt u op klanten via verschillende kanalen
 • Verhoog de levenslange klantwaarde (CLV)
 • Upsell en cross-sell aan klanten
 • Verbeter het bereik van Blogger
 • Genereer leads uit bedankpagina’s
 • Stel automatisch inhoud voor aan bezoekers
 • Identificeer knelpunten in uw verkooppijplijn
 • Meet de prestaties van uw marketingcampagnes
 • Behoud een centrale hub voor al uw marketingactiviteiten
 • Bespaar kosten en bespaar tijd

Maar neem ons niet zomaar op ons woord. Zoals Neil Patel zegt:

“Marketing wordt een gelijkmatiger speelveld en je hebt geen andere keuze dan automatisering te gebruiken.”

Gerelateerd lezen:

28) Slim bieden met Google Ads

Met hevige concurrentie op sociale media die het organische bereik langzaam verstikt, worden betaalde advertenties in 2020 een meer vertrouwde kracht. En als u de Slim bieden-functie op Google Ads overweegt, zou u een dwaas zijn om het niet te proberen.

Google legt uit dat met Slim bieden:

“Machine learning-algoritmen trainen op grote schaal met gegevens om u te helpen nauwkeurigere voorspellingen te doen in uw account over de invloed van verschillende biedingsbedragen op conversies of conversiewaarde.”

Met andere woorden, adverteerders kunnen de teugels van hun pay-per-click (PPC) -campagnes overdragen aan het AI-systeem van Google, dat vervolgens hun budget zal optimaliseren om hun ROI te maximaliseren. Dit werkt voor een willekeurig aantal PPC-doelen, waaronder:

 • Doel-CPA  – Genereer nieuwe leads en klanten voor maximale kosten per acquisitie die u instelt.
 • Doel-ROAS  – Richt u op het behalen van het beste rendement op uw advertentie-uitgaven.
 • Maximaliseer conversies  – Verhoog uw conversieratio’s voor advertenties, of het nu uw doel is om meer e-mailabonnees, downloads of productverkopen te krijgen.

Met slim bieden kunt u veel verschillende signalen gebruiken voor uw bodoptimalisatie , waaronder:

 • Apparaat
 • Fysieke locatie
 • Locatie-intentie
 • Weekdag en tijd van de dag
 • Remarketinglijst
 • Advertentiekenmerken
 • Interfacetaal
 • Browser
 • Besturingssysteem

Sommige van deze signalen zijn beschikbaar als handmatige bodaanpassingen, maar andere signalen (en combinaties van signalen) zijn alleen beschikbaar via Slim bieden :

Signalen voor slim bieden

Waar het op neerkomt, is dat met Smart Bidding die de show uitvoert, marketeers meer vrije tijd zullen hebben om zich te concentreren op strategie, copywriting en analyse.

Klik hier om het nu gratis te downloaden!

29) SERP-positie nul

De afgelopen jaren heeft gesproken zoekopdrachten voor golven gezorgd, waardoor de manier waarop zoekmachineoptimalisatie werkt, is veranderd. Het meest in het oog springend is de opkomst van het aanbevolen fragment, dat verschijnt in de felbegeerde ‘positie nul’ op de pagina’s met zoekresultaten van Google, zoals in dit voorbeeld:

aanbevolen fragment, positie nul

In 2020, ten minste 30% van alle zoekopdrachten op internet zullen worden uitgevoerd zonder een scherm, en aangezien  40,7% van alle voice search antwoorden komen uit een gekenmerkte fragment, als uw marketing is sterk genoeg is, je zou het een raakt die felbegeerde plek.

Ook wel bekend als rank zero snippet of position zero, dit is de heilige graal van de moderne SEO, omdat het direct zoekopdrachten van gebruikers beantwoordt zonder dat de gebruiker op een link hoeft te klikken. VSEO (voice search engine optimization) kan u een enorm concurrentievoordeel opleveren (dit is natuurlijk maar goed nieuws voor één merk…).

Deze trend groeit, met  62,5% van de mobiele zoekopdrachten en 34,4% van de desktopzoekopdrachten die nu resulteren in ‘nul-klik-zoek’-resultaten. En volgens Ahrefs zijn dit de meest voorkomende woorden in zoekopdrachten met aanbevolen fragmenten:

vaak-met-woorden-in-aanbevolen-fragmenten

Hierdoor zullen meer marketeers hun middelen investeren in On-SERP SEO , wat de praktijk is om webpagina’s te optimaliseren met als doel zoveel mogelijk ruimte in Google SERP’s te claimen. Dit verhoogt uw klikfrequentie (CTR), genereert meer organisch verkeer naar uw site en vergroot de kans om de toppositie te claimen.

Duik dieper:

30) Branding

We leven in een tijd waarin consumenten keuze te over hebben. Het maakt niet uit in welke niche u zich bevindt  – het is onwaarschijnlijk dat u in een vacuüm opereert. 66% van de consumenten zegt dat ze zich verbonden voelen met een merk wanneer ze het vertrouwen, en om hun vertrouwen te winnen, moet je een solide merk neerzetten.

De reden waarom branding nu zo belangrijk is, is vanwege de EAT- rankingfactor van  Google , die staat voor:

 • Expertise:  de pagina moet inhoud van hoge kwaliteit hebben die is geschreven door een deskundige schrijver
 • Autoriteit:  de site zelf moet enige autoriteit hebben over het onderwerp
 • Betrouwbaarheid:  de site moet andere gezaghebbende links bevatten die ernaar verwijzen vanuit vertrouwde sites

In wezen wil Google meer doen dan goede inhoud rangschikken; ze spelen in op de gebruikerservaring door de meest nauwkeurige, up-to-date, goed onderzochte (dwz gezaghebbende) inhoud te vragen over een bepaald onderwerp, bij voorkeur gemaakt door echte experts in het veld.

Als Jimmy’s Medical Blog (geen echte site) slecht advies geeft dat ertoe leidt dat een moeder haar kind vergiftigt met wat amateuradvies over huismiddeltjes, dan is dat niet goed voor Jimmy’s merk  – of de reputatie van Google om kwaliteitsresultaten te leveren. Dus naarmate het nieuwe jaar vordert en SEO evolueert, kan Google hard optreden tegen grote industrieën, met name op het gebied van gezondheid en financiën, waar nauwkeurige informatie van cruciaal belang is.

Neil Patel adviseert marketeers om zich te concentreren op het opbouwen van hun expertise, erop wijzend dat ze hun reputatie kunnen versterken met gastposts op toonaangevende blogs, spreken op conferenties en door prijzen aan te vragen. Voeg altijd een bijgewerkte auteursbiografie toe aan de onderkant van al uw gepubliceerde inhoudsstukken om merkherkenning op te bouwen en het vertrouwen van lezers te winnen:

afbeelding33

Duik dieper:

31) Betere analyse

Moderne marketing en statistieken gaan hand in hand, dus als u niet investeert in betere analyses, zult u moeite hebben om de resultaten te behalen die u wilt zien. Het probleem is echter dat de klantreis nu complexer is. We leven in een omnichannel-tijdperk waarin de gemiddelde consument een merk op maximaal zes contactpunten inschakelt voordat hij een aankoop doet.

Met meerdere kanalen om te beheren en een groot aantal manieren om uw producten en diensten op de markt te brengen, wordt het bijhouden van analyses snel een gigantische missie. Als gevolg hiervan kijken veel bedrijven verder dan de basis van Google Analytics voor een uitgebreide business intelligence-oplossing of analyse-dashboard zoals  Amplitude:

afbeelding 45

Een andere manier waarop deze trend zich zal voordoen, is door over te stappen op business intelligence , de ‘technologieën, toepassingen en praktijken voor het verzamelen, integreren, analyseren en presenteren van bedrijfsinformatie. Het doel van Business Intelligence is om betere zakelijke besluitvorming te ondersteunen. ”

Zoals Neil Patel het uitdrukt, is een BI-optie “Een centrale plaats waar u al uw gegevens kunt koppelen en beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen, zodat u kunt optimaliseren voor uw levenslange waarde in plaats van uw inkomen op korte termijn.”

Er zijn veel business intelligence-opties , zowel betaald als gratis, zoals Google Data Studio (de rapportageoplossing van Google voor ervaren gebruikers die verder willen gaan dan de gegevens en dashboards van Google Analytics), Metabase en Tableau:

Tableau

Duik dieper:

32) 5G-technologie

In een wereld die gek is op mobiel, is misschien wel een van de belangrijkste digitale marketingtrends van 2020 de dageraad van 5G-technologie, of de vijfde generatie mobiele technologie. Deze update luidt een nieuw tijdperk van digitale communicatie in en de impact ervan zal in vrijwel elke branche voelbaar zijn.

Asha Keddy van Intel zegt:

“5G zal een volledig mobiele en verbonden samenleving mogelijk maken – het ontsluiten van menselijke en technologische mogelijkheden en het stimuleren van zakelijke en financiële kansen.”

Zoals Adage het zegt:

“De komst van 5G kan eindelijk ook miljoenen landelijke consumenten naar de snelle datalijnen brengen waar marketeers hun producten steeds meer verkopen. Het kan zelfs het digitale duopolie van Google en Facebook verstoren door telecombedrijven te bewapenen met ongekende gegevens voor advertentiediensten. ”

T-Mobile wijst op de voordelen die 5G-snelheid heeft voor de ontluikende augmented reality-industrie, en merkt op hoe dit kan bijdragen aan de ontwikkeling van een virtueel heads-up display. Zoals deze afbeelding hieronder laat zien, kunnen 5G-internetsnelheden fietsers helpen gevaren van alle kanten te herkennen:

afbeelding35

De Europese Unie heeft een ambitieus 5G-actieplan met een ononderbroken 5G-dekking voor grote wegen en spoorwegen in 2025. Bovendien wordt verwacht dat de technologie een verbluffende honderdvoudige toename van het aantal verbonden apparaten mogelijk maakt. Dit brengt natuurlijk bezorgdheid met zich mee over nadelige effecten op de gezondheid en het milieu door RF (radiofrequentie) straling , de elektromagnetische emissies die door draadloze telefoons worden geproduceerd, maar dat is een onderwerp voor een ander artikel.

Dat alles wil zeggen dat 5G-technologie de manier waarop we toegang krijgen tot online inhoud, van digitale marketeers tot de gemiddelde gebruiker, zal veranderen.

33) Privacymarketing

Onlangs meldde Forbes dat British Airways werd geslagen met een boete van £ 183 miljoen voor een datalek, en de hotelketen, Marriott, werd gestoken voor £ 99 miljoen nadat de persoonlijke gegevens van 339 miljoen gasten niet waren beschermd .

De eerder genoemde CCPA (California Consumer Privacy Act) in trend # 26 hierboven zal de meest restrictieve privacywet van de staat zijn die in de VS is aangenomen wanneer deze van kracht wordt in 2020. Ondanks tegenstand van grote spelers in Silicon Valley zoals Facebook , ‘s werelds vijfde grootste economie zet haar nieuwe privacywet voor consumenten voort.

Het is duidelijk dat de mensen (maar niet de bedrijven) van de wereld privacy serieus nemen, en marketeers  – die op die mensen vertrouwen  – hebben geen andere keuze dan zich aan de nieuwe regels te houden of het te missen. Een van de nieuwe regels is dat marketeers en merken de contactgegevens van hun doelen moeten ” verdienen ” in plaats van zich bezig te houden met massamarketing. Zoals Forbes opmerkt:

“In de Verenigde Staten zijn marketeers zo laks geworden in hun targetingpraktijken dat het ons allemaal een paar minuten per dag kost om uit onze inbox te verwijderen  – zowel professioneel als persoonlijk  – de tientallen e-mails die niet relevant zijn en duidelijk niet welkom zijn . ‘

Mensen willen weten dat ze merken kunnen vertrouwen en dat hun persoonlijke gegevens veilig zijn. In plaats van zelfgenoegzaam te zijn, moeten digitale marketingteams strategisch worden om hun inzet voor privacy te versterken, zodat ze het vertrouwen van potentiële klanten kunnen winnen.

Enkele van de manieren waarop merken het vertrouwen van consumenten kunnen winnen, is door:

 • Ons publiek (en) onderzoeken en begrijpen
 • Een relevante boodschap ontwikkelen om een ​​publiek aan te trekken
 • Het juiste kanaal vinden om in contact te komen met dat specifieke publiek
 • Door een doordachte betrokkenheid een ‘intieme’ relatie ontwikkelen

Duik dieper:

34) Beveiliging van websites

In één adem met privacy moeten we de beveiliging van de website vermelden.

Wanneer een bezoeker voor het eerst op uw site terechtkomt, neemt hij binnen enkele seconden een besluit over uw beveiliging Als ze zich niet veilig voelen, blijven ze niet hangen, wat leidt tot hogere bouncepercentages. Na verloop van tijd is een hoog bouncepercentage slecht nieuws voor uw bedrijf, omdat u naar beneden glijdt in de SERP’s wanneer Google zich realiseert dat mensen niet lang op uw site willen blijven.

Tech Republic merkt op dat er binnen organisaties meer dan 3.800 datalekken zijn geweest  – alleen al in 2019! Terwijl de hacks bij grote bedrijven als Yahoo, Facebook, Equifax en Marriott de krantenkoppen halen, zijn er ook tal van inbreuken bij kleinere bedrijven. Als gevolg hiervan gelooft slechts 25% van de consumenten dat de meeste bedrijven verantwoord omgaan met hun gevoelige persoonlijke gegevens.

In 2020 is websitebeveiliging geen optie meer. Sinds augustus 2014 heeft Google aangekondigd dat HTTPS een ranking-signaal is en elke site als onveilig markeert, tenzij het een HTTPS-certificering heeft (de “S” staat voor “secure”):

HTTPS versus HTTP

Vanaf nu is het absolute minimum om het HTTPS-protocol voor uw site in te schakelen, waardoor uw bezoekers een klein groen hangslotpictogram in de URL zullen zien:

Groene SSL-hangslot groene balk

Bovendien zal het prominent tonen van een  veiligheidszegel van vertrouwen of een vertrouwensbadge op uw website uw sitebezoekers geruststellen dat u hun veiligheid serieus neemt:

trust-badges

Meer informatie: hoe slechte websitebeveiliging een negatieve invloed heeft op SEO-ranglijsten

35) IoT-reclame

Maakt niet uit onze mobiele apparaten en laptops  – van slimme auto’s tot huishoudelijke apparaten tot draagbare technologie, het Internet of Things (IoT) wordt steeds meer verbonden:

IoT

Volgens QuanticMind :

“Tegenwoordig wordt verwacht dat verbonden apparaten en technologieën onopvallend, en soms heimelijk, gegevens verzamelen over onze vitale functies, wat we doen, waar we naartoe gaan, wat we delen, wat we geloven, wat we kopen, wie we kennen, hoe we bewegen en zelfs wat we eten. ‘

Dat betekent natuurlijk dat merken en marketeers deze gegevens willen gebruiken (of al gebruiken) voor hun eigen zakelijke en reclamedoeleinden. Bij voorbeeld :

 • Johnnie Walker heeft een Blue Label-fles met ingebouwde elektronische sensoren die kunnen zien of de fles is geopend en waar deze zich in de toeleveringsketen bevindt.
 • Malibu , een ander drankenbedrijf, gaat nog een stap verder en gebruikt hun ‘verbonden’ flessen als digitaal contactpunt om exclusieve inhoud te promoten.

En naarmate de 5G-technologie ouder wordt, zullen meer IoT-apparaten meer on-demand inhoud voor consumenten en meer advertentiemogelijkheden voor marketeers bieden.

36) Lange inhoud

In 2020 zullen kortere berichten je nergens brengen  – met Google of je publiek. Posts met een lengte van ten minste 3.000 woorden trekken doorgaans de meeste bezoekers, omdat ze lezers een diepgaande verkenning van onderwerpen bieden. Door inhoud met een lange vorm kunnen makers van inhoud zichzelf als een expert op het gebied van een onderwerp vestigen en hebben ze meer ruimte om zoekwoorden te targeten.

Een onderzoek uit Search Engine Journal geeft aan dat inhoud met een lange vorm 77%meer backlinks krijgt dan korte artikelen, wat essentieel is voor het genereren van organisch verkeer:

afbeelding48

Volgens Small Biz Trends genereert 56% van de bloggers een betere ROI op hun inhoud wanneer ze meer dan zes uur besteden aan het maken van één blogpost. Dat lijkt misschien overdreven, maar als het meer bezoekers trekt, de tijd op de pagina verhoogt en uw organische zoekrangschikking verhoogt, is het een geweldige investering voor bedrijven.

Deze epische berichten worden soms 10X-inhoud of pijlercontent genoemd , wat in feite inhoud is die een volledig antwoord biedt op elke vraag die een gebruiker zoekt over een bepaald onderwerp. Het is speciaal ontworpen om waarde te bieden voor de lezer en ook om hoog te scoren in de zoekmachines.

De voordelen van lange inhoud of pijlerinhoud zijn:

 • Langere tijd doorgebracht op de pagina’s van uw site. Hoe meer inhoud gebruikers kunnen gebruiken, hoe meer tijd ze eraan besteden.
 • Een afname van het bouncepercentage. Als gebruikers op uw pagina vinden wat ze zoeken, gaan ze niet terug naar Google om een ​​andere bron te zoeken.
 • Backlinks en een heleboel aandelen op sociale media. Pijlerpagina’s worden breed en vaak gedeeld, vooral onder influencers in een bepaalde ruimte.
 • Krijgt verkeer gedurende de hele levensduur van uw blog of website. Pijlerinhoud is groenblijvende inhoud, dus de waarde ervan neemt in de loop van de tijd niet af.
 • Een hoge Google-ranking.  Het hoge aantal woorden, shares en backlinks zullen allemaal bijdragen aan een betere zichtbaarheid op SERP’s.

Duik dieper:

Klik hier om het nu gratis te downloaden!

37) Semantisch trefwoordonderzoek

Hier is iets waar u rekening mee moet houden wanneer u inhoud met een lange vorm maakt: u moet voor mensen schrijven, niet voor Google .

Om de andere dag een post van 5000 woorden uithalen is geweldig, maar je zult de resultaten waar je op hoopt niet zien als je de gebruikersintentie niet in gedachten houdt. Ook bekend als zoekintentie of trefwoordintentie, dit is het belangrijkste doel dat een persoon heeft wanneer hij een zoekopdracht typt of uitspreekt. Het kan zijn om een ​​product, informatie of een winkellocatie te vinden.

Denk na over hoe Google uw inhoud analyseert. De zoekmachine evalueert niet alleen zoekwoorden in een zoekvak; het houdt rekening met de inhoud van een zoekopdracht en gaat verder om de zoekintentie van de gebruiker te bepalen. Als iemand in dit voorbeeld hieronder op zoek was naar een vermiste kat, zou Google semantische analyse gebruiken om concepten als:

 1. Gerelateerde concepten (dwz “huisdieren”, niet alleen “katten”; “verloren”, niet alleen “vermist”; “dierenverblijven” en “dierencontrolecentra”)
 2. Gerelateerde gebieden
 3. Andere mogelijke manieren om je te helpen
afbeelding37

Deze analyse wordt semantisch zoeken genoemd en met AI en gesproken zoekopdrachten in een snelle opkomst wordt het een centraler aspect van hoe zoeken werkt.

Contentmarketeers kunnen hier hun voordeel mee doen door verder te gaan dan hun primaire zoekwoord om gerelateerde termen, vragen en zinnen in hun inhoud op te nemen. Samen geven deze latente semantische zoekwoorden Google een veel beter begrip van de aard van uw inhoud, evenals de oplossingen en voordelen die het gebruikers biedt.

In 2019 onthulde het jaarlijkse B2B-rapport van het Content Marketing Institute dat 90% van ‘s werelds meest succesvolle marketeers de behoeften van hun publiek boven de promotiedoelstellingen plaatsten. De bedrijven met deze instelling zullen in 2020 naar de top stijgen.

Duik dieper:

38) Gestructureerde gegevens SEO

Van alle digitale marketingtrends waarover u binnenkort zult horen (zo niet al), zullen er ongetwijfeld de nu verplichte jaarlijkse beweringen zijn dat ” SEO dood is “.

Negeer deze beweringen. Nogmaals, SEO is niet dood  – het is een shapeshifter. In 2020 zullen we zien dat gestructureerde gegevens vaker voorkomen in de resultaten van zoekmachines.

Gestructureerde gegevens zijn alle gegevens die zo zijn georganiseerd dat het voor zoekmachines gemakkelijker wordt om te crawlen en te categoriseren. Contentmakers kunnen dit doen in hun back-endcode of door informatie netjes te organiseren in tabellen met gelabelde kolommen en rijen.

Als het goed is gedaan, leveren gestructureerde gegevens een grote SEO-boost op, zoals u in die begeerde positie Zero in een of andere vorm kunt rangschikken, zoals een Knowledge Graph Box, die belangrijke informatie over uw bedrijf weergeeft:

afbeelding50

Een andere mogelijke zegen van het gebruik van gestructureerde gegevens is dat u Rich Snippet-resultaten kunt genereren, die afbeeldingen, beoordelingsstatistieken en prijzen weergeven. Deze rich snippets  – ook wel rich cards genoemd  – zijn uitstekend geschikt voor het genereren van klikken, vooral op mobiele apparaten.

afbeelding36

Schema.org is een semantisch vocabulaire van tags waarmee website-eigenaren gestructureerde gegevens op hun webpagina’s kunnen insluiten, zodat zoekmachines de inhoud duidelijk kunnen begrijpen, interpreteren en weergeven als reactie op een zoekopdracht. De lijst blijft groeien, maar tot nu toe zijn hier de alleen-inhoud schema.org-typen die Google actief gebruikt:

Schema-typen

Nu bijna 50% van al het wereldwijde internetverkeer nu op mobiele apparaten plaatsvindt, neemt de concurrentie voor deze rijke resultaten toe, dus we zullen veel marketeers zien die zich in 2020 richten op het benutten van gestructureerde gegevens.

Meer informatie: hoe (en waarom) om een ​​effectieve inhoudsstructuur te creëren voor een betere ranking

39) Alternatieve zoekmachines

Uit onderzoek van StatCounter blijkt dat meer dan 92% van al het verkeer op zoekmachines via Google verloopt, waardoor de ‘naaste’ rivalen Yahoo en Bing in het niet vallen:

Marktaandeel van zoekmachines

‘S Werelds meest dominante zoekmachine is een geavanceerde innovatiekracht, nauwkeurig afgesteld om de meest relevante, recente en uitgebreide resultaten te leveren voor elke zoekopdracht van een gebruiker. Het is moeilijk om een ​​catastrofale ineenstorting te doorgronden die zich binnenkort voordoet, waardoor het voor een andere zoekmachine schijnbaar onmogelijk lijkt om Google zijn geld te geven.

Dat gezegd hebbende, DuckDuckGo  – een op privacy gerichte zoekmachine die in 2008 is opgericht en een nichepopulariteit heeft gekregen onder privacygerichte gebruikers  -heeft recentelijk wat opschudding veroorzaakt met zijn slogan “de zoekmachine die u niet volgt” omdat “zoekmachines hoeven gebruikers niet te volgen om geld te verdienen. “

Volgens DuckDuckGo’s algemeen adviseur en hoofd van het beleid, Megan Gray , is dit model winstgevend: “We verdienen veel geld. We zijn een particulier bedrijf, dus ik kan u niet precies zeggen hoeveel we verdienen. Maar we zijn onderworpen aan de California Consumer Privacy Act (CCPA), die een jaarlijkse omzet van ten minste $ 25 miljoen vereist, en we zijn daar ruim boven. ‘

In de geest van online privacy (trend # 33 hierboven), terwijl Google verwikkeld is geraakt in dataschandalen zoals het Cambridge Analytics-fiasco, heeft DuckDuckGo ondertussen een enorme groei gezien, aangezien het in de maand januari 2019 1 miljard zoekopdrachten bereikte:

afbeelding44

Onlangs kreeg de motor nog een boost toen hij werd onderschreven door de CEO van Twitter, Jack Dorsey :

afbeelding38

Uiteindelijk moeten marketeers hun publiek in overweging nemen en nadenken over waar de inhoud van hun merk waarschijnlijk zal worden bekeken. Met dat in gedachten, optimaliseer uw inhoud voor meer dan slechts één zoekmachine.

40) Voice Marketing Funnels

We hebben de impact van gesproken zoekopdrachten al eerder in deze gids genoemd (trend # 11). Wat we niet hebben onderzocht, was de cumulatieve impact die spraakgestuurde apparaten en gesproken zoekopdrachten zullen hebben op een fundamenteel aspect van het bedrijfsleven: uw marketingtrechter.

Met deze snelgroeiende digitale marketingtrends is het niet mogelijk dat uw traditionele trechter hetzelfde blijft. Het moet evolueren. In 2020 is de lineaire trechter niet meer relevant. In feite is die transitie al aan de gang.

In de nieuwe voicemarketingtrechter kunnen leads de trechter binnenkomen in verschillende stadia van het klanttraject, aangezien veel consumenten nu veel van hun eigen onderzoek online uitvoeren. Dit bijgewerkte model vereist dat elke klant wordt behandeld als een individu in plaats van een generieke prospect. Hierdoor moet de trechter inspelen op de vraag naar maatwerkoplossingen :

afbeelding51

Een andere manier waarop de verkooptrechter een revolutie ondergaat, is van trechter naar motor , waarbij het merk niet langer de reis van de koper dicteert  , maar eerder dat het merk en de klant “synergetisch met elkaar omgaan”:

van trechter tot motor

Het komt erop neer dat we kunnen en mogen verwachten dat technologie zal blijven veranderen, dus moeten marketeers trechters ontwikkelen die kunnen reageren op constante verschuivingen in het digitale landschap.

Search Engine Journal stelt dat de eerste merken die zich aanpassen aan de eisen van gesproken zoekopdrachten, de grootste beloningen zullen opleveren, waardoor hun digitale online-inkomsten met 30% of meer toenemen.

Gerelateerd lezen: de ultieme marketingtrechter maken (inclusief sjablonen)

41) Marketing via sociale media

In 2020 zien we dat merken meer gebruik maken van het potentieel van video en interactieve inhoud op sociale media om aandacht te krijgen, maar ze moeten dit volgen door authentiek te zijn op hun sociale kanalen en door hard te werken om een ​​gemeenschap van betrokken, loyale volgers.

Zoals Neal Schaffer, strategieconsultant voor sociale media het uitdrukt :

“Als uw bedrijf in 2020 wil overleven op organische sociale media, denk ik dat dit soort vermenselijking van uw merk nodig zal zijn.”

Het is onwaarschijnlijk dat deze groei zal haperen nadat Instagram likes van het platform heeft verwijderd.

Van Social Media Today, hier zijn enkele trends in sociale media om in de gaten te houden:

 • Facebook Pay: deze betalingsfunctie , gelanceerd in de VS in november 2019, zou “betalingen op het platform, in-stream vergemakkelijken, waardoor het gemakkelijker wordt voor mensen om producten te kopen op Facebook, Instagram, WhatsApp en Messenger.”
 • Facebook Watch: Facebook’s eigen video-on-demand-service.
 • Oculus: VR-technologie die sociale media interactiever maakt, die Facebook aanprijst als ‘de volgende evolutie van sociale media’.
 • Cross-stream messaging: Facebook’s integratie van berichtfuncties van Messenger, Instagram en WhatsApp.
 • Instagram houdt van likes: als reactie op het groeiende besef van de negatieve effecten op de geestelijke gezondheid, richt Instagram zich op een betere humanisering van hun merk.
 • IGTV : het lange videoplatform van Instagram is niet nieuw, maar krijgt in 2020 waarschijnlijk een nieuwe impuls.
 • MDAU van Twitter: een nieuwe maandelijkse en dagelijkse actieve gebruikersstatistiek genaamd ‘geldbare dagelijks actieve gebruikers’, een actie om het platform van bots op te schonen.
 • Narrowcast tweets: een optie die “het publiek en het gebruik van uw tweets zou beperken, inclusief de mogelijkheid om de retweet-functie van gekozen tweets te verwijderen, en om het bereik van uw tweet te beperken tot alleen gekozen hashtag-discussies en / of tot bepaalde vrienden … [en jij] om je tweets op specifieke doelgroepen te richten. ”
 • Tweet-streaming: een nieuwe functie voor livestreaming.
 • LinkedIn-groepen: vergelijkbaar met Facebook-groepen. Niet bepaald een nieuwe functie, maar LinkedIn kan volgend jaar proberen het opnieuw te pushen.
 • LinkedIn-video: aangezien LinkedIn-gebruikers 20x meer kans hebben om een ​​video op dit platform te delen dan enig ander type bericht, lijkt LinkedIn erop gebrand hun video-ontdekkingstools te verbeteren en meer nadruk te leggen op geüploade video-inhoud.
 • Snapchat AR: er zou een Augmented Reality-versie van zijn bril op komst zijn, die “digitale afbeeldingen over het echte wereldbeeld van mensen heen zou leggen”.

Duik dieper: de beginnershandleiding voor het maken van een zeer effectieve strategie voor sociale media in 2019

42) Neuromarketing

Als laatste, maar zeker niet de minste, zullen we onze tenen onderdompelen in een van de meest wow-inspirerende digitale marketingtrends van 2020: neuromarketing. Hoewel dit klinkt alsof we citeren uit een sci-fi-film, is de realiteit dat deze technologie snel vooruitgaat en binnenkort een levensvatbare tool voor marketeers kan worden.

Voor niet-ingewijden is neuromarketing een strategie die metingen van de hersenactiviteit en het zenuwstelsel van een persoon analyseert om te bepalen welke soorten inhoud boeiend zijn.

Het is in wezen het ontwerpen van marketingmateriaal (inclusief uw website, advertenties, e-mailcampagnes en inhoud) om specifieke neurologische reacties op te roepen die emoties of reacties oproepen die verband houden met aankopen. U kunt deze informatie gebruiken om uw inhoud dienovereenkomstig te optimaliseren en uw strategieën aan te passen, waardoor de effectiviteit van uw marketing verbetert.

SPARK Neuro , een neuroanalytisch bedrijf dat emotie en aandacht meet om reclame en entertainment te optimaliseren, is een leider in de ruimte. Het bedrijf combineert biometrie, neurometrie en complexe algoritmen om aandachts- en emotieniveaus te analyseren, waardoor marketeers effectief kunnen achterhalen op welke inhoud ze zich moeten concentreren en wat ze moeten vermijden.

afbeelding46

Forbes meldt dat het bedrijf in de toekomst naar verwachting zal werken met politieke campagnes. Maar of dat nu gebeurt of niet, we kunnen er zeker van zijn dat neuromarketing een grote impact zal hebben op de toekomst van marketing. De rijkste consumentengegevens bevinden zich in de hersenen en elk hulpmiddel dat bedrijven helpt de hersenen van hun potentiële klanten te begrijpen, is zeker goud waard.

Klik hier om het nu gratis te downloaden!

Afsluiten

Dus daar heb je het  – onze definitieve gids voor de 42 belangrijkste digitale marketingtrends die je in 2020 niet kunt negeren.

Zoals John F. Kennedy ooit zei:  “Verandering is de wet van het leven. En degenen die alleen naar het verleden of het heden kijken, zullen de toekomst zeker missen. ”

Voor iedereen in digitale marketing is verandering een integraal onderdeel van het werk. U moet vooruit blijven kijken en ernaar streven nieuwe technologieën, tools en strategieën te omarmen om een ​​voorsprong op uw concurrenten te krijgen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *