chatbot bouwen

Wat is de toekomst van de digitale marketingindustrie?

5 min


111

Van banners tot big data, digitale marketing is continu aangepast aan de behoeften van klanten en merken. Tegenwoordig, met verbeterde connectiviteit en gevestigde digitale infrastructuur, gaan veranderingen veel sneller. 1 Het traditionele digitale marketinglandschap van betaalde media, SEO , contentmarketing, sociale media , community management en meer, maakt dramatische ontwikkelingen en veranderingen mee naarmate innovaties in technologie zich ontwikkelen.

Hieronder belichten we innovaties die plaatsvinden binnen traditionele digitale marketingkanalen en onderzoeken we waarom marketeers moeten evolueren voor een hightech digitale marketingevolutie.

GetSmarter Blogafbeelding

Betaald zoeken, of zoekmachinemarketing, is de marketingpraktijk om webverkeer te genereren door advertenties op zoekmachines te kopen. Marketeers betalen ofwel elke keer dat op hun advertentie wordt geklikt (ook wel pay-per-click of PPC genoemd) of wanneer hun advertentie wordt weergegeven. 2 Er is over het algemeen een toegewijd team dat beslist op welke platforms ze willen uitgeven, op basis van waar zij denken dat de advertentie de meeste grip zal krijgen.

Een waarschijnlijke verspreiding naar deze traditionele methode van betaalde media is programmatische reclame, een soort betaalde media die kunstmatige intelligentie gebruikt om automatisch advertentieruimte te kopen, met behulp van gegevens, om te bepalen op welk publiek de advertenties moeten worden getarget. 3

GetSmarter Blogafbeelding

Met naar schatting 46 miljard dollar in programmatische advertenties in 2018, wordt voorspeld dat 86% van alle digitale display-advertenties tegen 2020 via automatisering zal worden gepresenteerd. 4 Deze verschuiving naar AI-automatisering zorgt voor een meer naadloze, efficiënte en nauwkeurige benadering van betaalde media, terwijl tegelijkertijd de acquisitiekosten van klanten worden verlaagd. 5

GetSmarter Blogafbeelding

Met de introductie van Siri, Alexa, Cortana en Google-assistent neemt de populariteit van gesproken zoekopdrachten toe, waarbij de gebruiker rechtstreeks tegen zijn apparaat spreekt in plaats van een verzoek in te voeren of een taak handmatig uit te voeren. Naarmate consumenten zich aanpassen en steeds meer stemassistenten gaan gebruiken, moeten marketeers die met SEO werken, overwegen hun websites te optimaliseren om gesproken zoekopdrachten te herkennen. 6

72% van de mensen met een spraakgestuurde luidspreker zegt dat hun apparaten vaak worden gebruikt als onderdeel van hun dagelijkse routine.

De manier waarop we spreken is fundamenteel anders dan de manier waarop we typen, en het gemak van het stellen van een vraag verklaart waarom “72% van de mensen met een spraakgestuurde luidspreker zegt dat hun apparaten vaak worden gebruikt als onderdeel van hun dagelijkse routine.” 7 Naarmate de populariteit van de technologie toeneemt, zal dit aantal waarschijnlijk toenemen en zal het idee van een permanente, handsfree assistent een tweede natuur worden.

In 2017 kondigde Google een nauwkeurigheidspercentage van 95% aan op zijn digitale assistent voor spraakherkenning, en naarmate deze technologie verbetert, zal het gebruikersschap groeien. 8 Het groeitempo zal naar verwachting snel zijn, en naar verwachting zal 50% van alle zoekopdrachten in 2020 spraak zijn. 9 Om optimaal gebruik te maken van gesproken zoekopdrachten, zullen long-tail zoekwoorden en natuurlijke inhoud die de gesprekstaal weerspiegelen, waarschijnlijk hoger scoren. 10

GetSmarter Blogafbeelding
GetSmarter Blogafbeelding

Na SEO en optimalisatie van gesproken zoekopdrachten blijft gespreksinhoud die persoonlijk en authentiek aanvoelt de sleutel tot het betrekken van klanten. In 2019 staat personalisatie echter voorop bij succesvolle contentmarketing. 11

Met de evolutie van big data en de beschikbaarheid van diepgaande consumenteninformatie, is het personaliseren van inhoud niet alleen toegankelijk, maar 96% van de marketeers gelooft dat personalisatie de klantrelaties verbetert. 12Aangezien klanten zich aangetrokken voelen tot ervaringen die hun voorkeuren weerspiegelen, 13 is het bepalen van welke inhoud het meest relevant is voor een individu de sleutel tot tevredenheid en loyaliteit van klanten.

Logo van de school

MIT SLOAN SCHOOL OF MANAGEMENT 
Digital Marketing Analytics

Hoewel personalisatie voor alle vormen van inhoud belangrijk is, blijft het type inhoud dat u genereert een cruciaal aspect van uw digitale marketingstrategie.

Video-inhoud wint aan populariteit als een steeds populairdere vorm van inhoud. Met live video, verhalen en Instagram-tv gebruiken steeds meer bedrijven video als een digitale marketingtool. Sommige marketeers doen hun best en maken gepersonaliseerde videoberichten in plaats van e-mail of telefoongesprekken 14, wat een veelbelovende nieuwe manier kan blijken te zijn om klanten te engageren.

Door de recente ontwikkeling van 360-graden video-inhoud kunnen kijkers hun perspectief bepalen voor een meer persoonlijke en boeiende ervaring. Samen met deze technologie dompelt virtual reality kijkers volledig onder in de merkbeleving, en met een markt voor virtual reality die naar verwachting in 2020 $ 22,4 miljard zal bereiken, is het verstandig dat merken zich vertrouwd maken met het potentieel van deze technologie. 15

GetSmarter Blogafbeelding

Influencer marketing is tegenwoordig het equivalent geworden van mond-tot-mondreclame. Omdat mensen mensen over het algemeen meer vertrouwen dan merken, heeft het horen van positieve informatie of feedback over een product of ervaring van een influencer vaak meer gewicht en geloofwaardigheid dan wanneer het van het merk zelf komt.

Deze sector zag de afgelopen jaren echter enkele uitdagingen toen merken worstelden om de juiste mensen te vinden om hun imago en boodschap te promoten. Tegenwoordig werkt AI aan het oplossen van deze problemen door van influencer marketing een grotendeels geautomatiseerd proces te maken. 

AI is in staat om een ​​affiniteitsanalyse van het merk influencer uit te voeren door binnen enkele seconden door miljoenen afbeeldingen te bladeren om bepaalde influencers te selecteren op basis van gespecificeerde kenmerken. Zodra een influencer content heeft gepost of gedeeld, kan AI de gegevens van de post analyseren om te bepalen hoe goed de post is ontvangen en hoe goed de influencer en het merk bij elkaar passen. 16

In termen van de influencer-merkrelatie kan AI worden getraind met behulp van bestaande gegevens om te voorspellen welke incentive het meest effectief werkt om een ​​influencer aan te moedigen om te posten, en vervolgens deze incentive op het juiste moment aan te bieden. 17 Door deze vooruitgang kan het influencer-marketingproces minder resource-intensief, sneller en meer datagestuurd worden voor een betere klantervaring en zakelijke relatie.

In het digitale marketinglandschap draait 2019 om de klant op de voorgrond van de digitale marketingstrategie te plaatsen op een meer gedetailleerde manier dan voorheen mogelijk was. Doordachte, gepersonaliseerde marketing, mogelijk gemaakt door big data , AI en innovatieve technologie, zal de manier bepalen waarop merken met klanten communiceren. 

Aantrekkelijk zijn voor een persoon met spraakzame, spraakvriendelijke en visueel aantrekkelijke inhoud zijn belangrijke trends die de manier bepalen waarop merken zich in de nabije toekomst gaan positioneren. In een sector die vaak doordrenkt is van sensationeel gepraat over technologie, zou dit marketeers en merken een idee moeten geven van praktische en uitvoerbare verbeteringen die technologie kan bieden aan hun bestaande digitale strategieën.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format