Wat is digitale marketing precies? - DeLaatbusiness

Wat is digitale marketing precies?

1 min


91
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Simpel gezegd, digitale marketing is de promotie van producten of merken met behulp van elektronische apparaten of internet. Het omvat ook tekstberichten, instant messaging, video, apps, podcasts, elektronische reclameborden, digitale televisie- en radiokanalen, enz. Digitale marketing maakt gebruik van meerdere kanalen en technologieën waarmee een organisatie campagnes, inhoud en strategie kan analyseren om te begrijpen wat werkt en wat is niet – meestal in realtime.

Geschiedenis van digitale marketing

Consumenten waren een generatie geleden overgeleverd aan adverteerders die hen via een aantal mediakanalen marketingboodschappen op de markt brachten: print, billboards, televisie, radio. Deze adverteerders creëerden markten en definieerden en versterkten stereotypen van consumenten. In de jaren vijftig was reclame vooral een eenrichtingsgesprek met een vast publiek. Tv-reclame groeide en groeide uit tot een levensvatbaar marketingmedium.Experts waren de stijlmakers.

Met de explosie van digitale media begonnen mensen op nieuwe manieren met elkaar – en de bedrijven waarmee ze zaken deden – contact te maken. De relevantie van traditionele print- en uitzendkanalen nam af, waardoor de dynamiek van de consumentencorporatie volledig veranderde. Digitale kanalen openden deuren voor consumenten.Consumenten waren niet langer passieve deelnemers aan een eenzijdig marketinggesprek, maar werden mondige auteurs, uitgevers en critici. Het digitale landschap is participatief, een gebied waar consumenten ideeën uitwisselen.Marketeers sturen niet langer de discussie. Consumenten zijn tegenwoordig de stijlmakers en trendsetters.

Voor marketeers die proberen te concurreren op dit nieuwe digitale medium, is het ongelooflijk moeilijk om uw inhoud boven het concurrentiegeluid uit te laten komen. Hoewel de hoeveelheid tijd die consumenten besteden aan internet en mobiel dramatisch is toegenomen, is de hoeveelheid beschikbare inhoud exponentieel toegenomen. Er wordt op een dag meer digitale inhoud gemaakt dan de meeste mensen in een jaar kunnen consumeren. Met zoveel afleidingen en keuzes heeft uw publiek een zeer korte aandachtsspanne.

De exponentiële groei in digitale kanalen heeft het belang van digitale marketing doen toenemen. Maar digitale marketing gaat niet alleen over het kanaal. Het is ook het mechanisme waarmee mensen inhoud en ervaringen creëren en delen, zowel met elkaar als met de bedrijven waarmee ze zaken doen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format