e-commerce chatbots

Wat is SEO in digitale marketing?

5 min


90

Je hebt waarschijnlijk honderd keer gehoord dat Search Engine Optimization (SEO) een essentiële digitale marketingtool is, maar zelfs als je een basiskennis hebt van wat het inhoudt, heb je misschien nog steeds geen goed begrip van dit complexe en veelzijdige wezen.

SEO bestaat uit meerdere verschillende elementen, en weten wat ze zijn en hoe ze werken, is essentieel om te begrijpen waarom SEO zo belangrijk is. Kortom, SEO is belangrijk omdat het uw website zichtbaarder maakt, en dat betekent meer traffic en meer mogelijkheden om prospects om te zetten in klanten.

Daarnaast is het ook een waardevol hulpmiddel voor naamsbekendheid, het opbouwen van relaties met prospects en het positioneren van jezelf als een gezaghebbende en betrouwbare expert in jouw vakgebied. Dus zonder verder oponthoud, hier is alles wat u moet weten over SEO en waarom het van vitaal belang is in de digitale wereld van vandaag.

De cruciale elementen van SEO

De cruciale elementen van SEO

Sleutelwoorden

Lang geleden zijn de dagen dat zoekwoorden de enige SEO-techniek waren die ertoe deed, maar dat betekent niet dat ze nog steeds niet cruciaal zijn. Het verschil is dat zoekwoorden vandaag de dag goed onderzocht, zorgvuldig gekozen en verstandig gebruikt moeten worden in uw inhoud om effectief te zijn. Maar wat zijn precies zoekwoorden? Sleutelwoorden zijn woorden en uitdrukkingen die prospects gebruiken om online content te vinden, en die merken vervolgens kunnen gebruiken om in contact te komen met prospects die op zoek zijn naar hun producten en diensten.

Bij het onderzoeken van zoekwoorden is het belangrijk om te zoeken naar zoekwoorden met een hoge zoeksnelheid en weinig concurrentie en om short-tail zoekwoorden (zoals hond), long-tail zoekwoorden (zoals terrier-puppy’s te koop) en lokale zoekwoorden (zoals puppy’s te koop in Boston) om aan uw inhoud te werken. U kunt ook zoekwoorden gebruiken om al uw titels, URL’s en andere SEO-elementen op de pagina te optimaliseren (daarover later meer).

Inhoud

Content is een essentieel onderdeel van SEO, omdat het het voertuig is dat u gebruikt om doelgroepen te bereiken en te betrekken. Als u bijvoorbeeld een kwekerij had en uw zichtbaarheid wilde vergroten, zou u een reeks blogs kunnen publiceren over tuinieren, het kiezen van de juiste plantensoorten, kweektips en meer. Wanneer een persoon die meer wilde weten over tuinieren, op zoek ging naar die informatie, zou je blog verschijnen en zou je een relatie met die prospect kunnen opbouwen door waardevolle informatie te verstrekken. Wanneer de tijd rijp was voor die prospect om bijvoorbeeld een plant te kopen, was je de eerste kwekerij die in je opkwam. De inhoud van vandaag moet leerzaam zijn, maar ook interessant, relevant, boeiend en deelbaar. Inhoud is er in verschillende vormen, waaronder:

Off-page SEO

Off-page SEO omvat externe optimalisatiepraktijken die niet op uw site plaatsvinden, maar op een andere locatie dan uw site. De belangrijkste techniek die wordt gebruikt voor off-page SEO is het maken van backlinks, aangezien hoogwaardige backlinks naar uw site van externe sites aan zoekmachines vertellen dat uw site waardevol en van hoge kwaliteit is, en dit bouwt autoriteit op.

Er zijn veel tactieken voor het maken van backlinks, en enkele van de huidige best practices zijn onder meer bloggen voor gasten, het maken van veel infographics die in hoge mate zullen worden gedeeld en het vermelden van beïnvloeders in uw inhoud.

Lokale SEO

Lokale SEO wordt steeds belangrijker omdat steeds meer mensen mobiele apparaten gebruiken om te zoeken. Tegenwoordig wordt 57% van alle zoekopdrachten uitgevoerd vanaf tablets en smartphones , en de helft van die zoekopdrachten heeft lokale intentie .

Als u bijvoorbeeld een restaurant had, zou lokale SEO ervoor zorgen dat wanneer mensen in uw omgeving op zoek gingen naar de beste restaurants in de stad, ze uw site tegenkomen. Naast het gebruik van lokale zoekwoorden omvatten andere lokale SEO-best practices het claimen van directoryvermeldingen, het maken van locatiespecifieke pagina’s voor uw site en het maken van pagina’s voor uw bedrijf op Google Mijn Bedrijf, Google+ en Google Maps.

Zoekmachine marketing

Zoekmachinemarketing (SEM) verwijst naar betaalde marketinginspanningen en omvat zaken als native ads, Google AdWords, social media-advertenties, pay-per-click, Google Shopping-advertenties, display-advertenties en meer.

Hoewel SEM meestal geen belangrijk onderdeel is van een uitgebreide SEO-strategie, heeft het wel zijn plaats omdat het u kan helpen nieuwe en zeer doelgerichte doelgroepen te bereiken.

Het belang van SEO voor moderne bedrijven begrijpen

Het belang van SEO voor moderne bedrijven begrijpen

Zichtbaarheid en ranglijsten

Een van de belangrijkste functies van SEO is het vergroten van de zichtbaarheid, wat betekent dat prospects u gemakkelijker kunnen vinden wanneer ze zoeken naar iets dat u te bieden heeft. Zichtbaarheid is direct gerelateerd aan uw ranking.

Hoe hoger u op een resultatenpagina van een zoekmachine (SERP) staat, hoe groter de kans dat prospects u zien en doorklikken naar uw site. Hoe effectiever uw SEO-inspanningen, hoe hoger uw ranking en hoe beter uw zichtbaarheid, wat vooral belangrijk is als u bedenkt dat een kwart van de internetgebruikers nooit voorbij de eerste SERP klikt.

Webverkeer

Meer webverkeer is een van de belangrijkste doelen van SEO en u verhoogt het verkeer wanneer u de zichtbaarheid en ranglijsten verhoogt. Overweeg dit even: bijna 33% van de klikken gaat naar de eerste rankingpagina en de eerste vijf vermeldingen krijgen meer dan 75% van alle klikken.

Als u wilt dat meer prospects uw website via een zoekmachine kunnen vinden, dan heeft u SEO-praktijken nodig die u zullen helpen bij de top vijf en idealiter nummer één.

Gezag

Het concept van autoriteit is relatief nieuw in SEO, maar het wordt steeds belangrijker voor zoekmachines omdat het belangrijker wordt voor webgebruikers. Autoriteit betekent in wezen dat uw website betrouwbaar, van hoge kwaliteit, relevant en iets te bieden heeft. Hoe meer autoriteit uw site heeft, hoe hoger uw positie zal zijn en hoe meer prospects uw merk zullen gaan vertrouwen.

Een betere bezoekerservaring creëren

Een andere reden waarom SEO van cruciaal belang is, is omdat u de hele tijd besteedt aan het genereren van geweldige inhoud en het optimaliseren van uw site met on-page SEO de bruikbaarheid van uw site verbetert, en dit zorgt voor een naadloze en positieve klantervaring.

Als u bijvoorbeeld stappen onderneemt om uw site responsief te maken, wordt deze bruikbaar voor al uw mobiele bezoekers en voor mensen die een bezoek brengen vanaf een laptop of desktop. Evenzo, door de laadsnelheid van uw pagina te verhogen, verlaagt u uw bouncepercentage en moedigt u bezoekers aan om langer op uw site door te brengen. Bijna 50% van de consumenten verwacht dat een pagina binnen twee seconden wordt geladen en hoe langer de laadtijd, hoe hoger het bouncepercentage en hoe lager uw conversies.

Groei

Uiteindelijk is de ultieme reden waarom SEO essentieel is, dat het u kan helpen om veel van uw bedrijfsdoelen te bereiken. SEO kan u helpen om betere relaties met uw publiek op te bouwen, de klantervaring te verbeteren, uw autoriteit te vergroten, meer mensen naar uw site te leiden, u een voorsprong op de concurrentie te geven en meer conversies te genereren, wat leidt tot meer verkopen, meer loyale klanten en meer groei voor uw bedrijf.

Zoekmachines zijn feilbaar

Zoekmachines zijn feilbaar

Een laatste opmerking die het vermelden waard is, is dat SEO belangrijk is omdat zoekmachines niet perfect zijn, en als u geen maatregelen neemt om hun tekortkomingen tegen te gaan, dan zal uw website de prijs betalen.

Als een site bijvoorbeeld geen goede linkstructuur heeft, is het mogelijk dat zoekmachines de site niet goed crawlen en indexeren, en dit kan de ranglijst verlagen. Bovendien kunnen codeerfouten zoekmachines volledig blokkeren, waardoor het voor uw site onmogelijk wordt om te rangschikken, ongeacht hoeveel tijd u in andere SEO-inspanningen steekt. Andere veelvoorkomende gebieden waar zoekmachines problemen kunnen tegenkomen zijn:

  • Dubbele pagina’s
  • Formulieren
  • Afbeeldingen, flash, audiobestanden, video en andere niet-tekstuele inhoud
  • Taal en semantiek

Laatste gedachten

Zoals u kunt zien, is SEO een complexe onderneming die veel verschillende technieken, tactieken en best practices omvat. Bovendien evolueren deze beste praktijken altijd naarmate het gedrag van consumenten en webgebruikers verandert, nieuwe technologieën opduiken en zoekmachines hun algoritmen veranderen. Dat gezegd hebbende, SEO is nog steeds van het grootste belang voor elk bedrijf dat online zichtbaar wil zijn, dus uw inspanningen zijn het zeker waard.

SEO kan een bedrijf helpen een aantal doelen te bereiken, waaronder merkbekendheid, verkeer, conversies, klantervaring en nog veel meer.Daarom is het voor digitale marketeers zo belangrijk om goed te begrijpen wat SEO is , hoe het kan helpen bij het bereiken van doelen en wat de meest geavanceerde beste praktijken zijn.

Leer de tools en technologieën die nodig zijn om de uitdagingen van morgen aan te gaan met een professioneel diploma in zoekmarketing . 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format