Wat zijn de beste boeken over digitale marketing (2020)

9 min


112

Digitale marketingboeken zijn de basis die uw begrip van de branche kunnen versnellen en u de kennis kunnen geven die nodig is om als marketeer te slagen.

Digitale marketing is een evoluerend veld met opkomende trends die voortdurend vooruitgang boeken. Om uw doelgroep betrokken te houden tijdens de reis van de koper, moet u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in het veld en strategieën implementeren die voorop lopen in de discipline. We hebben een lijst samengesteld met de tien beste boeken met betrekking tot de verschillende aspecten van digitale marketing om u daarbij te helpen.

Digitale marketing bestaat uit kanalen zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), contentmarketing, e-mailmarketing, digitale advertenties, socialemediamarketing en webanalyse. Of je nu een generalist bent op het gebied van digitale marketing of je wilt specialiseren in een specifiek gebied, het helpt zeker om het hele ecosysteem van digitale marketing te begrijpen. De hier aanbevolen digitale marketingboeken geven je de vaardigheden die je nodig hebt om te slagen in je rol in 2020.

comp_beginnerlevelbooks_5e81c29818182.png

Als je net begint met digitale marketing, helpen deze drie boekaanbevelingen je om je reis op het goede pad te beginnen.

1. Digitale marketing voor dummies

De For Dummies- boekenreeks dient als inleiding op verschillende onderwerpen, en Digital Marketing For Dummies is daarop geen uitzondering. Het boek, geschreven door Ryan Deiss en Russ Henneberry, behandelt bijna elk concept dat je nodig hebt om een ​​goed gepland digitaal marketingkader te creëren. Merk op dat hoewel dit boek is bedoeld voor beginners, doorgewinterde marketeers ook iets van het boek kunnen leren gezien de expertise van Deiss en Henneberry.

Het boek begint met de basisprincipes van marketing en richt zich op de fasen van het klanttraject, het maken van een marketingcampagne en aantrekkelijke aanbiedingen. Vervolgens gaat het in op contentmarketing, zakelijk bloggen en biedt het 57 ideeën voor blogposts. Zodra u de basis hebt gelegd, leert het boek u hoe u verkeer naar uw website kunt trekken via bestemmingspagina’s, zoekmarketing, sociale media, betaalde advertenties en e-mailmarketing.

Het gedeelte Deel van tientallen biedt de top tien trending digitale marketingvaardigheden, tien veelvoorkomende digitale marketingfouten en tien tools die je nodig hebt om een ​​martech-stack te bouwen.

Als u ooit bepaalde marketingconcepten moet opfrissen of opnieuw moet bekijken, is dit een boek dat u moet hebben in uw persoonlijke bibliotheek.

2. Google AdWords voor beginners: een doe-het-zelfgids voor PPC-advertenties

Google AdWords kan een mysterie zijn als u er nog niet bekend mee bent. In dit handige boek genaamd Google AdWords voor beginners, geeft Corey Rabazinski een vogelvlucht van Google AdWords en de belangrijkste concepten ervan. Rabazinsky heeft samengewerkt met bedrijven zoals Holiday Inn en Universal Studios en heeft een startup geholpen bij het genereren van meer dan een miljoen gebruikers en $ 1 miljoen MRR.

Rabazinsky begint met het uitleggen van de basisprincipes van AdWords, zoals hoe Google AdWords en Ad Rank werken, en duikt uiteindelijk in de campagneblauwdruk. Hij deelt een blauwdruk in acht stappen die de volgende aspecten van AdWords behandelt:

 1. Account- en campagnestructuur
 2. Geografie en locatie
 3. Campagnebudget en biedingen
 4. Advertentie-extensies
 5. Copywriting voor advertenties
 6. Zoekwoordonderzoek en de zoektypen voor zoekwoorden
 7. Onderzoek
 8. Campagne testen en optimaliseren

Zodra u het boek heeft voltooid, kunt u uw leerproces aanvullen met Google’s Google Ads-certificeringcursussen die de vijf belangrijkste gebieden van Google Ads bestrijken, namelijk. Geef advertenties, zoekadvertenties, videoadvertenties, Shopping-advertenties en metingen weer.

3. SEO voor beginners: een inleiding tot de basisprincipes van SEO

Search Engine Journal (SEJ) heeft in 2017 SEO voor beginners uitgebracht in samenwerking met DeepCrawl, The HOTH en SEO PowerSuite. Het boek is een van de meest uitgebreide bronnen over SEO, omdat het zeventien solide hoofdstukken bevat over verschillende aspecten van SEO. En het meest verrassende aan het boek is dat het helemaal gratis is. U hoeft alleen uw naam en e-mailadres op te geven om het te downloaden.

Het boek begint met de geschiedenis van SEO, behandelt de definitie en meer dan 200 SEO-termen. Het boek gaat dieper in op het begrijpen van de intentie van de zoeker en biedt een lijst met hulpmiddelen die u kunnen helpen deze te identificeren. Het boek behandelt vervolgens het belang van zoekwoorden, links en inhoud en negen belangrijke soorten pagina’s die u moet kennen.

Het boek belicht de meest gestelde vraag, namelijk hoelang het duurt om uw site te optimaliseren, gevolgd door SEO-mythen en de SEO-uitdagingen waarmee u waarschijnlijk te maken krijgt als u op het gebied van SEO werkt. Om verder te leren, beveelt het boek ook 140 SEO-experts aan die je moet volgen en een lijst met 25 SEO-gerelateerde blogs en publicaties.

comp_intermediatelevelbooks_5e81c2fccba84.png

In deze sectie behandelen we boeken die ingaan op de diepere aspecten van marketing, zoals klantloyaliteit, datagestuurde marketing en AI-marketing.

4. De moeiteloze ervaring: het veroveren van het nieuwe slagveld voor klantenbinding

The Effortless Experience is een boek dat het idee uitdaagt om uitzonderlijke service te leveren om klantloyaliteit op te bouwen. Het is geschreven door Matthew Dixon, Nick Toman en Rick DeLisi op basis van hun onderzoek bij CEB, een dochteronderneming van Gartner.

Volgens het boek wordt klantloyaliteit niet gedreven door klanttevredenheid of genot of interacties met de klantenservice. In plaats daarvan hangt het ervan af hoe gemakkelijk het voor klanten is om zaken met u te doen. Het boek citeert: “ Loyaliteit wordt gedreven door hoe goed een bedrijf zijn basisbeloften nakomt en dagelijkse problemen oplost, niet door hoe spectaculair zijn service-ervaring kan zijn. De meeste klanten willen niet “overweldigd” zijn; ze willen een moeiteloze ervaring. En ze zullen je veel eerder straffen voor slechte service dan om je te belonen voor goede service. 

Om de klantervaring (CX) te verbeteren en de loyaliteit van klanten te vergroten, bieden de auteurs vier principes van een moeiteloze CX , namelijk:

 1. Verhoog de kleverigheid van selfservicekanalen, zodat klanten zelfredzaam kunnen worden
 2. Implementeer praktijken om het volgende probleem te vermijden om de noodzaak van volgende oproepen weg te laten
 3. Leer psychologische en gedragspraktijken aan vertegenwoordigers om hen te helpen klantinteracties te beheren waardoor klanten merken dat ze niet veel moeite hoeven te doen om iets voor elkaar te krijgen
 4. Beloon kwaliteit boven efficiëntie

5. Het big data-gedreven bedrijf: big data gebruiken om klanten te winnen, concurrenten te verslaan en winst te vergroten

Russell Glass (ex-vice-president van producten bij LinkedIn) en Sean Callahan (senior manager, contentmarketing bij LinkedIn) pleiten voor de potentiële impact van big data op bedrijven.

Het boek begint met het beschrijven van de voordelen van big data en de evolutie van klantgerichte, datagedreven bedrijven. Glass en Callahan delen dat potentiële klanten in contact komen met een verkoper wanneer ze op het punt staan ​​een aankoop te doen. Met deze verschuiving in het traject van de koper is de rol van marketing dus veranderd. Op basis hiervan delen de auteurs hoe organisaties technologie kunnen gebruiken om de kloof tussen marketing en sales te overbruggen.

Naarmate organisaties meer datagedreven worden, moeten ze hun martech-stacks upgraden, waarvoor CMO’s en CIO’s zouden moeten samenwerken. Het boek gaat ook in op de opkomst van digitale advertenties, marketinganalyses, retargeting en advertenties op sociale media.

In de latere hoofdstukken wordt beschreven hoe u gegevens kunt gebruiken om uw klanten te begrijpen, een big data-plan, meting en attributie kunt implementeren en hoe u gegevens ethisch en verantwoord kunt gebruiken.

De auteurs hebben echte voorbeelden gegeven van Apple, Blackberry, Netflix, DocuSign, Bizo, enz. Om een ​​referentiekader te geven.

6. Inleiding tot algoritmische marketing: kunstmatige intelligentie voor marketingactiviteiten

Ilya Katsov is het hoofd van data science bij Grid Dynamics, die organisaties heeft geraadpleegd zoals Macy’s, Kohl’s, Verizon, Stanley Black & Decker, JCPenney, Apple en T-Mobile. In dit definitieve boek over AI in marketing legt Katsov verschillende technieken uit die door grote bedrijven worden gebruikt op het gebied van promoties, advertenties, zoeken in e-commerce, aanbevelingsengines en prijsstrategieën.

Het boek begint met een uitleg van algoritmische marketing en biedt een historische achtergrond om de context te bepalen. Vervolgens wordt ingegaan op voorspellende modellering en worden beschrijvende, voorspellende en prescriptieve analyses beoordeeld. Het bespreekt ook het concept van machine learning.

Katsov legt verder reclame en promoties uit, waarin hij het heeft over targeting, campagnes ontwerpen, toeschrijvingsmodellering en het volgen van de resultaten. In het hoofdstuk over zoeken / productdetectie legt Katsov semantische analyse en zoekmethoden uit. Aanbevelingsengines zijn een belangrijk onderdeel geworden van e-commerce winkels om aanbiedingen voor upselling en cross-selling te stimuleren, en het boek behandelt verschillende filtermethoden zoals op inhoud gebaseerde, collaboratieve, hybride modellen, samen met contextuele en niet-gepersonaliseerde aanbevelingsmodellen.

Houd er rekening mee dat, aangezien het boek evenzeer gericht is op datawetenschappers, productmanagers en software-ingenieurs, samen met marketeers, het de technische aspecten van elk besproken onderwerp raakt.

comp_advancedlevelbooks_5e81c329dead9.png

Boeken in deze categorie gaan in op de kern van individuele onderwerpen. Dus, als u meer wilt weten over webanalyse, metrische gegevens of identiteitsresolutie, bekijk dan de onderstaande aanbevelingen:

7. Identiteitsresolutie voor winnende klantervaring

Identiteitsresolutie is het proces van het combineren van unieke ID’s op meerdere apparaten en contactpunten om een ​​samenhangende, enkele en uniforme klantidentiteit op te bouwen. Nu CX voor organisaties steeds belangrijker wordt, is identiteitsresolutie nu een essentieel onderdeel van Customer Data Management (CDM) om organisaties in staat te stellen klanten beter van dienst te zijn.

In dit boek, uitgegeven door MarTech Advisor en Arm Treasure Data, ben je uitgerust om de eerste stap te zetten naar het winnen van iets dat bekend staat als de ervaringseconomie .

Het eerste deel van het boek geeft het belang weer van klantgerichte marketing en CDM. Het helpt u de effectieve CDM-resultaten te bepalen, die uit de volgende twee aspecten bestaan:

De 5 W’s van de klantenDe 3 C’s van merkbeleving
1. Wie zijn ze?2. Wat willen ze kopen?3. Waarom kiezen ze ervoor om te kopen?4. Wanneer zijn ze klaar om te kopen?5. Waar en hoe kopen ze het liefst?1. Handig2. Contextueel 
3. Consistent

In de tweede sectie legt het boek de rol uit van identiteitsresolutie in CDM en hoe te navigeren door de vijf D’s van klantgegevens. Het derde deel beschrijft hoe identiteitsresolutie de efficiëntie en effectiviteit van marketing beïnvloedt en hoe het groei, loyaliteit en klantenbehoud kan stimuleren.

De laatste twee secties van het boek zullen u helpen de kracht van identiteitsresolutie in combinatie met de effectiviteit van CDP te begrijpen, en de kerncomponenten waarnaar u moet zoeken in een oplossing voor identiteitsresolutie als u deze wilt implementeren.

8. Web Analytics 2.0: de kunst van online verantwoording en wetenschap van klantgerichtheid

Avinash Kaushik is een digitale marketingevangelist voor Google en lid van de raad van adviseurs van meerdere universiteiten voor hun verschillende programma’s. In Web Analytics 2.0 biedt Avinash Kaushik een raamwerk waarmee u een bruikbare strategie voor webanalyse kunt maken. Gezien de korte houdbaarheid van gepubliceerde boeken die betrekking hebben op digitale marketing, staat dit boek goed ondanks dat het in 2009 is uitgebracht.

Het boek leert u hoe u een analysetool / leverancier en statistieken kiest die het meest relevant zijn voor uw organisatie. Naarmate het boek vordert, leer je over segmentatie, rapportage, zoeken op de site, SEO- en PPC-analyse, e-mail, cookies, enzovoort.

Kaushik behandelt het meest kritische aspect van analyse, namelijk het meten van succes. Hij geeft vijf voorbeelden van bruikbare KPI’s en legt conversiepercentage, winkelwagenverlating, micro- en macroconversies uit en hoe het succes van een niet-e-commerce website te meten.

Als u al experimenten en A / B- of multivariate tests uitvoert, helpen de testideeën, experimenten en tips voor het vaststellen van de testcultuur in het boek u om het naar een hoger niveau te tillen.

De laatste paar hoofdstukken zijn gericht op analyse van competitieve intelligentie, sociale, mobiele en video-analyse, hoe u een analytische expert kunt worden en hoe u een datagedreven cultuur in uw organisatie kunt creëren.

9. Geavanceerde webstatistieken met Google Analytics

Brian Clifton, Ph.D., is een webanalysedeskundige en hoofd van webanalyses bij Google voor de EMEA-regio. Geavanceerde webstatistieken met Google Analytics dienen als een definitief boek voor iedereen die een expert wil worden in het gebruik van Google Analytics.

Het eerste deel van het boek behandelt de basisprincipes van webanalyse, bronnen voor het verzamelen van webverkeersgegevens en de basisfuncties, voordelen en beperkingen van Google Analytics. In het tweede deel maakt u kennis met de Google Analytics-interface, rapporten, dashboards en standaard standaardrapporten.

In het derde deel begint Clifton met de daadwerkelijke toepassing van Google Analytics. Hij doorloopt de basisprincipes van het implementeren van Analytics op uw digitale eigendommen tot een aantal complexe implementaties zoals campagnes, e-commercetransacties, evenementen en het bijhouden van virtuele paginaweergaven. De sectie bevat ook een stapsgewijze handleiding voor het instellen van trechters, aangepaste rapporten en andere aanpassingen.

Het laatste deel is gericht op het opzetten van KPI’s en geeft KPI-voorbeelden per functie. Het biedt ook real-world taken zoals het optimaliseren van slecht presterende pagina’s, het optimaliseren van uw SEM-campagnes en het volgen van offline marketing. Als u Google Analytics wilt gebruiken voor geavanceerde gebruiksscenario’s, leert u ook hoe u het kunt integreren met tools van derden.

10. Het einde van marketing: vermenselijking van uw merk in het tijdperk van sociale media en AI

In The End of Marketing stelt de auteur, Carlos Gil, dat de opkomst van sociale mediaplatforms en de always-on cultuur traditionele marketing overbodig heeft gemaakt. En ondanks het afnemende organische bereik, is de sleutel om in contact te komen met klanten de menselijke maat, omdat ze betrokken willen zijn.

In het begin raadt Gil marketeers aan om hun publiek en de platforms waar ze tijd aan besteden te identificeren, samen met de influencers in hun niche. Zodra u uw publiek en hun favoriete platforms kent, kunt u met hen in contact komen en zien welke inhoud werkt. Gil stelt sterk voor dat merken zich richten op het contact met klanten en zichzelf niet promoten.

Het boek gaat ook in op het concept van belangenbehartiging van werknemers, het opbouwen van een persoonlijkheid en het overtuigen van mensen. Gil geeft voorbeelden van DJ Khaled en Kim Kardashian West en legt uit hoe je verhalen vertelt. Het biedt ook platformspecifieke tips en technieken om de betrokkenheid te vergroten, gebruikers te volgen / ontvolgen en thought leadership op te bouwen

Laatste gedachten

Dit is geenszins een uitgebreide lijst met boeken, maar we moedigen u liever aan om deze boeken te gebruiken als een gateway om in te gaan op de diepere aspecten van digitale marketing die u fascinerend vindt. De boeken behandelen een breed scala aan onderwerpen, van de basis van digitale marketing tot meer geavanceerde onderwerpen die zich bezighouden met strategie, kaders, modellen en subtiele aspecten van marketing.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format