Wat zijn de voordelen van en nadelen van digitale marketing? - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Wat zijn de voordelen van en nadelen van digitale marketing?

2 min


117
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Voor- en nadelen van digitale marketing

Digitale marketing komt bedrijven van elke omvang ten goede door toegang te verlenen tot de massamarkt tegen een betaalbare prijs. In tegenstelling tot tv- of gedrukte advertenties, maakt het echt gepersonaliseerde marketing mogelijk. Digitale marketing brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee waar u op moet letten. 

Voordelen van digitale marketing

Het grote voordeel van digitale marketing is dat een doelgroep op een kosteneffectieve en meetbare manier kan worden bereikt . Andere voordelen van digitale marketing zijn onder meer het vergroten van merkloyaliteit en het stimuleren van online verkopen .

De voordelen van digitale marketing zijn onder meer:

 • Wereldwijd bereik – met een website kunt u voor slechts een kleine investering nieuwe markten vinden en wereldwijd handelen.
 • Lagere kosten – een goed geplande en goed gerichte digitale marketingcampagne kan de juiste klanten bereiken tegen veel lagere kosten dan traditionele marketingmethoden.
 • Trackable, meetbare resultaten – door uw online marketing te meten met webanalyses en andere online metrische tools, kunt u gemakkelijker vaststellen hoe effectief uw campagne is geweest. U kunt gedetailleerde informatie verkrijgen over hoe klanten uw website gebruiken of op uw advertenties reageren.
 • Personalisatie – als uw klantendatabase aan uw website is gekoppeld, kunt u hen, wanneer iemand de site bezoekt, begroeten met gerichte aanbiedingen. Hoe meer ze bij u kopen, hoe meer u uw klantprofiel en markt effectief voor hen kunt verfijnen.
 • Openheid – door betrokken  te raken bij sociale media en deze zorgvuldig te beheren, kunt u klantloyaliteit opbouwen en een reputatie opbouwen omdat u er gemakkelijk mee om kunt gaan.
 • Sociale valuta – met digitale marketing kunt u boeiende campagnes maken met behulp van contentmarketingtactieken . Deze inhoud (afbeeldingen, video’s, artikelen) kan sociale valuta krijgen – wordt overgedragen van gebruiker naar gebruiker en wordt viraal.
 • Verbeterde conversieratio’s – als u een website heeft, zijn uw klanten slechts een paar klikken verwijderd van een aankoop. In tegenstelling tot andere media waarbij mensen moeten opstaan ​​om te bellen of naar een winkel te gaan, kan digitale marketing naadloos en onmiddellijk verlopen.

Al deze aspecten van digitale marketing kunnen samen tot meer verkopen leiden.

Nadelen van digitale marketing

Enkele van de nadelen en uitdagingen van digitale marketing waarvan u op de hoogte moet zijn, zijn onder meer:

 • Vaardigheden en training – U moet ervoor zorgen dat uw personeel over de juiste kennis en expertise beschikt om digitale marketing met succes uit te voeren. Tools, platforms en trends veranderen snel en het is essentieel dat u up-to-date blijft. 
 • Tijdrovend – taken zoals het optimaliseren van online advertentiecampagnes en het creëren van marketinginhoud kunnen veel tijd in beslag nemen. Het is belangrijk om uw resultaten te meten om een ​​rendement op investering te garanderen. 
 • Hoge concurrentie – terwijl u met digitale marketing een wereldwijd publiek kunt bereiken, wordt u ook geconfronteerd met wereldwijde concurrentie. Het kan een uitdaging zijn om op te vallen ten opzichte van concurrenten en de aandacht te trekken tussen de vele berichten die online op consumenten zijn gericht. 
 • Klachten en feedback – elke negatieve feedback of kritiek op uw merk is zichtbaar voor uw publiek via sociale media en beoordelingswebsites. Het effectief uitvoeren van online klantenservice kan een uitdaging zijn. Negatieve opmerkingen of niet effectief reageren kunnen de reputatie van uw merk schaden.   
 • Beveiligings- en privacykwesties – er zijn een aantal juridische overwegingen rond het verzamelen en gebruiken van klantgegevens voor digitale marketingdoeleinden. Zorg ervoor dat u zich houdt aan de regels met betrekking tot privacy en gegevensbescherming. 
   

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *